• Tartalom

124/2006. (HK 23.) HM határozat

124/2006. (HK 23.) HM határozat

a Magyar Honvédség Katonai Közlekedési Központ alapító okiratának módosításáról*

2006.11.20.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 76. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (a továbbiakban: Áht.) 89. § (1) bekezdésében, az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 10. §-ában, valamint a honvédelmi szervek működésének az államháztartás működési rendjétől eltérő szabályairól szóló 226/2004. (VII. 27.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: R.) foglaltakra – az MH Katonai Közlekedési Központ 11/2005. (HK 5.) HM határozattal módosított, 129/1997. HM határozattal kiadott alapító okiratát az alábbiak szerint módosítom:
1. A határozat 4. pontja helyébe az alábbi 4. pont lép:
„4. Alaptevékenységi körében végzi:
a) A Magyar Honvédség csapatainak, katonai szervezeteinek teljeskörű belföldi és nemzetközi viszonylatú csapat-, anyag-, személy- és speciális közlekedési, szállítási, valamint szállítmánykísérési, rakodási és szakmai kiképzési feladatainak tervezését, szervezését, koordinálását, végrehajtását, irányítását és ellenőrzését.
b) A Befogadó Nemzeti Támogatás keretében a katonai közlekedés szolgáltatási feladatainak koordinálását és végrehajtását.
c) A mozgáskoordináló tevékenység keretében a különböző közlekedési ágazatok közötti átterelés szükségességének felügyeletét és koordinálását.
d) A polgári közlekedési szervek által végzendő szolgáltatások igénybevételének MH szintű összehangolását és koordinálását, a kapcsolódó pénzügyi, gazdálkodási feladatok felügyeletét.
e) Az igénybe vehető polgári szállítókapacitások szállítási alágazatonkénti nyilvántartását.
f) A NATO szövetségi rendszerben a két vagy többoldalú szerződések alapján a NATO parancsnokságokkal, szervezetekkel és az adott műveletben résztvevő egyéb nemzetek mozgatását koordináló szervezeteivel együttműködve a NATO műveletek, valamint gyakorlatok végrehajtására kitelepülő nemzeti, illetve a honi területre települő, vagy azon áthaladó többnemzetiségű erők mozgásának koordinálását, közreműködik a hatósági engedélyezési feladatokban.
g) A Magyar Honvédség csapatai és szervezetei által történő veszélyes anyagok nemzetközi és hazai szállításának, illetve a NATO szövetségi rendszerbe tartozó csapatok által történő veszélyes anyagok magyarországi szállításának tervezését, szervezését, koordinálását, végrehajtását és ellenőrzését.
h) A katonai szállítások folyamatos diszpécser irányítását, melynek keretében minden közlekedési ágazatban operatívan követi a katonai szállítási feladatok végrehajtását, intézkedik a szállítások folyamatosságának biztosítására.
i) A Magyar Köztársaság közúti úthálózatának adatai nyilvántartását és a lánctalpas közlekedésre előkészített utak, illetve hadiutak állapotának felügyeletét és karbantartását.
j) A Magyar Köztársaság vasúthálózatán lévő katonai szállításokhoz használt iparvágányok felügyeletét.
k) A nemzetgazdasági beruházásoknál, valamint a közlekedési építési-, bontási tevékenységeknél az MH közlekedési vonatkozású érdekeinek képviseletét és érvényesítését.
l) Az MH érdekében végzett közlekedési építési feladatok szervezését és irányítását.
m) A fegyveres erők által üzemeltetett túlsúlyos- és túlméretes közúti járművek mozgatásának és a közúti oszlopmenetek mozgásának hatósági szabályozását, a közlekedéshez szükséges útvonalengedélyek kiadását.
n) A fegyveres erők részére az út díjköteles közutak térítésmentes igénybevételéhez szükséges szervezési, nyilvántartási és okmányellátási feladatokat.
o) A közlekedés szaktechnikai eszközök és anyagi készletek rendszerbeállítását, fenntartását, rendszerből történő kivonását. A HM és MH szervezetek közlekedési szaktechnikai eszközeinek és szakanyagainak nyilvántartását, valamint a szervezetek közlekedési szaktechnikai eszközzel és szakanyaggal történő ellátásának koordinálását.
p) Az MH anyagmozgató- és rakodógépei, speciális felépítményei, konténerszállító és szaktechnikai eszközei igénybevételének, üzemeltetésének, fenntartásának, a kezelő és szakjavító állomány kiképzésének szabályozását, végrehajtását és ellenőrzését. A speciális rakodási feladatok szervezését, végrehajtását.
q) A katonai szállítások vám- és határforgalmi tevékenységéhez szükséges adatszolgáltatást és az illetékes katonai vám- és határforgalmi szervekkel való együttműködést.”
2. A határozat 5. pontja helyébe az alábbi 5. pont lép:
„5. Az MH Katonai Közlekedési Központ az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnok szolgálati alárendeltségébe tartozik.
Szakmai elöljárója az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnok logisztikai helyettes.”
3. A határozat 9. pontjának második mondata helyébe az alábbi mondat lép:
„Állománya az MH költségvetési létszámkeretéből az MH önálló állománytáblás szervezetek és szervek részére biztosított létszámkeretbe tartozik.”
4. A határozat 10. pontjának második és negyedik bekezdése helyébe az alábbi második és negyedik bekezdés lép:
„Ez a besorolás a költségvetési szerv jogi személyiségét nem érinti. Gazdálkodásának rendjét és az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultságát az irányadó jogszabályokkal és belső rendelkezésekkel összhangban az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka határozza meg.”
„Az e tevékenységhez kapcsolódó pénzügyi ellenjegyzési és érvényesítési feladatokat a pénzügyi és számviteli feladatok központosított végrehajtására kijelölt honvédelmi szervezet végzi.”
5. A határozat az alábbi 11. ponttal egészül ki, a jelenlegi 11. és 12. pontok számozása 12-re és 13-ra módosul:
„11. A költségvetési szerv törzskönyvi nyilvántartásba vételét a R. 13. § (3) bekezdése alapján a pénzügyi és számviteli feladatok központosított végrehajtására kijelölt honvédelmi szervezet végzi.”
6. A költségvetési szerv részletes szervezeti és működési rendjét tartalmazó Szervezeti és Működési Szabályzatot az MH Katonai Közlekedési Központ parancsnoka 2007. január 1-jét követő 30 napon belül módosítja, és azt szolgálati úton jóváhagyásra felterjeszti a HM Honvéd Vezérkar főnökhöz.
7. Ez a határozat 2007. január 1-jén lép hatályba.
Dr. Szekeres Imre s. k.,
honvédelmi miniszter
*

A határozatot a 73/2007. (HK 11.) HM határozat 15. pontja hatályon kívül helyezte, 2007. május 10. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére