• Tartalom

4/2006. (HK 3.) HM utasítás

4/2006. (HK 3.) HM utasítás

a köztisztviselők és a közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalók 2006. évi illetményfejlesztése végrehajtásáról*

2006.01.02.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 97. § (1) bekezdésének n) pontjában kapott felhatalmazás alapján – a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórummal egyeztetve – a köztisztviselők és a közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalók 2006. évi illetményfejlesztése végrehajtására a következő utasítást adom ki.

1. § (1) Az utasítás hatálya – a (2) bekezdésben foglaltak kivételével – a Honvédelmi Minisztérium, a HM Katonai Légügyi Hivatal, a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal, a HM Védelmi Hivatal, a HM Központi Ellenőrzési és Hatósági Hivatal állandó- és időszaki főfoglalkozású, valamint részfoglalkozású köztisztviselőire (a továbbiakban: köztisztviselők) és a honvédségi közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalókra (a továbbiakban: munkavállalók) terjed ki.

(2) Az utasítás hatálya nem terjed ki a kormányzati főtisztviselőkre, valamint azokra a köztisztviselőkre és munkavállalókra, akik 2006. január 1-jén – a köztisztviselői jogviszonyuk (munkaviszonyuk) megszűnése miatt – mentesítve vannak a munkavégzés alól.

2. § (1) A 2006. évi illetményfejlesztés végrehajtása során – az 1. § (2) bekezdésbe tartozók kivételével – a köztisztviselők illetményét egységesen 38 950 Ft-os technikai illetményalap figyelembevételével fel kell emelni.

(2) A munkavállalók esetében a személyi alapbért és illetménypótlékot is magában foglaló munkabért 5%-kal kell megemelni.

3. § A betöltetlen munkakörökre lekötött illetményeket a 2. § szerinti technikai illetményalap figyelembevételével kell megállapítani, míg a munkabért 5%-kal kell megnövelni és nyilvántartani.

4. § Az illetményemelésekre határozatban kell intézkedni. A köztisztviselők és a munkavállalók részére az illetmények (munkabérek) változásáról értesítést kell kiadni.

5. § (1) A 2006. évi illetményfejlesztést a HM Pénzügyi Számító és Nyugdíjmegállapító Igazgatóság (a továbbiakban: HM PSZNYI) központilag hajtja végre.

(2) Az illetményemelés végrehajtása megkívánja az illetményadatok végrehajtói szintű ellenőrzését, amelynek keretében az illetékes humán referens – a pénzügyi referenssel együttműködve, közösen – köteles ellenőrizni a bejegyzett adatok helyességét és a szükséges módosításokat végrehajtani.

(3) A HM PSZNYI csak a (2) bekezdés szerinti adategyeztetés és ellenőrzés után intézkedik a felemelt illetmények átutalására.

(4) Az illetményfejlesztés technikai lebonyolításával kapcsolatos egyéb feladatok végrehajtására a HM PSZNYI intézkedjen.

(5) Az illetményfejlesztés végrehajtásáról határozatot kell készíteni.

6. § Annak a köztisztviselőnek, akinek a közszolgálati jogviszonya 2006. év folyamán keletkezik, alapilletményét, illetménykiegészítését és illetménypótlékait 38 950 Ft-os illetményalappal kell megállapítani.

7. § Az illetményemelést (munkabér-emelést) úgy kell végrehajtani, hogy a 2006. január havi illetmények már a felemelt összegben kerüljenek folyósításra.

8. § Azoknál az illetményen kívüli egyéb pénzbeli juttatásoknál, ahol a köztisztviselői illetményalap a számítás alapja, a juttatás megállapításánál 2006. január 1-jétől 36 800 Ft-os illetményalappal kell számolni.

9. § (1) Ez az utasítás az aláírása napján lép hatályba*, rendelkezéseit azonban 2006. január hó 1-jétől kell alkalmazni.

(2) Az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg a köztisztviselők 2005. évi illetményfejlesztéséről szóló 11/2005. (HK 4.) HM utasítás hatályát veszti.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást utóbb a 121/2007. (HK 21.) HM utasítás 3. § 4. pontja hatályon kívül helyezte 2007. december 4. napjával.

*,

Az utasítás aláírásának napja 2006. január 2.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére