• Tartalom

2130/2004. (VI. 7.) Korm. határozat

2130/2004. (VI. 7.) Korm. határozat1

az Egészségügyi Fejlesztési Hitelprogram és a vissza nem térítendő bankgarancia díjtámogatás kidolgozásának és meghirdetésének kormányzati feladatairól szóló 2271/2003. (X. 31.) Korm. határozat módosításáról

2004.06.07.

1. Az Egészségügyi Fejlesztési Hitelprogram és a vissza nem térítendő bankgarancia díjtámogatás kidolgozásának és meghirdetésének kormányzati feladatairól szóló 2271/2003. (X. 31.) Korm. határozat (a továbbiakban: Határozat) 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A Kormány]

„1. felhívja a gazdasági és közlekedési minisztert, hogy a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság – az egészségügyi, szociális és családügyi miniszter egészségügyi szakmai szempontjainak figyelembevételével és a kereskedelmi bankok bevonásával – dolgozza ki és hirdesse meg az Egészségügyi Fejlesztési Hitelprogramot 40 milliárd forint, legfeljebb 15 éves lejáratú hitelforrás biztosításával.”

2. A Határozat 2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„2. szükségesnek tartja, hogy a hitelprogramon belül 25 milliárd forint közvetlenül az egészségügyi szakellátás – ezen belül is elsősorban a járóbeteg-szakellátás – átalakítását és az állami, önkormányzati egészségügyi intézmények privatizációjában az orvosok és más egészségügyi dolgozók tulajdonszerzését segítse elő hosszú lejáratú, kedvezményes hitelekkel.
Felelős: egészségügyi, szociális és családügyi miniszter, gazdasági és közlekedési miniszter
Határidő: 2004. július 31.”

3. A Határozat 5. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„5. a Magyar Fejlesztési Bank Rt. által amerikai dollárban, euróban vagy svájci frankban meghatározott – éven túli lejáratú hitelfelvételekhez kapcsolódóan – az Egészségügyi Fejlesztési Hitelprogram finanszírozásához 40 milliárd forintos mértékig a Magyar Köztársaság a 2004. évi költségvetéséről és az államháztartás három éves kereteiről szóló 2003. évi CXVI. törvény 39. § (3) bekezdésében meghatározott keret terhére árfolyam-garanciát vállal. A program futamideje a garancia szempontjából 16 év. Az árfolyam-garancia e kormányhatározat hatálybalépésének napján a Magyar Nemzeti Bank által közölt, hivatalos HUF/EUR devizaárfolyamon átszámított devizaösszegre vonatkozik.
Felelős: pénzügyminiszter, gazdasági és közlekedési miniszter
Határidő: folyamatos”

4. E határozat a kihirdetése napján lép hatályba. Hatálybalépésével egyidejűleg a Határozat 4. és 6. pontjai, továbbá a címéből az „és a vissza nem térítendő bankgarancia díjtámogatás” szövegrész hatályukat vesztik.

Dr. Medgyessy Péter s. k.,
miniszterelnök

1

Megjelent: Határozatok Tára 2004. évi 24. szám.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére