• Tartalom

105/2005. (HK 24.) HM utasítás

105/2005. (HK 24.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium, a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó egyes szervezetek éves és havi feladattervének elkészítésével összefüggő feladatokról szóló 39/2005. (HK 10.) HM utasítás módosításáról*

2005.12.02.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Honvédelmi Minisztérium, a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó egyes szervezetek éves és havi feladattervének elkészítésével összefüggő feladatokról szóló 39/2005. (HK 10.) HM utasítást (a továbbiakban: Ut.) a következők szerint módosítom:

1. § Az Ut. 3. § (3) és (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az éves feladattervben a tárgyévre szóló, a honvédelmi miniszter által a tárca és a Magyar Honvédség egészére, a közigazgatási államtitkár által a HM szervek, szervezetek tevékenységére, a HM Honvéd Vezérkar főnöke által a HM HVK főcsoportfőnökségei és az MH középszintű irányító szervei, illetve az MH Egészségügyi Parancsnokság, az MH Budapesti Helyőrségparancsnokság, valamint az MH Híradó és Informatikai Parancsnokság részére megállapított feladatok kerülnek lebontásra, konkrét, végrehajtható, számon kérhető részfeladatokra.
(4) A HM havi feladatterve – a HM SZMSZ és az alább felsorolt szervezetek SZMSZ-einek figyelembevételével – a minisztérium éves feladattervéből származó, illetve az attól eltérő tartalommal jelentkező, a HM szerveinek, valamint a HM szervezeteknek, illetve az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság, az MH Szárazföldi Parancsnokság, az MH Légierő Parancsnokság, az MH Egészségügyi Parancsnokság, az MH Budapesti Helyőrségparancsnokság, valamint az MH Híradó és Informatikai Parancsnokság azon tárgyhavi feladatait tartalmazza, amelyek kidolgozásáért, végrehajtásáért a felsorolt szervezetek felelősek, és/vagy olyan jelentőségűek, hogy országgyűlési, kormányzati, miniszteri, államtitkári, HM Honvéd Vezérkar főnöki, helyettes államtitkári, HM Honvéd Vezérkar főnök első helyettesi, HM Honvéd Vezérkar főnök helyettesi döntésre kell előterjeszteni.”

2. § Az Ut. 7. § (2) bekezdés a) és e) helyébe a következő rendelkezés lép:

[(2) A havi feladatterv összeállítása, egyeztetése és határidejük:]
a) a 3. § (4) bekezdésben felsorolt szervek és szervezetek vezetői javaslataikat a 3. §-ban meghatározottak szerint legkésőbb a tárgyhónapot megelőző hónap 15-ig a HM Tervezési és Koordinációs Főosztályra (a továbbiakban: HM TKF) küldik meg. Ettől eltérést – amennyiben a meghatározott határnap munkaszüneti- vagy ünnepnapra esik – a megelőző havi feladatterv tartalmazhat.
e) a HM TKF vezetője a feladattervet a HM HVK törzsigazgatójának ellenjegyzésre megküldi. A feladattervezet a HM TKF vezetője és a HM HVK törzsigazgató együttesen terjeszti fel a HM Honvéd Vezérkar főnökének egyetértésre, majd ezt követően jóváhagyásra a HM közigazgatási államtitkárának úgy, hogy a jóváhagyott tervet a végrehajtásban érintett szervek vezetői a tárgyhónapot megelőző hónap utolsó munkanapjáig megkapják.”

3. § Jelen utasítás az aláírás napján lép hatályba,* ezzel egyidejűleg az Ut. 7. § (2) bekezdés d) pontja hatályát veszti.

Juhász Ferenc s.k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 87/2006. (HK 17/I.) HM utasítás 10. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2006. augusztus 1. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja: 2005. október 30.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére