• Tartalom

119/2005. (HK 1/2006.) HM utasítás

119/2005. (HK 1/2006.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának és Hatásköri Jegyzékének módosításáról*

2005.12.19.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 97. § a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következő
utasítást
adom ki.

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra, a Honvédelmi Minisztériumnak közvetlenül alárendelt, továbbá a honvédelmi miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség középszintű vezető szerveire terjed ki.

2. § A Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának, valamint a Honvédelmi Minisztérium Hatásköri Jegyzékének kiadásáról szóló 36/2005. (HK 9.) HM utasítással kiadott Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatát (nyilvántartási száma: 829/293.), valamint Hatásköri Jegyzékét (nyilvántartási száma: 829/294.) ezen utasítás mellékletében meghatározottak szerint módosítom.

3. § Ez az utasítás az aláírást követő 3. napon lép hatályba.*

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

Melléklet a 119/2005. (HK 1/2006.) HM utasításhoz

A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS HATÁSKÖRI JEGYZÉKÉNEK MÓDOSÍTÁSA

A Honvédelmi Minisztérium 36/2005. (HK 9.) HM utasítással kiadott Szervezeti és Működési Szabályzata (a továbbiakban: SZMSZ, nyilvántartási száma: 829/293.), valamint Hatásköri Jegyzéke (a továbbiakban: HJ, nyilvántartási száma: 829/294.) a következők szerint módosul:

1. Az SZMSZ Értelmező rendelkezések rész ,,Minisztériumi vezetők:” című bekezdése az alábbiak szerint módosul:

,,Minisztériumi vezetők: az állami vezetők, az államtitkári, illetve helyettes államtitkári illetményre és juttatásokra jogosult vezetők, a Honvéd Vezérkar törzsigazgató, az MH Központi Honvédkórház miniszteri biztos, valamint a HM szervek vezetői.”

2. Az SZMSZ II. fejezet (A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE), III. (KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR) pontja egy új, a következő 7. alponttal egészül ki: „7. MH KHK miniszteri biztos”

3. Az SZMSZ III. fejezet (A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM VEZETŐINEK FŐ FELADATAI), 3. pont (KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR) (4) bekezdése az alábbi szövegre módosul:

„(4) Közvetlenül irányítja a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály, a HM Védelmi Tervezési Főosztály, a HM Kommunikációs Főosztály, a HM Védelmi Hivatal, a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal, a HM Központi Ellenőrzési és Hatósági Hivatal, a HM Nemzetközi és Rendezvényszervező hivatal, a HM Tervezési és Koordinációs Főosztályon keresztül a HM Katonai Légügyi Hivatal tevékenységét.”

4. Az SZMSZ III. fejezet (A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM VEZETŐINEK FŐ FELADATAI), 6. pont (KABINETFŐNÖK, HELYETTES ÁLLAMTITKÁR) (1) bekezdése az alábbi szövegre módosul:

„(1) Közvetlenül irányítja a Kabinetiroda és a HM sajtószóvivő tevékenységét, meghatározza az irányítási körébe tartozó szervek feladatait, azok végrehajtásának módját.”

5. Az SZMSZ III. fejezete (A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM VEZETŐINEK FŐ FELADATAI) az alábbi 14/A ponttal egészül ki:

14/A MH KHK MINISZTERI BIZTOS
(1) A honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségében, a kabinetfőnök, helyettes államtitkár irányításával látja el a Magyar Honvédség Dr. Radó György Központi Honvédkórház (a továbbiakban: MH KHK) rekonstrukciós beruházás befejezésével kapcsolatos kivitelezési feladatok koordinálását. Feladatait főosztályvezetői jogállással végzi.
Fő feladatai:
(2) Az MH KHK rekonstrukciós beruházás megvalósítása folyamatosságának biztosítása, az együttműködő szervezetek közötti koordináció elősegítése, a felmerült problémák gyors és hatékony rendezése.
(3) A rekonstrukciós beruházás irányítására létrehozott bizottság vezetőjének folyamatos tájékoztatása a megvalósítás helyzetéről.
(4) E szabályzatban meghatározott vezetői értekezletek feladatkörét érintő napirendi pontokon meghívottként való részvétel, illetve a rekonstrukciós beruházás megvalósítása ügyében előterjesztés, javaslattétel.
(5) Részt vesz az MH KHK rekonstrukciós beruházás megvalósítása érdekében létrehozott bizottság(ok) ülésein, illetve az összehívott értekezletek munkájában, valamint az értekezlet(ek) összehívását kezdeményezheti.
(6) A feladatkörének megfelelő ügyekben eljárhat a rekonstrukciós beruházás befejezésében érintett Honvédelmi Minisztérium közvetlen alárendeltségébe tartozó, a honvédelmi miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezetei felé a szolgálati út betartásával.”

6. Az SZMSZ IV. fejezet (A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM KÖZVETLEN ALÁRENDELTSÉGÉBE TARTOZÓ SZERVEZETEK), 8. pontjának (HM NEMZETKÖZI ÉS RENDEZVÉNYSZERVEZŐ HIVATAL) első bekezdése az alábbi szövegre módosul:

„Feladatait a közigazgatási államtitkár alárendeltségében, annak közvetlen irányítása alatt végzi.”

7. A HJ I. fejezet (A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM VEZETŐI), 3. pont (KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITLÁR), 4. folyószám, „Hatáskör” rovat szövege az alábbiak szerint módosul:

„A HM Tervezési és Koordinációs Főosztály, a HM Védelmi Tervezési Főosztály, a HM Kommunikációs Főosztály, a HM Védelmi Hivatal, a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal, a HM Központi Ellenőrzési és Hatósági Hivatal, a HM Nemzetközi és Rendezvényszervező hivatal, valamint a HM Katonai Légügyi Hivatal tevékenységének közvetlen irányítása.”

8. A HJ I. fejezet (A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM VEZETŐI), 5. pont (KABINETFŐNÖK, HELYTTES ÁLLAMTITKÁR) 1. folyószám, „Hatáskör” rovat szövege az alábbiak szerint módosul:

„A Kabinetiroda és a HM sajtószóvivő tevékenységének közvetlen irányítása.”
*

Az utasítást a 82/2006. (MK. 94.) HM utasítás 4. §-a hatályon kívül helyezte 2006. augusztus 1. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja 2005. december 16.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére