• Tartalom

57/2004. (HK 14.) HM utasítás

57/2004. (HK 14.) HM utasítás

a Magyar Honvédségnél rendszeresített egyes beosztástípusokra vonatkozó egységes, részletes követelmények gyűjteményét tartalmazó jegyzék kiadásáról*

2004.05.27.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 10. § g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, összhangban a Magyar Honvédség egyes beosztásaihoz kapcsolódó munkaköri követelményekről szóló 20/2002. (IV. 10.) HM rendelettel, a következő utasítást adom ki.

1. § (1) Az utasítás hatálya kiterjed a Magyar Honvédségre (a Honvédelmi Minisztériumra, a minisztériumnak közvetlenül alárendelt szervezetekre, a Magyar Honvédség katonai szervezeteire), valamint a honvédelmi miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetekre.

(2) A Magyar Honvédségnél rendszeresített egyes beosztástípusokra vonatkozó egységes, részletes követelmények gyűjteményét tartalmazó jegyzékét (a továbbiakban: Jegyzék) Ált. 5. cikkszámon, ezen utasítás mellékleteként kiadom.

2. § (1) Az állománytáblákban, munkaköri jegyzékekben rendszeresítésre kerülő beosztások, munkakörök a Jegyzékben foglaltak figyelembevételével vehetők fel, hagyhatók jóvá, illetve adhatók ki.

(2) A beosztásba helyezés a Jegyzék és az állománytábla, illetve munkaköri jegyzék együttes figyelembevételével történhet. A konkrét beosztást meghatározó állománytáblák és munkaköri jegyzékek – más szabályozók figyelembevételével – magasabb követelményeket is tartalmazhatnak.

(3) A katonai nemzetbiztonsági szolgálatok a jegyzéklapokon szereplő beosztások, munkakörök részletes követelményeit, tartalmát saját hatáskörükben határozzák meg és kezelik.

3. § A Jegyzék fejlesztésére, módosítására vonatkozó információkat a HM Humánpolitikai Főosztály a HM Tervezési és Koordinációs Főosztállyal, valamint a HM HVK Haderőtervezési Csoportfőnökséggel együttműködve folyamatosan gyűjti és értékeli. A Jegyzék módosítására a szükségleteknek megfelelően, de legalább évente egyszer – a szervezési időszakhoz igazodva – a HM humánpolitikai főosztályvezető tesz javaslatot.

4. § (1) A Jegyzék előírásainak megismerése érdekében a HM Humánpolitikai Főosztály – az illetékes szakmai szervek bevonásával – felkészítést tart a HM és az MH szervek, szervezetek vezetői (parancsnokai), valamint a személyügyi szakbeosztást betöltő, továbbá az állománytáblákat, munkaköri jegyzékeket készítő állomány részére.

(2) A Jegyzék előírásainak feldolgozása alapján az elsődleges pontosítást 2005. szeptember 1-ig kell elvégezni.

5. § Az MH Szabályzatkiadó Intézet és Központi Nyomda elektronikus adathordozón (CD-n) állítja elő a Jegyzéket, amelyet az érintettek külön elosztó szerint közvetlenül kapnak meg.

6. § Ez az utasítás aláírása napján lép hatályba,* azonban a Jegyzék rendelkezéseit beosztásba helyezés esetén 2005. szeptember 1-ig iránymutatásként kell alkalmazni.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást utóbb a 45/2007. (HK 10.) HM utasítás 78. §-a módosította. Az utasítást a 9/2014. (II. 12.) HM utasítás 25. § b) pontja hatályon kívül helyezte 2014. február 13. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja: 2004. május 27.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére