• Tartalom

77/2006. (HK 16.) HM utasítás

77/2006. (HK 16.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium átalakításával, szervezeti korszerűsítésével kapcsolatos feladatokról szóló 74/2006. (HK 16.) HM utasítás módosításáról*

2006.07.14.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Honvédelmi Minisztérium átalakításával, szervezeti korszerűsítésével kapcsolatos feladatokról szóló 74/2006. (HK 16.) HM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) módosítására az alábbi
utasítást
adom ki:

1. § Az Utasítás 1. § helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § Az Utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a HM Védelmi Hivatalra, valamint a HM Központi Ellenőrzési és Hatósági Hivatalra terjed ki.”

2. § (1) Az Utasítás 7. § (1) bekezdésében említett „2006. július 20.” szövegrész helyébe a „2006. július 27.”, valamint a „2006. július 26.” szövegrész helyébe „2006. július 31.” szövegrész lép.

(2) Az Utasítás 7. § (2) bekezdés első mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A HM szervezeti korszerűsítésében és létszámának csökkentésében érintett HM Védelmi Hivatal, HM Központi Ellenőrzési és Hatósági Hivatal és HM Központi Logisztikai Hivatal Előkészítő Törzs munkaköri jegyzékének módosítását a Hivatal főigazgatójának, valamint az Előkészítő Törzs vezetőjének javaslata alapján a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály készíti elő, és azt a miniszterhez kell felterjeszteni jóváhagyásra.”

(3) Az Utasítás 7. § (3) bekezdésében és a 8. § (13) bekezdésében említett „MH Műveleti Parancsnokság Előkészítő Törzs” szövegrész helyébe az „MH Művelet Irányító Központ” szövegrész lép.

(4) Az Utasítás 7. § (4) bekezdés első mondata helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(4) Felül kell vizsgálni a HM szervezeti korszerűsítésében és létszámának csökkentésében érintett HM Védelmi Hivatal és HM Központi Ellenőrzési és Hatósági Hivatal Alapító Okiratát, ki kell dolgozni annak módosítását, illetve az újonnan megalakuló szervezetek alapító okiratait.”

3. § (1) Az Utasítás 8. § (1) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Miniszteri Kabinet feladatrendszere kibővül a HM állománya személyügyi feladatainak ellátásával, szervezetébe beépítésre kerül a HM Személyzeti Főosztály szervezeti elemeit képező HM Személyügyi Osztály, valamint beépülnek a kontrolling feladatot ellátó szervezeti elemek.”

(2) Az Utasítás 8. § (4) bekezdés harmadik mondatában a „valamint a HM Kabinetiroda kontrolling feladatokat ellátó” rész hatályát veszti.

(3) Az Utasítás 8. § (7) bekezdésének második és harmadik mondata a hatályát veszti.

(4) Az Utasítás 8. § (10) bekezdése az alábbi mondattal egészül ki:

„A Humánpolitikai Főosztály humánstratégiával, szervezet-fejlesztési és humánpolitikai elvekkel összefüggésben jelentkező feladatai a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály feladatrendszerébe kerülnek átcsoportosításra.”
„(15) A HM Központi Ellenőrzési és Hatósági Hivatal szervezetébe beépül a HM Védelmi Hivatal szervezetébe tartozó MK Állandó NATO Képviselet Védelempolitikai Részleg, a Regionális Fegyverzet-korlátozási Képviselet, valamint az MK EBESZ képviselet teljes személyi állománya.”

4. § Jelen utasítás az aláírás napján lép hatályba.*

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 92/2009. (XI. 27.) HM utasítás 4. § 73. pontja hatályon kívül helyezte 2009. november 30. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja 2006. július 14.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére