• Tartalom

6/2004. (IK 9.) IM-BM együttes utasítás

6/2004. (IK 9.) IM–BM együttes utasítás

a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és az Országos Rendőr-főkapitányság, illetve szerveik együttműködéséről szóló 6/2001. (IK 12.) IM–BM együttes utasítás módosításáról*

2004.10.01.
A büntetés-végrehajtási szervezetről szóló 1995. évi CVII. törvény 5. §-ának f) pontja és 13. §-ának (3) bekezdése, továbbá a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 1. §-a (2) bekezdésének i) pontja, és 33. §-a (1) bekezdésének d) pontjára figyelemmel a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és az Országos Rendőr-főkapitányság, illetve szerveik együttműködéséről szóló 6/2001. (IK. 12.) IM–BM együttes utasítás (a továbbiakban: Ut.) módosítására kiadjuk a következő együttes
utasítást:
1. Az Ut. 2. c) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
c) a megyei/budapesti rendőrfőkapitányok, az ORFK vezetője által kijelölt egyéb szervezet és a bv. intézetek parancsnokai illetékességi területükön az általuk megkötött együttműködési megállapodás szerint a gyakorlati feladatok végrehajtása érdekében.”
2. Az Ut. 3. pontjának bevezető szövege helyébe a következő rendelkezés lép:
„A bv. intézetekben a felderítéseket a megyei-rendőr-főkapitányságok, Budapest területén pedig az ezen utasításban meghatározottak szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság, illetve az ORFK vezetője által kijelölt egyéb szervezet nyomozó tisztjei, a nyomozásokat a hatásköri és az illetékességi szabályok értelmében a Rendőrség nyomozó szervei végzik a következők szerint:”
3. Az Ut. 3. a) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
a) A bv. intézetekben az Rtv. rendelkezései alapján a titkos információgyűjtő tevékenységet a megyei rendőr-főkapitányságok, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet II. objektumában és a Budapesti Fegyház és Börtönben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet I. és III. objektumában az ORFK vezetője által kijelölt szervezet állományába tartozó nyomozótisztek végzik.”
4. Az Ut. 10. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„10. A felderítési feladatokat végrehajtó nyomozótiszteket a megyei/budapesti rendőr-főkapitányságok, illetve az ORFK vezetője által kijelölt egyéb szervezet létszámából a Rendőrség biztosítja.”
5. Az Ut. 17. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„17. A BV országos parancsnoka és az országos rendőrfőkapitány együttes intézkedésben határozza meg az együttműködés fő területeit. A bv. szervek és az érintett rendőri szervek a feladatok végrehajtásának rendjét együttműködési megállapodásban rögzítik.”
6. Az utasítás a közzétételét követő hónap első napján lép hatályba.
    Dr. Lamperth Mónika s. k.,    Dr. Bárándy Péter s. k.,
    belügyminiszter    igazságügy-miniszter
*

Az utasítást a 4/2008. (IK 1.) IRM utasítás 1. pontja hatályon kívül helyezte, 2008. február 3. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére