• Tartalom

13/2004. (HK 5.) HM utasítás

13/2004. (HK 5.) HM utasítás

a 2004. évi intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjéről*

2004.02.06.

A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 11. § (1) bekezdésének l) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 49. § a) pontjára, valamint az államháztartás működési rendjéről szóló, többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Kormány rendelet (a továbbiakban: Ámr.) elemi költségvetésre vonatkozó előírásaira – a 2004. évi intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjére a következő utasítást adom ki.

1. § Az utasítás hatálya kiterjed:

a) a HM Pénzügyi és Számviteli Szolgálatra (a továbbiakban: HM PSZSZ);

b) a Honvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: HM) igazgatása, hivatalai és háttérintézményei költségvetési alcímek szervezeteire;

c) a Sajátosan Gazdálkodó Szervezetekre (a továbbiakban: SGSZ);

d) a HM fejezet 2004–2006. évi költségvetési tervének összeállításához szükséges adatszolgáltatás rendjéről szóló 65/2003. (HK 17.) HM utasítás alapján az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokságra (a továbbiakban: MH ÖLTP).

Az intézményi költségvetési tervezés végrehajtásának főbb elvei

2. § (1) Az utasítás 2. számú melléklete szerinti pénzügyi jellegű előirányzatokat – az SGSZ-ek kivételével – a HM PSZSZ szervezeti elemei tervezik meg.

(2) A Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) és a logisztikai ellátási (utaltsági) körébe tartozó szervezetek logisztikai jellegű előirányzatait a 65/2003. (HK.17.) HM utasításban meghatározottak figyelembe vételével az MH ÖLTP – a haderőnemi parancsnokságok, az MH Budapesti Helyőrségparancsnokság, a HM HVK Hadműveleti és Kiképzési Csoportfőnökség, a HM HVK Híradó és Informatikai Csoportfőnökség, a HM HVK Személyügyi Csoportfőnökség (a továbbiakban: HM HVK SZÜCSF-ség) és a HM HVK Egészségügyi Csoportfőnökség szükség szerinti bevonásával – tervezi, központi és csapat-költségvetési részletezésben.

(3) A HM igazgatása, hivatalai és háttérintézményei, valamint az SGSZ-ek – a HM Pénzügyi Számító és Nyugdíjmegállapító Igazgatóság (a továbbiakban: HM PSZNYI) adatszolgáltatására is alapozva – összevont (a pénzügyi és logisztikai jellegű előirányzatokat együttesen tartalmazó) költségvetési tervjavaslatot készítenek.

(4) A nemzetközi feladatok és rendezvények tervezése során a 15. és 16. §-okban meghatározottak szerint kell eljárni.

3. § (1) A csapat és a központi tagozat költségvetési javaslatainak elkészítésénél a HM fejezet központi és intézményi gazdálkodásának rendjéről szóló 9/1998. (HK 4.) HM utasítás, valamint a 65/2003. (HK 17.) HM utasítás – kiemelten a 2. és 5. §-ok – vonatkozó előírásait jelen utasításban foglaltaknak megfelelően kell alkalmazni.

(2) A költségvetési tervjavaslatokat a kiadott szervezési intézkedések, a 2004. év során végrehajtandó, az éves feladattervben meghatározott feladatok, valamint a hatályos normák, normatívák és az aktuális mérőszámok figyelembevételével, a 65/2003. (HK 17.) HM utasításban foglaltakra is tekintettel kell elkészíteni.

4. § (1) A tervezés végrehajtásához jóváhagyott tervezési keretszámokról a HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal (a továbbiakban: HM KPSZH) az érintett szervezeteket írásban tájékoztatja.

(2) Az MH ÖLTP, a HM Ingatlankezelési Hivatal (a továbbiakban: HM IKH), a HM KPSZH és a HM PSZNYI teljeskörű központi költségvetésének, valamint az egyes tárcaszintű feladatoknak a keretszámai a későbbiekben kerülnek meghatározásra.

(3) A kiadott előirányzat keretek nem léphetőek túl. A keretszámon felül esetlegesen jelentkező költségvetési igények a tervjavaslatban nem szerepeltethetők, attól elkülönítetten, részletes indoklással alátámasztottan terjeszthetők fel.

(4) A kiadási keretszámok – az MH Egészségügyi intézetek kivételével – teljes egészében költségvetési támogatással kerülnek biztosításra.

(5) Az MH 2004. évi logisztikai kerete nem tartalmazza a HM és a HM EI Rt. között kötött „Elhelyezési Szolgáltatási Szerződés” hatálya alá tartozó elhelyezési kiadásokat. A 38-as anyagnem kódon csak az MH Verőcei Betegotthon, az MH Központi Anyagraktár és Javító Üzem és a védett objektumok kiadásai, az MH egészségügyi intézetei steril takarításának kiadásai, a katonai repülőterek felszállópálya karbantartási kiadásai, valamint a hazai és nemzetközi gyakorlatok, külföldi missziók közmű díjai és a tábori elhelyezési szakanyagok kiadásai tervezhetők.

5. § (1) A költségvetési tervjavaslatokat részletes számszaki bizonyítással és szöveges indoklással kell alátámasztani. A szöveges indoklás tartalmazza a végrehajtandó feladat pontos meghatározását (a jogszabály, parancs, határozat, engedélyező ügyirat számával és a feladat elrendelőjének megnevezésével).

(2) A számszaki bizonyítás, illetve a szöveges indoklás biztosítsa az elöljáró és a felügyeleti szerv részére az előirányzat-igény elbírálásához szükséges információkat.

(3) A számszaki bizonyításban az önkéntes haderőre való átállás logisztikai, elhelyezési és egyéb kiadásait külön soron kell tervezni, szöveges indoklással is alátámasztva.

(4) A számszaki bizonyítást az államháztartás szervezetei beszámolási és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló, többször módosított 249/2000. (XII. 24.) Korm. rendelet 9. sz. melléklete szerint összeállított HM Számlarend megfelelő főkönyvi számlaszámai és a HM KGIR címrendkódjai (4.sz. melléklet) alkalmazásával kell végrehajtani az 1. számú melléklet szerinti formában, továbbá a 3. sz. melléklet szerinti összesítéssel.

(5) A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, valamint a Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola érdekében 2004. évben várhatóan felmerülő kiadásokat minden tervező szerv a tervjavaslatától elkülönítetten, adatszolgáltatási jelleggel önálló mellékletben külön is mutassa be.

6. § Azon szervezet, amely az alapító okirata szerinti vállalkozási tevékenységet folytat, elkülönítetten és teljeskörűen tervezze meg kiadásait és bevételeit oly módon, hogy annak ellenőrzése az év során mindenkor biztosított legyen (a tervet nem kell felterjeszteni). A kiadásra kerülő keretszámok a vállalkozási tevékenységek előirányzatait nem tartalmazzák.

7. § A fejezeti kezelésű előirányzatok 2004. évi tervezésének és felhasználásának rendjére külön HM rendelet kerül kiadásra.

8. § A költségvetési tervjavaslatok felterjesztését és felülvizsgálatát a szolgálati út betartásával kell végrehajtani.

9. § A felülvizsgált intézményi költségvetési tervjavaslatok – az MH címekhez tartozó katonai szervezetek esetében a 3. sz. mellékletet is alkalmazva – az Ámr. 44. § (1) bekezdése alapján 2004. március 31-ig kerülnek jóváhagyásra.

A tervezés részletes szabályai

10. § (1) A 2. MH címhez tartozó szervezetek esetében a pénzügyi, valamint a logisztikai jellegű előirányzatokra külön-külön kell elkészíteni a számszaki bizonyítást és a szöveges indoklást.

(2) A pénzügyi jellegű előirányzatok körét az utasítás 2. számú melléklete szerinti számlacsoportok, előirányzati-számlaszámok tartalmazzák.

11. § (1) A HM PSZNYI tervezi a személyi juttatások közül:

a) a rendszeres személyi juttatást,

b) a jutalmat,

c) a jubileumi jutalmat,

d) a biztosítási díjak közül a munkáltatói hozzájárulást a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár és a Honvéd Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségbiztosító Pénztár tagdíjhoz, valamint ezek járulékait.

(2) A létszámváltozással kapcsolatos felmondási kiadások (felmentés, végkielégítés, stb.) nem tervezhetők, azok folyamatos felmérésére külön adatszolgáltatás keretében kerül sor.

(3) A költségvetési javaslatokban a hivatásos, a szerződéses, a köztisztviselői és a közalkalmazotti állomány részére rendszeres járandóságként számfejtett juttatásoknál a tárgyévet megelőző év december és a tárgyév novembere közötti, egyéb eseti kifizetéseknél pedig a tárgyév január és december közötti időszakra járó juttatásokat kell megtervezni a 2003. december havi illetmények alapulvételével.

(4) A rendszeres személyi juttatásokat a 2004. évi szervezési és létszámváltozásokra is tekintettel, állománycsoportonként kell megtervezni a következők szerint:

a) a hivatásos, közalkalmazott- és köztisztviselői állomány esetében – a katonai nemzetbiztonsági szakszolgálatok és a ZMNE kivételével – a 2004. január 01-ével meglévő tényleges statisztikai állományi létszámot alapulvéve. A katonai nemzetbiztonsági szakszolgálatok és a ZMNE vonatkozásában a 65/2003. sz. HM utasítás (HK 17.) 2. § (2) bekezdés alapján kiadott keretszámok és az ehhez kapcsolódó kiegészítések figyelembevételével,

b) a szerződéses állomány költségvetési létszámát a várható jelentős mértékű növekedés, a sorállomány költségvetési létszámát a bekövetkező csökkentések figyelembevételével,

c) a 2004. évi költségvetési javaslat számszaki bizonyításában a hivatásos és szerződéses állomány rendszeres személyi juttatásait 3,8%-os mértékű egészségügyi távolléttel csökkenteni kell, melyet külön soron kell kimutatni,

d) a közalkalmazotti állomány és az MH Katonai Ügyészség 13. havi illetményét a 2003. december havi alapilletmény alapulvételével. A hivatásos, szerződéses és köztisztviselői állomány 13. havi illetménye nem tervezhető.

(5) A HM PSZNYI az (1) bekezdésben meghatározott juttatásokról készített adatszolgáltatásait, melyek a 2003. évi záró létszámra készülnek, 2004. február 5-ig megküldi az illetékes HM Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóságoknak (a továbbiakban: HM TPSZI) és az SGSZ-eknek. Ezen szervek felülvizsgálják és szükség szerint korrigálják azokat, kiegészítik a nem rendszeres és külső személyi juttatásokkal és járulékaikkal (ideértve a helyileg kifizetésre kerülőket is), a következők figyelembevételével:

a) illetményemelés 2004. évre egyik állomány-kategóriára sem tervezhető, az illetményemelés mértékére és a szükséges előirányzatok biztosítására külön intézkedés kerül kiadásra;

b) jutalomra a – katonák illetményéről és illetményjellegű juttatásairól, valamint a közalkalmazottak jutalmazásáról szóló 3/2002. (I. 25.) HM rendeletben (HK 7.) – meghatározott felszámítási alap 1%-a tervezhető, amelyet állomány-csoportonként kell kimutatni;

c) a magasabb parancsnoki és meghatározott célú jutalmakat a kiadott keretengedélyek alapján kell tervezni;

d) a hivatásos és szerződéses állomány részére a túlszolgálati, megbízási és helyettesítési díjat, valamint az állományon kívüliek juttatásait és az állandó főfoglalkozású közalkalmazottak túlóra díjait a 99/2003. HM utasítás szerint és a kiadott kereteknek megfelelően kell tervezni;

e) a köztisztviselői illetményalap 2004. évben 33.000 Ft, így a különböző szociális juttatásokat, támogatásokat, költségtérítéseket ennek figyelembevételével kell tervezni;

f) a ruházati költségtérítések vonatkozásában a köztisztviselői állomány részére a 2004. évi tervjavaslatban 66.000 Ft/fő/év készpénz kifizetését kell tervezni. A hivatásos állomány esetében a ruházati költségtérítés összege 15.000 Ft/fő/év, közalkalmazotti állomány esetében 44.000 Ft/fő/év;

g) az étkezési hozzájárulás 3.500 Ft/fő/hó, a bankkártya költségtérítés 2.000 Ft/fő/év;

h) az önkéntes- és magánnyugdíjpénztár tagok tagdíjának munkáltatói támogatása a távolléti díj 4%, illetve 2%-a, míg az önkéntes egészségbiztosító pénztártagok tagdíjához munkáltatói hozzájárulásként 3.200 Ft/fő/hó támogatást kell tervezni;

i) a lakáskiürítések és cseretérítések egyszeri pénzbeni megváltását, a részleges lakás-felújítási átalányt és a lakáshasználati díj visszatérítését a többször módosított 63/1995. (HK 33.) HM utasítás alapján a HM IKH tervezze és erről adatszolgáltatást teljesítsen a HM PSZNYI felé. A HM PSZNYI ezen kiadásokat a központi költségvetési tervjavaslatában szerepeltesse;

j) az albérleti díj hozzájárulás tervezésekor a Honvédelmi Minisztérium rendelkezése alatt lévő lakások és helyiségek bérletéről, elidegenítéséről, valamint a lakhatás támogatásáról szóló, többször módosított 6/1994. (IV. 30.) HM rendelet rendelkezéseit kell figyelembe venni;

k) a tervező munka során a gazdaságossági és a takarékossági szempontok következetes érvényesítésével csökkenteni kell a nem rendszeres személyi juttatások (elsősorban a megbízási díjak, a költségtérítések és egyéb sajátos juttatások) részarányát. A tervezett kiadásokat a szükséges és célszerű feladatokhoz kell igazítani;

l) külső személyi juttatásként a HM és MH szervezeteknél munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében foglalkoztatottak és a fegyveres erők állományába nem tartozók járandóságait kell megtervezni, figyelemmel a hadköteles katonák szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIV., valamint a katonai és rendvédelmi felsőoktatási intézmények vezetőinek, oktatóinak és hallgatóinak jogállásáról szóló 1996. évi XLV. törvényekre, valamint a kiadott keretengedélyekre;

m) a nem rendszeres és a külső személyi juttatások tervezése során kiemelt figyelmet kell fordítani a védelmi felülvizsgálattal összefüggésben kiadott intézkedések (01/2003 HM ut., stb.) előírásaira is;

n) hadköteles tartalékos jogcímen előirányzat nem tervezhető.

12. § (1) A munkaadókat terhelő járulékok előirányzatainak tervezését az adózással és a járulékfizetéssel összefüggő egyes eljárási kérdésekről szóló 33/4/2004. nyt. számú HM KPSZH tájékoztató figyelembevételével kell végrehajtani, összhangban a személyi juttatásokon megtervezett kiadási előirányzatokkal. A társadalom-biztosítási járulék mértéke 2004. évre vonatkozóan 29%.

(2) A munkaadói járulék mértéke továbbra is 3% marad.

(3) Az eü. hozzájárulás összege 2004. évben 3.450 Ft/fő/hó.

(4) A táppénz hozzájárulást a munkaadókat terhelő járulékok között kell tervezni.

13. § (1) A társadalom-, szociálpolitikai és egyéb tb. juttatások számlacsoportba tartozó költségvetési előirányzatok tervezésénél a hivatásos, szerződéses és hadköteles katonák, honvédségi közalkalmazottak egyes illetményen kívüli pénzbeli járandóságairól szóló 14/2002. (III. 29.) HM rendelet (HK 13.) vonatkozó részeit kell figyelembe venni. A minimálbér összege 2004. 01. 01.-től 53.000 Ft/hó, az öregségi nyugdíj minimuma 23.200 Ft/hó.

(2) A személyi és pénzügyi dologi előirányzatokat a hivatásos, szerződéses és hadköteles katonák, valamint a honvédségi közalkalmazottak egyes költségtérítéseiről szóló 21/2002. (IV. 10.) HM rendeletben (HK 15.) foglaltakat alapul véve kell tervezni.

(3) A belföldi reprezentációról szóló, többször módosított 38/2001. (HK 12.) HM utasításban foglaltak szerint kell a személyi és a rendezvényi reprezentációt tervezni. A munkáltatót terhelő SZJA, tb és munkaadói járulék megfizetése központilag történik, a természetbeni juttatások után a munkáltatót terhelő adók és járulékok bevallásához, valamint megfizetéséhez szükséges adatszolgáltatás végrehajtásáról szóló 4/1998. HM KPSZH intézkedés által előírt adatszolgáltatás alapján. A HM PSZNYI a befizetés fedezetét a központi költségvetési tervjavaslatában szerepeltesse.

(4) A családalapítási előlegek és a deviza kölcsönök költségvetési támogatással fedezetten nem tervezhetők. A tárgyévben e jogcímeken törlesztésként befolyó bevételeknek megfelelő összegű kiadások előirányzatait adatszolgáltatás jelleggel külön mellékletként kell felterjeszteni.

(5) A 11. § (5) bekezdés e), i), j), valamint a 13. § (2) bekezdés szerinti nem rendszeres személyi juttatások költségvetési tervjavaslatait részletes számszaki és szöveges indoklással kell alátámasztani.

14. § Az MH ÖLTP:

(1) a logisztikai költségvetések tervezésére – különös tekintettel a 65/2003. (HK 17.) HM utasítás 7–10. §-ában foglaltakra – a szükséges mértékben intézkedjen;

(2) a katonai szervezetek által felterjesztett felhalmozási jellegű előirányzat-igények indokoltságát vizsgálja felül;

(3) a logisztikai jellegű csapat- és központi költségvetési tervjavaslat részeként a haderőfejlesztési vállalások (TFG, FP stb.) és a nemzeti fejlesztési programok keretszáma terhére feladatonként, illetve programonként tervezett kiemelt (dologi, felhalmozási, stb.) előirányzatokat – önálló mellékletekben – külön is mutassa be.

15. § (1) A nemzetközi kereteket és az egyes nemzetközi feladatok költségvetési tervét, valamint az összesített elemi költségvetés kiemelt előirányzatokon belüli módosítását – a HM KPSZH előterjesztése alapján – a HM közigazgatási államtitkár hagyja jóvá.

(2) A multilaterális rendezvények, a nemzetközi gyakorlatok, a NATO és PfP tanfolyamok, a nemzetközi és EU kommunikációs feladatok, valamint az egyéb rendezvények szükségleteit a nemzetközi rendezvények egyes költségvetési és pénzügyi kérdéseiről szóló 83/1998. (HK 4/1999.) HM utasítás szerint kell megtervezni. Azon gyakorlatok, utazások, konferenciák költségvetési tervjavaslatait, melyek csak az utazással járó költségeket foglalják magukba, a HM TPSZI-k feladatcsoportonként összesítetten készítsék el egész évre vonatkozóan.

(3) Az SFOR Katonai Rendfenntartó Kontingens (Szarajevó), a KFOR Őr- és Biztosító Zászlóalj (Pristina), a Megelőző Egészségügyi Laboratórium, az MH Őr- és Biztosító Szakasz (Szkopje), az MH Szállító Zászlóalj (Irak), az ISAF-ben történő szerepvállalás (Afganisztán), a Magyar Katonai Szállító Szakasz és az NRF erők kötelékébe felajánlott MH 34/1 Különleges Felderítő Század költségvetési szükségletét a jelen utasítás szabályainak alkalmazásával kell elkészíteni úgy, hogy a hazai forint illetményeket, a külszolgálattal kapcsolatosan forintban felmerülő pótlékokat és azok vonzatait az állományilletékes szervezetek tervezzék meg. A devizában felmerülő személyi juttatások előirányzatait a bruttósítás szabályainak figyelembevételével kell meghatározni. Az MH Szállító Zászlóalj (Irak), az ISAF (Afganisztán), a Magyar Katonai Szállító Szakasz és az MH 34/1 Különleges Felderítő Század logisztikai és elhelyezési jellegű kiadásait az MH ÖLTP és a HM IKH a saját költségvetésében, jóváhagyott kerete terhére tervezze meg és kezdeményezze a tárca – HM KPSZH-nál kezelt – nemzetközi keretébe történő átcsoportosításukat. Ezen feladatok összesített éves költségvetéseit az érintett szervezetek bedolgozásai alapján a HM KPSZH készíti el és terjeszti fel jóváhagyásra.

(4) Az MFO, UNFICYP és a Katonai Megfigyelő missziók hazai és külföldi működési költségeinek tervezését a 2/1 Honvéd Vezérkar közvetlen szervezetei alcímen meghatározott címrendkódok szerint kell végrehajtani. Az MH ÖLTP a missziókkal kapcsolatos központi feladatokra vonatkozóan külön tervezze meg igényeit, a rendelkezésre bocsátott keretszámok alapján. A csapatköltségvetés vonatkozásában a pénzügyi kiadásokat a HM 3. TPSZI, a logisztikai igényeket az MH 1. Könnyű Vegyes Ezred a jelen utasítás szabályai szerint tervezze meg. Az összesített csapat-költségvetési javaslatot az MH 1. Könnyű Vegyes Ezred parancsnokának aláírásával a HM 3. TPSZI az MH Szárazföldi Parancsnokság útján terjessze fel. A személyi juttatások esetében a hazai forint illetmények és járulékai, valamint a tevékenységgel kapcsolatosan forintban felmerülő pótlékok az állományilletékes szervezeteknél kerüljenek megtervezésre. A devizában felmerülő személyi juttatások előirányzatait a (9) bekezdés figyelembe vételével kell meghatározni.

(5) A Külképviseletek tekintetében a Magyar Köztársaság Állandó NATO Képviselete keretein belül működő Politikai Osztály Védelempolitikai Részlege, az MH Katonai Képviselő Hivatala, az MH Nemzeti Katonai Képviselet, az Önálló NATO és EU beosztást betöltők – beleértve a HUNIC-ot is – és a tartós tanulmányokat folytatók hazai és helyszíni logisztikai biztosítását a HM Protokoll és Nemzetközi Rendezvényszervező Igazgatóság Nemzeti Támogató Szerve (a továbbiakban HM PNRI NTSZ) végzi az egységes ellátás érdekében, így ezen előirányzatokat a HM PNRI NTSZ működési költségvetésében kell megtervezni. A képviseletek, valamint az önálló NATO és EU beosztást betöltők a pénzügyi dologi, valamint logisztikai előirányzataik megtervezése érdekében saját szervezetükre vonatkozóan készítsenek szükségleti tervet, amely alapján a HM PNRI NTSZ a saját költségvetésében tervezze meg a szervezetekre vonatkozóan a költségvetési előirányzatokat. A logisztikai szükségleti terv formai és tartalmi követelményeit a HM PNRI igazgatója határozza meg és biztosítja az érintettek részére. A tartós tanulmányokat folytató kiküldöttek a pénzügyi dologi, valamint logisztikai előirányzataik megtervezése érdekében készítsenek logisztikai szükségleti tervet, amely alapján a HM PNRI NTSZ a saját működési költségvetésében – a tartós tanulmányokat folytatók esetében alkalmazott CRK-on –, elkülönítetten tervezze meg a költségvetési előirányzatokat. A tartós tanulmányokat folytatók előirányzatait a HM Oktatási és Tudományszervező Főosztály (a továbbiakban: HM OTF) vizsgálja felül.

(6) A képviseletekre, valamint az önálló NATO beosztást betöltőkre és a tartós tanulmányokat folytatókra vonatkozóan a HM PNRI NTSZ a devizában kifizetésre kerülő személyi juttatásokat és azok járulékait, a külföldi kiküldetések utazási-, szállás- és egyéb költségeit a 45/2000. (HK 16.) HM utasítással módosított 50/1998. (HK 14.) HM utasítás, a külföldön felmerülő reprezentációs költségeket a 13/2002. (HK 7.) HM utasítás és a jelen utasításban foglaltak alapján tervezze meg. Az EBESZ Katonai Képviselet és a Regionális Fegyverzet-ellenőrzést Segítő Kiképző Központ (RAVIAC) a hivatkozott utasítások alapján készíti el költségvetését. A költségvetéseket a HM 1. sz. TPSZI összesíti. A hazai járandóságokat és azok vonzatait az állományilletékes szervezetek tervezzék meg.

(7) A nemzetközi feladatok összesített elemi költségvetésének összeállításánál az alábbiakat kell figyelembe venni:

a) a lengyel éleslövészet és a cseh repülő-hajózó kondicionáló kiképzés nemzetközi feladatokra vonatkozó költségvetési előirányzatait az MH Légierő Parancsnoksággal együttműködve a HM KPSZH tervezi;

b) a külföldi képzés nemzetközi feladatcsoport költségvetési előirányzatait a HM OTF-el együttműködésben a HM PNRI tervezi;

c) a regionális nyelvképzés nemzetközi feladat költségvetési előirányzatait a HM HVK Személyügyi Csoportfőnökség a TPSZI-kel együttműködve tervezi;

d) a többnemzetiségű egységek fenntartásával és képesség kialakításával kapcsolatos logisztikai és elhelyezési jellegű kiadásokat az MH ÖLTP és a HM IKH saját költségvetési keretében különítse el, a szükséges kiadásokat és a közös kiképzésekkel kapcsolatos költségeket a 83/1998. (HK 4/1999.) HM utasítás szerint tervezzék meg;

e) a kétoldalú nemzetközi kapcsolattartás költségvetési szükségletét – a nemzetközi kapcsolattartással összefüggő feladatok végrehajtásáról szóló 97/2003. (HK 1/2004.) HM utasítás alapján – a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály terve alapján, a TPSZI-kel együttműködve a HM KPSZH tervezi;

f) a nemzetközi és EU kommunikációs feladatokhoz kapcsolódó költségvetési előirányzatokat a HM Kommunikációs Főigazgatóság javaslata alapján a HM KPSZH tervezi;

g) a keretgazda szervezetek adatszolgáltatása alapján a HM KPSZH önállóan tervezi a kanadai repülővezető képzés és az azzal összefüggő ideiglenes és tartós kiküldetések, valamint a hazai felkészítő előképzés kiadásait;

h) a NATO törzstiszti képzés és a NATO POOL felkészítés kiadásai a ZMNE működési költségvetésében kerülnek megtervezésre.

(8) Az éves elemi költségvetéssel nem tervezhető nemzetközi feladatcsoportok és a nemzetközi feladatok kiszolgálásának fel nem osztható költségeit, valamint az egyes önálló feladatokhoz kapcsolódó kiadásokat a 83/1998. (HK 4/1999.) HM utasítás alapján teljes részletezettséggel a HM PNRI tervezni.

(9) A devizaellátmányok bruttósításának mértéke 2004. évre nem változik, továbbra is 50% marad.

(10) Az egyes nemzetközi feladatokhoz kapcsolódó gyakorlati pótlékokat az illetékes katonai szervezetek működési költségvetésükben tervezzék, a pótlékok a rendezvények költségvetési tervében nem szerepelhetnek.

(11) Az egyes nemzetközi feladatokra vonatkozó összesített elemi költségvetések az érintett katonai szervezetek részére kerülnek jóváhagyásra, melyek pénzügyi kezelését a HM PSZSZ pénzügyi ellátásukra kijelölt nemzetközi szervezetei végzik,

(12) Az egyes nemzetközi feladatokkal kapcsolatos, forintban és külföldi fizetőeszközben felmerülő dologi jellegű légi-szállítási kiadásokat – az AN-26-os repülőgépek üzemanyag, reptérbérleti- és határnyitási költségei – az MH ÖLTP a 2/1 költségvetési alcím központi költségvetése terhére, a személyi kiadásokat és azok járulékait, valamint a pénzügyi dologi kiadásokat a 2/3 költségvetési alcímen az MH Légierő Parancsnokság és a HM 3. sz. TPSZI tervezi.

16. § (1) A nemzetközi katonai együttműködés általános szabályairól és a kétoldalú nemzetközi együttműködésről szóló 97/2003. (HK 1/2004.) HM utasítást figyelembe véve külföldi kiküldetés címén a kétoldalú nemzetközi kapcsolatokból eredő különféle rendezvények kiadásait – saját költségvetési keretük terhére – csak a következő szervezetek tervezhetik (megfelelő számszaki alátámasztással):

HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatal

HM Technológiai Hivatal (továbbiakban: HM TH)

HM Fegyverzet Ellenőrzési Hivatal

HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum

HM TLSZ Római Katolikus Tábori Püspökség

HM TLSZ Protestáns Tábori Püspökség

HM TLSZ Tábori Rabbinátus

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

MK Kormányzati Frekvencia Gazdálkodási Hivatal

MK Katonai Felderítő Hivatal

MK Katonai Biztonsági Hivatal.

17. § (1) Az alábbi SGSZ-ek – valamint az MH Verőce Betegotthon – összevont számszaki bizonyítást és szöveges indoklást készítsenek a pénzügyi és a logisztikai jellegű előirányzatokra vonatkozóan:

MK Katonai Felderítő Hivatal,

MK Katonai Biztonsági Hivatal,

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem,

Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal,

Katonai Főügyészség,

MH Központi Honvéd Kórház,

MH Kecskeméti Repülő Kórház,

MH Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet,

MH Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézet.

(2) Az (1) bekezdés szerinti szervezetek költségvetési tervjavaslatait a pénzügyi és számviteli szerveik állítják össze a szakszolgálatokkal együttműködve.

(3) A költségvetési javaslatokban csak azon anyagnem felelősi körbe tartozó előirányzatok szerepelhetnek, amelyek tekintetében az adott szervezet önálló ellátásra alkalmas szakszolgálattal rendelkezik.

(4)

a) A 6. költségvetési cím alá tartozó egészségügyi intézetek összevont, a pénzügyi és logisztikai jellegű kiadásokat együttesen (logisztikai jellegűeket külön is) tartalmazó költségvetési tervjavaslataikat 4 példányban készítik el. Az MH Verőce Betegotthon az összevont költségvetési tervjavaslatát 5 példányban készíti el, amelyekből a jóváhagyást követően 1 példány a HM 1. sz. TPSZI-nek is megküldésre kerül.

b) A HM HVK egészségügyi csoportfőnök feladatszabásának megfelelően a katonai egészségügyi feladatokkal kapcsolatos kiadásokról az egészségügyi intézetek az összevont költségvetési tervjavaslataik mellékleteként – az 5. számú melléklet szerinti formában – külön kimutatást állítanak össze.

(5) Az 1. Honvédelmi Minisztérium költségvetési címhez tartozó szervezetek a HM PSZNYI-vel és a HM 1. sz. TPSZI-vel együttműködve készítsék el költségvetési tervjavaslataikat.

(6) A 4. számú mellékletben szereplő HM KGIR címrendkódok szerint külön soron, vagy önálló mellékletben kell megtervezni az alábbiakban felsorolt tárcaszintű kiemelt feladatokkal összefüggő kiadások előirányzatait

a) a HM igazgatása alcímen:

– központi kulturális PR és média feladatok;

– társadalmi szervek támogatása;

– sportszervezetek támogatása;

– nukleáris balesetelhárítási feladatok végrehajtásában való közreműködés;

– HM-I objektum karbantartása és felújítása

– kórházak központi hatáskörben történő felújításai;

– szennyező források, szennyezett területek kármentesítése;

– HM Intranet és egyéb informatikai kiadás;

– fizikai biztonság és elektronikus információvédelemmel kapcsolatos feladatok;

– toborzási feladatok (csak a HM HVK SZÜCSF-ség tervezheti);

b) a HM hivatalai alcímen:

– az ország-mozgósítás gazdasági felkészülés bonyolítása;

– a HM KPSZH központi költségvetési tervjavaslatában a biztosítási díjak, a hadkötelezettek utazási költségátalány, a háziorvosi egészségügyi vizsgálathoz való hozzájárulás és egyéb központi tevékenység;

c) a HM háttérintézményei alcímen:

– a HM PSZNYI központi költségvetési tervjavaslatában a HM KGIR, LGIR, a sorkatonák által felvett diákhitel kamattámogatása és egyéb központi tevékenység;

– a HM IKH költségvetési tervjavaslatában:

– a laktanya rekonstrukciós program;

– az elhelyezési szolgáltatás megvásárlása;

– az egyéb elhelyezési központi tevékenység;

– egyéb ingatlan-felújítási kiadások;

– önkéntes haderőre történő átállás elhelyezési kiadásai;

– a HM TH költségvetési tervjavaslatában a K+F feladatok;

– a HM Fegyverzet Ellenőrzési Hivatal tervjavaslatában a Biztonságpolitikai Szerződéseket Koordináló Bizottság kiadása.

(7) A társadalmi szervezetek támogatásán belül, az egyes pályázat útján támogatott kulturális, sportegyesületeket és szövetségeket nevesítetten és a támogatás tervezett összegének feltüntetésével kell az előirányzati igényt a tervjavaslat számszaki részében kimutatni. A kiírásra tervezett pályázatok kiadási előirányzatait lehetőség szerint a támogatás céljának, a támogatandó feladat összegének megjelölésével kell bemutatni.

(8) A HM Infrastrukturális Főosztály (a továbbiakban: HM IF) a szennyező források, szennyezett területek kármentesítésének és a kórházak központi hatáskörű felújításának, a HM IKH pedig a laktanya rekonstrukciós programoknak (az egyes feladatokat és az azokhoz kapcsolódó kiadási előirányzatokat részletesen tartalmazó), valamint a HM TH a K+F feladatok elemi költségvetési tervjavaslatát önálló címrendkódon és külön okmányon tervezze, amelyet a HM KPSZH útján terjesszen fel jóváhagyásra.

(9) A HM IKH a megalapozott döntéshozatalhoz szükséges mélységben részletezett számszaki és szöveges indoklással is alátámasztott tervjavaslatai összeállításoknál kiemelt figyelmet fordítson a 65/2003 (HK.17.) HM utasításban – különösen a 11. §-ában – előírtakra azzal, hogy az intézményi (csapat-) költségvetési előirányzat-szükségletéről önálló tervjavaslatot készítsen el.

(10) A HM PNRI külön-külön önálló költségvetési tervjavaslatot készítsen az Igazgatóság intézményi működésével, a Hotel Hadik és az Istenhegyi úti Vendégházzal, valamint a hazai rendezvényi tevékenységekkel Kapcsolatos előirányzat-szükségleteiről.

(11) A HM igazgatása, hivatalai és háttérintézményei, valamint az SGSZ-ek tervjavaslataikban külön bontásban tervezzék az ellátó központok által – a pénzkeret-gazdálkodás keretében – biztosításra kerülő készleteket. Az ezirányú igények egy példányát az MH ÖLTP-nek 2004. február 16-ig küldjék meg. A pénzkeret-gazdálkodás keretében központi ellátás útján biztosításra kerülő eszközökre, valamint anyagokra – eltérő rendelkezés kivételével – előirányzatot nem tervezhetnek.

(12) A (11) bekezdés szerinti szervezetek a tervezés során logisztikai igényeiket a HM IKH-val, valamint az MH ÖLTP-vel egyeztessék.

18. § (1) A személyi juttatások, egyéb járandóságok, költségtérítések költségvetési támogatásának tervezése során el kell különíteni a szervezet (helyileg kifizetésre kerülő) és a HM PSZNYI finanszírozási igényét.

(2) A helyileg kifizetésre kerülő kiadások körét a vonatkozó – jelenleg a kincstári számlakezelés és pénzforgalom rendjéről szóló, többször módosított 20/1999. (HK 16.) – HM KPSZH intézkedés tartalmazza.

A felterjesztés, felülvizsgálat rendje

19. § Az MH esetében a TPSZI-k által összeállított elemi költségvetési tervjavaslatokat, a pénzügyi, valamint a logisztikai jellegű előirányzatokra külön-külön elkészített számszaki bizonyításokat a következők szerint kell összesíteni:

(1) HM 1. sz. TPSZI a 2/1 költségvetési alcím vonatkozásában:

– HVK egyéb közvetlen szervezetei;

– MH Összhaderőnemi Hadműveleti Központ;

– MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság és alárendelt szervezetei;

– MH Budapesti Helyőrségparancsnokság és alárendelt szervezetei vonatkozásában;

– HM HVK Egészségügyi Csoportfőnökség alárendelt szervezetei (MH EVI, MH EÜKK);

(2) HM 2. sz. TPSZI a 2l2 költségvetési alcím vonatkozásában:

– az MH Szárazföldi csapatai;

– SFOR KRK, KFOR ÖBZ és MH ÖBSZ; (3) HM 3. sz. TPSZI:

a) a 2/3 költségvetési alcím vonatkozásában:

– az MH Repülő és légvédelmi csapatai;

b) a 2/1 költségvetési alcím vonatkozásában:

– a Középfokú tanintézetek és MH KIAK;

– az MH Budapest Fővárosi és Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságok;

– MFO, UNFICYP és a Katonai Megfigyelők.

20. § (1) A Magyar Honvédség 19. § (1)–(3) bekezdései szerint elkészített és összesített pénzügyi javaslatoknak két példányát az illetékes TPSZI-k terjesszék fel a HM KPSZH-nak, a logisztikai javaslatokat az MH ÖLTP-nek küldjék meg.

(2) A HM igazgatása, hivatalai és háttérintézményei alcímek szervezetei a költségvetési tervjavaslatok egy példányát felülvizsgálatra és alcímenkénti összesítésre a HM 1. sz. TPSZI-nek, két példányát közvetlenül a HM KPSZH-nak küldjék meg. A HM 1. sz. TPSZI az összesített tervjavaslatokat a HM KPSZH-nak küldje meg.

(3) A 6. költségvetési cím alá tartozó MH egészségügyi intézetei az utasítás 17. § (4) bekezdése szerint elkészített költségvetési tervjavaslataikat a HM HVK EÜCSF-ség részére megküldik. A szakmai és érdemi felülvizsgálatot, valamint – a logisztikai jellegű előirányzatok tekintetében – az MH ÖLTP-vel történt egyeztetést követően a HM HVK EÜCSF-ség a tervjavaslatokat a felülvizsgálat eredményének megjelölésével a HM KPSZH-nak megküldi.

(4) Az SGSZ-ek tervjavaslataikat – az MH Egészségügyi intézetek kivételével – két példányban közvetlenül a HM KPSZH-nak küldik meg.

(5) A Katonai Főügyészség a logisztikai jellegű kiadásainak tervjavaslatát – az összevont tervjavaslat HM KPSZH-ra történő felterjesztését megelőzően – az MH ÖLTP-vel egyeztesse.

(6) A HM IKH a teljeskörű központi költségvetési tervjavaslatát a HM IF útján küldje meg két példányban a HM KPSZH-nak.

(7) Az elemi költségvetési tervjavaslatok az érintett katonai szervezetek parancsnokának (vezetőjének), a HM Igazgatása alcím esetében a HM közigazgatási államtitkárának aláírásával kerüljenek felterjesztésre (megküldésre).

21. § Az elkészített, illetve felülvizsgált költségvetési tervjavaslatok HM KPSZH-ra történő megküldésének határideje:

a) az SGSZ-ek esetében – ideértve az egészségügyi intézetek összevont költségvetési tervjavaslatait is – 2004. február 23-a;

b) az 1. Honvédelmi Minisztérium címhez tartozó szervezetek vonatkozásában 2004. február 23-a;

c) a HM TPSZI-k esetében az általuk – az MH-t érintően – összesített pénzügyi jellegű előirányzatok tekintetében 2004. február 27-e;

d) az MH ÖLTP, a HM HVKF által jóváhagyott logisztikai csapatköltségvetési előirányzati tervjavaslatát illetően – beleértve az MH Egészségügyi intézeteit is – 2004. február 27-e;

e) az MH egészségügyi intézetei által az utasítás 17. § (4) bekezdés szerint elkészített tervjavaslatok vonatkozásában 2004. február 27-e;

f) az MH ÖLTP, a HM IKH és a HM PSZNYI teljeskörű központi költségvetési tervjavaslatai tekintetében külön kerül meghatározásra.

22. § (1) Ezen utasítás az aláírása napján lép hatályba,* rendelkezéseit azonban 2004. január 01-jétől kell alkalmazni. Ezzel egyidejűleg a 2003. évi intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjéről szóló 6/2003. (HK 3.) HM utasítás hatályát veszti.

(2) Felhatalmazom a HM KPSZH főigazgatóját, hogy a jelen utasítás 4. számú mellékletét képező HM KGIR címrendkódjának módosítására az évközi változásoknak megfelelően saját hatáskörben intézkedjen.


Iváncsik Imre s. k.,

HM politikai államtitkár

1. sz. melléklet a 13/2004. (HK 5.) utasításhoz

MINTA
Számszaki bizonyítás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(ezer Ft-ban)

Számla-
csoport

Fő-
könyvi-
számla

Alszámla

ST

Előirányzat számla megnevezése

TERVEZÉSI

 

 

időszak

Mért.
egység

Mérő-
szám

Norma

Norma szerinti
illetményes a
tervezési
időszakra

Változtatás
az elöljáró
szerv által

 

 

 

11

Tábornokok, tisztek alapilletménye

1 év

 

 

10. 000

 

 

 

12

Zászlósok, tiszthelyettesek alapilletménye

1 év

 

 

4. 500

 

 

 

.

.

 

 

 

 

.

 

 

 

.

.

 

 

 

 

.

 

 

 

.

.

 

 

 

 

.

 

 

 

.

.

 

 

 

 

.

 

 

51111

 

Alapilletmények

 

 

 

 

 

 

 

 

11

Tábornokok, tisztek illetménykiegészítése

1 év

50%

 

5. 000

 

 

 

12

Zászlósok, tiszthelyettesek illetménykiegészítése

1 év

50%

 

2. 250

 

 

 

.

.

 

 

 

 

.

 

 

 

.

.

 

 

 

 

.

 

 

 

.

.

 

 

 

 

.

 

 

 

.

.

 

 

 

 

.

 

 

51112

 

Illetménykiegészítések

 

 

 

 

7. 250

 

5111

 

 

Rendszeres személyi juttatások kiadási előirányzata:

 

 

 

 

21. 750

51-52

 

 

 

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÖSSZESEN:

 

 

 

 

21. 750

 



2. sz. melléklet a 13/2004. (HK 5.) HM utasításhoz

KIMUTATÁS
a pénzügyi jellegű (99) AN előirányzatokról

194 számlacsoport

Felhalmozási célú támogatási kölcsönök ÁHT-n kívülre

Megjegyzés

 

1942

Felhalmozási célú támogatási kölcsön nyújtásának előirányzata

 

 

1943

Felhalmozási célú támogatási kölcsön visszatérülésének előirányzata

 

38 számlacsoport

Társadalom-, szociálpolitikai és egyéb Tb-juttatások

 

 

38417

Egyéb pénzbeli juttatások

 

51-52 számlacsoport

Személyi juttatások

 

53 számlacsoport

Munkaadókat terhelő járulékok

 

54-56 számlacsoport

Dologi kiadások

 

 

552133

Hadkötelezettséggel kapcsolatos szállítási átalánydíj

HM KPSZH tervezi

 

55219993

Bizalmi kiadások

 

 

56211

Belföldi kiküldetés

 

 

56212

Külföldi kiküldetés

 

 

56213

Reprezentáció

 

57 számlacsoport

Egyéb folyó kiadások

 

 

57211

Munkáltató által fizetett SZJA

HM PSZNYI tervezi

 

57117

Egyéb befizetési kötelezettség (rehabilitációs hozzájárulás)

HM PSZNYI tervezi

 

5721352

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

HM KPSZH tervezi

 

5721353

CASCO biztosítás

HM KPSZH tervezi

* Megjegyzés: a pénzügyi jellegű előirányzatok mellett azok áfáját is tervezni kell.



3. sz. melléklet a 13/2004. (HK 5.) HM utasításhoz

MINTA
KIMUTATÁS
a jóváhagyásra javasolt költségvetési előirányzatokról

 

 

 

 

 

 

 

(E Ft-ban)

Fsz.

Kiemelt előirányzatok megnevezése

Kiadási előirányzat öszege

Költségvetési támogatás összege

Pénzügyi
jellegű

Logisztikai
jellegű

Összesen

HM
PSZNYI
részére

Szervezet
részére

Összesen

1.

Személyi juttatások

 

 

 

 

 

 

2.

Munkaadókat terhelő járulékok

 

 

 

 

 

 

3.

Dologi kiadások

 

 

 

 

 

 

4.

Egyéb működési célú támogatások, kiadások

 

 

 

 

 

 

5.

Működési költségvetés összesen (1-4):

 

 

 

 

 

 

6.

Intézményi beruházási kiadások

 

 

 

 

 

 

7.

Felújítás

 

 

 

 

 

 

8.

Felhalmozási kiadások összesen (6+7):

 

 

 

 

 

 

9.

KIADÁSOK, TÁMOGATÁSOK összesen (5+8):

 

 

 

 

 

 


4. sz. melléklet a 13/2004. (HK 5.) HM utasításhoz

HM KGIR címrend kódok

1/1 Honvédelmi Minisztérium igazgatása

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

A101

A101

HM igazgatási tevékenysége (csapat)

A301

A 301

Ország-mozgósítás gazdasági felkészülés bonyolítása (csapat)

A302

A302

Központi kulturális, PR és média feladatok (csapat)

A303

A303

Társadalmi szervek támogatása (csapat)

A304

A304

Sportszervezetek támogatása (csapat)

A305

A305

Nukleáris balesetelhárítási feladatok végrehajtásában való közreműködés (Katasztrófavédelmi feladatok) (csapat)

A306

A306

Kórházak központi hatáskörben történő felújításai (csapat)

A307

A307

Szennyező források, szennyezett területek kármentesítése

A316

A316

Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság tevékenysége (csapat)

A317

A317

Toborzási tevékenység (csapat)

-

A320

Megszűnő (megszűnt) szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél (csapat)

A322

A322

Intranet és egyéb informatikai kiadás (csapat)

A323

A323

Fizikai biztonság és elektronikus információvédelemmel kapcsolatos feladatok (HM IDVF) (csapat)

A335

A335

Önkéntes haderőre történő átállás igazgatási feladatai (csapat)

A338

A338

Humán Program végrehajtása (csapat)

A342

A342

HM-I. objektum karbantartás és felújítás (csapat)

A503

A503

Regionális nyelvképzés (csapat)

A510

A510

NATO ésa PfP gyakorlatok (csapat)

A511

A511

Kétoldalú gyakorlatok és kiképzések (csapat)

A521

A521

Multilaterális rendezvények (csapat)

A523

A523

EU együttműködés (csapat)

A524

A524

EU kommunikáció (csapat)

A532

A532

Nemzetközi kommunikációs feladatok (csapat)

A536

A536

NSIP Programiroda tevékenysége (Nemzetközi) (csapat)

A537

A537

Egyéb nemzetközi rendezvény (csapat)

A910

-

Alcím tartalék előirányzat

-

A001

1/1 Technikai kód (csak a HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják) (csapat)

 

1/2 Honvédelmi Minisztérium hivatalai

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

B101

B101

HM Védelmi Hivatal tevékenysége (csapat)

B102

B102

HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal (HM KPSZH) tevékenysége (csapat)

B103

B103

HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatal tevékenysége (csapat)

B104

B104

HM Gazdasági Tervező Hivatal (HM GTH) tevékenysége (csapat)

B105

B105

HM Költségvetési Ellenőrzési Hivatal (csapat)

B106

B106

HM Munkabiztonsági és Építésügyi Hatósági Hivatal (csapat)

B202

B202

HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal (HM KPSZH) tevékenysége (központi)

B203

B203

HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatal tevékenysége (központi)

B301

B301

Ország-mozgósítás gazdasági felkészülés bonyolítása (csapat)

B309

B309

Frekvenciasáv átrendezési feladatok (csapat)

B319

B319

NSIP Programiroda tevékenysége (nemzeti) (csapat)

-

B336

NATO Biztonsági Beruházási Program lebonyolítása (csapat)

B433

B433

Pénzeszközátadás az ESzCsM-nek (központi)

B434

B434

HM GTH LGIR tevékenysége (központi)

B501

B501

Külföldi iskolarendszerű továbbképzések (csapat)

B503

B503

Regionális nyelvképzés (csapat)

B504

B504

Lengyel lövészet (csapat)

B506

B506

Cseh repülőhajózó képzés (csapat)

B507

B507

Többnemzetiségű katonai szervezetek gyakorlatai (csapat)

B510

B510

NATO és PfP gyakorlatok (csapat)

B511

B511

Kétoldalú gyakorlatok és kiképzések (csapat)

B530

B530

PO VPR működése (csapat)

B536

B536

NSIP Programiroda tevékenysége (Nemzetközi) (csapat)

B537

B537

Egyéb nemzetközi rendezvény (csapat)

B637

B637

Egyéb nemzetközi rendezvény (központi)

B910

-

Alcím tartalék előirányzat

-

B001

1/2 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják) (csapat)

 

1/3 Honvédelmi Minisztérium háttérintézményei

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

C101

C101

HM 1. sz. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság (HM 1. TPSZI) tevékenysége (csapat)

C102

C102

HM 2. sz. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság (HM 2. TPSZI) tevékenysége (csapat)

C103

C103

HM 3. sz. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság (HM 3. TPSZI) tevékenysége (csapat)

C104

C104

HM Pénzügyi Számító és Nyugdíjmegállapító Igazgatóság (HM PSZNYI) tevékenysége (csapat)

C105

C105

HM FEH tevékenysége (csapat)

C106

C106

HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum tevékenysége (csapat)

C107

C107

HM Katonai Légügyi Hivatal tevékenysége (csapat)

C108

C108

HM Tábori Lelkészi Szolgálat tevékenysége (csapat)

C109

C109

HM Technológiai Hivatal tevékenysége (csapat)

C110

C110

HM Protokoll és Nemzetközi Rendezvényszervező Igazgatóság (HM PNRI) intézményi működési költségvetése (csapat)

C111

C111

HM Ingatlankezelési Hivatal tevékenysége (csapat)

C204

C204

HM PSZNYI központi tevékenysége (központi)

C211

C211

HM Ingatlankezelési Hivatal tevékenysége (központi)

C284

C284

HM PSZNYI KGIR központi tevékenysége (központi)

C294

C294

HM PSZNYI LGIR központi tevékenysége (központi)

C295

C295

HM PSZNYI sorkatonák által felvett diákhitel kamattámogatás fizetési tevékenysége (központi)

C301

C301

Ország mozgósítás gazdasági felkészülés bonyolítása (csapat)

C310

C310

TFG feladatok (csapat)

C313

C313

HM Ingatlankezelési Hivatal önkéntes haderőre történő átállás elhelyezési feladatai (csapat)

C319

C319

NSIP Programiroda tevékenysége (nemzeti) (csapat)

C329

C329

K+E feladat (HM TH)

C330

C330

Biztonságpolitikai szerződéseket koordináló tárcaközi bizottság

C335

C335

Önkéntes haderőre történő átállás igazgatási feladatai (csapat)

C340

C340

Hotel Hadik és Istenhegyi Vendégház működési költségvetése (HM PNRI; csapat)

C341

C341

Hazai rendezvényi tevékenységek költségvetése (HM PNRI; csapat)

-

C343

ZMNE érdekében felmerült kiadások (csapat)

-

C344

MH KP Tts. Szakképző Iskola érdekében felmerült kiadások (csapat)

C410

C410

TEG feladatok (központi)

C411

C411

Laktanya Rekonstrukciós Program (központi)

C412

C412

Elhelyezési szolgáltatás megvásárlása (tender) (központi)

C413

C413

HM Ingatlankezelési Hivatal önkéntes haderőre történő átállás elhelyezési feladatai (központi)

C439

C439

Ingatlanértékesítés bevételei, azok felhasználásai (központi)

C445

C445

HM IKH egyéb ingatlan-felújítási kiadásai (központi)

C501

C501

Külföldi iskolarendszerű továbbképzések (csapat)

C502

C502

NATO és PfP tanfolyamok (csapat)

C504

C504

Lengyel lövészet (csapat)

C505

C505

Kanadai repülőhajózó képzés (csapat)

C507

C507

Többnemzetiségű katonai szervezetek gyakorlatai (csapat)

C510

C510

NATO és PfP gyakorlatok (csapat)

C511

C511

Kétoldalú gyakorlatok és kiképzések (csapat)

C512

C512

UNFICYP (csapat)

C513

C513

MFO (csapat)

C514

C514

Katonai megfigyelők (csapat)

C515

C515

KRK (csapat)

C516

C516

KFOR tevékenysége - MH ŐBZ és MH ŐBSZ (csapat)

C521

C521

Multilaterális rendezvények (csapat)

C522

C522

Új kihelyezések és váltások (csapat)

C523

C523

EU együttműködés (csapat)

C524

C524

EU kommunikáció (csapat)

C529

C529

HM PNRI NTSZ és a logisztikai ellátásra utaltak működése (csapat)

C531

C531

EBESZ képviseletek működése (csapat)

C532

C532

Nemzetközi kommunikációs feladatok (csapat)

C533

C533

Kétoldalú kapcsolatok (csapat)

C537

C537

Egyéb nemzetközi rendezvény (csapat)

C538

C538

Nemzetközi feladatok kiszolgálásának nem felosztható költségei (csapat)

C540

C540

Afganisztáni ISAF misszió (csapat)

C542

C542

MH Szállító Zászlóalj (Irak) (csapat)

C543

C543

Magyar Katonai Szállító Szakasz (Kanada) (csapat)

C615

C615

KRK (központi)

C616

C616

KFOR tevékenysége - MH ŐBZ és MH ŐBSZ (központi)

C637

C637

Egyéb nemzetközi rendezvény (központi)

C642

C642

MH Szállító Zászlóalj (Irak) (központi)

C910

-

Alcím tartalék előirányzat

C920

-

HM tartalék előirányzat

-

C001

1/3 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják) (csapat)

-

C002

1/3 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják) (központi)

 

2/1 Honvéd Vezérkar közvetlen szervezetei

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

D101

D101

MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság és alárendeltjei tevékenysége (csapat)

D102

D102

MH Budapesti Helyőrség-parancsnokság és alárendelt szervezetei tevékenysége (csapat)

D103

D103

HM HVK egyéb közvetlen szervezetei tevékenysége (csapat)

D104

D104

MH Összhaderőnemi Hadműveleti Központ tevékenysége (csapat)

D 105

D105

MH Budapest Fővárosi és Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságok tevékenysége (csapat)

D106

D106

Középfokú tanintézetek és MH KIAK tevékenysége (csapat)

D107

D107

HM HVK EÜCSF-ség alárendelt szervezeteinek tevékenysége (csapat)

D211

D211

Logisztikai szervek központi költségvetése (központi)

D294

D294

HM HVK közvetlen szervezetei LGIR központi költségvetése (központi)

D301

D301

Ország-mozgósítás gazdasági felkészülés bonyolítása (csapat)

D305

D305

Nukleáris balest elhárítási feladatok végrehajtásában való közreműködés (Katasztrófavédelmi feladatok) (csapat)

D308

D308

Drogprevenciós program (csapat)

D309

D309

Frekvenciasáv átrendezési feladatok (csapat)

D310

D310

TFG feladatok (csapat)

D315

D315

FP 2000. feladatok (csapat)

D316

D316

Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság tevékenysége (csapat)

D317

D317

Toborzási tevékenység (csapat)

D318

D318

Önkéntes haderőre történő átállás logisztikai és eü. feladatai (csapat)

-

D320

Megszűnő (megszűnt) szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél (csapat)

D321

D321

FP 2002. feladatok (csapat)

D322

D322

Intranet és egyéb informatikai kiadás (csapat)

D328

D328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

D337

D337

Ideiglenes állományjegyzéken szereplők ellátása (csapat)

-

D343

ZMNE érdekében felmerült kiadások (csapat)

-

D344

MH KP Tts. Szakképző Iskola érdekében felmerült kiadások (csapat)

D401

D401

Ország-mozgósítás gazdasági felkészülés bonyolítása (központi)

D405

D405

Nukleáris baleset elhárítási feladatok végrehajtásában való közreműködés (Katasztrófavédelmi feladatok) (központi)

D409

D409

Frekvenciasáv átrendezési feladatok (központi)

D410

D410

TFG feladatok (központi)

D414

D414

Gripen bérleti díj és egyéb kiadások (központi)

D415

D415

FP 2000. feladatok (központi)

D418

D418

Önkéntes haderőre történő átállás logisztikai és eü. feladatai (központi)

D421

D421

FP 2002. feladatok (központi)

D424

D424

Személyi állomány egyéni felszerelésének és ruházati anyagainak korszerűsítése (központi)

D425

D425

Híradó, informatikai és EHV fejlesztési program (központi)

D426

D426

Gépjármű program (központi)

D427

D427

Vegyivédelmi fejlesztési program (központi)

D428

D428

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (központi)

D431

D431

MIG-29 üzemidő meghosszabbítás (központi)

D432

D432

Helikopterek javítása (MI-8, MI-17, MI-24) (központi)

D501

D501

Külföldi iskolarendszerű továbbképzések (csapat)

D502

D502

NATO éa PfP tanfolyamok (csapat)

D503

D503

Regionális nyelvképzés (csapat)

D504

D504

Lengyel lövészet (csapat)

D505

D505

Kanadai repülőhajózó képzés (csapat)

D507

D507

Többnemzetiségű katonai szervezetek gyakorlatai (csapat)

D510

D510

NATO és PfP gyakorlatok (csapat)

D511

D511

Kétoldalú gyakorlatok és kiképzések (csapat)

D512

D512

UNFICYP (csapat)

D513

D513

MFO (csapat)

D514

D514

Katonai megfigyelők (csapat)

D515

D515

KRK (csapat)

D516

D516

KFOR tevékenysége - MH ŐBZ és MH ŐBSZ (csapat)

D518

D518

Többnemzetiségű katonai szervezetek képességkialakítása (csapat)

D521

D521

Multilaterális rendezvények (csapat)

D528

D528

KKH\NKK\ÖNB működése (csapat)

D537

D537

Egyéb nemzetközi rendezvény (csapat)

D540

D540

Afganisztáni ISAF misszió (csapat)

D543

D543

Magyar Katonai Szállító Szakasz (Kanada) (csapat)

D601

D601

Külföldi iskolarendszerű továbbképzések (központi)

D602

D602

NATO és PfP tanfolyamok (központi)

D603

D603

Regionális nyelvképzés (központi)

D604

D604

Lengyel lövészet (központi)

D605

D605

Kanadai repülőhajózó képzés (központi)

D607

D607

Többnemzetiségű katonai szervezetek gyakorlatai (központi)

D610

D610

NATO és PfP gyakorlatok (központi)

D611

D611

Kétoldalú gyakorlatok és kiképzések (központi)

D612

D612

UNFICYP (központi)

D613

D613

MFO (központi)

D614

D614

Katonai megfigyelők (központi)

D615

D615

KRK (központi)

D616

D616

KFOR tevékenysége - MH ŐBZ és MH ŐBSZ (központi)

D618

D618

Többnemzetiségű katonai szervezetek képességkialakítása (központi)

D621

D621

Multilaterális rendezvények (központi)

D632

D632

Nemzetközi kommunikációs feladatok (központi)

D637

D637

Egyéb nemzetközi rendezvény (központi)

D640

D640

Afganisztáni ISAF misszió (központi)

D642

D642

MH Szállító Zászlóalj (Irak) (központi)

D643

D643

Magyar Katonai Szállító Szakasz (Kanada) (központi)

D644

D644

Mélységi felderítő alegység (NRF) (központi)

D910

-

Vezérkarfőnöki tartalék előirányzat

D911

-

Alcím tartalék előirányzat (csapat)

D921

-

Alcím tartalék előirányzat (központi)

-

D001

2/1 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják) (csapat)

-

D002

2/1 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják) (központi)

2/2 Magyar Honvédség Szárazföldi csapatai

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

E101

E101

MH Szárazföldi Parancsnokság és alárendeltjei tevékenysége (csapat)

E308

E308

Drogperevenciós program (csapat)

E310

E310

TFG feladatok (csapat)

E315

E315

FP 2000. feladatok (csapat)

E316

E316

Mukábahelyezést Elősegítő Bizottság tevékenysége (csapat)

E317

E317

Toborzási tevékenység (csapat)

-

E320

Megszűnő (megszűnt szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél (csapat)

E321

E321

FP 2002. feladatok (csapat)

E328

E328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

-

E343

ZMNE érdekében felmerült kiadások (csapat)

-

E344

MH KP Tts. Szakképző Iskola érdekében felmerült kiadások (csapat)

E502

E502

NATO és PfP tanfolyamok (csapat)

E503

E503

Regionális nyelvképzés (csapat)

E507

E507

Többnemzetiségű katonai szervezetek gyakorlatai (csapat)

E510

E510

NATO és PfP gyakorlatok (csapat)

E511

E511

Kétoldalú gyakorlatok és kiképzések (csapat)

E515

E515

KRK (csapat)

E516

E516

KFOR tevékenysége - MH ŐBZ és MH ŐBSZ (csapat)

E518

E518

Többnemzetiségű katonai szervezetek képességkialakítása (csapat)

E521

E521

Multileterális rendezvények (csapat)

E523

E523

EU együttműködés (csapat)

E532

E532

Nemzetközi kommunikációs feladatok (csapat)

E533

E533

Kétoldalú kapcsolatok (csapat)

E537

E537

Egyéb nemzetközi rendezvény (csapat)

E542

E542

MH Szállító Zászlóalj (Irak) (csapat)

E544

E544

Mélységi felderítő alegység (NRF) (csapat)

E910

-

Alcím tartalék előirányzat

-

E001

2/2 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják) (csapat)

 

2/3 Magyar Honvédség Repülő és légvédelmi csapatai

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

F101

F101

MH Légierő Parancsnokság és alárendeltjei tevékenysége (csapat)

F308

F308

Drogperevenciós program (csapat)

F310

F310

TFG feladatok (csapat)

F315

F315

FP 2000. feladatok (csapat)

F316

F316

Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság tevékenysége (csapat)

F317

F317

Toborzási tevékenység (csapat)

-

F320

Megszűnő (megszűnt) szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél (csapat)

F321

F321

FP 2002. feladatok (csapat)

F328

F328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

-

F343

ZMNE érdekében felmerült kiadások (csapat)

-

F344

MH KP Tts. Szakképző Iskola érdekében felmerült kiadások (csapat)

F502

F502

NATO és PfP tanfolyamok (csapat)

F503

F503

Regionális nyelvképzés (csapat)

F504

F504

Lengyel lövészet (csapat)

F505

F505

Kanadai repülőhajózó képzés (csapat)

F506

F506

Cseh repülőhajózó képzés (csapat)

F510

F510

NATO és PfP gyakorlatok (csapat)

F511

F511

Kétoldalú gyakorlatok és kiképzések (csapat)

F515

F515

KRK (csapat)

F516

F516

KFOR tevékenysége - MH ŐBZ és MH ŐBSZ (csapat)

F521

F521

Multilaterális rendezvények (csapat)

F523

F523

EU együttműködés (csapat)

F533

F533

Kétoldalú kapcsolatok (csapat)

F537

F537

Egyéb nemzetközi rendezvény (csapat)

F541

F541

AN-26-os pilóták pénzügyi jellegű kiadásai (csapat)

F542

F542

MH Szállító Zászlóalj (Irak) (csapat)

F910

-

Alcím tartalék előirányzat

-

F001

2/3 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják) (csapat)

 

3/1 Katonai Felderítő Hivatal

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

G101

G101

MK Katonai Felderítő Hivatal tevékenysége (csapat)

G521

G521

Multilaterális rendezvények (csapat)

G910

-

Alcím tartalék előirányzat

-

G001

3/1 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, használhatják) (csapat)

 

3/2 Katonai Biztonsági Hivatal

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

H101

H101

MK Katonai Biztonsági Hivatal tevékenysége (csapat)

H910

-

Alcím tartalék előirányzat

-

H001

3/2 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI használhatják) (csapat)

 

4 Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

I101

I101

ZMNE alaptevékenysége (csapat)

-

I102

ZMNE Nemzetközi Kapcsolatok Osztály (csapat)

-

I103

ZMNE Nyelvi Intézet tevékenysége (csapat)

-

I104

ZMNE Doktori Iskola tevékenysége (csapat)

-

I105

ZMNE Nyelvvizsgaközpont tevékenysége (csapat)

-

I106

ZMNE Békepartnerségi Katonai Nyelvképző Központ tevékenysége (csapat)

-

I107

ZMNE Felsőoktatási tagozat (csapat)

-

I108

ZMNE Kettős jogállású hallgatók (csapat)

-

I109

ZMNE Vezérkari tanfolyam (csapat)

-

I110

ZMNE Nyelvtanfolyam (csapat)

-

I111

ZMNE Távoktatás (csapat)

I502

I502

NATO és PfP tanfolyamok (csapat)

I510

I510

NATO és PfP gyakorlatok (csapat)

I513

I513

MFO (csapat)

I521

I521

Multilaterális rendezvények (csapat)

I537

I537

Egyéb nemzetközi rendezvény (csapat)

I910

-

Cím tartalék előirányzat

-

I001

4 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI használhatják) (csapat)

 

5. Katonai ügyészségek

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

J101

J101

Katonai ügyészségek tevékenysége (csapat)

J910

-

Cím tartalék előirányzat

-

J001

5 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI használhatják) (csapat)

 

6 MH Egészségügyi intézetek

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

K101

K101

Központi Honvédkórház tevékenysége (csapat)

K102

K102

Kecskeméti Repülőkórház tevékenysége (csapat)

K103

K103

HÉMORI tevékenysége (csapat)

K104

K104

BKRI tevékenysége (csapat)

K106

K106

Verőcemarosi Betegotthon tevékenysége (csapat)

-

K320

Megszűnő (megszűnt) szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél

K537

K537

Egyéb nemzetközi rendezvény (csapat)

-

K001

Központi Honvédkórház technikai kód (HM PSZNYI)

-

K002

Kecskeméti Repülőkórház technikai kód (HM PSZNYI)

-

K003

HÉMORI technikai kód (HM PSZNYI)

-

K004

BKRI technikai kód (HM PSZNYI)

-

K006

Verőcemarosi Betegotthon technikai kód (HM PSZNYI)

K910

-

Cím tartalék előirányzat

-

K011

6 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

 

7 Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

L101

L101

Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal tevékenysége (csapat)

L910

-

Cím tartalék előirányzat

-

L001

7 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI használhatják) (csapat)

 

8/1 Fejezeti kezelésű előirányzatok - Beruházás

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

M101

M101

Katonai védelmi beruházások

M102

M102

Lakástámogatás

M103

M103

Lakásépítés

M104

M104

MH Központi Honvédkórház

 

8/2 Fejezeti kezelésű előirányzatok - Ágazati célelőirányzatok

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

N201

N201

Társadalmi szervek támogatása

N202

N202

Nemzetközi kártérítés

N204

-

Hozzájárulás a hivatásos katonák kedvezményes nyugellátásának kiadásaihoz

-

N205

Hozzájárulás a hivatásos katonák kedvezményes nyugellátásának kiadásaihoz
(Ny. Alap)

-

N206

Hozzájárulás a hivatásos katonák kedvezményes nyugellátásának kiadásaihoz
(E. alap)

N207

-

Hozzájárulás a sorállomány társadalombiztosítási ellátásainak kiadásaihoz

-

N208

Hozzájárulás a sorállomány társadalombiztosítási ellátásainak kiadásaihoz
(Ny. Alap)

-

N209

Hozzájárulás a sorállomány társadalombiztosítási ellátásainak kiadásaihoz (E. Alap)

-

N210

Hozzájárulás a sorállomány társadalombiztosítási ellátásainak kiadásaihoz (Magánnyugdíj Pénztárak)

N211

N211

Hadisírok létesítése az Oroszoszági Föderációban

N212

N212

HM Kulturális és Szabadidő Központ kht. kv. támogatása

N213

N213

HM Honvéd Kulturális Szolgáltató kht. kv. támogatása

N214

N214

HM Zrínyi kht. kv. támogatása

N215

N215

HM ReCreativ Üdültetési, Egészségmegőrző és Rendezvényszervező kht. kv. támogatása

N216

N216

HM Térképészeti kht. kv. támogatása

N217

N217

HM Monostori Erőd kht. kv. támogatása

N218

N218

PTE Honvéd Katasztrófa Orvostani Intézet kv. támogatása

N219

N219

Orosz haditechnikai szállítások

N220

N220

Hozzájárulás a NATO Biztonsági Beruházási Programjához

N221

N221

Laktanya Rekonstrukciós Program, az őrzésvédelmi feladatok és az önkéntes haderőre történő átállás elhelyezési feladatai a védelmi felülvizsgálat célkitűzéseinek megvalósítása jogcímcsoportból

N222

N222

MH Szoc. pol. Közhasznú Alapítvány működésének támogatása

N223

N223

MH Szoc. pol. Közhasznú Alapítvány juttatásainak támogatása

N224

N224

Honvéd Művészegyüttes támogatása

N225

N225

Gripen repülőgépekhez fegyverzetbeszerzés, a haderő-fejlesztési kiadások és a központi logisztikai feladatok a védelmi felülvizsgálat célkitűzéseinek megvalósítása jogcímcsoportból

N226

N226

Személyi juttatások és munkaadókat terhelő járulékok a védelmi felülvizsgálat célkitűzéseinek megvalósítása jogcímcsoportból

N526

N526

Hozzájárulás a NATO költségvetéséhez

N527

N527

Hozzájárulás a Nyugat-Európai Fegyverzeti Csoport (WEAG) működési költségeihez

N534

N534

Egyéb uniós befizetések

-

N001

8/2 Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI használhatják)


5. sz. melléklet a 13/2004. (HK 5.) HM utasításhoz

MINTA
KIMUTATÁS
az MH (intézet megnevezése) katonai jellegű feladatairól

Fsz.

Feladat megnevezése

Főkönyvi
számlaszám

Számla megnevezése

Összeg
eFt

 

1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Személyi juttatások összesen

 

2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Munkaadókat terhelő járulékok összesen

 

3)

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyéb működési célú pénzeszköz átadás összesen

 

4)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dologi kiadások összesen

 

KIADÁSOK ÖSSZESEN

 

Budapest, 2004.

 

(Intézmény vezetője)


1) a honvédelmi pótlék, nyelvpótlék, jutalom, leszerelési segély, toborzópénz, jubileumi jutalom, biztosítási díjak, egyéb sajátos juttatások (hivatásos, szerződéses állomány betegszab. idejére fizetett díjazás, továbbtanulók támogatása), költségtérítések (ruházati, közlekedési, egyéb), stb.
2) az 1) pontban felsoroltak utáni munkaadót terhelő járulékok
3) a belső rendelkezések (HM ut.) alapján fizetett segélyek
4) a HM HVK EÜCSF-ség éves feladatterve alapján meghatározott katonai feladatok
*

Az utasítás az 5/2005. (HK 4.) HM utasítás 24. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette 2005. január 21. napjával.

*

___________________
Az utasítás aláírásának napja: 2004. február 6.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére