• Tartalom

10/2007. (BK 12.) ÖTM utasítás

10/2007. (BK 12.) ÖTM utasítás

az önkormányzati és területfejlesztési miniszter irányítása alatt álló költségvetési szervek hivatásos állományú tagjai, köztisztviselői és közalkalmazottai részére 2007. január 1-jétől a személyi juttatás terhére teljesítendő egyes kifizetésekről*

2007.06.15.
Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter irányítása alatt álló költségvetési szervek hivatásos, köztisztviselői és közalkalmazotti állománya részére a 2007. évre vonatkozóan a személyi juttatás terhére teljesítendő egyes kifizetésekkel kapcsolatban kiadom az alábbi
utasítást.
1. Az utasítás hatálya kiterjed az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium költségvetési fejezeten belül az önkormányzati és területfejlesztési miniszter irányítása alatt álló költségvetési szervekre és az azokkal hivatásos, köztisztviselői és közalkalmazotti jogviszonyban álló személyi állományra.
2. A ruházati költségtérítés mértéke a 2007. évben:
a) hivatásos állományúak esetén 92 000 Ft/fő,
b) köztisztviselők esetén 73 600 Ft/fő,
c) közalkalmazottak esetén 45 000 Ft/fő.
A ruházati költségtérítést 2007. május 1–31. közötti időszakban, egy összegben, a jogosultságra vonatkozó szabályok figyelembevételével kell kifizetni.
3. A közalkalmazotti állomány részére 2007. május 31-ig egyszeri 5000 Ft-os, 2007. december 15-ig további egyszeri 4000 Ft-os ajándékutalványt kell biztosítani. A köztisztviselői állomány részére 2007. december 15-ig egy alkalommal 6000 Ft-os ajándékutalványt kell biztosítani.
4. A hivatásos, köztisztviselői és közalkalmazotti személyi állomány havonta a következő mértékű étkezési hozzájárulásban részesül:
a) kizárólag fogyasztásra, készételvásárlásra feljogosító utalvány esetén 5000 Ft értékben, vagy
b) a munkáltató által az étkezőhelyi vendéglátás, munkahelyi étkeztetés, közétkeztetés nyújtása, vagy kizárólag e szolgáltatások igénybevételére jogosító utalvány adása esetén 10 000 Ft összegben.
5. Az illetménynek pénzintézetnél nyitott bankszámlára történő – törvény által kötelezően előírt – átutalásából adódó többletköltséget a munkáltató évi 2000 Ft összegben köteles megtéríteni az érintettnek legkésőbb 2007. december 31-ig.
6. A hivatásos, köztisztviselői és közalkalmazotti személyi állomány tagjának gyermeke szülője útján legalább 14 500 Ft/gyermek összegű iskolakezdési támogatásban részesül, ha a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 1. számú mellékletének 8.30. pontjában meghatározott feltételek teljesülnek. A támogatás összege az adott intézmény költségvetési helyzetétől függően, az intézmény vezetőjének döntése alapján a 20 000 Ft/gyermek összegig emelhető. A gyermek, tanuló mindkét szülő útján részesül iskolakezdési támogatásban, ha a szülőkre jelen utasítás személyi hatálya kiterjed. A kifizetésről 2007. augusztus 5-ig kell rendelkezni.
7. A hivatásos, köztisztviselői és közalkalmazotti személyi állomány önkéntes magán-nyugdíjpénztári tagsággal rendelkező részének befizetéseit a munkáltató legalább 1000 Ft/fő/hó összeggel köteles támogatni. A személyi állomány azon tagjait, akik a jelen utasítás hatályba lépését követően létesítenek önkéntes magán-nyugdíjpénztári tagságot, a fenti támogatás belépésük igazolásától illeti meg.
8. A munkáltató pénzügyi, költségvetési helyzetének figyelembevételével az érdekegyeztetés helyi szintjén a partnerek az ebben az utasításban megállapított juttatásoknál magasabb összegű juttatásokban is megállapodhatnak.
9. Jelen szabályozásban érintett költségvetési szerv vezetőjének meg kell határoznia intézményének azon szervezeti egységét, amely ellátja a munkáltatónál az adóköteles béren kívüli juttatások nyilvántartását, külön jogszabályban meghatározott esetekben előforduló adófizetési, az érintett személyek munkaviszonyának megszüntetése esetén esetlegesen szükségessé váló adófizetési és adóbevallási kötelezettséget.
10. Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, rendelkezéseit 2007. január 1. napjától kell alkalmazni. Az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a belügyminiszter irányítása alatt álló költségvetési szervek köztisztviselői, közalkalmazottai, munkavállalói részére 2006. január 1-jétől a személyi juttatás terhére teljesítendő egyes kifizetésekről szóló 15/2006. (BK 8.) BM utasítás.
Dr. Lamperth Mónika s. k.,
önkormányzati és területfejlesztési miniszter
*

Az utasítást a 9/2008. (BK. 10.) ÖTM utasítás 11. pontja hatályon kívül helyezte 2008. május 22. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére