• Tartalom

16/2006. (MüK. 11.) SZMM utasítás

16/2006. (MüK. 11.) SZMM utasítása

a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Rehabilitációs Projektirodájának létrehozásáról*

2006.10.15.
A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2006. évi LVII. törvény 67. §-ára, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2006. (MK. 94.) SZMM utasítás 11. §-ának (7) bekezdésére és 24. §-ának (2) bekezdésére figyelemmel a következő utasítást adom ki:

1. § (1) A Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak (a továbbiakban: minisztérium) a megváltozott munkaképességűek és fogyatékosok ellátórendszerei korszerűsítése fő irányát képező rehabilitációs rendszer szervezeti kereteinek, működési feltételeinek a kialakításával, továbbá működésének elindításával kapcsolatos feladataiért a Miniszteri Kabinet szervezeti egységeként működő Rehabilitációs Projektiroda (a továbbiakban: Projektiroda) felelős.

(2) a Projektiroda az (1) bekezdésében meghatározott célok elérése érdekében felelős

a) a képességvizsgálatok és az állapotfelmérés vizsgálati lehetőségeinek felmérésének előkészítéséért;

b) az egységes komplex rehabilitációs, rokkantsági és fogyatékossági információs rendszer kialakításának előkészítéséért;

c) a megváltozott munkaképességűek ellátó rendszere szereplőinek (szakértők, ellátás-szervezők, megváltozott munkaképességűek ellátásaiban részesülők) oktatási, valamint át- és továbbképzési rendszerének kialakításának koordinálásáért;

d) a rehabilitációs menedzser-hálózat kialakításának koordinálásáért;

e) a megváltozott munkaképességűek átmeneti és tartós foglalkoztatását biztosító célszervezetek fejlesztéséért;

f) a minisztérium egészségpolitikai kérdésekkel kapcsolatos feladatainak a koordinálásáért.

2. § (1) A Projektirodát a politikai főtanácsadói besorolással rendelkező Projekt igazgató vezeti.

(2) A Projektiroda - az 1. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott - feladatainak végrehajtását a Konzultatív Tanács segíti, amelynek tagjai a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak a megváltozott munkaképesség kezelésével és a rehabilitációval foglalkozó hivatali egységeinek - a Fogyatékosügyi és Rehabilitációs Főosztálynak, a Foglalkoztatási Főosztálynak, a Családi és Szociális Szolgáltatások Főosztályának, a Pénzbeli és Nyugdíjbiztosítási Főosztálynak, valamint a Tervezési és Fejlesztési Titkárságnak - vezetői, a Pénzbeli és Nyugdíjbiztosítási Főosztály általános főosztályvezető-helyettese, valamint a Foglalkoztatási Hivatal főigazgatója.

3. § Ez az utasítás 2006. október 15-én lép hatályba.

Kiss Péter s. k.,

szociális és munkaügyi miniszter

*

Az utasítást a 13/2007. (MüK. 4.) SZMM utasítás 1. §-a hatályon kívül helyezte, 2007. április 4. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére