• Tartalom

13/2006. (MüK. 10.) SZMM utasítás

13/2006. (MüK. 10.) SZMM utasítás

a Szociális és Munkaügyi Minisztérium közreműködő és alapkezelő szervezetrendszere egységesítésének miniszteri biztosáról*

2006.09.15.
A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2006. évi LVII. törvény 32. §-ának (1) bekezdésére figyelemmel az alábbi utasítást adom ki:

1. § A szociális és munkaügyi miniszter a Szociális és Munkaügyi Minisztérium közreműködő és alapkezelő szervezetrendszere egységesítésével összefüggő feladatok ellátásával - 2006. szeptember 15-étől hat hónap időtartamra - miniszteri biztosként Szentirmai Juditot, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (a továbbiakban: Minisztérium) politikai főtanácsadóját bízza meg.

2. § (1) A miniszteri biztos a Minisztérium közreműködő és alapkezelő szervezetrendszere egységesítésével összefüggésben

a) megvizsgálja a Minisztérium közreműködő szervezeteinek - OM Alapkezelő Igazgatósága, ESZA Kht., Foglalkoztatási Hivatal -, valamint a tárca és intézményei pályázatainak kezelésével foglalkozó szervezetek - így különösen a Minisztérium hivatali egységei, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, a Mobilitás, a Minisztérium megbízása alapján pályázatkezelést végző szervezetek és a Nemzeti Civil Alapprogram - jelenlegi felesleges párhuzamosságai felszámolásának lehetőségét;

b) javaslatot tesz a párhuzamosságok megszüntetését szolgáló szervezeti megoldásokra;

c) részt vesz a miniszter és az államtitkár által, a közreműködő és pályázatkezelő szervezeti struktúra egységesítésével kapcsolatos döntések végrehajtásában.

(2) A miniszteri biztos feladatai ellátása körében - a feladatkörrel rendelkező szakállamtitkár egyidejű tájékoztatása mellett - utasíthatja az (1) bekezdés a) pontjában megjelölt szervezetek vezetőit, köztisztviselőit, közalkalmazottait és munkavállalóit.

(3) Az ESZA Kht. tekintetében a miniszteri biztos - a feladatkörrel rendelkező szakállamtitkár egyidejű tájékoztatása mellett - utasíthatja a tulajdonosi jogok gyakorlásával megbízott minisztériumi köztisztviselőt.

(4) A miniszteri biztos - feladatai ellátása érdekében - a Minisztérium, valamint az (1) bekezdés a) pontjában megjelölt szervezetek köztisztviselőinek, közalkalmazottainak és munkavállalóinak közreműködését kérheti a szervezet vezetőjétől.

(5) A miniszteri biztos véleményezi a feladatkörébe tartozó, miniszter elé aláírásra beterjesztett szakmai javaslatokat, előterjesztéseket, jogszabály-tervezeteket, valamint a Gazdasági Kabinet ülésének napirendjére kerülő tervezeteket és egyéb döntési javaslatokat.

3. § (1) A miniszteri biztos tevékenységét a miniszternek és az államtitkárnak alárendelten végzi.

(2) A miniszteri biztos részt vehet a miniszteri értekezleten, az államtitkári értekezleten, a szakmai vezetői értekezleteken, a feladatkörét érintő szakállamtitkári értekezleteken.

(3) A miniszteri biztos a feladatkörét érintő előterjesztéseket, döntési javaslatokat, jogszabály-tervezeteket a miniszter elé aláírásra kerülő anyagokat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2006. (MK. 94.) SZMM utasításban szabályozott formában és határidőben kapja kézhez.

4. § Ez az utasítás 2006. szeptember 15-én lép hatályba.

Kiss Péter s. k.,

szociális és munkaügyi miniszter

*

Az utasítást a 13/2007. (MüK. 4.) SZMM utasítás 1. §-a hatályon kívül helyezte, 2007. április 4. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére