• Tartalom

6/2003. (K. Ért. 3.) KvVM utasítás

6/2003. (K. Ért. 3.) KvVM u t a s í t á s

a Környezetvédelmi Minisztérium Ellenőrzési Szabályzatának kiadásáról szóló 9/1999. (K. Ért. 7.) KöM utasítás módosításáról*

2003.02.27.
A Környezetvédelmi Minisztérium Ellenőrzési Szabályzatának kiadásáról szóló – többször módosított – 9/1999. (K. Ért. 7.) KöM utasítást (a továbbiakban: Ut.) a következők szerint módosítom:

1. § (1) Az Ut. 1. §-ának helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § Az R. 2. §-a (1) bekezdés b) pontja szerinti ellenőrző szerv a központi költségvetés fejezete tekintetében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (a továbbiakban: Minisztérium), az R. 2. §-a (2) bekezdés b) pontja szerinti ellenőrző szervezet a Minisztériumnak – a miniszter közvetlen felügyelete alatt működő – Ellenőrzési önálló osztálya (a továbbiakban: Osztály).”

(2) Az Ut. 2. §-ának (1) bekezdése a következő bg)–bj) pontokkal bővül:

bg) vízügyi igazgatóságokra
bh) Országos Vízügyi Főigazgatóságra
bi) Vízügyi Múzeum Levéltár és közgyűjteménye
bj) Vízügyi Dolgozók Üdülője (Siófok)”

(3) Az Ut. 3. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az Osztály feladatait a munkaterv alapján, illetve a közvetlen irányítást és felügyeletet gyakorló miniszter utasítása alapján végzi. A Munkaterven kívüli ellenőrzési feladatokat a miniszter hagyja jóvá.”

(4) Az Ut. 4. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

4. § (2) Az ellenőrzéshez más minisztériumi szervezeti egység bevonására az Osztály vezetője kérhet javaslatot az ellenőrzéssel érintett, szakmai felügyeletet ellátó közigazgatási államtitkártól, illetve helyettes államtitkártól. Más minisztériumi szervezeti egység ellenőrzésbe történő bevonását a miniszter hagyja jóvá. Az Osztály az átfogó felügyeleti ellenőrzések során ellátja a szakmai (természet- és környezetvédelmi, valamint vízügyi munkával kapcsolatos) ellenőrzések koordinációját.”

(5) Az Ut. 5. §-ának utolsó mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

„A szakmai feladatok ellenőrzéséért felelős személyeket a felügyeletet ellátó közigazgatási államtitkár, illetve a helyettes államtitkár jelöli ki.”

(6) Az Ut. 8. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

8. § (1) Az Osztály az ellenőrzés megkezdéséről a Minisztériumon belül írásban tájékoztatja a minisztert és a közigazgatási államtitkárt, illetve az ellenőrzésben érintett szakmai felügyeletet ellátó helyettes államtitkárt.”

(7) Az Ut. 12. §-ának helyébe a következő rendelkezés lép:

12. § Az elkészült – a miniszter által jóváhagyott – jelentést az Osztály megküldi tájékoztatásul a közigazgatási államtitkárnak, a szakmai felügyeletet gyakorló helyettes államtitkárnak, valamint a Fejezeti Közgazdasági Főcsoport főcsoportfőnökének, továbbá az ellenőrzésben érintett szervezeti egységek vezetőinek.”

(8) Az Ut. 15. §-ának (1), (2) és (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

15. § (1) Az Osztály – az adott időszakban elvégzett ellenőrzésekről, az ezek során feltárt hiányosságokról és megszüntetésükre tett intézkedésekről – félévenként beszámolót készít a miniszter részére.
(2) Az Osztály a súlyosabb, személyes felelősség felvetését is igénylő esetekről azonnal jelentést készít a miniszternek.
(3) Az Osztály adott évi tevékenységéről beszámolót készíti az R. 33. §-ában rögzítetteknek megfelelően. Az éves beszámolót a Minisztérium vezető testületei (Vezetői Értekezlet, Miniszteri Értekezlet) kötelesek megtárgyalni. A Minisztérium az elfogadott beszámolót tájékoztatásul megküldi a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak.”

(9) Az Ut. 16/A. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

16/A. § (1) Az Osztály elkészíti a Miniszteri Titkárságtól folyamatosan kapott tájékoztató anyagok alapján a külső szervek által végzett ellenőrzések nyilvántartását.”

2. § Ez az utasítás a kiadmányozása* napján lép hatályba, ezzel egyidejűleg az Ut. 4. §-a (3) bekezdésében, a 6–7. §-ában, a 11. §-ában, valamint a 13. §-ában a közigazgatási államtitkár szövegrész helyére a „miniszter” szövegrész lép.

Dr. Kóródi Mária s. k.,

környezetvédelmi és vízügyi miniszter

*

Az utasítást a 9/2012. (V. 22.) VM utasítás 1. §-a hatályon kívül helyezte 2012. május 23. napjával.

*

Az utasítás kiadmányozásának napja: 2003. február 27.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére