• Tartalom

1/2006. (HK 3.) HM utasítás

1/2006. (HK 3.) HM utasítás

a hivatásos és szerződéses katonák 2006. évi illetményfejlesztéséről*

2006.01.02.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 97. § (1) bekezdésének n) pontjában kapott felhatalmazás alapján – a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórummal egyeztetve – a hivatásos és szerződéses katonák 2006. évi illetményfejlesztésére a következő utasítást adom ki.

1. § (1) Az utasítás hatálya – a (2)–(3) bekezdésben foglaltak figyelembevételével – a Honvédelmi Minisztériumnál, annak hivatalainál, háttérintézményeinél, a katonai nemzetbiztonsági szolgálatoknál, a katonai felsőoktatási intézményben, a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatalnál, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél (a továbbiakban együtt: katonai szervezet) szolgálatot teljesítő hivatásos és szerződéses katonákra terjed ki.

(2) Nem terjed ki az utasítás hatálya arra a hivatásos és szerződéses katonára, aki 2006. január 1-jén a felmentési idejét tölti és mentesítve van a szolgálati kötelezettség teljesítése alól.

(3) Az állami vezetői juttatásokra jogosult hivatásos katonák illetményfejlesztésére külön intézkedés alapján kerül sor.

2. § (1) A 2006. évi illetményfejlesztés végrehajtása során a hivatásos és szerződéses katonák illetményét 2006. január 1-jétől 37 850 Ft-os technikai illetményalap figyelembevételével kell megállapítani.

(2) A korábban különböző jogcímen megállapított kiegészítő illetmények összegeit – figyelembe véve az (1) bekezdésben foglaltakat – felül kell vizsgálni és a szükséges korrekciókat végre kell hajtani.

3. § (1) A HM Pénzügyi Számító és Nyugdíjmegállapító Igazgatóság (a továbbiakban: HM PSZNYI) az illetményfejlesztést központilag hajtja végre.

(2) Az illetményfejlesztés központi végrehajtása megkívánja az illetményadatok végrehajtói színtű ellenőrzését, amelynek keretében az illetékes humán referens – a pénzügyi referenssel együttműködve, közösen – köteles ellenőrizni a bejegyzett adatok helyességét és a szükséges módosításokat végrehajtani.

(3) A HM PSZNYI csak a (2) bekezdés szerinti adategyeztetés és ellenőrzés végrehajtása után intézkedhet a felemelt illetmények átutalására.

(4) Az illetményfejlesztés technikai lebonyolításával kapcsolatos egyéb feladatok végrehajtására a HM PSZNYI igazgatója intézkedjen.

(5) Az illetményfejlesztés végrehajtásáról a 3/2002. (I. 25.) HM rendelet 73. §-ának (3) bekezdése szerinti besorolási parancsot kell készíteni.

4. § Az illetményfejlesztést úgy kell végrehajtani, hogy a 2006. január havi illetmények fizetésekor a már fejlesztett illetmények kerüljenek folyósításra.

5. § (1) A felemelt beosztási illetmények alapján a 20%-os, illetőleg a 10%-os illetménykiegészítésre (csapatszolgálati kiegészítésre) jogosultak részére 2006. január 01-jétől újból meg kell állapítani – a 10/2005. (HK 4.) HM utasítással bevezetett – 6,35%-os, a 15%-os illetménykiegészítésre jogosultaknak pedig az 1,35%-os kiegészítő illetményt. E kiegészítő illetmények mértékei a beosztási illetmény százalékában értendők.

(2) Az (1) bekezdés alapján megállapított kiegészítő illetmény az illetménykiegészítéssel (csapatszolgálati kiegészítéssel) esik egy tekintet alá, így a távolléti díj megállapításánál azzal számolni kell.

6. § (1) Amennyiben a hivatásos és szerződéses katonát 2006. év során a 10, vagy 20, illetve 15%-os mértékű illetménykiegészítésre (csapatszolgálati kiegészítésre) jogosító katonai szervezettől más mértékű illetménykiegészítésre jogosító katonai szervezethez helyezik át, akkor a részére korábban megállapított 6,35, illetve 1,35%-os kiegészítő illetményt az áthelyezés időpontjával meg kell szüntetni.

(2) Abban az esetben, ha a hivatásos és szerződéses katonát 2006. év során 10, vagy 20, illetve 15%-os mértékű illetménykiegészítésre (csapatszolgálati kiegészítésre) jogosító katonai szervezethez helyezik át, vagy kezdőként ilyen első beosztásba kerül, számára az áthelyezés, illetőleg a beosztásba helyezés időpontjától a 6,35%, illetve az 1,35% szerinti mértékű kiegészítő illetményt kell megállapítani.

(3) Felsőfokú iskolai végzettség megszerzése miatti illetménykiegészítés-változás esetén a (1)–(2) bekezdés rendelkezéseit értelemszerűen alkalmazni kell.

7. § A hivatásos és szerződéses katonák köztisztviselői illetményalap alapján számított illetményen kívüli egyéb pénzbeli juttatásait (megbízási díj, napidíj, segély stb.) 2006. január hó 1-jétől 36 800 Ft-os összegű illetményalappal kell számolni.

8. § Ez az utasítás az aláírása napján lép hatályba*, rendelkezéseit azonban 2006. január hó 1-jétől kell alkalmazni.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást utóbb a 121/2007. (HK 21.) HM utasítás 2. §-a módosította.
Az utasítást utóbb a 9/2008. (HK 5.) HM utasítás 9. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2008. február 7. napjával.

*,

Az utasítás aláírásának napja 2006. január 2.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére