• Tartalom

38/2006. (HK 9.) HM utasítás

38/2006. (HK 9.) HM utasítás

egyes HM utasítások módosításáról*

2006.03.24.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 97. § (1) bekezdésének a) és g) pontjában kapott felhatalmazás alapján a munkaköri jegyzékekről és állománytáblákról szóló 61/2005. (HK 12.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut. 1.), a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának, valamint a Honvédelmi Minisztérium Hatásköri Jegyzékének kiadásáról szóló 36/2005. (HK 9.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut. 2.) módosításáról a következő
utasítást
adom ki.

1. § Az Ut. 1. 8. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A Honvédelmi Minisztérium, valamint a HM hivatalok és háttérintézmények munkaköri jegyzékeit a HM közigazgatási államtitkár előterjesztése alapján a miniszter hagyja jóvá.
a) a munkaköri jegyzékek módosításait – amennyiben azok szervezeti változtatással (szervezeti elem megszüntetése, új létrehozása, létszám növelése), szolgálati beosztások, vagy polgári munkakörök átminősítésével járnak – a miniszter hagyja jóvá;
b) amennyiben a módosítások a) pont szerinti változtatást nem tartalmaznak, azokat – a HM HVK szervek vonatkozásában a HM Honvéd Vezérkar főnök jóváhagyását követően – a HM tervezési és koordinációs főosztályvezető előterjesztése alapján a HM közigazgatási államtitkár hagyja jóvá.”

2. § (1) Az Ut. 2. Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzat melléklete (a továbbiakban: HM SZMSZ, nyilvántartási száma: 829/293.) III. Fejezet 1. pontjának /HONVÉDELMI MINISZTER/ (141) bekezdése helyébe az alábbi (141) bekezdés lép:

„(141) Jóváhagyja a Honvédelmi Minisztérium, a miniszter közvetlen irányítása, illetve felügyelete alá tartozó szervezetek szervezeti és működési szabályzatait, azok módosításait, valamint – külön miniszteri utasításban meghatározottak szerint – a Honvédelmi Minisztérium, a HM szervezetek, valamint a miniszter közvetlen irányítása, illetve felügyelete alá tartozó szervezetek munkaköri jegyzékeit (állománytábláit), azok módosításait.”

(2) A HM SZMSZ III. Fejezet 3. pontjának /KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR/ (30) bekezdése helyébe az alábbi bekezdés lép:

„(30) Előkészíti, és jóváhagyásra felterjeszti a Honvédelmi Minisztérium működési alapokmányait. Jóváhagyja az alárendeltségébe tartozó HM szervek és HM szervezetek szervezeti és működési szabályzatait, valamint – külön miniszteri utasításban meghatározottak szerint – a Honvédelmi Minisztérium és a HM szervezetek munkaköri jegyzékeinek módosításait.”

(3) A HM SZMSZ IV. Fejezet 6. pontjának /TERVEZÉSI ÉS KOORDINÁCIÓS FŐOSZTÁLY/ (4) és (36) bekezdései helyébe az alábbi bekezdések lépnek:

,,(4) A válságkezeléssel kapcsolatos, a minisztériumot érintő belső koordinációs feladatok végrehajtása. A válságkezelési gyakorlatokkal kapcsolatos feladatok tárcán belüli koordinálása.”
,,(36) Fő felelősként a válságkezelési gyakorlatok tervezésének, előkészítésének és végrehajtásának összehangolása és vezetése körében meghatározott feladatok tárcán belüli koordinálása külön miniszteri utasítás alapján.”

(4) A HM SZMSZ IV. Fejezet 19. pontjának /HUMÁNPOLITIKAI FŐOSZTÁLY/ (2) és (23) bekezdései helyébe az alábbi bekezdések lépnek:

,,(2) A Magyar Honvédség munkaköreihez kapcsolódó követelményrendszer kidolgozása, fejlesztése. A tárca foglalkozás-egészségügyi ellátás szabály- és követelményrendszerének meghatározása, az alkalmasság-vizsgáló intézményrendszer felügyeletével összefüggő feladatok végzése.”
,,(23) Együttműködve a katonai tervező szervekkel az egyes beosztások betöltéséhez szükséges pálya- (beosztás-) alkalmassági (egészségi, fizikai, pszichikai) képzettségi (végzettségi, szakképzettségi, idegen nyelvi) követelmények kidolgozása, fejlesztése, azok megállapítási és ellenőrzési rendjének szabályzása. Az egyes munkakörök fontos és bizalmas jellegének, valamint azokhoz kötendő nemzetbiztonsági ellenőrzési szintek megállapítási rendje szabályzásának szakmai előkészítése.”

(5) A HM SZMSZ IV. Fejezet 21. pontjának /KATONAI TERVEZŐ FŐCSOPORTFŐNÖKSÉG/ (23) bekezdése az alábbi mondattal egészül ki:

„(23) [...] Fő felelősként a válságkezelési gyakorlatok tervezése, a gyakorlatokra vonatkozó intézkedések, okmányok kidolgozása, a nemzetközi válságkezelési gyakorlatok pénzügyi keretgazdai feladatainak ellátása.”

3. § (1) Az Ut. 2. Honvédelmi Minisztérium Hatásköri Jegyzék melléklete (a továbbiakban: HM HJ, nyilvántartási száma: 829/294.) I. Fejezet 1. pontja /HONVÉDELMI MINISZTER/ a következő alponttal egészül ki:

„181.

A Honvédelmi Minisztérium, a HM szervezetek, a miniszter közvetlen irányítása, illetve felügyelete alá tartozó szervezetek munkaköri jegyzékeinek, valamint azok módosításainak külön miniszteri utasításban meghatározottak szerinti jóváhagyása.

miniszter

HM SZMSZ III. fej. 1. (141)”

(2) A HM HJ I. Fejezet 3. pontjának /KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR/ 19. alpontja az alábbiak szerint módosul:

„19.

A Honvédelmi Minisztérium működési alapokmányainak jóváhagyásra történő felterjesztése. Az alárendeltségébe tartozó HM szervek és szervezetek szervezeti és működési szabályzatainak, valamint külön miniszteri utasításban meghatározottak szerint a Honvédelmi Minisztérium és a HM szervezetek munkaköri jegyzékei módosításainak jóváhagyása.

közigazgatási államtitkár

HM SZMSZ III. fej. 3. (30)”

(3) A HM HJ II. Fejezet 1.1. /HM TERVEZÉSI ÉS KOORDINÁCIÓS FŐOSZTÁLYVEZETŐ/ pontja az alábbi alponttal egészül ki:

„13.

A nemzetközi válságkezelési gyakorlatokat előkészítő tervezői konferenciákon résztvevő, a Magyar Köztársaság képviseletében eljáró, a honvédelmi tárcát képviselő delegáció vezetőjének kijelölése. Javaslattétel a delegáció összetételére. A delegáció által képviselendő szakmai álláspont kidolgozásának vezetése, jóváhagyáshoz történő felterjesztése.

tervezési és koordinációs főosztályvezető

HM SZMSZ IV. fej. 6. (31)”

4. § Ez az utasítás az aláírását követő harmadik napon lép hatályba.*

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 82/2006. (MK. 94.) HM utasítás 4. §-a hatályon kívül helyezte 2006. augusztus 1. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja 2006. március 21.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére