• Tartalom

56/2005. (HK 12.) HM utasítás

56/2005. (HK 12.) HM utasítás

a Magyar Honvédség minőségbiztosítási feladatainak ellátásával összefüggő szervezési feladatokról*

2005.07.01.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény (a továbbiakban: Hvt.) 52. § (1) bekezdésének f) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a katonai minőségbiztosítási feladatok végrehajtásáról szóló 10/2005. (IV. 14.) HM rendelet 3. és 6. §-aiban foglaltakra – az alábbi
utasítást
adom ki.

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra, a HM Technológiai Hivatalra (a továbbiakban: HM TH) és az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokságra (a továbbiakban: MH ÖLTP), valamint alárendelt szervezeteire terjed ki.

2. § Az MH ÖLTP és alárendelt szervezetei feladatköréből a katonai minőségbiztosítási feladatok, a honvédelmi ágazat által beszerzésre kerülő hadfelszerelések és a kapcsolódó szolgáltatások szerződés szerinti megfelelőségének vizsgálata, ellenőrzése és igazolása (ezek együttesen: minőségbiztosítás) – a 89/2004. (HK 25.) HM utasításban előírtakra is figyelemmel – 2005. július 1-jei hatállyal teljes körűen a HM TH feladatkörébe kerül át.

3. § (1) A 2. §-ban meghatározott feladat végrehajtása érdekében a HM TH és az MH ÖLTP parancsnoka a HM közigazgatási államtitkára útján 2005. június 1-ig terjessze fel a honvédelmi miniszter részére a szervezetek alapító okiratai módosítására vonatkozó javaslatát.

(2) A HM TH főigazgatója és az MH ÖLTP parancsnoka terjesszen fel együttes javaslatot a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály és a HM védelemgazdasági helyettes államtitkár útján a HM közigazgatási államtitkár, valamint a HM Honvéd Vezérkar főnök részére 2005. június 1-ig azon beosztások jegyzékéről, melyek az átcsoportosítása, megszüntetése indokolt, jelentsék az esetleges akadályozó tényezőket, illetve csatolják a munkaköri jegyzék, illetve állománytábla módosítására vonatkozó javaslatukat.

(3) A HM TH főigazgatója 2005. június 1-ig terjessze fel jóváhagyásra a HM közigazgatási államtitkár részére a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály útján Szervezeti és Működési Szabályzata módosítására vonatkozó javaslatát.

(4) A minőségbiztosítási feladatok átadásában, illetve átvételében érintett szervezetek összlétszáma a minőségbiztosítási feladatok átcsoportosításával összefüggésben jelentkező személyi mozgások következtében nem emelkedhet.

(5) A minőségbiztosítási feladatok átadásával összefüggő feladatok teljes körű koordinációjáért a HM védelemgazdasági helyettes államtitkár felelős.

4. § Jelen utasítás az aláírás napján lép hatályba* és 2006. január 1-jén hatályát veszti.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítás a 4. §-a alapján hatályát vesztette 2006. január 31. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja: 2005. május 20.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére