• Tartalom

40/2006. (HK 10.) HM utasítás

40/2006. (HK 10.) HM utasítás

a szolgálati, köztisztviselői, közalkalmazotti jogviszonyon és munkaviszonyon kívüli tevékenységek díjazásáról szóló 24/2002. (HK 11.) HM utasítás módosításáról*

2006.05.04.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény (a továbbiakban: Hvt.) 52. §-a (1) bekezdésének f) pontja alapján – figyelemmel a Hvt. 97. § (1) bekezdésének l) és o) pontjaira és az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 59. §-ának (9) és (10) bekezdésében foglaltakra – a szolgálati, köztisztviselői, közalkalmazotti jogviszonyon és munkaviszonyon kívüli tevékenységek díjazásáról szóló 24/2002. (HK 11.) HM utasítást (a továbbiakban: Ut.) a következők szerint módosítom:

1. § (1) Az Ut. 1. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„A utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra, a Honvédelmi Minisztérium közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, a Magyar Honvédség katonai szervezeteire, valamint a honvédelmi miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetekre (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervek).
(2) Az Ut. 1. §-a (2) bekezdésének első mondata helyébe a következő rendelkezés lép:
„Az utasítás szabályait kell alkalmazni a honvédelmi szervek állományába tartozó hivatásos, szerződéses és a tényleges katonai szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katonák, köztisztviselők, közalkalmazottak és munkaviszonyban álló munkavállalók (a továbbiakban együtt: szolgálati viszonyban állók) tevékenységének díjazására, ha ez a tevékenység a (3) bekezdés szerinti feladatok végrehajtására irányul.”

2. § Az Ut. 2. §-a (1) bekezdésének második mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

„Ha a feladat folyamatos ellátást igényel és várhatóan tartós, egy naptári éven belül legalább három hónapot meghaladó időtartamú, és az erre az időszakra eső díjazás összege meghaladja a köztisztviselői illetményalap összegét, megbízásos jogviszony – a 2/A. § (2) bekezdése szerinti tolmácsolási feladat, illetve a költségvetési szervek belső ellenőrzéséről szóló 193/2003. (XI. 26.) Korm. rendelet szerinti belső ellenőrzési feladat kivételével – a Honvédelmi Minisztérium és a közvetlen alárendeltségébe tartozó szerveinél, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemnél, a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatalnál a közigazgatási államtitkár, a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél a Honvéd Vezérkar főnöke előzetes írásbeli engedélyével létesíthető.”

3. § Ez az utasítás a közzétételét követő 8. napon lép hatályba. Ezzel egyidejűleg az Ut.

b) 7. §-ának (2) bekezdésében a „2. § (2) bekezdése” szövegrész helyébe a „2. § (4) bekezdése” szövegrész,

c) 11. §-ának (2) bekezdésében a „2. § (2) bekezdésére” szövegrész helyébe a „2. § (4) bekezdésére” szövegrész

lép.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 99/2006. (HK 19.) HM utasítás 16. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2006. október 18. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére