• Tartalom

22/2006. (ÜK. 11.) LÜ utasítás

22/2006. (ÜK. 11.) LÜ utasítás

a Magyar Köztársaság ügyészsége szervezetéről és működéséről szóló 25/2003. (ÜK. 12.) LÜ utasítás módosításáról*

2007.01.01.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény 19. §-ának (6) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A Magyar Köztársaság ügyészsége szervezetéről és működéséről szóló 25/2003. (ÜK. 12.) LÜ utasítás (a továbbiakban: SZMSZ) 12. §-a (1) bekezdésének f) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

f) végzi az informatikai biztonsági ellenőrzési, valamint az ügyészség honlapjával kapcsolatos adatvédelmi feladatokat,”

2. § Az SZMSZ 21. §-a (1) bekezdésének s) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

s) szerkeszti az ügyészség internetes honlapját,”

3. § Az SZMSZ 22. §-a (1) bekezdésének m) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

m) ellátja az ügyészség internetes honlapjával kapcsolatos informatikai, továbbá a Főosztály kiadványainak megjelentetésével kapcsolatos nyomdatechnikai feladatokat,”

4. § Az SZMSZ a következő címmel és 33/A. §-sal egészül ki:

„Az ügyészség honlapja
(1) Az ügyészség – közérdekű, valamint a működésének legfontosabb adatait tartalmazó – honlapját1 a főosztályokkal együttműködve a Személyügyi, Továbbképzési és Igazgatási Főosztály szerkeszti.
(2) A honlapon közzétenni kívánt dokumentumokat feladatkörükben a főosztályok, illetőleg az intézményi adatfelelősök2 készítik el és
a) az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény szerinti közérdekű információk esetén az erre vonatkozó legfőbb ügyészi utasítás3 rendelkezéseinek betartásával az Adatvédelmi és Műszaki Biztonsági Önálló Osztálynak,
b) minden más ügyben a Személyügyi, Továbbképzési és Igazgatási Főosztálynak
küldik meg.
(3) A honlapon való közzétételről a (2) bekezdés
a) pontjában említett esetben az Adatvédelmi és Műszaki Biztonsági Önálló Osztály
b) pontjában említett esetben a Személyügyi, Továbbképzési és Igazgatási Főosztály
intézkedése alapján – az adatvédelmi ellenőrzés megtörténte után – a Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály gondoskodik.
(4) A honlap archív adatainak törlésére irányuló javaslatot a tartalom szerint illetékes főosztály a Személyügyi, Továbbképzési és Igazgatási Főosztályhoz juttatja el, a főosztály jóváhagyása esetén a törlésről a Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály intézkedik. A 2005. évi XC. törvény alapján közzétett dokumentumok estében a törlés – a törvény mellékletében meghatározott idő elteltével – automatikusan történik.”

5. § Az SZMSZ 21. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A főosztályon Személyügyi és Továbbképzési Nyilvántartó és Ügykezelő Iroda, továbbá – az Igazgatási Osztály keretében – Központi Igazgatási és Titkos Ügykezelő Iroda működik; ez utóbbi iroda ellátja a Nemzetközi és Európai Ügyek Főosztálya, az Adatvédelmi és Műszaki Biztonsági Önálló Osztály, valamint a Nemzetközi Képviseleti Önálló Osztály iratkezelési feladatait is.”

6. § Ez az utasítás 2007. január 1-jén lép hatályba, egyidejűleg az SZMSZ 22. §-a (3) bekezdésének „az Adatvédelmi és Műszaki Biztonsági Önálló Osztály, valamint” szövegrésze hatályát veszti.

Dr. Kovács Tamás s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére