• Tartalom

26/2004. (HK 6.) HM utasítás

26/2004. (HK 6.) HM utasítás

a hivatásos és szerződéses katonák 2004. évi illetményfejlesztéséről*

2004.04.02.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 41. § (2) bekezdésének o) pontjában kapott felhatalmazás alapján – az érdekvédelmi szervezetekkel egyeztetve – a hivatásos és szerződéses katonák 2004. évi illetményfejlesztésére a következő
utasítást
adom ki.

1. § (1) Az utasítás hatálya – a (2) bekezdésben foglaltak figyelembevételével – a Honvédelmi Minisztériumban, a honvédelmi miniszter felügyelete és irányítása alá tartozó hivatalokban, háttérintézményekben, a katonai nemzetbiztonsági szolgálatoknál, a katonai felsőoktatási intézményben, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél (a továbbiakban: katonai szervezet) szolgálatot teljesítő hivatásos és szerződéses katonákra terjed ki.

(2) Nem terjed ki az utasítás hatálya arra a hivatásos és szerződéses katonára, aki 2004. január hó 1-jén a felmentési idejét tölti és mentesítve van a szolgálati kötelezettség teljesítése alól.

2. § (1) A 2004. évi illetményfejlesztést két ütemben kell végrehajtani.

(2) Az első ütemben a köztisztviselői illetményalapot – az illetményelemek vonatkozásában (honvédelmi pótlék, beosztási illetmény, illetménykiegészítés, pótlékok) – egységesen, központilag 4%-kal fel kell emelni, vagyis 2004. évben 34.320 Ft-os illetményalappal kell számolni.

(3) Második ütemben a 10, illetőleg 20%-os illetménykiegészítésre (csapatszolgálati kiegészítésre) jogosult hivatásos és szerződéses katonák részére a (2) bekezdésben foglaltakon túlmenően a 2004. január havi távolléti díjuk 3%-ának megfelelő összegű kiegészítő illetményt kell megállapítani.

3. § (1) A 2. § (3) bekezdése szerinti kiegészítő illetmény alapilletményjellegű pénzbeni juttatásnak minősül, így a távolléti díj megállapításánál azzal számolni kell.

(2) A 2. § (3) bekezdés szerinti kiegészítő illetmény összege – a 2004. év során – nem változik és az egyéb jogcímeken megállapított kiegészítő illetmény összegétől külön kell kezelni és azt nem befolyásolja.

4. § (1) Annak a hivatásos és szerződéses katonának, akit – a Hjt. 53. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően – az eredeti beosztása ellátása alóli mentesítésével egyidejűleg más beosztás ellátásával bíztak meg, mind a megbízás alapján betöltött, mind pedig az eredeti beosztásában alkalmazni kell jelen utasítás rendelkezéseit az illetmény megállapításánál.

(2) Azon katonák esetében, akik a megbízásukat eredeti beosztásuk mellett látják el, a megbízási díj mértékét a 2. § (2) bekezdése szerinti emelés nem érinti.

5. § (1) A 2004. évi illetményfejlesztést a HM Pénzügyi Számító és Nyugdíjmegállapító Igazgatóság (a továbbiakban: HM PSZNYI) központilag hajtja végre.

(2) Az illetményemelés végrehajtása megkívánja az illetményadatok ellenőrzését, amelynek keretében a HM PSZNYI az általa központilag végrehajtott illetményemelésekről, illetőleg a 2. § (3) bekezdés szerinti kiegészítő illetményről külön listát készíti amelyet ellenőrzés és adategyeztetés végett megküld a katonai szervezetnek.

(3) A katonai szervezet a (2) bekezdés szerinti lista alapján ellenőrzi az adatok helyességét és végrehajtja a szükséges javításokat.

(4) A HM PSZNYI csak a (3) bekezdés szerinti adategyeztetés és ellenőrzés után intézkedhet a felemelt illetmények átutalására.

6. § (1) A 2004. évi illetményemelést úgy kell végrehajtani, hogy a 2004. március havi illetmények fizetésekor már – a 2004. január 1-jei időponttól – felemelt illetmények kerüljenek folyósításra.

(2) Tekintettel arra, hogy az illetményfejlesztés végrehajtása központilag történik, a besorolási parancsot a HM PSZNYI által megadott, illetőleg korrigált adatok alapján kell elkészíteni.

7. § Ezt az utasítást az érintett állománnyal ismertetni kell.

8. § Az utasítás a közzététel napján lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2004. január hó 1-jétől kell alkalmazni.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítás a 10/2005. (HK 4.) HM utasítás 10. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette 2005. február 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére