• Tartalom

128/2006. (HK 24.) HM utasítás

128/2006. (HK 24.) HM utasítás

a HM objektumok csökkentésével kapcsolatos szakmai feladatok végrehajtásáról*

2006.11.30.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontjában kapott felhatalmazás alapján a HM objektumok csökkentésével kapcsolatos szakmai feladatok végrehajtására az alábbi

utasítást

adom ki.

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), valamint a HM Ingatlankezelési Hivatalra (a továbbiakban: HM IKH), a HM Katonai Légügyi Hivatalra, az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖLTP) érintett szervezeteire, az MH Híradó és Informatikai Parancsnokságra (a továbbiakban: MH HIP), valamint a végrehajtásban érintett a miniszter közvetlen és fenntartói irányítása alá tartozó szervezetekre terjed ki.

2. § A HM és az érintett szervezetek a HM objektumok számának csökkentésével kapcsolatos feladatokat, ezen belül a HM-III. objektum 2006. december 31-ig történő leürítését a jelen utasításban szabályozott szakmai követelmények alapján végezzék.

Az elhelyezéssel kapcsolatos feladatok

3. § (1) A HM Személyzeti Főosztály elhelyezését a Budapest Zách utcai objektum 16-os épületében, a HM Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ a Zách utcai objektum 16 és 19 épületében kerüljön elhelyezésre. A HM Katonai Légügyi Hivatal átmenetileg költözzön át a HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatal kijelölt irodáiba. A MH Szabályzat Kiadó Intézet Központi Nyomda Bélyegzőkészítő és Ellátó Osztály állománya a HM-II. objektum VI. és X. épületek kijelölt részeiben kerüljön elhelyezésre.

(2) Az objektum bezárásával kapcsolatosan a HM IKH főigazgató intézkedjen a HM EI. Zrt. felé a létesítmények szolgáltatási szerződés hatálya alóli kivonására, az objektum 2007. január 1-től üres, őrzött objektumként történő további üzemeltetésére, valamint a biztonsági őrség elhelyezési feltételeinek megteremtésére.

(3) A HM IKH főigazgató kezdeményezze a HM EI. Zrt.-nél a Zách utcai objektum 16–19 épületek bérletének szüneteltetését a HM szervek elhelyezésének idejére.

(4) A HM IKH főigazgató vizsgálja meg a „Pasaréti úti lakótelep” fűtés- és melegvíz szolgáltatásának, illetve a Hidász utcai lovarda elektromos és víz ellátásának leválasztási lehetőségeit az objektumról, tegyen javaslatot a további folyamatos üzemeltetés biztosítására.

Pénzügyi és Logisztikai feladatok

4. § (1) A HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal főigazgatója intézkedjen az átköltözésre tervezett szervezetek pénzügyi utaltságáról, valamint a HM 1. sz. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság igazgatóján keresztül a HM 1. sz. TPSZI 103-as pénzellátó részlegének Zách utcai objektumba történő elhelyezésére.

(2) Az MH ÖLTP parancsnoka az utasítás hatálybalépését követő 3. munkanapig saját hatáskörében adjon ki szakintézkedést a HM-III objektum leürítésével és az ott lévő szervezetek más objektumban történő elhelyezésével kapcsolatos logisztikai feladatok szabályozására.

(3) Az MH Támogató Ezred parancsnoka az objektum bezárásával összefüggő utalt szervezetek elszámoltatását (szakanyagok levételét) hajtsa végre. Erre vonatkozóan az MH Támogató Ezred 3. Objektum Üzemeltető Osztály állományából külön felszámoló bizottság kerüljön kijelölésre.

(4) Az MH Támogató Ezred parancsnoka intézkedjen az objektumban lévő valamennyi szakanyag központi készletbe történő bevonására és 2006. december 31-ig történő elszállíttatására.

(5) Az objektumban lévő Központi Kertészet áttelepítéséről, további működtetéséről az MH ÖLTP parancsnok gondoskodjon.

Információ- és dokumentumvédelmi feladatok

5. § Az ügyviteli anyagok rendezésére a szervezetek ügyviteli szakfeladataira vonatkozó 4/2004. (HK 10.) információ és dokumentumvédelmi főosztályvezető szakintézkedésében foglaltakat alkalmazzák.

Híradó és informatikai feladatok

6. § (1) A szervezetek átköltözése során bekövetkező változásokkal kapcsolatban a szervezetek vezetői intézkedjenek a híradó, informatikai és elektronikus információvédelmi eszközöket használó állomány változásai összesített adatai megküldésére az MH Híradó és Informatikai Parancsnokság (a továbbiakban: MH HIP) parancsnokának.

(2) Az átköltözésben érintett szervezetek híradó és informatikai igényét a MH HIP mérje fel és biztosítsa a meglévő lehetőségek felhasználásával. A fejlesztési célú beruházást igénylő híradó és informatikai igényeket összesítve a HM Hadműveleti és Kiképzési Főosztály (a továbbiakban: HM HKF) főosztályvezetője részére terjessze fel.

(3) Az MH HIP parancsnoka intézkedjen a HM-III objektum leürítésével feleslegessé váló bérelt áramkörök és szolgáltatások lemondására, az objektumban lévő híradó és informatikai eszközök, berendezések, illetve azok részeinek átcsoportosítására vonatkozó javaslat elkészítésére, az MH ÖLTP részére történő megküldésére.

(4) Az MH ÖLTP parancsnoka intézkedjen a HM-III objektum kiszolgáló híradó és informatikai központ berendezéseinek elbontására, központi készletbe történő bevonására, illetve átcsoportosítására az MH HIP által megadott igények alapján.

(5) A HM HKF főosztályvezetője intézkedjen a HM-III objektum MH híradó és informatikai hálózatból történő kivonására, a hálózat szükségszerű átalakítására.

(6) Az átköltözésben érintett szerv vezetője felelős az informatikai eszközök mozgatásának megszervezésért, az adatmentések megszervezésért, továbbá a titokvédelmi rendszabályok betartásáért.

(7) Az MH HIP parancsnoka saját hatáskörben intézkedjen az objektumban lévő alárendeltjei elhelyezéséről.

(8) Az MH HIP parancsnoka az objektum bezárásával összefüggő utalt szervezetek elszámoltatását, saját szakanyagát tekintve hajtassa végre. Az elszámoltatásánál vegye figyelembe a szervezetek további működésének biztosítását.

7. § Ez az utasítás az aláírása napján lép hatályba.*

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást utóbb a 121/2007. (HK 21.) HM utasítás 3. § 8. pontja hatályon kívül helyezte 2007. december 4. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja 2006. november 30.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére