• Tartalom

95/2003. (HK 1/2004.) HM utasítás

95/2003. (HK 1/2004.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról, a minisztériumi szervek, valamint a minisztériumnak közvetlenül alárendelt szervezetek szervezeti és működési szabályzatának kidolgozásáról1

2004.01.01.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 10. § g) alpontjában kapott felhatalmazás alapján a következő
utasítást
adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra és a Honvédelmi Minisztériumnak közvetlenül alárendelt szervezetekre terjed ki.

2. § Ezen utasítás mellékleteként kiadom a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatát.*

3. § (1) A HM szervek és a Honvédelmi Minisztériumnak közvetlenül alárendelt szervezetek feladatrendszerükben, szervezeti felépítésükben bekövetkezett változásokkal, valamint a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatában foglaltakkal összhangban, ezen utasítás hatálybalépését követő 40 napon belül módosítják, illetve átdolgozzák és az illetékes hivatali feletteshez, szolgálati elöljáróhoz jóváhagyásra felterjesztik szervezeti és működési szabályzatukat.

(2) A szervezeti és működési szabályzat az adott szervezet békeidőszaki működését meghatározó alapokmány, amely a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának felépítéséhez hasonlóan fejezetek szerinti csoportosításban tartalmazza az adott szervezet:

a) jogállását, rendeltetését, alapvető feladatait;

b) szervezeti felépítését, vezetésének rendjét;

c) a vezetők feladat- és hatáskörét (a munkaköri leírásokra vonatkozó előírásoknak megfelelően);

d) a szervezeti elemek feladatait;

e) az adott szervezet működési rendjét meghatározó szabályzó rendelkezéseket.

(3) A HM szervek és a Honvédelmi Minisztériumnak közvetlenül alárendelt szervezetek a szervezeti és működési szabályzatukban foglaltak alapján – a Magyar Honvédség egyes beosztásaihoz kapcsolódó munkaköri követelményekről szóló 20/2002. (IV. 10.) HM rendelet 3. számú mellékletében meghatározottak szerint – kidolgozzák, illetve pontosítják a munkaköri jegyzékükben, állománytáblájukban rendszeresített beosztásokra (munkakörökre) vonatkozó munkaköri leírásokat.

(4) A HM szervek, a HM közigazgatási államtitkárának alárendeltségébe tartozó HM szervezetek a szervezeti és működési szabályzatuk, valamint a munkaköri leírások egy példányát – a jóváhagyást követő 8 napon belül – a HM Tervezési és Koordinációs Főosztályra, a HM Honvéd Vezérkar főnökének közvetlen, illetve a HM HVK szerveinek szolgálati alárendeltségébe tartozó szervezetek a HM HVK Haderőtervezési Csoportfőnökségre megküldik.

4. § (1) Jelen utasítás hatályba lépésétől számított 90 napon belül, a HM Szervezeti és Működési Szabályzatában foglaltak alapján, a HM Jogi és Igazgatási Főosztály – hatáskörébe tartozó esetekben a HM HVK Vezérkari Iroda – irányítása mellett az érintett HM szervek és a Honvédelmi Minisztériumnak közvetlenül alárendelt szervezetek végrehajtják a hatályos belső rendelkezések felülvizsgálatát, szükséges esetben azok módosítását, illetve hatályon kívül helyezését.

(2) A Honvédelmi Minisztérium 2004. évi feladattervében meghatározott határidőre a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály az érintett HM szervek, szervezetek közreműködésével elkészíti a Honvédelmi Minisztérium Hatásköri Jegyzékét, valamint kidolgozza a Honvédelmi Minisztérium Információ Kapcsolati Rendszerét.

5. § Ez az utasítás 2004. január 01-én lép hatályba, ezzel egyidejűleg az 54/2001. (HK 1.) HM utasítással kiadott 556/583. nyilvántartási számú HM Ideiglenes Szervezeti és Működési Szabályzat, valamint annak 1639/2/2001. és 813/57/2002. nyilvántartási számon, továbbá a 18/2002. (HK 8.), 23/2002. (HK 11.), 81/2002. (HK 26.), 102/2002. (HK 30.), 14/2003. (HK 7.) HM utasítások mellékleteként kiadott módosításai hatályukat vesztik.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

1

Az utasítást a 36/2005. (HK 9.) HM utasítás 4. §-a hatályon kívül helyezte 2005. április 1. napjával.

*

A Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatát az érintettek külön kapják meg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére