• Tartalom

95/2006. (HK 19.) HM utasítás

95/2006. (HK 19.) HM utasítás

a Magyar Honvédség integrált logisztikai rendszerének kialakításával összefüggő egyes feladatok végrehajtásáról*

2006.08.31.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a Magyar Honvédség 2004–2013 közötti időszakra vonatkozó átalakításával és az új szervezeti struktúrájának kialakításáról szóló 2236/2003. (X. 1.) és az államháztartás hatékony működését elősegítő szervezeti átalakításokról és az azokat megalapozó intézkedésekről szóló 2118/2006. (VI. 30.) Korm. határozatokban foglaltakra – a Magyar Honvédség integrált logisztikai rendszerének kialakításával összefüggő egyes feladatok végrehajtásáról az alábbi
utasítást
adom ki:

1. § Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a miniszter alárendeltségébe tartozó szervezetkre, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire.

2. § Az MH integrált logisztikai rendszere kialakításával összefüggő feladatok végrehajtása során az alábbi alapelveket kell érvényesíteni:

a) a szervezeti és vezetési szintek, a feladat-, jog- és hatáskörök egyértelmű szétválasztása;

b) egymásra épülő termelői és fogyasztói logisztikai feladatrendszerek kialakítása;

c) képesség- és feladatorientáltság, költséghatékonyság érvényesítése;

d) a logisztikai támogatás nagyobb súllyal támaszkodjon a piaci kapacitások kihasználására;

e) tegye lehetővé az új szervezeti és eljárási rendű termelői logisztikai rendszerre történő átállást 2007. január elsejétől;

f) biztosítson alapot a fogyasztói logisztikai rendszer további átalakításához.

3. § A logisztikai rendszer átalakítása végrehajtásának irányítása és felügyelete érdekében Logisztikai Munkacsoport (a továbbiakban: Munkacsoport) kerül létrehozásra.

4. § (1) A Munkacsoport rendeltetése: a miniszter kizárólagos hatáskörébe tartozó döntésekkel kapcsolatos javaslatok előkészítése, illetve az integrált logisztikai rendszer kialakításához szükséges alapvető szakmai döntések meghozatala, a kidolgozói munka teljes szakmai irányítása.

(2) A Munkacsoport vezetője a HM védelmi tervezési és infrastrukturális szakállamtitkár.

(3) A Munkacsoport titkára a HM védelemgazdasági főosztályvezető.

(4) A Munkacsoport tagjai: a HM tervezési és koordinációs főosztályvezető, a HM védelmi tervezési főosztályvezető, a HM Központi Logisztikai Hivatal Előkészítő Törzs vezetője, a HM hadműveleti és kiképzési főosztályvezető, a HM haderőtervezési főosztályvezető, a HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal főigazgatója, a HM Ingatlankezelési Hivatal főigazgatója, a HM Nemzetközi és Rendezvényszervező Hivatal főigazgatója, a HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatal vezérigazgatója, a HM Technológiai Hivatal főigazgatója, és az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság parancsnoka.

(5) A Munkacsoport vezetője a Munkacsoport ülésére a konkrét döntések meghozatalához vagy előkészítéséhez szükséges információkkal rendelkező bármely HM és MH szervezet képviselőjét tanácskozási joggal meghívhatja.

(6) A Munkacsoport működési rendjét maga határozza meg.

5. § (1) A Munkacsoport alapfeladatai:

a) az MH integrált logisztikai rendszerének működési rendjére és szervezeti felépítésére vonatkozó miniszteri szintű döntést igénylő javaslatok összeállítása.

Határidő:    2006. augusztus 28.

b) Miniszteri döntés alapján az integrált logisztikai rendszer egyes szervezetei és vezetési szintjei feladat-, jog- és hatáskörének meghatározása, a kapcsolódó tervokmányok kidolgozása.

Határidő:    2006. szeptember 9.

c) A kidolgozói munka szakmai irányítása és az átalakítás koordinációja.

Határidő:    2006. december 31.

(2) A Munkacsoport hatáskörében jogosult:

a) az érintett szervezetektől információt, adatot bekérni, az érintett személyeket meghallgatni, illetve beszámoltatni;

b) az utasítás hatálya alá tartozó szervezetek részére feladatot meghatározni.

6. § A Munkacsoport az integrált logisztikai rendszer kialakítás során kiemelt figyelmet fordít az alábbiakra:

(1) A rendszer működésének elemzése, átalakítási irányok meghatározása.

(2) A rendszer folyamatainak, működési rendjének és szervezeti felépítésének egyértelmű elkülönítése, a HM, az MH különböző szintű szervezetei feladatainak egyértelmű elhatárolása.

(3) A rendszer és a külső érintettek (NATO, EU, tárcán kívüli kormányzati és nem kormányzati szervek, önkormányzatok és gazdasági társaságok) főbb kapcsolódási pontjainak kialakítása.

(4) A gazdálkodással kapcsolatos szabályozók harmonizálása.

(5) A rendszer kialakításával kapcsolatos további kidolgozó munkához szükséges tervokmányok és szabályozók összeállítása.

7. § Az utasítás az aláírása napján lép hatályba,* ezzel egyidőben hatályát veszti a Magyar Honvédség központi logisztikai feladatokat ellátó szervezete kialakításával összefüggő előkészítő feladatokról szóló 54/2005. (HK 12.) HM utasítás.

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 92/2009. (XI. 27.) HM utasítás 4. § 77. pontja hatályon kívül helyezte 2009. november 30. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja 2006. augusztus 31.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére