• Tartalom

5/2003. (IK 7.) IM utasítás

5/2003. (IK 7.) IM utasítás

az Igazságügyi Minisztérium Pártfogó Felügyelői Szolgálat Országos Hivatala alapító okiratának kiadásáról*

2003.07.01.
Az Igazságügyi Minisztérium Pártfogó Felügyelői Szolgálat Országos Hivatala létrehozásáról, valamint ehhez kapcsolódóan egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 72/2003. (V. 28.) Korm. rendelet 2. §-ának a) pontjára és az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 10. § (2) bekezdésére figyelemmel a következő utasítást adom ki:

1. § A pártfogó felügyelői tevékenység szakmai irányítását végző, a pártfogó felügyelők képzését és továbbképzését szervező, a pártfogó felügyelők, az igazságszolgáltatás, az ügyészség, a hatóságok, a társadalmi szervezetek, egyházak, karitatív szervezetek és egyéb intézmények közötti együttműködést kialakító és fejlesztő, a pártfogó felügyelők működéséhez szükséges személyi és dologi feltételeket biztosító Igazságügyi Minisztérium Pártfogó Felügyelői Szolgálat Országos Hivatala alapító okiratát – az utasítás mellékletében meghatározottak szerint – kiadom.

2. § Ez az utasítás 2003. július 1-jén lép hatályba.

Melléklet a 5/2003. (IK 7.) IM utasításhoz

Alapító Okirat

amelyet a Magyar Köztársaság igazságügy-minisztere az Igazságügyi Minisztérium Pártfogó Felügyelői Szolgálat Országos Hivatala, mint költségvetési szerv alapításáról – figyelemmel az Igazságügyi Minisztérium Pártfogó Felügyelői Szolgálat Országos Hivatala létrehozásáról, valamint ehhez kapcsolódóan egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 72/2003. (V. 28.) Korm. rendelet 2. §-ának a) pontjára és az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 10. §-ának (2) bekezdésére – a következők szerint ad ki:

1. A költségvetési szerv neve: Igazságügyi Minisztérium Pártfogó Felügyelői Szolgálat Országos Hivatala (a továbbiakban: IM PFSZ OH).

2. Az IM PFSZ OH az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 87. §-ának (1) bekezdése szerint költségvetési szerv, jogi személy.

3. Székhelye: 1145 Budapest, XIV. Róna utca 135.

4. Létesítés éve: 2003.

5. Állami feladatként ellátandó alaptevékenysége, rendeltetése:

– a pártfogó felügyelői tevékenység szakmai irányítása

– a pártfogó felügyelők képzése és továbbképzése

– a pártfogó felügyelők, az igazságszolgáltatás, az ügyészség, a hatóságok, a társadalmi szervezetek, egyházak, karitatív szervezetek és egyéb intézmények közötti együttműködés kialakítása és fejlesztése

– a pártfogó felügyelők működéséhez szükséges személyi és dologi feltételek biztosítása

– a költségvetési keretei között a PFSZ szervei feladatainak ellátásához szükséges feltételek biztosítása

– területi szervei útján a pártfogó felügyelői tevékenység végzése (környezettanulmány és pártfogó felügyelői vélemény készítése, a közérdekű munka végrehajtásának szervezése és irányítása, a pártfogó felügyelet végrehajtása, az utógondozás végzése), valamint pártfogó felügyelői szállások és foglalkoztatók működtetése.

6. Az IM PFSZ OH tevékenységi köre

a) a Központi Statisztikai Hivatal szakágazatai besorolása alapján

7523. Igazságügy

b) költségvetési szakágazati rend alapján

752310. Igazságügy szakigazgatása.

7. Felügyeleti szerve:

Igazságügyi Minisztérium

1055 Budapest, V. Kossuth tér 4.

8. Alapítója: a Magyar Köztársaság Kormánya.

9. Az IM PFSZ OH-t az igazságügy-miniszter által kinevezett főigazgató vezeti és képviseli.

10. Az IM PFSZ OH szervezeti és működési rendjét, a belső és külső kapcsolataira vonatkozó rendelkezéseket a Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban: SZMSZ) határozza meg. Az SZMSZ-t az alapító okirat közzétételét követő 60 napon belül az igazságügy-miniszter hagyja jóvá.

11. Az IM PFSZ OH vállalkozási tevékenységet nem folytat.

12. Az IM PFSZ OH a részére jóváhagyott előirányzatok felett teljes jogkörrel rendelkező, önállóan gazdálkodó költségvetési szerv. A területi szervek az IM PFSZ OH szervezeti egységei, költségvetésüket az IM PFSZ OH költségvetése tartalmazza.

13. Az IM PFSZ OH megszüntetése esetén a jogutódot az alapító jelöli ki.

*

Az utasítást az 5/2005. (IK 2006/1.) IM utasítás 2. § (2) bekezdésének a) pontja hatályon kívül helyezte, 2006. január 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére