• Tartalom

11/2005. (HK 4.) HM utasítás

11/2005. (HK 4.) HM utasítás

a köztisztviselők és a közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalók 2005. évi illetményfejlesztése végrehajtásáról*

2005.01.31.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 97. § (1) bekezdésének n) pontjában kapott felhatalmazás alapján – a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórummal egyeztetve – a köztisztviselők és a közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalók 2005. évi illetményfejlesztése végrehajtására a következő utasítást adom ki.

1. § (1) Az utasítás hatálya – a (2) bekezdésben foglaltak kivételével – a Honvédelmi Minisztérium, a HM Katonai Légügyi Hivatal, a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal, a HM Védelmi Hivatal, a HM Költségvetési Ellenőrzési Hivatal, valamint a HM Munkabiztonsági és Építésügyi Hatósági Hivatal azon állandó- és időszaki főfoglalkozású, valamint részfoglalkozású köztisztviselőire és a közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalókra (a továbbiakban: köztisztviselők és munkavállalók) terjed ki, akiknek a közszolgálati jogviszonya (munkaviszonya) 2005. január hó 01-jét megelőzően kezdődött és 2005. január 1-jén is fennáll. A GYES-en és GYED-en lévők ugyancsak jogosultak illetményemelésre.

(2) Nem jogosultak illetményemelésre azok a köztisztviselők és munkavállalók, akik 2005, január 1-jén – a köztisztviselői jogviszonyuk (munkaviszonyuk) megszűnése miatt – mentesítve vannak a munkavégzés alól.

2. § (1) A köztisztviselők esetében a 2005. évi illetményfejlesztés végrehajtásánál a 34.980 Ft-ról 6%-kal, 37.080 Ft-ra felemelt technikai illetményalappal kell számolni.

(2) A munkavállalók esetében a személyi alapbért és illetménypótlékot is magában foglaló munkabért 6%-kal kell megemelni.

3. § A betöltetlen munkakörökre lekötött illetményeket a 2. § szerinti technikai illetményalap figyelembevételével kell megállapítani, míg a munkabért 6%-kal kell megnövelni és nyilvántartani.

4. § Az illetményemelésekre határozatban kell intézkedni. A köztisztviselők és a munkavállalók részére az illetmények (munkabér) változásáról értesítést kell kiadni.

5. § (1) Az illetményemelés végrehajtása megkívánja az illetményadatok ellenőrzését, amelynek keretében a HM PSZNYI az általa központilag végrehajtott illetményemelésekről külön listát készít, amelyet ellenőrzés és adategyeztetés végett megküld a katonai szervezetnek.

(2) A katonai szervezet az (1) bekezdés szerinti lista alapján ellenőrzi az adatok helyességét és végrehajtja a szükséges javításokat.

(3) A HM PSZNYI csak a (2) bekezdés szerinti adategyeztetés és ellenőrzés után intézkedhet a felemelt illetmények átutalására.

6. § Annak a köztisztviselőnek, akinek a közszolgálati jogviszonya 2005. év folyamán keletkezik, alapilletményét, illetménykiegészítését és illetménypótlékait 37.080 Ft-os illetményalappal kell megállapítani.

7. § A 2005. évi illetményemelés (munkabér-emelés) központilag kerül végrehajtásra a HM Pénzügyi Számító és Nyugdíjmegállapító Igazgatóság által úgy, hogy a 2005. február havi illetmények már – a 2005. január 1-jei időponttól – a felemelt összegben kerüljenek folyósításra.

8. § Azoknál az illetményen kívüli egyéb pénzbeli juttatásoknál, ahol a köztisztviselői illetményalap a számítás alapja, a juttatás megállapításánál 35.000 Ft-os illetményalappal kell számolni.

9. § (1) Ez az utasítás az aláírása napján lép hatályba*, rendelkezéseit azonban 2005. január hó 1-jétől kell alkalmazni.

(2) Az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg a köztisztviselők 2004. évi illetményfejlesztéséről szóló 23/2004. (HK 6.) HM utasítás hatályát veszti.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 4/2006. (HK 3.) HM utasítás 9. §-a bekezdése hatályon kívül helyezte, 2006. január 2. napjával.

*,

Az utasítás aláírásának napja: 2005. január 31.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére