• Tartalom

20/2005. (ÜK. 12.) LÜ utasítás

20/2005. (ÜK. 12.) LÜ utasítás

az ügyészségi szolgálati viszonnyal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/1995. (ÜK. 3.) LÜ utasítás módosításáról*

2006.01.01.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény 19. §-ának (3) bekezdésében, valamint az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésről szóló 1994. évi LXXX. törvény 98. §-ában foglalt felhatalmazás alapján – az Ügyészségi Alkalmazottak Országos Tanácsa és az érdekképviseleti szervek véleményének figyelembevételével, illetőleg jelen utasítás 6. §-ával módosított 23. § (3)–(4) bekezdését illetően egyetértésével – a következő utasítást adom ki:

1. § Az ügyészségi szolgálati viszonnyal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/1995. (ÜK. 3.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) 3. §-a (1) bekezdésének a) pontjában „a megyei főügyész, a fővárosi főügyész (a továbbiakban a megyei főügyész és a fővárosi főügyész együtt: főügyész)” szövegrész helyébe a „főügyész” szövegrész lép.

2. § Az Ut. 6. §-a (1) bekezdésének a) pontjában „a Kabinetirodába és a Nemzetközi és Európai Ügyek Irodájába beosztott” szövegrész helyébe „a Kabinetirodán és a Nemzetközi és Európai Ügyek Főosztályán szolgálatot teljesítő” szövegrész lép.

3. § Az Ut. 10. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A pályázatokat a Legfőbb Ügyészség honlapján közzé kell tenni. A legfőbb ügyész kinevezési jogkörébe tartozó ügyészi munkakörre kiírt pályázatokat az Ügyészségi Közlönyben is meg kell jelentetni. A pályázatok más módon is közzétehetők.”

4. § Az Ut. a 14. §-át megelőzően a következő címmel egészül ki:

„Kirendelés, átirányítás”

5. § Az Ut. 14/A. §-ának (2) bekezdésében a „nyomozó hivatalba beosztott” szövegrész helyébe az ügyészségi nyomozás központi és területi szervezeti egységében szolgálatot teljesítő” szövegrész lép.

6. § Az Ut. 23. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„23. § (1) Az ügyészségi alkalmazottak foglalkoztatása munkaidőkeretben történik. A munkaidőnek legfeljebb kéthavi átlagban a teljes munkaidőnek kell megfelelnie. A munkaidő számításakor az Mt. 151. §-ának (2) bekezdésében megjelölt távollétet és a keresőképtelenség időtartamát az ügyészségi alkalmazottra irányadó napi munkaidő mértékével kell figyelembe venni.
(2) Eltérő munkaidő-beosztás közlése nélkül a munkaidő napi nyolc és fél óra, pénteken hat óra; a munkaidő a Legfőbb Ügyészségen hét óra harminc perckor, más szervezeti egységnél hét óra harminc perckor vagy nyolc órakor kezdődik. Az időpontot a fellebbviteli főügyész, a fellebbviteli vezető ügyész, a főügyész, a területi katonai ügyészség vezetője, az OKRI igazgatója határozza meg.
(3) A gondnokok, az oktatási központban foglalkoztatottak, illetőleg a fizikai alkalmazottak esetében osztott munkaidő is megállapítható.
(4) Az ügyészségi alkalmazottat a készenlétet követően nem illeti meg pihenőidő.
(5) A munkahelyről történő távollétet a munkáltatói jogkör gyakorlója, illetőleg az általa felhatalmazott, vezetői munkakört betöltő ügyészségi alkalmazott, továbbá helyi ügyészségi alkalmazott esetében a helyi vezető ügyész, illetőleg az általa felhatalmazott ügyészségi alkalmazott engedélyezhet.
(6) Az (5) bekezdésben foglalt rendelkezéstől eltérően az ügyészségi alkalmazott a távollétet, ha
a) az munkavégzés céljából történik, és nem minősül kiküldetésnek, vagy
b) a munkavégzési kötelezettség alól törvény erejénél fogva mentesül
köteles az (5) bekezdésben említett személynek előzetesen bejelenteni.”

7. § Ez az utasítás 2006. január 1-jén lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti az Ut. 30. §-a (2) bekezdésének harmadik és negyedik mondata.

Dr. Polt Péter s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére