• Tartalom

17/2005. (BK 9.) BM utasítás

17/2005. (BK 9.) BM utasítás

a Belügyi Tudományos Tanács működéséről szóló 21/2004. (BK 15.) BM utasítás, és a Belügyminisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról szóló 29/2002. (BK 21.) BM utasítás módosításáról*

2005.05.25.
A Belügyi Tudományos Tanács működéséről szóló 21/2004. (BK 15.) BM utasítás (a továbbiakban: Ut.) módosítására és a Belügyminisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról szóló 29/2002. (BK 21.) BM utasítás (a továbbiakban: BM SzMSz) módosítására kiadom az alábbi
utasítást:
1. Az Ut. 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„1. A belügyi ágazat vezetői tevékenységének tudományos megalapozása érdekében a közigazgatási államtitkár irányításával Belügyi Tudományos Tanács (a továbbiakban: Tanács) működik.”
2. Az Ut. 3. pontjának d) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
d) figyelemmel kíséri a belügyi szervezetek tudományos tanácsainak, bizottságainak működését, kutatási és fejlesztési eredményeit;”.
3. Az Ut. 3. pontjának i) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
i) javaslatot tesz a belügyi tudományos tevékenységet, és a belügyi tudományos tevékenység támogatását kiemelkedő szinten végzők elismerésére;”.
4. Az Ut. 4. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„4. A Tanács elnöke a BM közigazgatási államtitkára, ügyvezető elnöke a BM rendészeti és bűnmegelőzési helyettes államtitkára, titkára az elnök által felkért, a BM Oktatási Főigazgatóság állományába tartozó munkatárs. Az elnök, az ügyvezető elnök, és a titkár feladat- és hatáskörét, jogkörét, valamint a tagok felkérésének rendjét a Tanács ügyrendje határozza meg.”
5. Az Ut. 5. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„5. A Tanács tagjai a belügyi szervezetekben a belügyi tudományos életben jelentős eredményeket elért, szakmai megbecsüléssel rendelkező képviselői.”
6. Az Ut. 8. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„8. A belügyi tudományos tevékenység tervezésével és szervezésével kapcsolatos feladatok végrehajtása, az ehhez szükséges feltételrendszer biztosítása érdekében a belügyi szervezetek vezetői, tudományos tanácsai és bizottságai – az ügyvezető elnökön és a titkáron keresztül – együttműködnek a Tanáccsal.”
7. A BM SzMSz melléklete 7. §-ának (8) bekezdése a következő p) ponttal egészül ki:
[A rendészeti és bűnmegelőzési helyettes államtitkár]
p) ellátja a Belügyi Tudományos Tanács ügyvezető elnöki feladatait.”
8. Ez az utasítás a közzétételét követő 8. napon lép hatályba.
Dr. Lamperth Mónika s. k.,
belügyminiszter
*

Az utasítást utóbb a 36/2005. (BK 21.) BM utasítás módosította.
Az utasítást utóbb a 10/2008. (IK 2.) IRM – ÖTM együttes utasítás 1. pontja hatályon kívül helyezte 2008. február 15. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére