• Tartalom

108/2004. (HK 1/2005.) HM utasítás

108/2004. (HK 1/2005.) HM utasítás

a nemzetközi katonai együttműködés általános szabályairól és a kétoldalú nemzetközi együttműködésről szóló 97/2003. (HK 1/2004.) HM utasítás módosításáról*

2005.01.01.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 10. § g) pontjában kapott felhatalmazás alapján a nemzetközi katonai együttműködés általános szabályairól és a kétoldalú nemzetközi együttműködésről szóló 97/2003. (HK 1/2004.) HM utasítást (a továbbiakban: Utasítás) a következők szerint módosítom:

1. § Az Utasítás 1. § (3) és (4) bekezdése hatályát veszti, ezzel egyidejűleg az (1) bekezdése helyébe a következő új szöveg lép:

"l. § Az Utasítás hatálya – a (2) bekezdésekben foglaltak figyelembevételével – kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a HM hivatalaira és háttérintézményeire, a miniszter közvetlen irányítása, felügyelete alá tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi tárca)."

2. § (1) Az Utasítás 2.§ (2) bekezdésének bevezető mondata helyébe a következő új szöveg lép:

"(2) A honvédelmi tárca nemzetközi kapcsolattartásának koordinálását (az egyes programokat összefogó tárca szintű tervezés, szervezés és ellenőrzés, valamint egyes programokhoz speciális szakmai segítségnyújtás) a HM Szervezeti és Működési Szabályzatában (a továbbiakban: SZMSZ) meghatározott feladat- és felelősségi körüknek megfelelően az alábbi keretgazda szervezetek, szervek végzik:"

(2) Az Utasítás 2. § (2) bekezdésének e), f) és g) pontja helyébe a következő új szöveg lép:

"e) a fegyverzet-ellenőrzési, valamint a bizalom-és biztonságerősítő és nonproliferációs szerződések, megállapodások és dokumentumok (a továbbiakban: a Szerződések) végrehajtásából adódó feladatokat a Kormány 2036/1997. sz. határozata alapján felállított KÜM–HM Tárcaközi Bizottság (a továbbiakban: a TB) döntései alapján, alaprendeltetésből adódó feladatként, a HM Fegyverzet-ellenőrzési Hivatal (a továbbiakban: a HM FEH);"
"f) a kereskedelmi, haditechnikai együttműködési programokkal kapcsolatos utazások és fogadások kiadása, a beruházásért, illetve a feladat végrehajtásért felelős szervezetek – projekt felelősök – által a saját költségvetési keretük terhére kerülnek megtervezésre, majd a HM védelemgazdasági helyettes államtitkár (a továbbiakban: HM VGHÁT) által történő jóváhagyást követően a tárca nemzetközi keretében átcsoportosításra, melynek keretgazdája és felügyeleti szerve a vonatkozó költségvetési intézkedésekben kapott felhatalmazás alapján a HM VGHÁT által kijelölt szerv. A kereskedelmi, haditechnikai együttműködési programokkal (utazások és fogadások) kapcsolatos feladatok előirányzat kezelését és pénzügyi bonyolítását a HM PNRI végzi;"
"g) az a)–e) pontokban fel nem sorolt egyéb nemzetközi feladatokat a HM védelempolitikai helyettes államtitkár (a továbbiakban: HM VPHÁT) által meghatározott szervezet;"
"h) a nem fegyveres külszolgálatot teljesítő személyek ellátási feladatait, valamint a nemzetközi kapcsolattartásból származó protokolláris, logisztikai és nyilvántartási-elszámolási feladatokat – az MK KFH és az MK KBH kivételével – valamennyi érintett, az a)–g) pontokban felsorolt szerv vonatkozásában a HM VGHÁT alárendeltségében a HM Protokoll és Nemzetközi Rendezvényszervező Igazgatóság (a továbbiakban: HM PNRI)."

(4) Az Utasítás 2. § (3) bekezdése az alábbi f) és g) ponttal egészül ki:

"f) "szakmai felügyeletet gyakorló szervezet": a keretgazda részére meghatározza a honvédelmi miniszter által kitűzött politikai célok elérését szolgáló nemzetközi feladatokkal kapcsolatos prioritásokat, valamint a szakmai feladatok végrehajtásával kapcsolatos beszámolás módját és rendjét;"

"g) "keretgazda szervezet": a keretek felhasználásának irányítását, valamint a felügyeletet gyakorló szerv felé történő szakmai beszámolást és nagybani költségelszámolást végzi."

3. § (1) Az Utasítás 3. § (2) és (5) bekezdése helyébe a következő új szöveg lép:

"(2) A kétoldalú nemzetközi kapcsolatok területén az (1) bekezdés szerinti fő feladatokat ezen utasítás III–VII., valamint a IX. fejezete tartalmazza."
"(5) A 2. § (2) bekezdés f) és g) pontjai szerinti nemzetközi együttműködési feladatokat (pl. békemissziók, az engedélyköteles és határátlépéssel járó eseti csapatmozgások, haditechnikai együttműködés), azok éves tervben nem tervezhető, speciális jellege miatt külön HM utasítások szabályozzák, azonban – eltérő rendelkezéseik hiányában, a sajátosságokra és a vonatkozó jogszabályokra is figyelemmel – e tevékenységekre is a jelen utasítás előírásait kell alkalmazni."

(2) Az Utasítás 3. §-a a következő új (6) és (7) bekezdéssel egészül ki, egyúttal az Utasítás 3. §-ának ezt követő bekezdései átszámozódnak:

"(6) A kereskedelmi, haditechnikai együttműködési programokat a HM VGHÁT által kijelölt programfelelős szervek saját működési költségvetési keretük terhére tervezik. A tárgyévi programtervet a tárgyévet megelőző év október 15-ig jóváhagyásra a HM VGHÁT részére megküldik. A HM VGHÁT által jóváhagyott programtervről a programfelelős szervezetek tárgyév február 28-ig a HM NEF-et tájékoztatják."
"(7) A HM FEH a jelen utasítás 2. § (2) e) pontban szereplő nemzetközi együttműködési feladatait a VIII. fejezet szerinti különös szabályok szerint végzi."

(3) Az Utasítás 3. § (8) bekezdésének számozása (10)-re változik és jelenlegi szövege helyébe a következő új szöveg lép:

"(10) A különböző nemzetközi együttműködési területeken tárgyalásokat folytató delegációk, illetve kiküldöttek – a (7) bekezdésben foglalt előírásokon túl – csak a programot jóváhagyó elöljáró által meghatározott vagy jóváhagyott tárgyalási mandátum keretében vállalhatnak előzetesen kötelezettséget."

4. § Az Utasítás 5. § (1) bekezdésének első mondata, valamint az (5) és (6) bekezdés helyébe a következő új szöveg lép:

"5. § (1) A programfelelős szervek az utasítás 2. § (2) bekezdésének a), f) és g) pontja szerinti feladatokból, a HM NEF hatáskörébe utalt nemzetközi katonai együttműködési programjavaslataikat, az illetékes szakmai elöljáró jóváhagyásával, ezen utasítás 3. számú mellékletében meghatározott formában (adatlapon) illetve összesítve, a HM VPHÁT által előírt határidőre a HM NEF-nek megküldik."
"(5) Az előzetes kétoldalú gyakorlatokat és kiképzési programokat a HM HVK HDM és KIK CSF-ség a "Gyakorlatok és Kiképzési Rendezvények Programja vonatkozó részével együtt a HM NEF-nek október 15-ig-megküldi."

5. § Az Utasítás 6. § (1) bekezdésének a helyébe a következő új szöveg lép:

"6. § (1) A HM NEF és a HM KPSZH a nemzetközi költségvetési előirányzatok jóváhagyását követően legkésőbb a tárgyév január 31-ig közösen elkészíti a Kétoldalú Nemzetközi Együttműködési Tervet (a továbbiakban KNET), amely a pontosítások után összesített programokat és az azokhoz rendelhető költségkeret tartalmazza."

6. § Az utasítás 7. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:

"(4) A kereskedelmi; haditechnikai együttműködési programok programfelelősei a HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatallal (a továbbiakban: HM BBBH) együttműködve tervezik, szervezik és hajtják végre a külföldi és hazai programokat."

7. § (1) Az utasítás 8. § (1) és (3) bekezdése helyébe a következő új szöveg lép:

"8. § (1) A KNET-ben jóváhagyott kiutazás megkezdése előtt 14 nappal a programfelelős szerv köteles a jelen utasítás 1. számú melléklete szerinti "Kiutazási engedély"-t kitöltve, az engedélyezésre jogosult elöljáró által aláírtan megküldeni a HM NEF-nek. A HM NEF a kiutazási engedélyt véleményezést és ellenjegyzést követően azonnal, de legkésőbb a kiutazást megelőzően 10 nappal megküldi a HM PNRI részére."

"(3) Külföldi delegáció fogadása esetén a programfelelős szerv az engedélyezésre jogosult elöljáró által jóváhagyott részletes programtervet a 11/2002. (HK 7.) HM utasítás szerint, "Szolgáltatási igénylő lapon", a rendezvény tervezett dátuma előtt legalább 14 nappal köteles a HM NEF-re eljuttatni. Véleményezés és ellenjegyzést követően azt a HM NEF a rendezvény tervezett dátuma előtt 7 nappal megküldi a HM PNRI-nek."

(2) Az Utasítás 8. § a következő (6) és új (10) bekezdéssel egészül ki, és a 8. § (6), (7) és (8) bekezdései (7), (8) és (9) bekezdésre módosulnak:

"(6) A nemzetközi keretekben jóváhagyott kereskedelmi, haditechnikai együttműködéssel kapcsolatos kiutazás esetén a programfelelős szerv köteles jelen utasítás l. számú melléklete szerinti "Kiutazási engedélyt"-t kitöltve, a HM VPHÁT útján, a HM VGHÁT által engedélyeztetni, és a kiutazás megkezdése előtt 14 nappal a HM NEF és a HM PNRI részére megküldeni. Külföldi delegáció fogadása esetén a programfelelős szerv a HM VPHÁT útján felterjesztett és a HM VGHÁT által jóváhagyott részletes programtervet, valamint a 11/2002. (HK 7.) HM utasítás szerint a "Szolgáltatást igénylő lap"-ot a rendezvény tervezett időpontja előtt legalább 14 nappal köteles a HM NEF-hez, illetve a HM PNRI-hez eljuttatni."

"(10) A terven felül jelentkező kereskedelmi és haditechnikai együttműködéssel kapcsolatos programokat a programfelelős szervek a HM VPHÁT útján felterjesztett és a HM VGHÁT által engedélyezett esetekben hajthatnak végre."

(3) Az Utasítás 8. §-ának korábbi (8) bekezdése helyébe a következő új szöveg lép:

"(9) A KNET 6. § (2) bekezdése szerinti jóváhagyását megelőző év eleji programok a HM VPHÁT, illetve illetékességi körében a HM VGHÁT engedélyével is végrehajthatók, ha a KNET tervezetében szerepelnek. Ha a program esetleg mégsem kerül a KNET-be, az (6) bekezdés szerinti elöljáró dönt, hogy a program költségének fedezete a programfelelős költségkeretének átcsoportosításával, vagy a saját költségkeretének terhére történjen."

8. § Az Utasítás 10. § (1) bekezdés helyébe a következő új szöveg lép, illetve az alábbi új (2) bekezdéssel egészül ki:

"10. § (1) A KNET-ben szereplő programok pénzügyi biztosítását a HM KPSZH a koordináló szervekkel együttműködve, a HM VGHÁT irányításával tervezi meg és javaslatot tesz a jóváhagyásra. A jóváhagyott költségkeretekről a HM KPSZH a HM PNRI-t, mint a keretnyilvántartó és kezelő szervet, illetve a programfelelős szervezeteket tájékoztatja."
"(2) A kereskedelmi, haditechnikai együttműködéssel összefüggő utazások és fogadások pénzügyi lebonyolítását a HM PNRI végzi."

9. § Az Utasítás 11.§-ának rendelkezései helyébe a következő új szöveg lép:

"11. § (1) A jóváhagyott programok megvalósítását végző programfelelős szervek programonként jóváhagyott költségkeretüket csak más, engedélyezett programjuk terhére léphetik túl. A programfelelős szervnek az esetleges programmódosítással járó többletkiadásokat úgy kell kigazdálkodnia, hogy a szervezet részére a kétoldalú nemzetközi, valamint a kereskedelmi és haditechnikai együttműködési feladatok ellátására engedélyezett tárgyévi költségkeretét nem lépheti túl.
(2) A kétoldalú kapcsolattartás, valamint a kereskedelmi és haditechnikai együttműködési feladatokkal kapcsolatos utazások és fogadások végrehajtása során a programfelelős szerv költségkerete terhére kell elszámolni minden megvalósított programmal összefüggő kiadást is függetlenül attól, hogy a feladatban részt vevő személyek a HM, vagy az MH állományába tartoznak.
(3) A HM és az MH kétoldalú nemzetközi, valamint a kereskedelmi és haditechnikai együttműködési feladatokkal kapcsolatos utazásokra és fogadásokra biztosított költségkereteket a HM Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóságok (továbbiakban: TPSZI) és a HM PNRI programfelelős szervenkénti bontásban elkülönítetten kezeli.
(4) A TPSZI-k és a HM PNRI az első negyedévet követően havonta, majd az egész évre vonatkozóan a következő év január 15-ig a jóváhagyott költségkeretekről programfelelős szervenként (programonkénti bontásban) összesített elszámolást terjeszt fel a HM KPSZH, valamint a 2. § (2) bekezdése szerinti szervek részére. A programfelelős szerveket az összesített elszámolásról a 2. § (2) bekezdése szerinti szervek tájékoztatják.
(5) A TPSZI-k és a HM PNRI a kereskedelmi és haditechnikai együttműködéssel kapcsolatos utazási és fogadási keretek felhasználásáról a (4) bekezdésben foglaltaknak megfelelően adatot szolgáltat a HM NEF részére.
(6) A HM NEF, a HM KPSZH-val együttműködve részt vesz a költségkeret felhasználások felülvizsgálatában, és a tárgyév szeptember 30-i felhasználás, valamint a még hátralevő programok ismeretében, a programfelelős szakmai szervezetek fontossági sorrendbe állított javaslatainak figyelembevételével október 15-ig javaslatot tesz a rendelkezésre álló költségkeretek szervek, szervezetek közötti, szükség szerinti átcsoportosítására vagy megvonására.
(7) A költségkeret megállapításakor az egyes programfelelős szervek között programonként fel nem osztható költségek a HM PNRI által a tárca nemzetközi keretei között önálló feladatként kerülnek tervezésre."

10. § Az Utasítás 12. § (2) bekezdése helyébe a következő új szöveg lép:

"(2) Amennyiben a jelentés vezetői döntést igénylő kérdés(eke)t tartalmaz, azt minden esetben a HM VPHÁT, a kereskedelmi, haditechnikai együttműködéssel összefüggő kérdés(eke)t a HM VGHÁT útján kell a döntéshozó vezető részére felterjeszteni."

11. § Az Utasítás a következő új 15. §-alVIII. fejezettel – egészül ki egyúttal a 15. §, 16. § és 17. § számozása 16. §, 17. § és 18. §-ra, illetve a VIII., IX. és X. fejezet számozása IX., X., és XI.-re módosul:

"VIII. A fegyverzet-ellenőrzési, valamint
a bizalom-és biztonságerősítő és non-proliferációs
szerződések, megállapodások és dokumentumok
végrehajtásából adódó feladatokkal kapcsolatos szabályok
15. § A 2. § (2) e) pontjában foglalt feladatok HM FEH által történő végrehajtása tekintetében a jelen utasításban foglaltakat a következő szabályok szerint kell alkalmazni:
(1) A Szerződésekből eredő feladatok tervezése és végrehajtása során a HM FEH köteles az azokban rögzített határidőket betartani.
(2) A HM FEH évente december 15-ig – a NATO és nem-NATO államokkal végrehajtott feladategyeztetést is figyelembevéve – a TB ülés döntései szerint készíti el az éves feladattervét. Az éves feladattervet a TB soron következő ülésén a HM FEH igazgató jóváhagyásra beterjeszti.
(3) A TB által jóváhagyott éves tervben nem szereplő évközben felmerülő terven felüli feladatokat, valamint azok tervezett költségeit a HM FEH igazgató döntés céljából a TB társelnökei elé terjeszti. A terven felüli feladatok végrehajtására csak a TB jóváhagyását követően kerülhet sor.
(4) A HM FEH az együttműködés és a nemzetközi feladatok végrehajtása érdekében, folyamatos munkakapcsolatot tart fenn a Magyar Köztársaság illetékes szervezeteivel, valamint a Szerződések végrehajtásában érintett nemzetközi szervezetekkel, beleértve a fegyverzet-ellenőrzési központokat, a NATO és az EBESZ hivatott szerveit.
(5) A HM FEH éves feladattervében szereplő feladatok végrehajtásának engedélyezésére a HM FEH igazgató, az igazgató utazásainak engedélyezésére a HM VPHÁT jogosult. Az utazások megkezdése előtt 14 nappal a HM FEH köteles a jelen utasítás 1. számú melléklete szerinti "Kiutazási engedély"-t kitöltve megküldeni a HM PNRI-nek és a HM NEF-nek.
(6) Az ügykörébe tartozó feladatok költségvetési előirányzat igényeinek tervezését és a jóváhagyott keretekkel történő gazdálkodást a HM FEH végzi. A TB által elfogadott költségvetési tervjavaslatot a HM FEH az intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjéről szóló HM utasítás* alapján terjeszti fel.
(7) A HM FEH alaprendeltetéséből adódó feladatainak költségvetési kerete terhére kell elszámolni minden végrehajtott programmal összefüggő kiadást, függetlenül attól, hogy a feladatban résztvevő személyek HM, MH, vagy más szervezet állományába tartoznak.
(8) A Szerződések alapján a hazánkba érkező külföldi fegyverzet-ellenőrök fogadásával, illetve a magyar ellenőrök külföldi feladatteljesítésével kapcsolatos logisztikai biztosítást – a HM FEH-nél jóváhagyott és a HM PNRI részére a kapcsolatos kiutazások és fogadások tekintetében átadott előirányzatok alapján – a HM PNRI a HM FEH-el együttműködve végzi. A HM FEH jóváhagyott feladatainak biztonságos, tervszerű végrehajtása érdekében a HM PNRI köteles a FEH utazásokkal és fogadásokkal kapcsolatos hivatalos igényeinek soron kívüli teljesítésére.
(9) Az ellenőrzések és kísérési feladatok részletes programtervét és logisztikai biztosítási tervét a HM FEH igazgató hagyja jóvá.
(10) A HM FEH a szakfeladatokról, a végrehajtást követően, a nemzetközi kötelezettségek szerinti módon és időben jelent. A magyar nyelvű jelentést a HM VPHÁT-nak, valamint a végrehajtásban érintett HM és MH szervezetek részére 7 munkanapon belül terjeszti fel, illetve küldi meg.
(11) A HM FEH igazgató évente december 15-ig elkészíti a szakmai tevékenység éves értékeléséről szóló beszámolót, s azt a soron következő TB ülésen jóváhagyásra előterjeszti.
(12) A nemzetközi fegyverzet-ellenőrzési tevékenység végrehajtásához szükséges Ellenőri Útleveleket a HM FEH kezeli. Az útlevelek kiadását, cseréjét és bevonását a HM FEH a Külügyminisztérium Konzuli Főosztályával szoros együttműködésben végzi.
(13) A Szerződésekből adódó feladatok végrehajtása érdekében a HM FEH gazdálkodási körébe utalt, jóváhagyott, külön célelőirányzatként kezelt éves költségvetési keret csökkentésére a TB előzetes véleményének figyelembevételével a Honvédelmi Miniszter jogosult."

12. § Az Utasítás – jelen utasítás 11. §-ával átszámozott – új 16. §-ának (5) bekezdése helyébe a következő új szöveg lép:

"(5) A megfelelő formátumú "Látogatási kérelem" (Request for Visit) kitöltése helyettes államtitkári – vagy annak megfelelő – szintig mindazon személyeknek kötelező, akik a HM vagy az MH állományába tartoznak és hivatalos céllal Németországba utazva kapcsolatba kerülnek bármely német, NATO vagy bármely Németország területén diszlokáló katonai szervezettel. A "Látogatási kérelmet" az utazás megkezdése előtt 21 nappal meg kell küldeni a HM NEF részére."

13. § Az Utasítás 1. melléklete helyébe a jelen utasítás melléklet lép.

14. § (1) Ezen utasítás 2005. január 1-jével lép hatályba, ezzel egyidejűleg az Utasítás 1. §-ának (3) bekezdése, és az Utasítás 9. §-a hatályát veszti.

(2) Az Utasítás hatálya alá tartozó szervezetek a 2005. évi programjaik tervezésekor az ezen utasításban foglaltakat érvényesítsék.

(3) Azon szervezetek, amelyek a 2004. évi intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjéről szóló 13/2004. (HK 5.) HM utasítás 16. §-a szerint a kétoldalú nemzetközi kapcsolatokból eredő programjaik kiadásait a saját költségvetésük terhére tervezik – a MK Katonai Felderítő Hivatal és a MK Katonai Biztonsági Hivatal kivételével –, tegyék meg a szükséges szervezési intézkedéseket a saját programjaiknak a kétoldalú nemzetközi együttműködési programok HM-en belüli központosított keretében történő pénzügyi tervezése és megvalósítása érdekében.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

Melléklet a 108/2004. (HK 1/2005.) HM utasításhoz

 

 

Programfelelős szervezet megnevezése

 

 

Nyt. szám:

 

 

keret terhére!

KIUTAZÁSI ENGEDÉLY

Programazonosító szám:

NATO menetparancs száma és az engedélyező megjelölése:

Fogadó szerv: (a kiküldöttek külföldön a következő címen érhetők el)

I. A kiutazást engedélyező:

II. Az utazás előzménye:

III. A kiutazás helye: (ország, város)

IV. A kiutazás célja:

V. A kiutazás kezdete, vége: (utazással együtt)

 

(............................................ nap)

VI. A kiutazó(k):

Neve, rendfokozata

Beosztás / Beo., ill. kat.

Adóazonosító jel / Azonosító szám

Útlevélszám

A kiutazó delegáció vezetője:

 

 

 

1.

A kiutazó csoport tagjai:

 

 

 

2.

3.

A kijelölt ügyintéző neve, tel.szám:

VII. A kiutazó csoport részére felszámítandó napidíj::

Állami vezetői:

1. kategória:

2. kategória:

3. kategória:

4. kategória:

VIII. Szállásköltség

/fő/éj (éjszaka) azaz összesen:

IX. Szállítási költségek:

1. Az igénybe vehető szállítási eszköz megnevezése:

Oda: (dátum)

Járat megnevezés, szám

Honnan

Indulási idő

Hová

Érkezési idő

 

 

 

 

Átszállás esetén: járat megnevezés, szám

Honnan

Indulási idő

Hová

Érkezési idő

 

 

 

 

Vissza: dátum

Átszállás esetén: járat megnevezés, szám

Honnan

Indulási idő

Hová

Érkezési idő

 

 

 

 

Átszállás esetén: járat megnevezés, szám

Honnan

Indulási idő

Hová

Érkezési idő

 

 

 

 

2. Menetrendszerűen közlekedő száll. eszközök esetén osztály, illetve kategória megjelölése:

3. Szolg. gépjármű engedélyezése esetén ktg. előleg összege (üzemanyag, autópálya, parkolás):

4. Saját gépjármű engedélyezése esetén:

- külföldön is érvényes teljes CASCO bizt. kötv. sz.:

- Gépj. típusa és forg. rsz.:

- eng. km belföldön:

- eng. km külföldön:

- üzemanyag-, parkolási ktg., autópályadíj:

X. A kiutazó csoport részére utólagos elszámolású egyéb költségelőlegek:

megnevezés (célja):

összege és a valuta neme:

 

 

Utólagos elszámolásra személyi ktg. (telefon, fax, belépő), helyi közlekedési ktg. (vonat, taxi, metró) egyéb ktg.:

VIP váró, Kormányváró, ajándék, Részvételi díj, Regisztrációs díj, Konferencia díj [a szükséges igényt aláhúzással kell megjelölni a nemzetközi együttműködéssel összefüggő egyes protokolláris és vendéglátási kérdésekről 11/2002. (HK 7.) HM utasítás alapján]*

összege: ........................................................................ * stb.:

 

Megjegyzés:

Egyéb: az útijelentés

-n felterjesztésre kerül.

........................., 200.... év .......................................... hó ................. nap

 

(Programfelelős szerv, vezető aláírása)

Ellenjegyző:

* megfelelő rész kitöltendő, aláhúzandó!

........................., 200.... év .......................................... hó ................. nap

 

(Koordináló szerv, vezető aláírása, megnevezése)

 

HÁTOLDAL

Készült: 2 példányban

 

Egy példány: 2 lap

 

Itsz:

 

Készítette (kép):

 

Kapják:

1. sz. pl. Koordináló szerv megnevezése

 

2. sz. pl. Irattár

Sokszorosítva: .................................. példányban

 

Egy példány ...................................... lap

 

Kapják: (Telefaxon továbbítandó)

HM PNRI

1. sz. soksz. pl.

2. sz. soksz. pl. 1. sz. TPSZI

 

Deviza osztály

*

Az utasítást utóbb a 29/2007. (HK 6.) HM utasítás módosította. Az utasítást a 142/2007. (HK 1/2008.) HM utasítás 19. § a) pontja hatályon kívül helyezte 2008. január 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére