• Tartalom

93/2006. (HK 18.) HM utasítás

93/2006. (HK 18.) HM utasítás

a szolgálati könyvek és a főnökségi kiadványok kiadásának rendjéről

2016.01.14.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény (a továbbiakban Hvt.) 52. § (1) bekezdés f) és 97. § (1) bekezdés n) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a Hvt. 109. § (1) bekezdésre – a szolgálati könyvek és a főnökségi kiadványok kiadásának rendjéről az alábbi


utasítást


adom ki:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Az utasítás hatálya

1. § (1) Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a HM közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, a honvédelmi miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire terjed ki.

(2) Az utasítást a honvédelmi tárca vezető és irányító szervei által készített szolgálati könyvek és főnökségi kiadványok kiadására kell alkalmazni.

(3) Az MH működését, készenlét fenntartását, szakmai tevékenységét és a katonai szolgálat ellátását az MH egészére, meghatározott részére vagy szakmai szervezeteire vonatkozó központi rendelkezések szabályozzák. Ezek előírásainak gyakorlati alkalmazását és szakmai végrehajtását a 4. § (1) bekezdése szerinti szolgálati könyvek és főnökségi kiadványok formájában történő kiadásuk könnyíti meg.

A szolgálati könyv és a főnökségi kiadvány fogalma

2. § Az utasítás alkalmazása során

(1) szolgálati könyv: a szabályzat és az alapdoktrína.

(2) főnökségi kiadvány: a doktrína, állandó működési eljárások, a szövetségi, illetve a NATO egységesítési dokumentumok (STANAG, AP stb.), a szakutasítás – ideértve a HM közigazgatási államtitkár, illetve helyettes államtitkárok által az ezen utasítás hatálybalépése előtt kiadott szakutasítást –, a műszaki leírás, a lőtáblázat, a kiképzési program, a tankönyv, a kézikönyv, a módszertani és tansegédlet (pl. programozott szakanyag, példatár, normatáblázat, kiképzés-szervezési szakanyag, oktatás-technikai leírás stb.), a jogszabályok vagy belső rendelkezések gyűjteménye, az ár- és cikkjegyzék, a hasonló rendeltetésű – 5. § (2) bekezdésének b) pontja szerinti – külföldi katonai és védelmi kiadványok fordítása, valamint a szolgálati könyvnek nem minősülő, de a szabályozott tevékenységet elősegítő – könyv, füzet, DVD, CD, videofilm vagy hangszalag formájában kiadásra kerülő – egyéb kiadvány.

A kiadás

3. §1 A kiadás - ezen utasítás alkalmazása szempontjából - magában foglalja a szolgálati könyveken és a főnökségi kiadványokon - a nyomdai munkálatok kivételével - végzendő valamennyi munkafolyamatot, azok megtervezésétől tárolásáig.

A kiadás rendje

4. § (1)2 Szolgálati könyvet a HM Szervezeti és Működési Szabályzata szerinti állami vezetők, a Honvéd Vezérkar főnöke (a továbbiakban: HVKF), valamint szakutasítás esetében a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (2) bekezdésében felsorolt személyek jogosultak kiadni. Főnökségi kiadványt a HVKF, a főosztályvezetők, a csoportfőnökök, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum kivételével a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek vezetői, a miniszter közvetlen irányítása alá tartozó központi hivatalok főigazgatói, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, az MH egészségügyi főnöke, az MH Kiképzési és Doktrinális Központ parancsnoka és az MH Geoinformációs Szolgálat szolgálatfőnöke (a továbbiakban együtt: kiadásra jogosultak) jogosult kiadni.

(2)3 A szolgálati könyveket és a főnökségi kiadványokat az MH Geoinformációs Szolgálat (a továbbiakban: Szolgálat) jelenteti meg és tervezi költségeit.

(3)4 A szolgálati könyvek cikkszámmal történő ellátását, elosztását és tárolását a Szolgálat végzi. Azok módosítására, hatályon kívül helyezésére és bevonására (visszavonására) a kiadásra jogosult intézkedik.

(4) A főnökségi kiadványokkal kapcsolatos összes tevékenységet – a költségelszámolás, a nyomdai előállítás, elosztás és tárolás kivételével – a kiadásra jogosult végzi.

II. Fejezet

A KIADÁS TERVEZÉSE

5. § (1)5 A szolgálati könyvek és a főnökségi kiadványok kiadásával kapcsolatos feladatokat éves kiadási tervben (a továbbiakban: kiadási terv) kell meghatározni, a (3) bekezdésben meghatározott időszakra tervezve, a szolgálati könyvek elsőbbségét figyelembe véve. A tervjavaslatot a szolgálati könyv, illetve főnökségi kiadvány kiadására jogosultak készítik el.

(2)6 A kiadási terv összeállításához a javaslatokat a kiadásra jogosultak a tárgyévet megelőző évben július 20-ig megküldik a Szolgálathoz.

a)7 A szolgálatfőnök a javaslatok alapján állítja össze a kiadási tervet - a tervezett költségvetés függvényében, legkésőbb szeptember 20-ig -, amelyet a honvédelmi miniszter hagy jóvá.

b) A szolgálati könyvek és a főnökségi kiadványok kéziratainak elkészítéséhez szükséges idegen nyelvű dokumentációt a kiadásra jogosultak beszerzik, valamint intézkednek annak fordítására és további munkáira. Az MK Katonai Felderítő Hivatal a kéziratok elkészítéséhez szükséges idegen nyelvű dokumentációt más forrásból is beszerezheti.

c)8 A kiadásra jogosultak összekötőket jelölnek ki a Szolgálat irányába. A Szolgálat – szükség esetén – évente egyszer értekezletet, tájékoztatást tart a részükre.

(3)9 A kiadási tervek az adott naptári év január 1-jétől a október 31-ig terjedő időszakot ölelik fel.

(4) A kiadási tervben szükségessé vált tervmódosítás – amennyiben többletköltséget igényel – a honvédelmi miniszter jóváhagyásával történhet. Ha nem jár többlet ráfordítással, úgy a kiadásra jogosult döntésével módosítható, egy korábban jóváhagyott kiadvány átütemezése mellett.

III. Fejezet

A KIADVÁNYOK KIDOLGOZÁSA

A kidolgozói munka

6. § (1) A kiadvány kidolgozásával kapcsolatos munka – a 3. § szerinti kiadáson belül – a megbízástól a nyomdába adásig terjedő tevékenységek összessége.

Ezek:

a) a szerkesztőbizottság kijelölése;

b) a tartalmi vázlat elkészítése;

c) a kidolgozó csoport (kidolgozó) kijelölése;

d) a forrásmunkák tanulmányozása, idegen nyelvű források fordítása;

e) a kézirat szövegtervezetének megírása;

f) a tervezet véleményeztetése;

g) a kézirat egyeztető szerkesztése;

h) a kézirat lektorálása;

i) a kézirat kiadói lektorálása;

j) a kézirat előkészítése, szerkesztése;

k) a kézirat jóváhagyása;

l) a kézirat nyomdai előkészítése;

m) a kézirat átadása sokszorosításra a nyomdának.

(2) Szolgálati könyv kiadásakor az (1) bekezdés:

a)–f), h) és k) alpontjai szerinti munkákat a kiadásra jogosultak;

10 a g) alpontban megfogalmazott munkát a kiadásra jogosultak a Szolgálattal együttműködve;

11 az i), j), l) és m) alpontokban megfogalmazott munkákat pedig a Szolgálat végzi el.

(3)12 Főnökségi kiadvány esetén az (1) bekezdés i), l) és m) alpontjai szerinti munkákat a Szolgálat, a többit a kiadásra jogosultak végzik.

A kidolgozói munkák tartalma

7. § (1)13 A szolgálati könyvek és főnökségi kiadványok elkészítésére a kiadásra jogosultak szerkesztőbizottságot és kidolgozó csoportot vagy kidolgozót (a továbbiakban együtt: kidolgozó csoport) jelölnek ki. Az MH geoinformációs szolgálatfőnök a szerkesztőbizottságba egyeztető szerkesztőt jelöl ki. Az MK Katonai Felderítő Hivatal esetében egyeztető szerkesztőnek csak „C” típusú nemzetbiztonsági ellenőrzéssel rendelkező személy jelölhető ki.

A. Szerkesztőbizottság feladatai:

a) a szolgálati könyv és főnökségi kiadvány tartalmi vázlatának elkészítése;

b) javaslattétel a kidolgozó csoport összetételére vagy a kidolgozó személyére és a szaklektorokra;

c) a kidolgozó csoport által készített szövegtervezet elbírálása;

d) a kész kiadvány előterjesztése jóváhagyásra a kiadásra jogosultnak.

B. Kidolgozó csoport feladatai:

a) a saját vagy külföldi forrásmunkák tanulmányozása;

b) a kézirat elkészítése;

c) az ábraanyag megrajzolása, fényképek elkészítése;

d) a kézirat lektorálás utáni késszé tétele;

e) a kézirat átadása a szerkesztőbizottságnak.

(2) A kiadásra jogosult köteles a kidolgozó által elkészített kézirat tervezetét szaklektorral lektoráltatni. A lektor felelős a kézirat szövegének és ábraanyagának szakmai helyességéért, a szerződésben meghatározott feladat érdemi (szellemi) munkavégzésének megvalósulásáért. Megfelelően érvényesítenie kell a Magyar Honvédség belső szabályozó tevékenységének rendjéről szóló HM utasításban14 a belső rendelkezések szerkesztésére előírt követelményeket.

(3) A szolgálati könyvek és főnökségi kiadványok tervezetének kidolgozásával párhuzamosan egyeztető szerkesztést kell végeztetni. Az egyeztető szerkesztő feladata: a kézirat szerkezeti és formai előírásainak, valamint a katonai terminológiai és a nyelvhelyességi követelmények érvényre juttatása.

(4)15 Jóváhagyás előtt a főnökségi kiadvány kiadói lektorálása során, az MH geoinformációs szolgálatfőnök által kijelölt személy ellenőrzi a kéziratot nyelvhelyesség, forma és nyomdai gyártásra alkalmasság szempontjából.

(5) A kézirat-előkészítés, szerkesztés során a kéziratot olyan állapotba kell hozni, hogy annak szerkezete, szövege és ábraanyaga előírás szerinti és nyomdai munkavégzésre alkalmas legyen.

(6) A szakmai és kiadói szempontból lektorált kiadvány jóváhagyásra visszakerül a kiadásra jogosulthoz.

a) A kiadvány jóváhagyásakor a kiadásra jogosult:

– aláírásával tanúsítja, hogy a kéziratot kiadásra alkalmasnak ítéli;

– kiadja a hatályba léptetésre, valamint az elosztásra vonatkozó rendeletet, utasítást, illetve intézkedést.

b)16 Jóváhagyás nélkül végleges tartalmú szolgálati könyv, illetve főnökségi kiadvány nem küldhető meg a Szolgálathoz.

(7) A nyomdai előkészítés a nyomdai munka előkészítése annak érdekében, hogy a kézirat alapján a nyomda a kiadványt előállíthassa. Az ezt végző szerkesztő feladata a kézirat végleges külső formájának ellenőrzése, megszerkesztése, tipizálása.

(8)17 Az MH geoinformációs szolgálatfőnök intézkedik a 11. § szerinti nyomdai munkákra.

Megbízás a kidolgozói munka elvégzésére

8. § (1)18 A kidolgozói munkákra a szerkesztőbizottságban és a kidolgozó csoportban résztvevőket, a fordítókat, megalkotókat, átdolgozókat, szerkesztőket, szaklektorokat, gépírókat, rajzolókat és fényképészeket a kiadásra jogosult, az egyeztető szerkesztőt és a kiadói lektort az MH geoinformációs szolgálatfőnök jelöli ki vagy kéri fel.

(2) A kidolgozói munkákra elsősorban a kiadásra jogosult állományába vagy szolgálati alárendeltségébe tartozó személyeket kell kijelölni. Megfelelő szakember hiányában – a titokvédelmi előírások figyelembevételével – más katonai szervezet állományába tartozót annak állományilletékes parancsnoka engedélyével, valamint MH-n kívüli személyt is be lehet vonni.

(3)19 A kijelölt személyekkel az elvégzendő munkára a szolgálati, közszolgálati, közalkalmazotti jogviszonyon kívüli tevékenységek díjazásáról szóló HM utasítás szerinti szerződést kell kötni, amelyet az MH geoinformációs szolgálatfőnök köt meg a munka megkezdése előtt.

IV. Fejezet

A KIADVÁNYOK HATÁLYBA LÉPTETÉSE

9. § (1) A szolgálati könyvet a kiadásra jogosultak rendelettel, utasítással, illetve intézkedéssel léptetik hatályba.

(2) A hatályba léptetésről szóló rendeletet, utasítást, illetve intézkedést a kiadásra jogosultak készítik elő. Ezekben rendelkezni kell a hatálybalépés időpontjáról, továbbá a korábbi rendelkezések, szolgálati könyvek és főnökségi kiadványok hatályon kívül helyezéséről.

(3)20 A szolgálati könyv hatályba léptetéséről szóló rendelet, utasítás, illetve intézkedés egy példányát a Szolgálatnak kell megküldeni, aki azt a szolgálati könyv cikkszámával ellátva – a Honvédelmi Közlönyben történő közzététel céljából – a HM Jogi Főosztálynak (a továbbiakban: HM JF) továbbküldi.

(4)21 A főnökségi kiadvány hatályba léptetésére a kiadásra jogosult intézkedik. Ha a főnökségi kiadvány megjelentetése nem intézkedéssel történik, akkor a kiadás tényéről és előírásainak alkalmazásáról közleményt kell készíteni. A hatályba léptető intézkedést, illetőleg a közleményt a Honvédelmi Közlönyben történő közzététel céljából a Szolgálaton keresztül a HM JF-nek kell megküldeni.

(5) A hatályba léptetésről szóló rendelkezés számát a szolgálati könyvben, illetőleg a főnökségi kiadványban meg kell jelentetni.

V. Fejezet

A KIDOLGOZÓI MUNKÁK DÍJAZÁSA

10. § (1) A szolgálati könyvek és főnökségi kiadványok elkészítésével kapcsolatos munkákat – a kiadásra jogosultak döntése alapján – az azzal megbízott személyek szolgálati tevékenységük keretében, illetve azon kívül végezhetik.

(2) Azoknak, akik szolgálati könyv vagy főnökségi kiadvány elkészítésében szolgálati feladatukon kívül kidolgozóként vettek részt, díjazás jár. Szerzői díjra jogosult a megalkotó, fordító, átdolgozó, rajzoló és fényképész. Egyéb megbízási díjra jogosult a szerkesztő, lektor és a gépíró, illetve egyéb – a kiadvány elkészítésével összefüggő – tevékenységet végző személy.

(3) Díjazást elszámolni csak a jóváhagyott kézirat alapján lehet. Kivételt képeznek a fordítások, a gépírói és a rajzolói munkák, amelyeknek a hatályos szabályok22 alapján elszámolt díját elkészülés után – a szerkesztőbizottság írásbeli javaslatára – a kiadásra jogosult hozzájárulásával azonnal ki lehet fizetni.

(4)23 A szerzői díj és az egyéb megbízási díj mértékét és kifizetésének szabályait a szolgálati, köztisztviselői, közalkalmazotti jogviszonyon és munkaviszonyon kívüli tevékenységek díjazásáról szóló hatályos HM utasítás24 szabályozza, amelynek alapján a számfejtést és a kifizetést a Szolgálat végzi.

VI. Fejezet

11. §25

VII. Fejezet

A KIADVÁNYOK ELOSZTÁSA, ÁTADÁSA, MÓDOSÍTÁSA, HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSE, BEVONÁSA

Az elosztás és az átadás

12. § (1)26 Az elkészült szolgálati könyvek és főnökségi kiadványok ármegállapítását a Szolgálat végzi, a hatályos szabályozók alapján. A kiadványok kereskedelmi értékét (árát) a Honvédelmi Közlöny tartalmazza.

(2) A honvédelmi tárca költségvetési szerveit térítés nélkül kell szolgálati könyvekkel és főnökségi kiadványokkal ellátni.

a)27 A honvédelmi tárca költségvetési szervein kívüli szervek számára, a titokvédelmi szempontok figyelembevételével a kiadásra jogosultak döntése alapján, térítés ellenében lehet szolgálati könyvet és főnökségi kiadványt átadni. Ez esetben az (1) bekezdés szerinti szabályozók és a kiadvány összes költsége, illetve példányszáma alapján az MH geoinformációs szolgálatfőnök állapítja meg a térítést.

b)28 A honvédelmi tárca érdekeit elősegítő esetekben, a HM közigazgatási államtitkár engedélyével korlátozott példányszámban szolgálati könyv vagy főnökségi kiadvány más szerv számára térítés nélkül is átadható.

(3)29 A minősítés nélküli szolgálati könyvek és főnökségi kiadványok – megfelelő fizetőképes kereslet esetén – kiskereskedelmi könyvárusításra is átadhatók, az egyes példányok előállítási költségénél nem alacsonyabb áron. Erről – a kiadásra jogosultak hozzájárulásával – az MH geoinformációs szolgálatfőnök dönthet.

(4) Külföldi katonai személy vagy szervezet részére szolgálati könyvet és főnökségi kiadványt – a kereskedelmi forgalomban is kaphatók kivételével – csak a honvédelmi miniszter engedélyével lehet átadni.

(5)30 A katonai szervezeteknek a szolgálati könyveket és főnökségi kiadványokat a kiadásra jogosult rendelete, utasítása, illetve intézkedése alapján a Szolgálat osztja el, küldi meg. A szolgálati könyvek és főnökségi kiadványok tárolását és raktározását a Szolgálathoz tartozó Központi Szabályzatraktár (a továbbiakban: Raktár) végzi.

(6)31 Az új szolgálati könyvet vagy főnökségi kiadványt központilag – igénylés nélkül – kell elosztani. Az első ellátmányon felül szükséges szolgálati könyveket és főnökségi kiadványokat a katonai szervezetek az MH geoinformációs szolgálatfőnöktől igényelhetik.

A módosítás és a kiegészítés

13. §32 Szolgálati könyvet és főnökségi kiadványt a kiadásra jogosultak rendeletével, utasításával, illetve intézkedésével, a kiadás szabályai szerint – a rejtjelző szakdokumentumok kivételével – a Szolgálat útján kell módosítani, illetve kiegészíteni.

Eljárás elvesztés vagy megsemmisülés esetén

14. § (1) Szolgálati könyv és főnökségi kiadvány elvesztése vagy megsemmisülése esetén a hatályos szabályozóknak33 megfelelően kell eljárni.

(2)34 A szigorúan titkos vagy titkos, bizalmas és korlátozott terjesztésű minősítési szolgálati könyv és főnökségi kiadvány elvesztését vagy megsemmisülését a titokvédelmi jogszabályok előírásai szerint kell kezelni és jelenteni. Az ügy kivizsgálásáról szóló okmány egy példányát a nyilvántartásból való törlés céljából meg kell küldeni a Szolgálatnak.

A hatályon kívül helyezés és a bevonás (visszavonás)

15. § (1)35 A szolgálati könyv és a főnökségi kiadvány hatályon kívül helyezésére, illetőleg bevonására (visszavonására) a kiadásra jogosult intézkedik. A rendelet, utasítás, illetve intézkedés egy példányát – a rejtjelző szakdokumentációkat bevonó (visszavonó) intézkedések kivételével – a Honvédelmi Közlönyben történő közzététel céljából meg kell küldeni a HM JF-nek, egy példányát a Szolgálatnak is.

(2) A hatályon kívül helyezett szolgálati könyveket és főnökségi kiadványokat a katonai szervezetek a HM–MH Titokvédelmi és Ügyviteli Szabályzat36 előírásai szerint saját hatáskörükben semmisítik meg.

(3) Bevonásról (visszavonásról) szóló rendelet, utasítás, illetve intézkedés esetén a katonai szervezetek a használatukban levő szolgálati könyvet és főnökségi kiadványt a Raktárba szállítják be. Hasonlóan kell eljárni a katonai szervezet felszámolása esetén is.

(4)37 A feleslegessé vált szolgálati könyveket és főnökségi kiadványokat az ellátási rend figyelembevételével kell megküldeni a Szolgálathoz.

VIII. Fejezet

A KIADVÁNYOK HATÁLYA, ÉS A KÖTELES PÉLDÁNYOK SZOLGÁLTATÁSA

A szolgálati könyvek és a főnökségi kiadványok hatályának figyelemmel kísérése

16. § A kiadásra jogosultak kötelesek folyamatosan figyelemmel kísérni kiadványaik tartalmi és időbeli hatályát és minősítésének szükségességét, valamint évente egy alkalommal intézkedni a szükségtelenné vált kiadványok hatályon kívül helyezésére.

A köteles példányok szolgáltatása

17. § (1)38 A polgári sajtótermékek köteles és tiszteletpéldányairól szóló előírásoktól eltérően, a szolgálati könyvből és főnökségi kiadványból a Szolgálat köteles példányt csak a (2) bekezdés szerint szolgáltathat. A kidolgozó munkában részt vevők tiszteletpéldányt a kiadásra jogosult döntése alapján kaphatnak.

(2) Minden szolgálati könyvből és főnökségi kiadványból azok kiadásakor köteles példányt kapnak:

a) minősítés nélküli, titkos, bizalmas, illetve korlátozott terjesztésű kiadványokból a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem könyvtára három-három példányt;

b) szigorúan titkos minősítésű kiadványokból – azoknak a kiadványoknak a kivételével, amelyek megismerését külön rendelkezés írja elő – a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem könyvtára három példányt.

(3) Szigorúan titkos minősítésű, hatályon kívül helyezett szolgálati könyvet és főnökségi kiadványt minősítésének törlése után három példányban át kell adni a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumnak.

(4) A minősítés törlése nélkül az átadásra kizárólag a honvédelmi miniszter adhat engedélyt.

(5)39 A köteles példányok megküldéséért az MH geoinformációs szolgálatfőnök a felelős.

IX. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

18. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba. Egyidejűleg a szolgálati könyvek és a főnökségi kiadványok kiadásának rendjéről szóló 16/1995. (HK 25.) MH vezérkari főnöki intézkedés hatályát veszti.

2

A 4. § (1) bekezdése az 1/2006. (I. 13.) HM utasítás 9. §-ával megállapított szöveg.

3

A 4. § (2) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés a) pontja szerint módosított szöveg.

4

A 4. § (3) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg.

5

Az 5. § (1) bekezdése az 1/2006. (I. 13.) HM utasítás 10. §-a szerint módosított szöveg.

6

Az 5. § (2) bekezdés nyitó szövegrésze a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 5. § (2) bekezdés a) pontja a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

8

Az 5. § (2) bekezdés c) pontja a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg.

9

Az 5. § (3) bekezdése a 38/2009. (V. 20.) HM utasítás 1. §-ával megállapított, az 1/2016. (I. 13.) HM utasítás 11. §-a szerint módosított szöveg.

10

A 6. § (2) bekezdés második franciabekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés e) pontja szerint módosított szöveg.

11

A 6. § (2) bekezdés harmadik franciabekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg.

12

A 6. § (3) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg.

13

A 7. § (1) bekezdés nyitó szövegrésze a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés c) pontja szerint módosított szöveg.

15

A 7. § (4) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés c) pontja szerint módosított szöveg.

16

A 7. § (6) bekezdés b) pontja a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés d) pontja szerint módosított szöveg.

17

A 7. § (8) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés c) pontja szerint módosított szöveg.

18

A 8. § (1) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés c) pontja szerint módosított szöveg.

19

A 8. § (3) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 9. § (3) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés f) pontja szerint módosított szöveg.

21

A 9. § (4) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés g) pontja szerint módosított szöveg.

23

A 10. § (4) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg.

25

A VI. Fejezet címét és a 11. §-t a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 7. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte.

26

A 12. § (1) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg.

27

A 12. § (2) bekezdés a) pontja a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés c) pontja szerint módosított szöveg.

28

A 12. § (2) bekezdés b) pontja az 54/2011. (V. 13.) HM utasítás 13. §-a szerint módosított szöveg.

29

A 12. § (3) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés c) pontja szerint módosított szöveg.

30

A 12. § (5) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés b) és d) pontja szerint módosított szöveg.

31

A 12. § (6) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés h) pontja szerint módosított szöveg.

32

A 13. § a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg.

33

A HM–MH Titokvédelmi és Ügyviteli Szabályzat (Ált/3)

34

A 14. § (2) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés f) pontja szerint módosított szöveg.

35

A 15. § (1) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés f) pontja szerint módosított szöveg.

36

Ált/3

37

A 15. § (4) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés d) pontja szerint módosított szöveg.

38

A 17. § (1) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg.

39

A 17. § (5) bekezdése a 92/2007. (HK 16.) HM utasítás 8. § (2) bekezdés c) pontja szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére