• Tartalom

101/2007. (HK 18.) HM utasítás

101/2007. (HK 18.) HM utasítás

a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem átalakításának feladatairól*

2007.08.30.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény (a továbbiakban: Hvt.) 52. § (1) bekezdésének f) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény egyetemi autonómiát és fenntartói irányítást biztosító szabályaira, valamint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Szenátusának 2007. július 24-én meghozott döntésére – átalakítás, szervezeti korszerűsítés és létszámcsökkentés feladatai végrehajtása érdekében az alábbi
utasítást
adom ki.

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre (a továbbiakban: ZMNE), valamint a rájuk vonatkozó mértékben a honvédelmi miniszter közvetlen irányítása alá tartozó, illetve katonai szervezetekre terjed ki.

2. § Az államreform célkitűzéseivel összhangban, a ZMNE Szenátusa 2007. július 24-i javaslata alapján, a ZMNE szervezetének átalakításával, létszámának csökkentésével a Magyar Honvédség képzési igényeihez jobban igazodó, kisebb létszámú, hatékonyabban és költségtakarékosabban működő ZMNE struktúra kerül kialakításra.

3. § A ZMNE szervezetének szükséges mértékű racionalizálásával, illetve létszámának csökkentésével a Honvédelmi Minisztérium költségvetési fejezetből – a Szenátus javaslatával összhangban – 2007. november 1-jétől legfeljebb 520 fő (+400 fő hallgató) finanszírozását biztosítom.

4. § (1) A 3. §-ban foglaltakból eredő átalakítás és létszámcsökkentés végrehajtásáért, valamint az azzal összefüggő miniszteri döntések előkészítéséért, felterjesztéséért, a jogszabályoknak megfelelő ütemezésű egyeztetési és személyügyi eljárások lefolytatásáért a ZMNE rektora felelős.

(2) A ZMNE-t érintő szervezési feladattal összefüggésben a HM kabinetfőnöke és szakállamtitkárai, valamint a Honvéd Vezérkar főnöke – szakterületi érintettség esetén – folyamatosan biztosítják az irányításuk alá tartozó szervek és szervezetek szükséges mértékű közreműködését.

5. § A ZMNE rektora az átalakítási feladatok végrehajtásának helyzetéről minden hónap 18-áig adatokat szolgáltat a HM tervezési és koordinációs főosztályvezető részére, melyet a HM tervezési és koordinációs főosztályvezető a haderőátalakítás aktuális helyzetéről készítendő havi jelentésben terjeszt fel a HM államtitkára részére.

6. § Ez az utasítás az aláírása napján lép hatályba.*

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 25/2012. (IV. 21.) HM utasítás 1. § (1) bekezdés p) pontja hatályon kívül helyezte 2012. április 22. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja 2007. augusztus 30.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére