• Tartalom

3/2006. (K. V. Ért. 2.) KvVM utasítás

3/2006. (K. V. Ért. 2.) KvVM utasítás

a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2005. (K. V. Ért. 2.) KvVM utasítás módosításáról*

2006.01.16.
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2005. (K. V. Ért. 2.) KvVM utasítást (a továbbiakban: Szabályzat) a következők szerint módosítom:

1. § A Szabályzat 1. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A környezetvédelmi és vízügyi miniszter (a továbbiakban: miniszter) irányítása alatt álló területi közigazgatási szervekre – környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségre, nemzeti park igazgatóságra, valamint a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságra (a továbbiakban együtt: területi szervek) –, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségre (a továbbiakban: Főfelügyelőség), a Vízügyi Központ és Közgyűjteményekre (a továbbiakban: VKK), az Országos Meteorológiai Szolgálatra (a továbbiakban: OMSZ) és a Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságára a Szabályzat hatálya csak akkor terjed ki, ha arról a Szabályzat így rendelkezik.”

2. § (1) A Szabályzat 6. §-a (3) bekezdésének c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A közigazgatási államtitkár – a felügyeleti rendtől függetlenül – biztosítja a Minisztérium szervezeti egységeinek összehangolt működését. Ennek érdekében többek között:]

c) jóváhagyja a területi szervek, valamint a Főfelügyelőség a fejezeti kezelésű előirányzatok kincstári költségvetéshez szükséges eredeti előirányzatait, elemi költségvetését, költségvetési beszámolóját, továbbá gondoskodik a miniszter közvetlen irányítása alá tartozó OMSZ és Főfelügyelőség elemi költségvetésének és költségvetési beszámolójának miniszter általi jóváhagyásáról;”

(2) A Szabályzat 6. §-a (3) bekezdésének l) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A közigazgatási államtitkár – a felügyeleti rendtől függetlenül – biztosítja a Minisztérium szervezeti egységeinek összehangolt működését. Ennek érdekében többek között:]

l) ellátja a miniszter által átruházott hatáskörben
la) a környezetvédelmi és vízügyi miniszter irányítása alá tartozó központi és területi államigazgatási szervek feladat- és hatásköréről szóló 276/2005. (XII. 20.) Korm. rendelet szerinti szervezetirányítást, a területi szervek tekintetében a helyettes államtitkárok, a Gazdasági Hivatal vezetője, valamint helyettes államtitkár alá nem tartozó főosztályok (önálló osztályok) (a továbbiakban együtt: érintettek) közreműködésével, valamint
lb) a vízminőségi kárelhárítás országos irányítását a területi szervek tekintetében az illetékes helyettes államtitkár(ok) közreműködésével;”

(3) A Szabályzat 6. §-a (3) bekezdésének o) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A közigazgatási államtitkár – a felügyeleti rendtől függetlenül – biztosítja a Minisztérium szervezeti egységeinek összehangolt működését. Ennek érdekében többek között:]

o) felügyeletet gyakorol az érintettek útján a területi szervek, valamint – az érintettek bevonásával – a VKK felett;”

3. § A Szabályzat 7. §-a (2) bekezdésének c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A helyettes államtitkár]

c) részt vesz a Szabályzatban meghatározottak szerint a Minisztérium, a VKK, a Főfelügyelőség, a Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága, illetve a területi szervek feladatkörén belüli szakmai feladatok irányításában, felügyeletében; több helyettes államtitkár szakterületét érintő ügyek esetében a feladat elvégzésénél elsődlegesen felelős helyettes államtitkár gondoskodik az érintett vezetőkkel történő egyeztetésről;”

4. § A Szabályzat 9. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Felelős a feladatkörébe utalt feladatok ellátásáért, valamint az irányítása alá tartozó szervezeti egységek tevékenységének összehangolásáért; koordinálja és irányítja a Minisztérium kommunikációs tevékenységét a Sajtó Önálló Osztály és Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Önálló Osztályán keresztül.”

5. § A Szabályzat 20. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A Miniszteri Értekezletet a miniszter vezeti. A Miniszteri Értekezlet állandó résztvevői a miniszter, a politikai államtitkár, a közigazgatási államtitkár, a helyettes államtitkárok, a kabinetfőnök, a Főfelügyelőség főigazgatója, állandó meghívottak: a kabinetfőnök-helyettes, a sajtófőnök, a Politikai Államtitkár Titkárságának vezetője, Közigazgatási Államtitkár Titkárságának vezetője, a Miniszteri Titkárság vezetője, továbbá a miniszter által meghívottak. A résztvevőket távollétük vagy akadályoztatásuk esetén csak résztvevő helyettesítheti. Ezt a körülményt a távolmaradó résztvevő köteles a Miniszteri Titkárságon bejelenteni. A helyettesítő köteles a Miniszteri Értekezleten elhangzottakról a helyettesítettet tájékoztatni, és egyben a szükségessé váló intézkedéseket késedelem nélkül megtenni.”

6. § A Szabályzat 21. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az Államtitkári Értekezletet a közigazgatási államtitkár vezeti. Résztvevői a helyettes államtitkárok, a gazdasági igazgató, a főcsoportfőnök, a VKK főigazgatója, a Főfelügyelőség főigazgatója, a Közigazgatási Államtitkár Titkárságának vezetője, valamint a közigazgatási államtitkár által meghívottak. A résztvevőket távollétük vagy akadályoztatásuk esetén csak meghívott helyettesítheti. Ezt a körülményt a résztvevő köteles a Közigazgatási Államtitkár Titkárságán bejelenteni.”

7. § A Szabályzat 22. §-a (2) bekezdésének b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[Az Értekezletet a közigazgatási államtitkár vezeti. Az Értekezlet]

b) állandó meghívottjai tanácskozási joggal: a sajtófőnök, a Parlamenti Titkárság és az Ellenőrzési Önálló Osztály vezetője, a „Zöld-Pont” Szolgálat vezetője, a Környezetpolitikai Főosztály vezetője, az OMSZ elnöke, a VKK főigazgatója, a Főfelügyelőség főigazgatója, a VITUKI Kht. és az ÁBKSZ Kht. ügyvezető igazgatója;”

8. § A Szabályzat 28. §-ának (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A sajtó részéről érkező megkeresésekről a munkatársak (helyettes államtitkári szintig bezárólag) kötelesek tájékoztatni felettesüket és a Sajtó Önálló Osztályát.”

9. § A Szabályzat 42. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A Főfelügyelőség vezetőjét, a VKK főigazgatóját, valamint a Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságának igazgatóját – a közigazgatási államtitkár javaslatára – a miniszter nevezi ki és menti fel, az egyéb munkáltatói jogokat a közigazgatási államtitkár gyakorolja.”

10. § (1) A Szabályzat 43. §-a (2) bekezdésének ad) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A miniszter közvetlen felügyelete alatt működő
szervezeti egységek:

a) Miniszteri Kabinetiroda, amely felügyeli az alábbi egységeket]

ad) Sajtó Önálló Osztály”

(2) A Szabályzat 43. §-a (4) bekezdésének 1. b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A közigazgatási államtitkár irányításával működő szervezeti egységek:]

b) Gazdasági Hivatal
ba) Gazdasági Hivatali – Közbeszerzési Titkárság
bb) Közbeszerzési és Vagyongazdálkodási Önálló Osztály
bc) Pénzügyi és Számviteli Főosztály
bd) Műszaki és Ellátási Főosztály”

(3) A Szabályzat 43. §-a (4) bekezdésének 2. és 3. pontjai helyébe a következő rendelkezések lépnek:

[A közigazgatási államtitkár irányításával működő szervezeti egységek:]

2. Jogi és Közigazgatási Hivatal
a) Helyettes Államtitkári Titkárság
b) Törvényelőkészítő Főosztály
c) Közigazgatási, Jogi és Hatósági Főosztály
d) Európai Közösségi Jogi Koordinációs Főosztály
e) Tárcaközi Koordinációs Titkársági Önálló Osztály
3. Közgazdasági és Költségvetési Hivatal
a) Helyettes Államtitkári Titkárság
b) Fejezeti Költségvetési Főosztály
c) Közgazdasági és Fejlesztéskoordinációs Főosztály
d) Társasági Önálló Osztály
e) Fejezeti Beruházási és Vagyongazdálkodási Önálló Osztály

(4) A Szabályzat 43. §-ának (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) A (4) bekezdésben meghatározott Hivatalok, főcsoport vezetői a VKK-val, a Főfelügyelőséggel, illetve a területi szervekkel kapcsolatos szakmai irányítási feladatokat – a közigazgatási államtitkáron keresztül – gyakorolják. Az együttműködés részletes rendjét külön közigazgatási államtitkári intézkedés szabályozza.”

11. § A Szabályzat 45. §-a (4) bekezdésének f) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[(4) A Kabinetiroda]

f) ellátja a felügyeletet a Miniszteri Titkárság, a Környezetpolitikai Főosztály, a Sajtó Önálló Osztály és a Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Önálló Osztály munkája felett.”

12. § (1) A Szabályzat 49. §-ának bevezető mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

49. § A Sajtó Önálló Osztály”

(2) A Szabályzat 49. §-ának h) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A Sajtó Önálló Osztály]

h) szervezi és bonyolítja a Minisztériumot érintő kormányzati protokolleseményeket, fogadásokat, a megfelelő sajtó- és médiaszereplés biztosítása céljából közreműködik a Minisztérium külső és belső rendezvényeinek (ünnepségek, bel – és külföldi szakkiállítások) szervezésében.”

13. § A Szabályzat 55. §-ának (2) bekezdése a következő új g)–i) pontokkal egészül ki:

[A Közigazgatási Államtitkári Titkárság]

g) működteti a nemzeti titkos ügykezelés (TÜK), valamint a NATO, EU és NYEU nyilvántartókat;
h) érvényesíti a NATO Biztonsági Beruházás ágazati követelményrendszerét;
i) felügyeli a személyes adatok védelmét, valamint a közérdekű adatok megismeréséhez való jog érvényesülését.”

14. § A Szabályzat 56. §-ának d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A Koordinációs Önálló Osztály]

d) működteti a „Zöld-Pont” Szolgálatot, ezen belül különösen:
da) megszervezi a „Zöld-Pont” irodák országos hálózatát, közreműködik működtetésükben, folyamatos kapcsolatot tart fent azokkal és a Minisztérium zöld hatóságaival, valamint a szaktárcák és a civil szervezetek hasonló feladatot ellátó szervezeti egységeivel, hálózataival;
db) a szakmai főosztályokkal együttműködve intézi, és a Sajtó Önálló Osztállyal való kapcsolattartás keretében kielemzésre és hasznosításra alkalmas módon összesíti a lakossági közérdekű bejelentéseket, javaslatokat és panaszokat;
dc) igény szerint létrehoz és folyamatosan frissít, illetve szolgáltat tematikus adatbázisokat, ugyanezen célból koncentrálja és rendszerezi a szakfőosztályok által gyűjtött aktuális környezeti adatokat, információkat és kiadványokat, működteti a Minisztérium honlapján létrehozott Zöld Fórumot és a Minisztérium éves kiemelt feladataihoz, illetve a zöld jeles napokhoz szorosan kötődő ingyenes „forró drót”-ot, továbbá kapcsolódó tematikus, információs lakossági fórumokat szervez;
dd) szervezi és bonyolítja a Minisztérium külső és belső rendezvényeit (ünnepségek, tárcaszintű – nagyrendezvénynek minősülő – bel- és külföldi szakkiállítások), közreműködik a Minisztériumot érintő, kormányzati protokollesemények, fogadások szervezésében;
de) megtervezi és működteti a Zöld Galéria kiállításait és médiaeseményeit;”

15. § A Szabályzat 59. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Gazdasági Hivatalt vezető gazdasági igazgató feladata a Gazdasági Hivatali – Közbeszerzési Titkárság, a Közbeszerzési és Vagyongazdálkodási Önálló Osztály, a Pénzügyi és Számviteli Főosztály, valamint a Műszaki és Ellátási Főosztály munkájának összehangolása és a három szervezeti egység munkájának irányítása.”

16. § A Szabályzat 61. §-a (1) bekezdésének felvezető mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A jogi és közigazgatási helyettes államtitkár szakterületi feladatai különösen:”

17. § (1) A Szabályzat 62. §-ának felvezető mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

62. § A közgazdasági és költségvetési helyettes államtitkár szakterületi feladatai különösen:”

(2) A Szabályzat 62. §-ának i) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A közgazdasági és költségvetési helyettes államtitkár szakterületi feladatai különösen]

i) kialakítja – a Minisztérium Hivatalai és főcsoportja bevonásával – a fejezeti kezelésű előirányzatok terhére beérkezett pályázatok értékelésének rendjét, elvégzi a pályázatok előkészítésével, lebonyolításával és értékelésével kapcsolatos feladatokat, előkészíti a pályázati döntéseket, ellátja a pályázók kiértesítésével, a szerződéskötéssel, a kifizetéssel, a módosítási kérelmekkel és a pályázatok lezárásával kapcsolatos valamennyi adminisztrációs és döntéselőkészítő feladatot;”

(3) A Szabályzat 62. §-ának p) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A közgazdasági és költségvetési helyettes államtitkár szakterületi feladatai különösen]

p) irányítja a KvVM igazgatása, a területi szervek, a Főfelügyelőség, a VKK, az OMSZ és a Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága számára a központosított illetményszámfejtéssel összefüggő feladatok ellátását;”

18. § (1) A Szabályzat 63. §-a a következő új j)-m) pontokkal egészül ki, egyidejűleg a jelenlegi j)-m) pontok számozása n)–q) pontokra módosul:

[A vízügyi helyettes államtitkár szakterületi feladatai különösen:]

j) javaslatot tesz a települési szennyvizek kezeléséről szóló 91/271/EGK irányelv és az emberi fogyasztásra szánt víz minőségéről szóló 98/83/EK irányelv által kijelölt célok eléréséhez szükséges nemzeti szinten végrehajtandó programokra és irányítja a programok végrehajtását;
k) kialakítja az irányelvek végrehajtásával kapcsolatos tagországi jelentéstételi és adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítéséhez szükséges háttéradatbázisok fejlesztését és felügyeletét;
l) részt vesz az irányelvek végrehajtásával kapcsolatos víziközmű fejlesztési projektek szakmai irányításában;
m) ellátja a szakterületét érintő európai uniós támogatásokhoz kapcsolódó projektek szakmai feladatait;”

(2) A Szabályzat 63. §-ának jelenlegi l), illetve átszámozás után p) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A vízügyi helyettes államtitkár szakterületi feladatai különösen:]

p) feladatkörében – a jogi és közigazgatási helyettes államtitkárral és a közgazdasági és költségvetési helyettes államtitkárral együttműködve, illetve a környezetvédelmi helyettes államtitkárt bevonva – irányítja a 43. § (7) bekezdésének figyelembevételével a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok tevékenységét, illetőleg közreműködik a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségek és a nemzeti park igazgatóságok, valamint a Főfelügyelőség és a VKK tevékenységének irányításában;”

19. § (1) A Szabályzat 64. §-ának a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A környezetvédelmi helyettes államtitkár szakfeladatai különösen:]

a) kidolgozza a hulladékgazdálkodás, a levegőtisztaság-védelem, a zaj és rezgés elleni védelem, a felszíni víz és felszín alatti víz, valamint a földtani közeg védelme, a környezet-egészségügy, az integrált szennyezés-megelőzés, a környezetellenőrzés és a környezetbiztonság átfogó stratégiai céljait, irányítja a célok elérését biztosító programok kidolgozását, illetve koordinálja azok végrehajtását;”

(2) A Szabályzat 64. §-ának h) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A környezetvédelmi helyettes államtitkár szakfeladatai különösen:]

h) irányítja és ellátja a tárca és alárendelt szervei igazgatási, polgári védelmi és környezetbiztonsági feladatait, különös tekintettel a közigazgatási államtitkár által meghatározott feladatmegosztás szerint a környezeti kárelhárítás szakmai irányítására, továbbá irányítja és koordinálja az ágazati szintű tűzvédelmi és munkavédelmi feladatokat;”

(3) A Szabályzat 64. §-ának n) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A környezetvédelmi helyettes államtitkár szakfeladatai különösen:]

n) feladatkörében – a jogi és közigazgatási helyettes államtitkárral és a közgazdasági és költségvetési helyettes államtitkárral együttműködve, illetve a vízügyi helyettes államtitkárt és a természetvédelmi helyettes államtitkárt bevonva – irányítja a 43. § (7) bekezdésének figyelembevételével a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségek tevékenységét, illetőleg közreműködik a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok és a nemzeti park igazgatóságok, valamint a Főfelügyelőség és a VKK tevékenységének irányításában;”

20. § (1) A Szabályzat 65. §-ának g) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A természetvédelmi helyettes államtitkár szakterületi feladatai különösen:]

g) irányítja az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer (Kt. 49.) önálló részeként működtetett Természetvédelmi Információs Rendszert (TIR), továbbá ellátja a természetvédelmi információs és monitorozási feladatok szakmai felügyeletét és irányítását, továbbá gondoskodik azok folyamatos fejlesztéséről, vezeti a védett természeti területek és értékek törzskönyvét;”

(2) A Szabályzat 65. §-ának m) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A természetvédelmi helyettes államtitkár szakterületi feladatai különösen:]

m) feladatkörében – a jogi és közigazgatási helyettes államtitkárral és a közgazdasági és költségvetési helyettes államtitkárral együttműködve – irányítja a 43. § (7) bekezdésének figyelembevételével a nemzeti park igazgatóságok tevékenységét, illetőleg közreműködik a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségek és a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok, valamint a Főfelügyelőség és a VKK tevékenységének irányításában;”

21. § (1) A Szabályzat 5. számú melléklete „A miniszter közvetlen felügyelete alatt működő szervezeti egységek” alcímének ad) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[a) Miniszteri Kabinetiroda]

ad) Sajtó Önálló Osztály”

(2) A Szabályzat 5. számú melléklete „A közigazgatási államtitkár irányításával működő szervezeti egységek” alcímének 1. B) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

B) Gazdasági Hivatal
ba) Gazdasági Hivatali – Közbeszerzési Titkárság
bb) Közbeszerzési és Vagyongazdálkodási Önálló Osztály
bc) Pénzügyi és Számviteli Főosztály
1. Pénzügyi Osztály
2. Számviteli Osztály
bd) Műszaki és Ellátási Főosztály
1. Műszaki Osztály
2. Ellátási Osztály”

(3) A Szabályzat 5. számú melléklete „A közigazgatási államtitkár irányításával működő szervezeti egységek” alcímének 2. és 3. pontjai helyébe a következő rendelkezések lépnek:

2. Jogi és Közigazgatási Hivatal
a) Helyettes Államtitkári Titkárság
b) Törvényelőkészítő Főosztály
1. Jogszabály-előkészítő Osztály
2. Nemzetközi Jogi Osztály
c) Közigazgatási, Jogi és Hatósági Főosztály
1. Közigazgatási, Koordinációs és Jogi Osztály
2. Hatósági Osztály
d) Európai Közösségi Jogi Koordinációs Főosztály
1. Európai Közösségi Jogi Osztály
2. EU Koordinációs Osztály
e) Tárcaközi Koordinációs Titkársági Önálló Osztály
3. Közgazdasági és Költségvetési Hivatal
a) Helyettes Államtitkári Titkárság
b) Fejezeti Költségvetési Főosztály
1. Fejezeti Költségvetési Osztály
2. Fejezeti Pénzügyi és Számviteli Osztály
c) Közgazdasági és Fejlesztéskoordinációs Főosztály
1. Ágazati és Árszabályozási Osztály
2. Szabályozási és Termékdíj Osztály
3. Fejlesztéskoordinációs Osztály
d) Társasági Önálló Osztály
e) Fejezeti Beruházási és Vagyongazdálkodási Önálló Osztály”

(4) A Szabályzat 5. számú melléklete „A közigazgatási államtitkár irányításával működő szervezeti egységek” alcímének 5. pont e) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[5. Környezetvédelmi Hivatal]

e) Környezetbiztonsági Főosztály
1. Integrált Szennyezés-megelőzési Osztály
2. Környezetellenőrzési Osztály
3. Környezetbiztonsági és Környezet-egészségügyi Osztály”

22. § A Szabályzat 6. számú melléklete helyébe az utasítás Melléklete lép.

23. § (1) Ez az utasítás 2006. január 16. napján lép hatályba.

(2) Az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg a Szabályzat 49. §-ának i) pontja és 61. §-ának o) pontja hatályát veszti.

Dr. Persányi Miklós s. k.,

környezetvédelmi és vízügyi miniszter

Melléklet a 3/2006. (K. V. Ért. 2. ) KvVM utasításhoz

Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök
A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 22/A. § (8) bekezdésének e)–h) pontjai alapján az egyes szervezeti egységek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörei:
Miniszteri Kabinetiroda
– valamennyi munkakör
Miniszteri Titkárság
– valamennyi munkakör
Környezetpolitikai Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Önálló Osztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Sajtó Önálló Osztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők, a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Ellenőrzési Önálló Osztály
– I. besorolási osztályba tartozó köztisztviselők
Politikai Államtitkár Titkársága
– valamennyi munkakör
Parlamenti Titkárság
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Közigazgatási Államtitkár Hivatala
Közigazgatási Államtitkár Titkársága
– valamennyi munkakör
Koordinációs Önálló Osztály
– valamennyi munkakör
Informatikai Önálló Osztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Humán Erőforrás Önálló Osztály
– valamennyi munkakör
Gazdasági Hivatal
Gazdasági Hivatali – Közbeszerzési Titkárság
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők, a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Pénzügyi és Számviteli Főosztály
– munkaköri leírás alapján a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Műszaki és Ellátási Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Közbeszerzési és Vagyongazdálkodási Önálló Osztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők, a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
EU és Nemzetközi Főcsoport
– valamennyi munkakör
Nemzetközi Környezetpolitikai Főosztály
– valamennyi munkakör
Nemzetközi Kapcsolatok Főosztály
– valamennyi munkakör
Kutatási és Oktatási Önálló Osztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők, a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Jogi és Közigazgatási Hivatal
Helyettes Államtitkári Titkárság
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Törvényelőkészítő Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők
Közigazgatási, Jogi és Hatósági Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők
Európai Közösségi Jogi Koordinációs Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők, a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Tárcaközi Koordinációs Titkársági Önálló Osztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők
Közgazdasági és Költségvetési Hivatal
Helyettes Államtitkári Titkárság
– munkaköri leírás alapján a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Fejezeti Költségvetési Főosztály
– munkaköri leírás alapján a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Közgazdasági és Fejlesztéskoordinációs Főosztály
– munkaköri leírás alapján a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Társasági Önálló Osztály
– munkaköri leírás alapján a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Fejezeti Beruházási és Vagyongazdálkodási Önálló Osztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők, a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Vízügyi Hivatal
Helyettes Államtitkári Titkárság
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Vízgyűjtő-gazdálkodási Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők, a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Vízgazdálkodási és Koordinációs Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők, a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Vízkárelhárítási Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők, a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosító munkakörök
Környezetvédelmi Hivatal
Helyettes Államtitkári Titkárság
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Levegőtisztaság-védelmi, Zaj- és Rezgésellenőrzési Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Víz- és Talajvédelmi Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Környezetbiztonsági Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Természetvédelmi Hivatal
Helyettes Államtitkári Titkárság
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Természetmegőrzési Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Erdészeti és Tájvédelmi Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
Birtokügyi és Agrárharmonizációs Főosztály
– munkaköri leírás alapján közbeszerzési eljárásban közreműködők munkakörei
*

Az utasítást a 17/2006. (MK. 94.) KvVM utasítás 2. § (3) bekezdése hatályon kívül helyezte 2006. augusztus 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére