• Tartalom

36/2005. (HK. 9.) HM utasítás

36/2005. (HK. 9.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának, valamint a Honvédelmi Minisztérium Hatásköri Jegyzékének kiadásáról*

2005.04.01.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 97. §-a (1) bekezdésének a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következő
utasítást
adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra, a Honvédelmi Minisztériumnak közvetlenül alárendelt, továbbá a honvédelmi miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség középszintű vezető szerveire terjed ki.

2. § Ezen utasítás mellékleteként kiadom a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatát, valamint a Honvédelmi Minisztérium Hatásköri Jegyzékét.*

3. § (1) A HM szervek, a Honvédelmi Minisztériumnak közvetlenül alárendelt szervezetek, továbbá a honvédelmi miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetek az irányítási rendjükben, szervezetükben, illetve feladatrendszerükben bekövetkezett változásokkal, a jelen utasítással kiadott Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatában foglaltakkal összhangban dolgozzák ki, illetve módosítsák és 2005. április 30-ig az illetékes hivatali feletteshez (szolgálati elöljáróhoz) jóváhagyásra terjesszék fel saját szervezeti és működési szabályzatukat.

(2) A HM szervek, a HM hivatalok és háttérintézmények a 6/2005. (HK 4.) HM utasításban, illetve a 7/2005. HM KÁT intézkedésben foglaltak alapján kidolgozott, illetve pontosított szervezeti és működési szabályzatok tervezeteit a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály útján, a HM Jogi és Információvédelmi Főosztállyal történő szakmai véleményeztetést követően, a közvetlen irányítást végző vezető egyetértésével terjesztik fel jóváhagyásra a HM közigazgatási államtitkárhoz.

(3) A 6/2005. (HK 4.) HM utasításban, illetve a 7/2005. HM KÁT intézkedésben, továbbá a 35/2005. HM HVKF paranccsal módosított 20/2005. HM HVKF parancsban érintett katonai szervezetek szervezeti és működési szabályzataikat, vagy azok módosító javaslatait a Honvéd Vezérkar főnökéhez terjesztik fel jóváhagyásra.

(4) A miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetek szervezeti és működési szabályzataik módosító javaslatait a HM közigazgatási államtitkár útján terjesztik fel jóváhagyásra.

(5) A Honvéd Vezérkar főnök alárendeltségébe tartozó HM szervek szervezeti és működési szabályzataikat a HM Honvéd Vezérkar törzsigazgató útján terjesztik fel a Honvéd Vezérkar főnökéhez jóváhagyásra.

(6) A Magyar Honvédség középszintű vezető szerveinek szervezeti és működési szabályzatát a Honvéd Vezérkar főnöke készítteti elő, és azokat a közigazgatási államtitkár útján a miniszterhez terjeszti fel jóváhagyásra.

(7) A (2) bekezdésben, illetve a (4) bekezdésben meghatározott szervezetek jóváhagyott szervezeti és működési szabályzatuk másolati példányát és annak elektronikus változatát – a jóváhagyást követő 8 napon belül – a HM Tervezési és Koordinációs Főosztályra, illetve a HM HVK Katonai Tervező Főcsoportfőnökségre megküldik.

(8) Az érintett szervezetek a szervezeti és működési szabályzatukban foglaltak alapján – a Magyar Honvédség egyes beosztásaihoz kapcsolódó munkaköri követelményekről szóló 20/2002. (IV. 10.) HM rendelet 3. számú mellékletében meghatározottak szerint – kidolgozzák, illetve pontosítják a munkaköri jegyzékükben, állománytáblájukban rendszeresített beosztásokra (munkakörökre) vonatkozó munkaköri leírásaikat.

4. § Ez az utasítás 2005. április 1-jén lép hatályba, ezzel egyidejűleg a 95/2003. (HK 1/2004.) HM utasítással kiadott 829/193. nyilvántartási számú HM Szervezeti és Működési Szabályzat, valamint annak 112/2004. (HK 2/2005.), 4/2005. (HK 3.), 18/2005. (HK 5.) HM utasításokkal kiadott módosításai, továbbá a Honvédelmi Minisztérium 556/665 nyilvántartási számon kiadott Hatásköri Jegyzéke hatályukat vesztik.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

A HM Szervezeti és Működési Szabályzatát, valamint Hatásköri Jegyzékét az érintettek külön kapják meg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére