• Tartalom

18/2005. (HK 5.) HM utasítás

18/2005. (HK 5.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról*

2005.02.01.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 97. § a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására az alábbi
utasítást
adom ki.

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra és a honvédelmi miniszternek közvetlenül alárendelt szervezetekre terjed ki.

2. § A Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról, a minisztériumi szervek, valamint a minisztériumnak közvetlenül alárendelt szervezetek szervezeti és működési szabályzatának kidolgozásáról szóló 95/2003. (HK 1/2004.) HM utasítással kiadott, a 112/2004. (HK 2/2005.) HM utasítással módosított Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatát (nyilvántartási száma: 829/193.) (továbbiakban: SZMSZ) az alábbiak szerint módosítom.

3. § Az SZMSZ III. fejezete /A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUMI VEZETŐK FŐ FELADATAI/ 51A. pontjának /KABINETFŐNÖK, HELYETTES ÁLLAMTITKÁR/ (6) bekezdése helyébe az alábbi bekezdés lép:

„(6) A miniszter által átruházott jogkörben és keretek között gyakorolja a honvédelmi tárca tulajdonába tartozó részvénytársaságok, valamint a HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Társaság felett a tulajdonosi jogokat, felügyeli azok tevékenységét.”

4. § Az SZMSZ III. fejezete /A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUMI VEZETŐK FŐ FELADATAI/ 5/B. pontjának /JOGI HELYETTES ÁLLAMTITKÁR/ (2) bekezdése után az alábbi új bekezdéssel egészül ki, a hatályos bekezdések számozása megfelelően módosul:

„(3) A miniszter által átruházott jogkörben és keretek között gyakorolja a HM ReCreatív Üdültetési, Egészségmegőrző és Rendezvényszervező Közhasznú Társaság, a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Közhasznú Társaság, valamint a HM Térképészeti Közhasznú Társaság felett a tulajdonosi jogokat, felügyeli azok tevékenységét.”

5. § Az SZMSZ V. fejezet /A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYAI/ 6. pontja /GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK ALAPÍTÁSA, A TULAJDONOSI JOGOK GYAKORLÁSA/ „A honvédelmi miniszter:” címsor alatti második bekezdése a következő szövegrésszel egészül ki: „A kabinetfőnök, helyettes államtitkár és a jogi helyettes államtitkár útján...”

6. § Az SZMSZ V. fejezet /A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYAI/ 6. pontja /GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK ALAPÍTÁSA, A TULAJDONOSI JOGOK GYAKORLÁSAI „A kabinetfőnök, helyettes államtitkár:” címsor alatti első bekezdése helyébe az alábbi bekezdés lép:

„A miniszter által átruházott jogkörben és keretek között gyakorolja a honvédelmi tárca tulajdonába tartozó részvénytársaságok, valamint a HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Társaság felett a tulajdonosi jogokat, felügyeli azok tevékenységét.”

7. § Az SZMSZ V. fejezet /A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYAI/ 6. pontja /GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK ALAPÍTÁSA, A TULAJDONOSI JOGOK GYAKORLÁSA/ „A kabinetfőnök, helyettes államtitkár:” címsor alatti második bekezdésében a „gazdasági társaságok” szövegrész helyébe a „részvénytársaságok, valamint a HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Társaság” szövegrész lép:

8. § Az SZMSZ V. fejezet /A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYAI/ 6. pontja /GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK ALAPÍTÁSA, A TULAJDONOSI JOGOK GYAKORLÁSA/ „A kabinetfőnök, helyettes államtitkár:” címsor alatti második bekezdése után az alábbi új címsorral és bekezdésekkel egészül ki:

„A jogi helyettes államtitkár:
A miniszter által átruházott jogkörben és keretek között gyakorolja a HM ReCreatív Üdültetési, Egészségmegőrző és Rendezvényszervező Közhasznú Társaság, a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Közhasznú Társaság, valamint a HM Térképészeti Közhasznú Társaság felett a tulajdonosi jogokat, felügyeli azok tevékenységét.
Javaslatokat készít a HM ReCreatív Üdültetési, Egészségmegőrző és Rendezvényszervező Közhasznú Társaság, a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Közhasznú Társaság, valamint a HM Térképészeti Közhasznú Társaság vezető tisztségviselőinek, felügyelő bizottságainak, könyvvizsgálóinak kinevezésére, díjazására és felmentésére.”

9. § Ez az utasítás 2005. február 1-jén lép hatályba.

Iváncsik Imre s. k.,

HM politikai államtitkár

*

Az utasítást a 36/2005. (HK 9.) HM utasítás 4. §-a hatályon kívül helyezte 2005. április 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére