• Tartalom

2/2005. (ÜK. 1.) LÜ utasítás

2/2005. (ÜK. 1.) LÜ utasítás

a Magyar Köztársaság ügyészsége szervezetéről és működéséről szóló 25/2003. (ÜK. 12.) LÜ utasítás módosításáról*

2005.01.31.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló – többször módosított – 1972. évi V. törvény 19. §-ának (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A Magyar Köztársaság ügyészsége szervezetéről és működéséről szóló – többször módosított – 25/2003. (ÜK.12.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) 12. §-a a következő k) ponttal egészül ki:

k) végzi – a külön legfőbb ügyészi utasítás1. szerinti fontos és bizalmas munkakört betöltő ügyészségi alkalmazottak nemzetbiztonsági ellenőrzéséhez kapcsolódó feladatok kivételével – a nemzetbiztonsági szervekkel történő együttműködéshez kapcsolódó feladatokat.”

2. § Az Ut. 21. §-a (1) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

a) közreműködik az ügyészi szervezet működéséhez szükséges személyi feltételek biztosításában, ideértve a külön legfőbb ügyészi utasítás2. szerinti fontos és bizalmasmunkakört betöltő ügyészségi alkalmazottak nemzetbiztonsági ellenőrzéséhez kapcsolódó feladatok ellátásátis,”

3. § Az Ut. 24. §-ának c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

c) javaslatot tesz a Legfőbb Ügyészség vizsgálati tervében előírt feladatoknak a szervezetet érintő meghatározására, előkészíti a Katonai Főügyészség vizsgálati tervét, továbbá elvégzi az általános, a szakági és a célvizsgálatokat,”

4. § Az Ut. 45. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az ügyészségi hatáskörbe tartozó, illetőleg az arra jogosult által odautalt ügyek nyomozását3. a főügyészség szervezeti egységeként működő ügyészségi nyomozó hivatal látja el, amelynek feladata az általa nyomozott ügyben az érdemi határozat meghozatala és – ha a főügyész esetenként, kivételesen másként nem rendelkezik – a vád képviselete is.”

5. § Az Ut. 46. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

46. § A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal a Fővárosi Főügyészség országos illetékességgel rendelkező önálló szervezeti egysége, amelynek feladata az általa nyomozott4. ügyben az érdemi határozat meghozatala és –ha a fővárosi főügyész esetenként, kivételesen másként nem rendelkezik – a vád képviselete is.”

6. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

A legfőbb ügyész helyett:

Dr. Belovics Ervin s. k.,

legfőbb ügyész helyettes

*

Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

3.

11/2003. (ÜK. 7.) LÜ út. 50. § (2) bek.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére