• Tartalom

68/2006. (HK 16.) HM utasítás

68/2006. (HK 16.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának, valamint Hatásköri Jegyzékének módosításáról*

2006.07.01.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2006. évi LVII. törvény hatálybalépésére – az egyes vezetői tisztségek megszűnéséből adódó feladatok továbbiakban történő ellátására az alábbi
utasítást
adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra, a Honvédelmi Minisztérium közvetlen alárendeltségébe, a miniszter közvetlen irányítása, illetve felügyelete alá tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezeteire terjed ki.

2. § A Honvédelmi Minisztérium 36/2005. (HK 9.) HM utasítással kiadott Szervezeti és Működési Szabályzatában (a továbbiakban: HM SZMSZ), nyilvántartási száma: 829/293., valamint a Honvédelmi Minisztérium Hatásköri Jegyzékében (a továbbiakban: HM HJ), nyilvántartási száma: 829/294., a HM közigazgatási államtitkár részére meghatározott feladat- és hatásköröket a továbbiakban a honvédelmi miniszter látja el.

3. § A HM SZMSZ-ben és HM HJ-ben a HM politikai államtitkár részére meghatározott feladat- és hatásköröket a továbbiakban a HM államtitkár látja el.

4. § A HM kabinetfőnök a továbbiakban közvetlenül irányítja a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály, valamint a HM Kommunikációs Főosztály tevékenységét.

5. § (1) A HM SZMSZ-ben és HM HJ-ben a HM jogi helyettes államtitkár, valamint a HM humánpolitikai helyettes államtitkár részére meghatározott feladat- és hatásköröket a továbbiakban a HM jogi és adminisztratív szakállamtitkár látja el.

(2) A HM SZMSZ-ben és HM HJ-ben a HM védelempolitikai helyettes államtitkár részére meghatározott feladat- és hatásköröket a továbbiakban a HM védelempolitikai szakállamtitkár látja el.

(3) A HM SZMSZ-ben és HM HJ-ben a HM védelemgazdasági helyettes államtitkár részére meghatározott feladat- és hatásköröket a továbbiakban a HM védelmi tervezési és infrastrukturális szakállamtitkár látja el.

6. § A HM SZMSZ-ben és HM HJ-ben a miniszteri biztosokra vonatkozó rendelkezések hatályukat vesztik. A HM Miniszteri Biztosi Iroda személyi állománya a továbbiakban a HM kabinetfőnök irányítása alatt folytatja tevékenységét.

7. § A honvédelmi célra feleslegesnek nyilvánított és a kincstári vagyoni körből kivont tárgyi eszközök és készletek (inkurrens ingó vagyon) vagyonkezelésével és hasznosításával összefüggő tevékenység irányítása a továbbiakban a HM kabinetfőnök feladatköre.

8. § Honvédelmi miniszteri döntést igénylő javaslatokat a HM kabinetfőnök és az államtitkár útján kell felterjeszteni.

9. § (1) Jelen utasítás 2006. július 1-jén lép hatályba, és 2006. július 31-én hatályát veszti.

(2) Jelen Utasítás hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a humánpolitikai helyettes államtitkári feladatok ellátásának ideiglenes szabályairól szóló 52/2006. (HK 11.) HM utasítás, valamint a védelemgazdasági helyettes államtitkári feladatok ellátásának ideiglenes szabályairól szóló 55/2006. (HK 12.) HM utasítás.

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítás – 9. § (1) bekezdése alapján – 2006. július 31-én hatályát veszti.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére