• Tartalom

31/2006. (HK 8.) HM utasítás

31/2006. (HK 8.) HM utasítás

a külföldi állami légijárművek be- és átrepülési engedélyezésével összefüggő okmányok központi nyilvántartásáról*

2006.04.03.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontjában kapott felhatalmazás alapján az alábbi
utasítást
adom ki.

1. § Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra, a HM Katonai Légügyi Hivatalra (a továbbiakban: HM KLH), az MH Légierő Parancsnokságra (a továbbiakban: MH LEP) és alárendelt katonai szervezeteire.

2. § (1) A Magyar Köztársaság légterének külföldi állami légijármű által történő igénybevételével (be- és átrepülések) és az igénybevétel engedélyezésével kapcsolatos okmányok nyilvántartását a HM KLH, valamint az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred végzik.

(2) A légtér-igénybevétellel kapcsolatos okmányok egy példányát vagy annak egy másolatát – ideértve a Polgári Légiközlekedési Hatóság által a Külügyminisztérium útján kibocsátott diplomáciai engedélyeket, valamint a katonai légügyi hatóság által kiadott vagy megtagadott hozzájárulását tanúsító iratokat is – központilag a HM KLH-nál kell tárolni.

(3) A légtér igénybevétel tényleges adatait elektronikus adatbázisban az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred 1. Légiirányító Központnál (a továbbiakban: 1. LIK) kell tárolni. Az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred 2. Légiirányító Központ és az 1. LIK közötti csapatmozgással összefüggő adattovábbítás eljárásrendjét az MH LEP parancsnoka által kiadott külön intézkedésnek megfelelően kell végrehajtani.

(4) Az okmányok nyilvántartásának naprakészsége és teljessége feletti felügyeletet a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály (a továbbiakban: HM TKF) főosztályvezetője látja el.

3. § A 2. § (1) bekezdésben meghatározottak biztosítása céljából az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnoka a külföldi állami légijárművek légtér-igénybevételéről havi összesítésben és napi bontásban adatot szolgáltat a HM KLH részére a tárgyhónapot követő második munkanapon 12.00 óráig.

4. § Az 1. LIK – naponta 02.00 óráig a HM HVK Műveleti Főcsoportfőnökség MH Központi Ügyeleti Szolgálatának (a továbbiakban: Szolgálat) az MH LEP Légi Hadműveleti Központ útján megküldi az előző nap 00.00–24.00 óra közötti be- és átrepülések adatait, amelyeket a Szolgálat a reggeli jelentésben rögzít. A reggeli jelentés egy példányát a HM TKF részére is meg kell küldeni.

5. § Felhatalmazást kap a HM TKF főosztályvezető, hogy a Magyar Honvédség érintett katonai szervezetei és a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat részéről történő adatszolgáltatást megszervezze, valamint a szolgáltatásra kötelezett adattípusokat meghatározza.

6. § Ez az utasítás a közzététel napján lép hatályba, ezzel egyidejűleg a külföldi állami légijárművek be- és átrepülési engedélyezésével összefüggő okmányok központi nyilvántartásáról szóló 22/2003. (HK 8.) HM utasítás hatályát veszti.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást utóbb a 45/2007. (HK 10.) HM utasítás 114. §-a módosította. Az utasítást a 73/2007. (HK 13.) HM utasítás 8. §-a hatályon kívül helyezte 2007. július 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére