• Tartalom

3/2005. (ÜK. 2.) LÜ utasítás

3/2005. (ÜK. 2.) LÜ utasítás

a magánjogi és közigazgatási jogi szakág számítástechnikai bázisú ügyviteli rendszerének bevezetéséről*

2005.02.28.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény 19. §-ának (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:

1. § (1) A magánjogi és közigazgatási jogi szakág számítástechnikai bázisú ügyviteli rendszerének bevezetését országosan 2005. március hó 1. napjával elrendelem.

(2) Felhatalmazom a Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztálya (a továbbiakban: Főosztály), a Közigazgatási Jogi Főosztálya, a Magánjogi Főosztálya, a Személyügyi, Továbbképzési és Igazgatási Főosztálya, valamint a Gyermek- és Ifjúságvédelmi Önálló Osztálya vezetőit, hogy a magánjogi és közigazgatási jogi szakág számítástechnikai bázisú ügyviteli rendjének, továbbá az ezen alapuló statisztikai adatgyűjtésnek, adatszolgáltatásnak a külön szabályait – együttes főosztályvezetői körlevélben – határozzák meg.

(3) A magánjogi és közigazgatási jogi szakágat érintő ügykezelésre, ügyvitelre, valamint az informatikai segédeszközök felhasználásával történő adatnyilvántartásra, adatgyűjtésre és feldolgozásra, valamint az adatszolgáltatásra vonatkozó általános és különös szabályok vonatkozásában az ügyészi szervezet iratkezelési szabályzatának bevezetéséről szóló 6/1998. (ÜK. 1999/1.) LÜ utasítással kiadott iratkezelési szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) rendelkezései az irányadók.

2. § (1) A magánjogi és közigazgatási jogi szakág számítástechnikai bázisú ügyviteli rendszere adatainak kezelése során a személyes adatok védelmére és a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó jogszabályok előírásai szerint kell eljárni.

(2) A magánjogi és közigazgatási jogi szakág ügyviteli adatai a statisztikáról szóló törvény szabályai szerint statisztikai célra felhasználhatók.

3. § Az ügyészi szervezet magánjogi és közigazgatási jogi szakágának számítástechnikai bázisú ügyviteli rendszerén alapuló statisztikai beszámoló elkészítése a Főosztály feladata. E rendszer szerint statisztikai adatokat először 2005. első félévében kell szolgáltatni.

4. § (1) A Szabályzat 30. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A határidők számítógépes program által történő nyilvántartása esetében a program kezelésére vonatkozó szabályok az irányadók.”

(2) A Szabályzat 1. számú függelékének, az ügyészi szervek irattári terve II. része az alábbi 1091–1093 sorokkal egészül ki:

2006

1091

A személyi szabadságot és a személyiségi jogokat érintő korlátozó intézkedések

5

0

2006

1092

Az ügyészi jóváhagyással foganatosított szabálysértési és államigazgatási ügyekben elrendelt elővezetések

5

0

2006

1093

Az adóhatósági átvizsgálás elrendeléséről szóló határozatok

5

0

''

5. § A Magyar Köztársaság ügyészsége szervezetéről és működéséről szóló 25/2003. (ÜK. 12.) LÜ utasítás 21. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A főosztályon Jogi Képviseleti Ügyek Irodája, Személyügyi és Továbbképzési Nyilvántartó és Ügykezelő Iroda, valamint Központi Igazgatási és Titkos Ügykezelő Iroda működik, ahol az utóbbi iroda ellátja az Adatvédelmi és Műszaki Biztonsági Önálló Osztály, az Ellenőrzési Önálló Osztály, a Nemzetközi és Európai Ügyek Főosztálya, a Nemzetközi Képviseleti Önálló Osztály, valamint a Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály iratkezelési feladatait is.”

6. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, egyidejűleg a Szabályzat 1. számú függelékének, az ügyészi szervek irattári terve II. részében a 104-es irattári tételszám alatt szabályozott „A szabálysértési hatóságok őrizetbe vételi értesítései az őrizet meghosszabbításáról hozott – jóváhagyásra megküldött – határozatai” szövegrésze hatályát veszti.

Dr. Polt Péter s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítást a 9/2008. (ÜK. 6.) LÜ utasítás módosította.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére