• Tartalom

102/2004. (HK 25.) HM határozat

102/2004. (HK 25.) HM határozat

Magyar Honvédség 64. Veszprém Vezetési és Radar Ezred alapító okiratának módosításáról*

2004.09.27.
Az államháztartásról szóló, többször módosított 1992. évi XXXVIII. törvény (továbbiakban: Áht.) 89. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – az államháztartás működési rendjéről szóló, többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 10. §, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség költségvetése tervezésének, gazdálkodásának, előirányzat-felhasználásának a sajátosságoknak megfelelő szervezeti és eljárási rendjére vonatkozó szabályairól szóló 90/1997. (V. 30.) Korm. rendeletben foglaltakra tekintettel – a Magyar Honvédség 64. Veszprém Vezetési és Radar Ezred 89/2002. HM határozattal módosított 37/2001. (HK 9.) HM határozattal kiadott alapító okiratát az alábbiak szerint módosítom:
1. A határozat 1. pontjában az alakulat megnevezése az alábbiak szerint módosul:
„A katonai szervezet megnevezése: Magyar Honvédség 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred, rövidített megnevezés: MH 54. Veszprém lte. e.”
2. A határozat 4. pontja helyébe az alábbi 4. pont lép:
„4. A költségvetési szerv állami feladatként ellátandó alaptevékenysége:
A Magyar Köztársaság légtere felségjogának (légtér szuverenitásnak) jogos és rugalmas felhasználásának biztosítása, légterének védelme és ellenőrzése, váratlan légitámadás felfedése, rendszabályok foganatosítása, továbbá mindezek biztosítása érdekében a nemzeti és a NATO által kijelölt felelősségi légtérben a Magyar Honvédség Légierő és a NATO kijelölt erőinek irányítása, a meghatározott készenlét fenntartása, az elöljáró intézkedésekben meghatározott támogató, biztosító feladatok végrehajtása.”
3. A határozat 5. pontja helyébe az alábbi 5. pont lép:
„5. Az alaprendeltetés körében végrehajtja:
a) az állandó és mobil földi telepítésű radarokkal a Magyar Köztársaság területe feletti és a NATO műveleti alárendeltségében a részére kijelölt légtér ellenőrzését, a valós idejű légihelyzetkép előállítását és továbbítását a kijelölt irányokban és felhasználók felé,
b) a kijelölt légvédelmi fegyverrendszerek alkalmazásával rendszabályok foganatosítását a légteret megsértő (jogosulatlanul igénybevevő), ott azonosítatlan, ismeretlen szándékkal repülést végző vagy ellenséges tevékenységet folytató légijárművekkel szemben, valamint segítségnyújtást a bajbajutott légijárművek személyzetének,
c) a NATO vezetési rend által delegált jogkörök alapján a harcászati légi műveletek irányítását a kijelölt hazai és szövetséges erők felett,
d) az MH Légierő Parancsnoksággal, a vele együttműködőkkel és alárendeltjeivel, valamint a kijelölt NATO erőkkel, nyílt és titkos tartalmú közlemények és adatok híradócsatornákon történő továbbítását, valamint híradó és informatikai eszközök segítségével a folyamatos összeköttetés biztosítását,
e) a rendszeresített technikai eszközök üzemeltetését és technikai kiszolgálását, a személyi állomány egészségügyi és mindenoldalú ellátását, a túlélőképesség fenntartását és a harcképesség helyreállítását, a speciálisan erődített létesítmény biztonságának és működőképességének fenntartását.”
4. A határozat 7. pontjának második fordulata az álabbiak szerint módosul:
„felügyeleti szerve: a Honvédelmi Minisztérium.”
5. A határozat 8. pontjának a) alpontjában a katonai szervezet vezetője beosztásának megnevezése: „MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezredparancsnok”.
6. A költségvetési szerv részletes szervezeti és működési rendjét a Szervezeti és Működési Szabályzat tartalmazza, melyet a parancsnok ezen határozat hatálybalépését követő 60 napon belül módosít és azt jóváhagyásra felterjeszti a felügyeleti szervhez.
7. Ez a határozat az aláírás napján lép hatályba,* egyidejűleg a 81/2004. (HK 20.) HM határozat hatályát veszti.
Juhász Ferenc s. k.,
honvédelmi miniszter
*

A határozatot a 41/2007. (HK 4.) HM határozat 15. pontja hatályon kívül helyezte, 2007. március 1. napjával.

*

___________________
A határozat aláírásának napja: 2004. szeptember 27.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére