• Tartalom

6/2006. (ÜK. 2.) LÜ utasítás

6/2006. (ÜK. 2.) LÜ utasítás

az ügyészségi szolgálati viszonnyal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/1995. (ÜK. 3.) LÜ utasítás módosításáról*

2006.03.01.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény 19. §-ának (6) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján – az érdek-képviseleti szervek és az Ügyészségi Alkalmazottak Országos Tanácsa véleményének figyelembevételével – a következő utasítást adom ki:

1. § (1) Az ügyészségi szolgálati viszonnyal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/1995. (ÜK. 3.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) 23. §-a a következő új (3)–(5) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg a jelenlegi (3)–(6) bekezdés számozása (6)-(9) bekezdésre változik:

„(3) Az ügyész, a magasabb vezető állású tisztviselő, a legfőbb ügyészségi, a katonai főügyészségi és az OKRI osztályvezető esetében a munkaidő nyolc óra harminc perckor kezdődik és tizenöt óra harminc percig, pénteken tizenhárom óra harminc percig tart (törzsmunkaidő). A munkaidő ezt meghaladó részét az ügyészségi alkalmazott – a munkáltatóval együttműködve, különösen a meghatározott időben elvégzendő feladatok figyelembe vételével, valamint az épület nyitvatartási rendjéhez igazodva – maga osztja be munkanapokra. Az ügyészségi alkalmazottra irányadó napi munkaidő nyolc és fél óra, pénteken hat óra.
(4) A munkáltatói jogkör gyakorlója megvonhatja a munkaidő beosztás kedvezményét, ha az ügyészségi alkalmazott a munkáját nem végzi megfelelően.
(5) A munkaidő napi nyolc óra, ha a nő terhessége megállapításától gyermeke egy éves koráig és a gyermekét egyedül nevelő férfi gyermeke egy éves koráig az egyenlőtlen munkaidő-beosztáshoz nem járul hozzá, illetőleg munkaidejét nem kívánja egyenlőtlenül beosztani.”

(2) Az Ut. 23. §-ának (9) bekezdésében „az (5) bekezdésben” szövegrész helyébe „a (8) bekezdésben” szövegrész lép.

2. § Az Ut. 27/A. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép.

„(1) A munkáltatói jogkör gyakorlója gondoskodik az ügyészségi alkalmazott
a) rendes munkaidejével,
b) rendkívüli munkaidejével,
c) ügyeletével, készenlétével,
d) szabadságának kiadásával,
e) betegszabadságának igénybe vételével,
f) egyéb munkaidő-kedvezményével
kapcsolatos adatok nyilvántartásáról. A nyilvántartásból megállapíthatónak kell lennie naptári naponként vagy egybefüggő 24 óránként a beosztott, valamint a teljesített rendes és rendkívüli munka, továbbá az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontjának. Ha az ügyészségi alkalmazott a munkaideje beosztását maga jogosult meghatározni az a) pontban előírt szabályt nem kell alkalmazni, a b) pontban említett adatokat pedig pihenőnap és munkaszüneti nap esetén kell nyilvántartani.”

3. § Ez az utasítás 2006. március 1-jén lép hatályba.

Dr. Polt Péter s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére