• Tartalom

10/2004. (ÜK. 9.) LÜ utasítás

10/2004. (ÜK. 9.) LÜ utasítás

a Magyar Köztársaság ügyészsége szervezetéről és működéséről szóló 25/2003. (ÜK. 12.) LÜ utasítás módosításáról*

2004.09.30.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló – többször módosított – 1972. évi V. törvény 19. §-ának (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A Magyar Köztársaság ügyészsége szervezetéről és működéséről szóló 25/2003. (ÜK. 12.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) 12. §-a a következő c)–d) ponttal egészül ki, egyidejűleg a jelenlegi c)–h) pont megjelölése e)–j) pontra változik:

c) irányítja, koordinálja és végrehajtja – a legfőbb ügyész által e feladatra kijelölt munkacsoporttal együttműködve – a honvédelmi felkészítéssel és az országmozgósítással kapcsolatos teendőket; e körben közvetlen kapcsolatot tart a Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium illetékes szerveivel,
d) ellátja – a titokvédelmi szabályzatban meghatározott kivételekkel – a titokvédelmi feladatokat, ideértve a fellebbviteli főügyészségek és a főügyészségek e tevékenységének ellenőrzését is,”

2. § (1) Az Ut. 21. §-a (1) bekezdésének t)–u) pontja helyébe a következő rendelkezés lép, egyidejűleg a v)–y) pont megjelölése u)–x) pontra változik:

„t) végzi a központi iratkezelési és titkos ügykezelési tevékenységet, kezeli a főirattárat,”

(2) Az Ut. 21. §-a (2) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

a) Igazgatási Osztály
Hang- és Képtechnikai Laboratórium,”

(3) Az Ut. 21. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A főosztályon Központi Igazgatási és Titkos Ügykezelő Iroda, valamint Személyügyi és Továbbképzési Nyilvántartó és Ügykezelő Iroda működik, ahol az előbbi iroda ellátja az Adatvédelmi és Műszaki Biztonsági Önálló Osztály, az Ellenőrzési Önálló Osztály, a Nemzetközi és Európai Ügyek Főosztálya, a Nemzetközi Képviseleti Önálló Osztály, valamint a Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály iratkezelési feladatait is.”

3. § Az Ut. 22. §-a (3) bekezdésének b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

b) Központi Gazdálkodási és Gondnoksági Osztály
– Gazdálkodási és Számviteli Csoport,
Gondnoksági Csoport,
– Gépjármű Forgalmi Csoport,
– Balatonlellei Oktatási Központ,”

4. § Az Ut. 32. §-ának (5) bekezdése a következő rendelkezéssel egészül ki:

„A legfőbb ügyész kiadmányozza a véleményt azokban az esetekben is, amikor miniszteri rendelet kiadását törvény vagy kormányrendelet a legfőbb ügyész egyetértéséhez köti.”

5. § Az Ut. 35. §-a (1) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

a) irányítja szakágát,”

6. § (1) Az Ut. 42. §-a (3) bekezdésének n) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

n) a számítástechnika-alkalmazási és az informatikai tevékenység, valamint a titkos ügykezelés irányítása és ellenőrzése,”

(2) Az Ut. 42. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg a (4)–(5) bekezdés számozása (5)–(6) bekezdésre változik:

„(4) A főügyész felelős a főügyészség működésével kapcsolatban törvényben előírt személyes adatokat tartalmazó, valamint jogszabályokban elrendelt – személyes adatokat nem tartalmazó – nyilvántartások vezetéséért és adatok szolgáltatásáért.”

7. § Az Ut. 43. §-a (2) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

a) irányítja szakágát,”

8. § Az Ut. 45. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az ügyészségi nyomozás kizárólagos hatáskörébe tartozó, illetőleg az arra jogosult által oda utalt ügyek nyomozását a főügyészség szervezeti egységeként működő ügyészségi nyomozó hivatal látja el, amelynek feladata az általa nyomozott ügyben az érdemi határozat meghozatala és – ha a főügyész eltérően nem rendelkezik – a vád képviselete is.”

9. § Az Ut. 46. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

46. § A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal a Fővárosi Főügyészség országos illetékességgel rendelkező önálló szervezeti egysége, amelynek feladata az általa nyomozott ügyben az érdemi határozat meghozatala és – ha a fővárosi főügyész eltérően nem rendelkezik – a vád képviselete is.”

10. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, egyidejűleg

a) az Ut. 22. §-ának számozása 23. §-ra, 23. §-ának számozása pedig 22. §-ra változik,

c) az ügyészi szervezet iratkezelési szabályzatának bevezetéséről szóló 6/1998. (ÜK. 1999/1.) LÜ utasítás mellékleteként kiadott iratkezelési szabályzat 2. számú függeléke a következő rendelkezéssel egészül ki:

„60. Adatvédelmi és Műszaki Biztonsági Önálló Osztáy vezetője,
61. Nemzetközi Képviseleti Önálló Osztály vezetője,
62. Debreceni fellebbviteli főügyész,
63. Győri fellebbviteli főügyész”,

d) az ügyészi szervek munkavédelmi szabályzatáról szóló 2/2002. (ÜK. 3.) LÜ utasításban Gazdasági Főigazgatóságon az Adatvédelmi és Műszaki Biztonsági Önálló Osztályt, a Gazdasági Főigazgatóság vezetőjén az Önálló Osztály vezetőjét; főügyészen a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség vonatkozásában a Hajdú-Bihar megyei főügyészt, a Győri Fellebbviteli Főügyészség vonatkozásában pedig a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészt kell érteni,

e) az ügyészi szervek tűzvédelmi szabályzatáról szóló 18/2003. (ÜK. 9.) LÜ utasításban a „Legfőbb Ügyészség Gazdasági Főigazgatósága” szövegrész helyébe a „Legfőbb Ügyészség adatvédelmi és műszaki biztonsági önálló osztálya” szövegrész, a „Főigazgatóság” rövidítés helyébe az „Önálló Osztály” rövidítés, a „gazdasági főigazgató” megjelölés helyébe pedig az „Önálló Osztály vezetője” megjelölés lép,

f) a nyugdíjas ügyészek igazolványáról szóló 24/2003. (ÜK. 12.) LÜ utasítás 1-2. számú mellékletében megjelölt igazolványminták II. oldala az utasítás melléklete szerint módosul.

Dr. Polt Péter s.k.,

legfőbb ügyész

Melléklet a 10/2004. (ÜK. 9.) LÜ utasításhoz

II. oldal:


*

Az utasítást utóbb a 17/2007. (ÜK. 11.) LÜ utasítás módosította.
Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére