• Tartalom

81/2004. (HK 24.) HM utasítás

81/2004. (HK 24.) HM utasítás

az egyes honvédelmi minisztériumi objektumok védelmével, működésével és az ezzel összefüggő irányítási tevékenységgel kapcsolatos feladatokról szóló 51/2001. (HK 14.) HM utasítás módosításáról*

2004.10.29.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 10. § g) pontjában kapott felhatalmazás alapján az egyes honvédelmi minisztériumi objektumok védelmével, működésével és az ezzel összefüggő irányítási tevékenységgel kapcsolatos feladatokról szóló 51/2001. (HK 14.) HM utasítást (a továbbiakban: Ut.) az alábbiak szerint módosítom:

1. § Az Ut. 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az objektum működésének és védelmének irányítására objektumparancsnoki rendszert kell kialakítani. A HM–IV. objektumparancsnokot a honvédelmi miniszter, a HM I–III. objektumparancsnokokat a Honvéd Vezérkar főnöke bízza meg.”

2. § Az Ut. 4. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az objektumkomendánsok szakirányítását – az objektumok általános rendjének és működésének összehangolását – a HM–IV. objektum kivételével – a HM–I. objektumkomendáns koordinálja.”

3. § Az Ut. 6. § (3) (4) és (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(3) A személyi beléptetésnél az objektum biztosító rendész szolgálat folyamatosan működteti a fémdetektort és a csomagvizsgálót, illetve a mágneskártyás szelektív beléptető rendszert. Az egységes kiépítést és fejlesztést az objektumokban az MH éves őrzés-védelmi költségkeretéből kell megvalósítani.
(4) A HM HVK Hadműveleti és Kiképzési Csoportfőnökség a HM Információ és Dokumentumvédelmi Főosztállyal együttműködve végzi az objektumokban, illetve az épületeken belüli mágneskártyával működő szelektív zónák kialakítását a jogosultságok érvényesítése érdekében.
(5) A vendégkártyás beléptetés könnyítése érdekében a Biztosító rendész Szolgálattól független diszpécser szolgálatot kell működtetni a HM–I–II objektumokban.”

4. § Az Ut. 8. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az objektumok védelmi terveit az MH Budapesti helyőrségparancsnok készíti el, melyet a HM HVK hadműveleti és kiképzési csoportfőnök hagy jóvá.”

5. § Az Ut. 8. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A HM–II–III biztosító rendész szolgálatok vezető szolgálata a HM–I objektum biztosító ren-dész szolgálat, akinél a HM–II–III. biztosító rendész szolgálatok munkaidőn túl bejelentkeznek. A vezető biztosító rendész szolgálat összesítetten az MH KÜ-nek jelent. A HM–IV. biztosító rendész szolgálat az MH Budapesti Helyőrségparancsnokság hadműveleti ügyeletesnél jelentkezik be.”

6. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, egyidejűleg az Ut. 8. § (1) bekezdésében a „HVK hadműveleti csoportfőnök” szövegrész helyébe a „HM HVK hadműveleti és kiképzési csoportfőnök”, a 8. § (3) bekezdésben a „HVK vezetési csoportfőnök” szövegrész helyébe a „HM HVK hadműveleti és kiképzési csoportfőnök” szövegrész lép, a 8. § (6) bekezdésében a „HVK Hadműveleti Csoportfőnökség” szövegrész helyébe a „HM HVK Hadműveleti és Kiképzési Csoportfőnökség” szövegrész lép, az Ut. 3. § (1) bekezdésében az „és MH” szövegrész a hatályát veszti.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 92/2009. (XI. 27.) HM utasítás 4. § 38. pontja hatályon kívül helyezte 2009. november 30. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére