• Tartalom

4/2005. (FVÉ 15.) FVM utasítás

4/2005. (FVÉ 15.) FVM utasítás

az Európai Mezőgazdasági Orientációs és Garancia Alap (EMOGA) Garancia Részlegéből finanszírozott intézkedések tekintetében kifizető ügynökségi feladatokat ellátó szervezet akkreditációjának feltételeiről szóló 2/2003. FVM utasítás módosításáról*

2005.08.19.

1. § Az Európai Mezőgazdasági Orientációs és Garancia Alap (EMOGA) Garancia Részlegéből finanszírozott intézkedések tekintetében kifizető ügynökségi feladatokat ellátó szervezet akkreditációjának feltételeit tartalmazó 2/2003. számú FVM utasítás melléklete ezen utasítás melléklete szerint módosul.

2. § Ez az utasítás aláírása napján lép hatályba.

Budapest, augusztus 3.

Gráf József s. k.,

földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter

Melléklet a 4/2005. (FVÉ 15.) FVM utasításhoz

A 2.5. alpont helyébe a következő szöveg lép:
„5. hiányosságok észlelhetők különösen az adós főkönyv vagy az ellenőrzési nyomvonal vezetésében, az intervenciós készletek könyvelésében, vagy”
A 6.1. pont 2. bekezdése helyébe a következő szöveg lép:
„A KÜ rendelkezik egy számlával (EMOGA GR kifizetések lebonyolítására létrehozott elkülönített számla), amelyről a kifizetéseket teljesíti, és amelyre a visszafizetett összegeket fogadja.”
A 7.1. pont 3. bekezdése helyébe a következő szöveg lép:
„Rendelkezésre áll olyan eljárás, amellyel a jelentések közvetlenül az egységes informatikai rendszerből származó adatok alapján elkészíthetőek.”
A 9.1. pont 5. bekezdése helyébe a következő szöveg lép:
„Az adós főkönyv lehetővé teszi a fennálló tartozások egyedi nyomon követését, ezért minimálisan tartalmazza a tartozáshoz kapcsolódó határozat számát, az ügyfél-regisztrációs számát, a tartozáshoz kapcsolódó jogcímet, és a követelés esedékességének dátumát; valamint a tartozás összegét tőke, kamat és bírság bontásában.”
A 9.1. pont 6. bekezdése helyébe a következő szöveg lép:
„A KÜ rendelkezik olyan eljárással, amely biztosítja a rendszeres összeegyeztetést az adós főkönyvben szereplő esedékes tartozások és az egyes támogatási jogcímekre kifizetésre hagyott összegek között.”
A 9.1. pont 13. bekezdése helyébe a következő szöveg lép:
„Rendelkezésre áll egy eljárás, amely alapján a KÜ az 595/91/EK rendelet 3. cikkében szabályozott adatokat tartalmazó jelentést elkészíti, abban javaslatot tesz a szükséges intézkedésekre, és azt minden negyedévet követő hónap végéig a VPOP OLAF Koordinációs Irodának megküldi.”
A 9.1. pont 14. bekezdése helyébe a következő szöveg lép:
„Rendelkezésre áll egy eljárás, amely a KÜ általános főkönyvi számláit és az adós főkönyvet havi rendszerességgel összegyezteti.”
*

Az utasítást a 12/2014. (XII. 12.) FM utasítás 1. § 3. pontja hatályon kívül helyzete 2014. december 13. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére