• Tartalom

48/2005. (HK 11.) HM utasítás

48/2005. (HK 11.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról*

2005.06.17.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 97. § a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következő

utasítást

adom ki.

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra, a Honvédelmi Minisztériumnak közvetlenül alárendelt, továbbá a honvédelmi miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség középszintű vezető szerveire terjed ki.

2. § A Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról szóló 36/2005. (HK 9.) HM utasítással kiadott Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatát (nyilvántartási száma: 829/293.) ezen utasítás mellékletében meghatározottak szerint módosítom.

3. § Ez az utasítás közzététele napján lép hatályba.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

Melléklet a 48/2005. (HK 11.) HM utasításhoz

A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

A Honvédelmi Minisztérium 36/2005. (HK 9.) HM utasítással kiadott Szervezeti és Működési Szabályzata (a továbbiakban: SZMSZ, nyilvántartási száma: 829/293.) a következők szerint módosul:

1. Az SZMSZ II. fejezetének /A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE/ V. /A honvédelmi miniszter és a politikai államtitkár közvetlen irányítása alatt működő szervek/ „1. Miniszteri Tanácsadó Testület (Politikai Tanácsadók)” megnevezés „1. Politikai Főtanácsadók” megnevezésre módosul.

2. Az SZMSZ II. fejezetében található szervezeti vázlaton a „Miniszteri Tanácsadó Testület (Politikai Tanácsadók)” megnevezés „Politikai Főtanácsadók” megnevezésre módosul.

3. Az SZMSZ III. fejezetének /A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM VEZETŐINEK FŐ FELADATAI/ 7. pontjához /JOGI HELYETTES ÁLLAMTITKÁR/ tartozó szövegrész az alábbi új bekezdéssel egészül ki:

„(34) Ellátja a Honvédelmi Minisztérium titokvédelmi felügyelői, biztonsági megbízotti funkciókat. Szakmai irányítást gyakorol a honvédelmi miniszter irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetek, a miniszter által alapított gazdasági társaságok, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezetei titokvédelmi felügyelői, valamint biztonsági megbízottjai felett.”

4. Az SZMSZ IV. fejezetének /A MINISZTÉRIUMI SZERVEK RENDELTETÉSE ÉS FŐ FELADATAI/ 1. pontja /Miniszteri Tanácsadó Testület (Politikai Tanácsadók)/ és a hozzá tartozó szövegrész helyébe az alábbi 1. pont és szövegrész lép:

1. POLITIKAI FŐTANÁCSADÓK
Feladataikat a miniszter közvetlen irányítása alatt látják el.
Rendeltetésük:
(1) A honvédelmi miniszter döntéseinek előkészítése során szakmai vélemény kialakítása a feladatkörükbe tartozó ügyekben, ezáltal a miniszteri hatáskörbe tartozó döntések szakszerű meghozatalának elősegítése.
Fő feladataik:
(2) Előzetes vélemény kialakítása és közlése a hatáskörrel rendelkező minisztériumi vezetővel, a minisztérium előtt álló fő feladatok megoldására vonatkozóan.
(3) Szakterületüknek megfelelően folyamatos konzultáció a döntés-előkészítésben résztvevő minisztériumi szervek vezetőivel, illetve a kidolgozásban közvetlenül közreműködő ügyintézőkkel.
(4) Az előkészített szakmai javaslatok előterjesztést megelőző véleményezése, amennyiben ezt a döntésre jogosult előzetesen elrendelte.
(5) A részükre megküldött előterjesztések döntés előtti véleményezése. Eltérő vélemény (javaslat) esetén a főtanácsadók véleményét (javaslatát) írásban kell az előterjesztéshez mellékelni és a döntésre jogosult vezetőhöz együttesen felterjeszteni.
(6) A politikai főtanácsadók tevékenységéhez szükséges információkat kérésre minden HM szerv és szervezet köteles rendelkezésre bocsátani. A minősített információk átadásakor az érvényben lévő szabályok szerint kell eljárni (betekintési engedély, nemzetbiztonsági ellenőrzés megléte).”

5. Az SZMSZ IV. fejezetének /A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM KÖZVETLEN ALÁRENDELTSÉGÉBE TARTOZÓ SZERVEZETEK/ 6. pontja /HM INGATLANKEZELÉSI HIVATAL/ az alábbi új bekezdéssel egészül ki:

„(27) A HM szervek és szervezetek, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei fejlesztésével, a személyi állomány élet,- szolgálati- és munkakörülményeivel, a technika elhelyezésével, üzemeltetésével összefüggő szükségletek kielégítését szolgáló építés-beruházási feladatok vonatkozásában a megvalósítás teljes körű szervezése, irányítása és végrehajtása. Az építés-beruházási célra jóváhagyott fejezeti kezelésű előirányzatok tervezési, gazdálkodási, felhasználási és zárszámadási feladatainak ellátása.”
*

Az utasítást a 82/2006. (MK. 94.) HM utasítás 4. §-a hatályon kívül helyezte 2006. augusztus 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére