• Tartalom

103/2004. (HK 28.) HM utasítás

103/2004. (HK 28.) HM utasítás

a HM Védelmi Szakfeladatrend kidolgozásáról, bevezetéséről, alkalmazásáról és karbantartásáról*

2004.11.18.

A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 10. § g) pontjában kapott felhatalmazás alapján a feladatalapú tervezés és az azt támogató üzemgazdasági szemléletű számviteli elszámolás végrehajtásához szükséges HM Védelmi Szakfeladatrend kidolgozásáról, bevezetéséről és alkalmazásáról, valamint karbantartásáról a következő utasítást adom ki:

Az utasítás hatálya

1. § Az utasítás hatálya a Magyar Honvédségre, valamint a honvédelmi miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetekre (a továbbiakban együttesen: honvédelmi szervezetek) terjed ki.

A HM Védelmi Szakfeladatrend rendeltetése és alapjai

2. § (1) A HM Védelmi Szakfeladatrend (a továbbiakban: Szakfeladatrend) rendeltetése:

a) a Pénzügyminisztérium által a költségvetési szervekre kidolgozott mindenkori szakfeladatrendhez illeszkedve egységes szerkezetbe foglalja a katonai-védelmi területen jelentkező feladatokat,

b) azonos tervezési és elszámolási alapot biztosít a feladatok ellátásához szükséges erőforrások tervezéséhez és az erőforrás-felhasználásról történő elszámolás támogatásához,

c) lehetővé teszi annak bemutatását, hogy a különböző feladatok végrehajtásának milyen erőforrás- és költségigénye van,

d) alapját képezi a feladatmutatók, a különböző ágazati normák és normatívák kialakításának.

(2) A Szakfeladatrend alapját a honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény által a tárca részére meghatározott feladatok, továbbá a 2002–2003 évi védelmi felülvizsgálat során kialakított és jóváhagyott feladatrendszer alkotja.

A Szakfeladatrend kidolgozása, bevezetése, alkalmazása és karbantartása

3. § (1) A Szakfeladatrendet a tárcaszintű tervező szervek bevonásával a HM Gazdasági Tervező Hivatal (a továbbiakban: HM GTH) dolgozza ki és azt a honvédelmi miniszterhez 2004. december 1-ig jóváhagyásra előterjeszti.

(2) A HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal (a továbbiakban: HM KPSZH) a HM GTH-val együttműködésben 2005. december 30-ig kialakítja a Szakfeladatrend befogadására alkalmas főkönyvi és analitikus nyilvántartási rendet.

(3) A HM Költségvetés Gazdálkodási Információs Rendszer projektvezetője – a HM KPSZH főigazgatóval egyeztetetten – biztosítja, hogy az informatikai rendszer 2005. január 1-től tegye lehetővé a Szakfeladatrend alkalmazását a tervezés és az elszámolás során.

(4) A HM GTH főigazgató a Szakfeladatrend szerinti tervezési módszertani útmutatót, a HM KPSZH főigazgató pedig a szintetikus és analitikus nyilvántartások vezetéséhez szükséges részletes szabályokat 2005. június 30-ig meghatározza. Az analitikus nyilvántartások vezetését biztosító informatikai támogatás korrekcióját 2005. június 30-ig elvégzik.

(5) A Szakfeladatrend bevezetéséhez és alkalmazásához szükséges felkészítést, a (4) bekezdésben meghatározottakra tekintettel a tervezést illetően a HM GTH főigazgató, a számviteli elszámolást illetően a HM KPSZH főigazgató megszervezi.

(6) A Szakfeladatrendet a Tárca Védelmi Tervező Rendszer tervezési folyamataiban is alkalmazni kell.

(7) A Szakfeladatrendet első alkalommal – kísérleti jelleggel – a 2005–2014. évekre szóló erőforrás- és költségtervek készítése során, valamint a számviteli elszámolásokban a 2005. január 1-től kezdődő gazdálkodási évben, a következőkben felsorolt honvédelmi szervezeteknél kell alkalmazni

– HM Ingatlankezelési Hivatal,

– HM Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem,

– MH Központi Honvédkórház,

– MH Harcanyag Ellátó Központ,

– MH 25. Klapka György Könnyű Lövészdandár,

– MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.

(8) A (7) bekezdésben fel nem sorolt honvédelmi szervezetek erőforrás- és költségterveiben, valamint számviteli elszámolásában a Szakfeladatrendet 2006. január 1-től kell alkalmazni.

(9) A Szakfeladatrend karbantartása érdekében a honvédelmi szervezetek módosító javaslataikat minden év november 15-ig a HM GTH részére megküldik.

Záró rendelkezések

4. § Ez az utasítás az aláírását követő negyedik napon lép hatályba.*


Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást utóbb a 45/2007. (HK 10.) HM utasítás 86. §-a módosította. Az utasítást a 143/2007. (HK 1/2008.) HM utasítás 5. §-a hatályon kívül helyezte 2007. december 20. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja: 2004. november 18.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére