• Tartalom

11/2007. (HK 3.) HM utasítás

11/2007. (HK 3.) HM utasítás

a 2007. évi intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének és jóváhagyásának rendjéről*

2007.01.31.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 49. § a) pontjára, valamint az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ámr.) elemi költségvetésre vonatkozó előírásaira – a 2007. évi intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjére a következő utasítást adom ki.

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a miniszter alárendeltségébe, közvetlen és fenntartói irányítása alá tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) feladattal érintett katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezet) terjed ki.

Az intézményi költségvetési tervezés
végrehajtásának főbb elvei

2. § (1) Az utasítás 2. számú melléklete szerinti pénzügyi jellegű előirányzatokat, a saját pénzügyi és számviteli szervezeti elemmel rendelkező honvédelmi szervezetek (a továbbiakban SGSZ) kivételével a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség (a továbbiakban: HM KPÜ) szervezeti elemei tervezik.

(2) Az MH és a logisztikai ellátási (utaltsági) körébe tartozó szervezetek csapatköltségvetésének logisztikai jellegű előirányzatait a HM fejezet 2007–2009. évi költségvetési tervének összeállításához szükséges adatszolgáltatás rendjéről szóló 106/2006. HM utasításban meghatározottak figyelembevételével az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) – a honvédelmi szervezetek közvetlen szolgálati elöljáróinak szükség szerinti bevonásával, a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökséggel (a továbbiakban: HM FLÜ) egyeztetetten – tervezi.

(3) Az MH központi logisztikai költségvetését a 278/89/2006. nyt. számú „Együttműködési megállapodás”-ban foglaltaknak megfelelően a HM FLÜ tervezi.

(4) A HM igazgatása, hivatalai és háttérintézményei, valamint az SGSZ-ek – a HM KPÜ adatszolgáltatására is alapozva – összevont (a pénzügyi és logisztikai jellegű előirányzatokat együttesen tartalmazó) költségvetési tervjavaslatot készítenek.

(5) A nemzetközi feladatok és rendezvények tervezése során a 15. és a 16. §-okban meghatározottak szerint kell eljárni.

3. § (1) A csapat és a központi tagozat költségvetési javaslatainak elkészítésénél a HM fejezet központi és intézményi gazdálkodásának rendjéről szóló 9/1998. (HK 4.) HM utasítás, valamint a 106/2006. HM ut. – kiemelten a 2. § – vonatkozó előírásait jelen utasításban foglaltaknak megfelelően kell alkalmazni.

(2) A költségvetési tervjavaslatokat a kiadott szervezési intézkedések, a 2007. év során végrehajtandó, az éves feladattervben meghatározott feladatok, valamint a hatályos normák, normatívák és az aktuális mérőszámok figyelembevételével, a 106/2006. HM ut.-ban foglaltakra is tekintettel, a HM tárca 2007. évre a HM VTB által elfogadott és visszatervezett „Erőforrás- és Költségterv”-ére, a ejezet 2007. évi „Éves Beszerzési Terv”-ére, a 278/89/2006. nyt. számú „Együttműködési megállapodás”-ra, valamint a HM Kollégiuma 2006. december 20-i ülésén hozott döntésekre is alapozottan kell elkészíteni.

4. § (1) A tervezés végrehajtásához jóváhagyott hazai és nemzetközi tervezési keretszámokról a HM KPÜ az érintett szervezeteket – a nemzetközi feladatok tekintetében a keretgazdákat és a rájuk vonatkozó mértékben a költségviselő katonai szervezeteket is – egyidejűleg írásban tájékoztatja.

(2) A HM KPÜ a HM FLÜ által kialakított, s jóváhagyott csapat (hazai és nemzetközi) logisztikai tervezési keretszámokat kiadja az MH ÖHP-nak , illetve az MH egészségügyi intézetekét az MH Honvéd Egészségügyi Központ Előkészítő Törzsnek (továbbiakban: MH HEKET).

(3) Az MH HEKET parancsnoka a 6. MH Egészségügyi intézetei költségvetési címre kiadott tervezési keretszámokat a HM KPÜ-vel és a HM FLÜ-vel egyeztetetten bontsa le és állapítsa meg az egyes egészségügyi intézetek részére, külön-külön a pénzügyi és a logisztikai jellegű kereteket. Az MH HEKET parancsnoka a HM KPÜ-t, valamint a HM FLÜ-t a kiadott keretekről szervezetenkénti bontásban, írásban tájékoztassa.

(4) A kiadott keretek nem léphetőek túl. Amennyiben a kiadott keretek a tárca 2007. évre elfogadott erőforrás és költségszükségleti tervétől eltérnek, azokat a HM VTB döntésének megfelelően kell módosítani. A keretszámon felül esetlegesen jelentkező költségvetési igények a tervjavaslatban nem szerepeltethetők, attól elkülönítetten, részletes indoklással alátámasztottan terjeszthetők csak fel.

(5) A kiadási tervezési keretszámok – az MH egészségügyi intézetek, a HM Infrastrukturális Ügynökség (továbbiakban: HM IÜ) és a HM FLÜ kivételével – teljes egészében költségvetési támogatással kerülnek biztosításra.

(6) Az MH egészségügyi intézetei esetében az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól átvett pénzeszköz elsősorban a személyi juttatások és a munkaadókat terhelő járulékok kiemelt előirányzatokra kell, hogy fedezetet nyújtson.

(7) Az MH 2007. évi logisztikai kerete nem tartalmazza a HM és a HM EI Rt. között kötött „Elhelyezési Szolgáltatási Szerződés” hatálya alá tartozó elhelyezési kiadásokat. A 38-as anyagnemkódon csak a bánkúti és békéscsabai radarállomások, az MH Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központok és a Veszprémi védett objektum kiadásai, az MH egészségügyi intézetei steril takarításának kiadásai, a katonai repülőterek felszállópálya karbantartási kiadásai, a külföldi missziók közműdíjai, továbbá az MK Katonai Felderítő Hivatalnak (továbbiakban: MK KFH) és a MK Katonai Biztonsági Hivatalnak (továbbiakban: MK KBH), valamint a katonai ügyészségeknek az intézményi működési kiadásai között tervezhetők.

5. § (1) A költségvetési tervjavaslatokat részletes számszaki bizonyítással és szöveges indoklással kell alátámasztani. A szöveges indoklás tartalmazza a végrehajtandó feladat pontos meghatározását (a jogszabály, parancs, határozat, engedélyező ügyirat számával és a feladat elrendelőjének megnevezésével).

(2) A számszaki bizonyítás, illetve a szöveges indoklás biztosítsa az elöljáró és a felügyeleti szerv részére az előirányzat-igény elbírálásához szükséges információkat.

(3) A számszaki bizonyítást az államháztartás szervezetei beszámolási és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló, többször módosított 249/2000. (XII. 24.) Korm. rendelet 9. sz. melléklete szerint összeállított HM Számlarend megfelelő főkönyvi számlaszámai és a HM KGIR címrendkódjai (4. sz. melléklet) alkalmazásával kell végrehajtani, az 1. számú melléklet szerinti formában, továbbá a 3. sz. melléklet szerinti összesítéssel.

(4) A ZMNE, valamint az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola érdekében 2007. évben várhatóan felmerülő kiadásokat minden tervező szerv a tervjavaslatától elkülönítetten, adatszolgáltatási jelleggel önálló mellékletben külön is mutassa be.

6. § Azon szervezet, amely az alapító okirata szerinti vállalkozási tevékenységet folytat, elkülönítetten és teljeskörűen tervezi meg kiadásait és bevételeit oly módon, hogy annak ellenőrzése az év során mindenkor biztosított legyen (a tervet nem kell felterjeszteni). A kiadásra kerülő keretszámok a vállalkozási tevékenységek előirányzatait nem tartalmazzák.

7. § A fejezeti kezelésű előirányzatok 2007. évi tervezésének és felhasználásának rendjét külön HM rendelet szabályozza.

8. § A költségvetési tervjavaslatok felterjesztését (megküldését) és felülvizsgálatát a szolgálati út betartásával kell végrehajtani.

9. § A felülvizsgált intézményi költségvetési tervjavaslatok – a 3. sz. mellékletet is alkalmazva – az Ámr. 44. § (1) bekezdése alapján legkésőbb 2007. március 31-ig jóváhagyásra kerülnek.

A tervezés részletes szabályai

10. § (1) A 2. MH költségvetési címhez tartozó szervezetek esetében (kivéve a külképviseleteket) a pénzügyi, valamint a logisztikai jellegű előirányzatokra külön-külön kell elkészíteni a számszaki bizonyítást és a szöveges indoklást.

(2) A pénzügyi jellegű előirányzatok körét az utasítás 2. számú melléklete szerinti számlacsoportok, előirányzati-számlaszámok tartalmazzák.

A pénzügyi jellegű előirányzatok tervezése

11. § (1) A HM KPÜ adatot szolgáltat a tervezéshez az alábbi költségvetési tételeken:

a) rendszeres személyi juttatás,

b) jutalom,

c) jubileumi jutalom,

d) a–c) pontok szerinti kiadások járulékai,

e) biztosítási díjak közül a munkáltatói hozzájárulás a „Honvéd” és egyéb Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár, továbbá a „Honvéd” Önkéntes és egyéb Kölcsönös Kiegészítő Egészségbiztosító Pénztár tagdíjhoz,

f) iskolakezdési támogatás.

(2) A létszámváltozással kapcsolatos felmondási járandóságok (felmentés, végkielégítés stb.) nem tervezhetők, azok folyamatos felmérésére – a létszámcsökkentéssel kapcsolatos adatszolgáltatás rendjéről szóló 15/2005. HM KPSZH intézkedésben foglaltak szerint – külön adatszolgáltatás keretében kerül sor. Ugyanígy nem tervezhetők a „prémium évek”-kel, a főtisztviselőkkel és a központi tisztekkel, valamint a pályakezdő ösztöndíjasok foglalkoztatásával kapcsolatos kiadások, melyekről a prémiumévek programról, valamint a különleges foglalkoztatási állománnyal kapcsolatos személyügyi feladatokról, valamint az egyes munkáltatói költségek költségvetési megtervezésének eljárási szabályairól szóló 40/2005. (HK 10.) HM utasításban, a főtisztviselők és a központi tisztek illetményének részbeni fedezetéül szolgáló többlettámogatások igénylési rendjéről szóló 145/2005. (VII. 27.) Korm. rendeletben, illetőleg a központi közigazgatási szerveknél, továbbá azok területi és helyi szerveinél alkalmazott ösztöndíjasok foglalkoztatója által igényelhető költségvetési támogatásáról szóló 20/2005. (II. 11.) Korm. rendeletben foglaltak szerint kell adatszolgáltatást teljesíteni, azok fedezete pótelőirányzatként kerül biztosításra.

(3) A költségvetési javaslatokban a hivatásos, a szerződéses, a köztisztviselői és a közalkalmazotti állomány részére rendszeres járandóságként számfejtett juttatásokat 2006. december és 2007. novembere közötti, eseti kifizetéseknél pedig 2007. január és december közötti időszakra járó juttatásokat kell megtervezni a hatályos ellátási normák, azok hiányában a 2006. december havi kifizetések alapulvételével.

(4) A rendszeres személyi juttatásokat a 2007. évi szervezési intézkedések, többek között az államháztartás hatékony működését elősegítő szervezeti átalakításokról és az azokat megalapozó intézkedésekről szóló 2118/2006. (VI. 30.) Korm. határozatban foglalt feladatok, továbbá az MH katonai szervezetei ezzel összefüggő egyes feladatainak végrehajtásáról szóló 114/2006. (HK 21.) HM utasításban, a Magyar Honvédség katonai szervezeteinek átalakításával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról szóló 129/2006. (HK 24.) HM utasításban, a szervezeti átalakítás 2007. évi II. szervezési időszaka feladatainak végrehajtásáról szóló 134/2006. HM HVKF parancsban és egyéb szervezési intézkedésekben foglaltak figyelembevételével a valószínűsített létszám éves átlagával állománycsoportonként kell megtervezni:

a) a hivatásos és a szerződéses tiszt, tiszthelyettes, a szerződéses legénységi, valamint a közalkalmazott- és köztisztviselői állomány esetében – a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével – a 2007. január 1-jén meglévő statisztikai állományi létszámot alapul véve (kiindulási alapnak tekintve). A katonai nemzetbiztonsági szolgálatok vonatkozásában a 149/46/2006. (MK KFH), illetőleg 149/47/2006. (MK KBH) HM VTISZÁT nyt. számú ügyiratok alapján teljesített adatszolgáltatás figyelembevételével,

b) a 2007. évi költségvetési javaslat számszaki bizonyításában a hivatásos és szerződéses állomány rendszeres személyi juttatásait 3,0%-os mértékű egészségügyi távolléttel csökkenteni kell, melyet külön soron állománycsoportonként és tételenként kell kimutatni,

c) a 13. havi illetményt a jogállási törvényekben az egyes állománycsoportokra vonatkozó előírások figyelembevételével kell tervezni.

(5) A HM KPÜ az (1) bekezdésben meghatározott juttatásokról készített adatszolgáltatásait – melyek átlagai a 2006. évi záró statisztikai létszámra készülnek – 2007. február 5-ig megküldi a tervezésben érintett szerveknek. Ezen szervek felülvizsgálják és szükség szerint korrigálják azokat, kiegészítik a nem rendszeres és külső személyi juttatásokkal és járulékaikkal (ideértve a helyileg kifizetésre kerülőket is) a következők figyelembevételével:

a) illetményemelés nem tervezhető;

b) jutalomra a – katonák illetményéről és illetményjellegű juttatásairól, valamint a közalkalmazottak jutalmazásáról szóló, többször módosított 3/2002. (I. 25.) HM rendeletben – meghatározott felszámítási alap 1%-a tervezhető, amelyet állománycsoportonként kell kimutatni;

c) a magasabb parancsnoki és meghatározott célú jutalmakat, a megbízási és helyettesítési díjakat, valamint az állományon kívüliek juttatásait a keretengedélyek alapján kell tervezni;

d) a hivatásos és a szerződéses állomány után túlszolgálat a 2007. január havi távolléti díj 20%-os mértékéig tervezhető; az állandó főfoglalkozású és katonai beosztásban foglalkoztatott közalkalmazottak részére a rendkívüli munkavégzési díjkeret a január havi béralap 20%-ának megfelelő összegben tervezhető, míg az időszaki- és részfoglalkozásúak részére a biztosított éves béralap 1/12-ed része 20%-ának megfelelő rendkívüli munkavégzési díjkeret tervezhető;

e) a különböző szociális juttatásokat, támogatásokat, költségtérítéseket az érvényben lévő normák, normatívák, illetve tapasztalati adatokra alapozottan kell tervezni;

f) a ruházati költségtérítések vonatkozásában a köztisztviselői állomány részére a 2007. évi tervjavaslatban 73 600 Ft/fő/év készpénz kifizetését kell tervezni. A hivatásos állomány esetében a ruházati költségtérítés összege 25 000 Ft/fő/év, közalkalmazotti állomány esetében 45 000 Ft/fő/év;

g) az étkezési hozzájárulás 5000 Ft/fő/hó, a bankkártya költségtérítés 2000 Ft/fő/év;

h) az önkéntes- és magánnyugdíjpénztár tagok tagdíjának munkáltatói támogatása a távolléti díj 4, illetve 2%-a, míg az önkéntes egészségbiztosító pénztártagok tagdíjához munkáltatói hozzájárulásként 3600 Ft/fő/hó támogatást kell tervezni;

i) a lakáskiürítések és cseretérítések egyszeri pénzbeni megváltását a HM IÜ tervezi és az intézményi (csapat) költségvetésében szerepelteti, s erről adatszolgáltatást is teljesít a HM KPÜ felé. A részleges lakásfelújítási átalányt és a lakáskarbantartási kiadásokat a HM rendelkezésű lakás bérbeadásával és a lakáscélú támogatásokkal összefüggő, a honvédelmi szervekre háruló egyes feladatok ellátásáról, a lakásgazdálkodási és a lakóházkezelési szervek feladatairól, a lakásbizottságok működéséről, továbbá a szálló férőhely gazdálkodás és a szálló bérlet szabályairól szóló 63/1995. (HK 33.) HM utasítás alapján a HM KPÜ a rendelkezésre álló bázisévi adatok alapján tervezi és a központi költségvetési tervjavaslatában szerepelteti;

j) az albérleti díj hozzájárulás tervezésekor a HM rendelkezése alatt lévő lakások és helyiségek bérletéről, elidegenítéséről, valamint a lakhatás támogatásáról szóló, többször módosított 6/1994. (IV. 30.) HM rendelet rendelkezéseit kell figyelembe venni;

k) külső személyi juttatásként a HM és MH szervezeteknél munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében foglalkoztatottak és a fegyveres erők állományába nem tartozók járandóságait kell megtervezni, figyelemmel a katonai és rendvédelmi felsőoktatási intézmények vezetőinek, oktatóinak és hallgatóinak jogállásáról szóló, többször módosított 1996. évi XLV. törvényre, valamint a kiadott keretengedélyekre. Az önkéntes tartalékos katonai szolgálatot vállalókra kiadási előirányzat nem tervezhető.

l) A honvédelmi szervezetek ellátására kijelölt referatúrák személyi állományának étkezési jeggyel történő ellátása érdekében a g) pont szerinti étkezési hozzájárulás előirányzatát a honvédelmi szervezet tervjavaslatában kell megtervezni és az étkezési jegyeket a jóváhagyott előirányzatok terhére biztosítani.

12. § (1) A társadalombiztosítási járulék mértéke 2007. évre vonatkozóan 29%.

(2) A munkaadói járulék mértéke 3%.

(3) A tételes egészségügyi hozzájárulás összege 2007. évre vonatkozóan 1950 Ft/fő/hó.

(4) A táppénzhozzájárulást a társadalombiztosítási ellátásra és a magánnyugdíjra jogosultakról szóló 1997. évi LXXX tv. 19. §-a szerint kell tervezni. A táppénzkifizetések átlagos mértéke 71%.

13. § (1) A társadalom-, szociálpolitikai és egyéb tb. juttatások számlacsoportba tartozó költségvetési előirányzatok tervezésénél a hivatásos, szerződéses és hadköteles katonák, honvédségi közalkalmazottak egyes illetményen kívüli pénzbeli járandóságairól szóló 14/2002. (III. 29.) HM rendelet vonatkozó részeit kell figyelembe venni. A minimálbér összege 2007. január 1-jétől 65 500 Ft/hó. Az öregségi nyugdíj minimuma 27 130 Ft/hó.

(2) A személyi és pénzügyi jellegű dologi előirányzatokat a hivatásos, szerződéses és hadköteles katonák, valamint a honvédségi közalkalmazottak egyes költségtérítéseiről szóló 21/2002. (IV. 10.) HM rendeletben foglaltakat alapul véve kell tervezni.

(3) A belföldi reprezentációról szóló, többször módosított 83/2004. (HK 24.) HM utasításban foglaltak szerint kell a személyi és a rendezvényi reprezentációt tervezni. A normatív és egyéb reprezentációs kiadásokat külön-külön részletes szöveges és számszaki indoklással is alá kell támasztani. A munkáltatót terhelő SZJA, tb és munkaadói járulék megfizetése központilag történik, a munkáltató által biztosított egyes béren kívüli juttatások nyilvántartásához szükséges adatszolgáltatás rendjéről szóló 121/2005. (HK 2/2006.) HM utasítás, valamint a természetbeni és egyes pénzbeni juttatások után a honvédséget terhelő adók és járulékok bevallásához és megfizetéséhez szükséges adatszolgáltatás rendjéről szóló 63/2006. HM KPSZH intézkedés által előírt adatszolgáltatás alapján. A HM KPÜ a befizetés fedezetét a központi költségvetési tervjavaslatában – tapasztalati adatokra alapozottan – szerepeltesse.

(4) A jóváhagyott családalapítási támogatási keretek költségvetési támogatással fedezetten nem tervezhetők. A tárgyévben e jogcímeken törlesztésként befolyó bevételeket, valamint az azoknak megfelelő összegű kiadásoknak az előirányzatait adatszolgáltatás jelleggel a tervjavaslat külön mellékleteként kell megküldeni, felterjeszteni.

(5) A kincstári számlavezetési díjat:

a) az elsődleges számlákra vonatkozóan, valamint a személyi juttatásokhoz és járulékaihoz kapcsolódó másodlagos számlák esetében a HM KPÜ a központi költségvetéseiben;

b) a honvédelmi szervezetek az intézményi számláikra vonatkozóan önállóan

tervezi.

Az MH logisztikai előirányzatainak tervezése

14. § (1) A HM FLÜ vezérigazgatója a logisztikai költségvetések tervezését intézkedésben szabályozza, mely tartalmazza többek között az MH logisztikai keretének megosztását, a csapat és központi logisztikai előirányzatok feletti jogosultságokat és a költségvetési előirányzatokkal való gazdálkodás rendjét.

(2) Az MH ÖHP:

a) a csapatköltségvetési előirányzatok tervezésére az indokolt mértékben külön is intézkedjen;

b) a katonai szervezetek által felterjesztett előirányzat-igényeket, azon belül is a felhalmozási jellegű előirányzat-igények indokoltságát vizsgálja felül;

c) a logisztikai jellegű csapatköltségvetési előirányzatokat költségvetési alcímenként, azon belül címrendkódonként (a továbbiakban: CRK) külön-külön, kiemelt (dologi, felhalmozási stb.) előirányzat bontásban – önálló mellékletekben – külön is mutassa be.

(3) A HM FLÜ:

a) a központi logisztikai tervjavaslatot költségvetési alcímenként külön-külön okmányon, szervezetekre és CRK-kra megbontva tervezi;

b) a központosított ellátás rendszerében biztosítandó előirányzatokat az év közben jogutód nélkül megszűnő szervezetek esetében a megszűnés időpontjáig terjedő időszakra, a szervezeti átalakítás, összevonás miatt jogutód megjelölésével megszűnő, összevonásra kerülő szervezetek, valamint a más fejezet részére átadásra kerülő szervezetek esetében egész évre tervezi;

c) a nemzetközi csapat és központi logisztikai jellegű előirányzatokat költségvetési alcímenként, azon belül külön címrendkódonként, a hazai központi költségvetési tervtől elkülönítetten, a saját kerete terhére, külön okmányon tervezi;

d) az anyagnemfelelősönként és címrendkódonként bemutatott, naturáliákkal is alátámasztott központi költségvetési tervjavaslat részeként a haderőfejlesztési vállalások (FG, FP stb.), továbbá a nemzeti fejlesztési és egyéb szakági programok keretszáma terhére feladatonként, illetve programonként tervezett előirányzatokat alcímenként kiemelt (dologi, felhalmozási stb.) előirányzat bontásban – önálló mellékletekben – külön is mutassa be.

A nemzetközi jellegű előirányzatok tervezése

15. § (1) A multilaterális együttműködési feladatok tervezésének és végrehajtásának szabályairól szóló 98/2003. (HK 1/2004.) HM utasítás alapján a Multilaterális Együttműködési Tervben (MET) szereplő nemzetközi (NATO és EU) rendezvények előirányzat-szükségleteit a HM KPÜ a keretgazdával együttműködésben, a jóváhagyott éves MET-nek megfelelően összesítve (utazásokat és fogadásokat teljes körűen tartalmazva) készíti el egész évre vonatkozóan.

(2) A kétoldalú nemzetközi kapcsolattartás költségvetési szükségletét a nemzetközi katonai együttműködés általános szabályairól és a kétoldalú nemzetközi együttműködésről szóló 97/2003. (HK 1/2004.) HM utasításban (a továbbiakban: 97/2003. HM ut.) foglaltak figyelembevételével a HM KPÜ a keretgazdával együttműködésben, a jóváhagyott éves Kétoldalú Nemzetközi Együttműködési Terv-nek (KNET) megfelelően összesítve (utazásokat és fogadásokat teljes körűen tartalmazva) készíti el egész évre vonatkozóan.

(3) A nemzetközi gyakorlatok költségvetési szükségleteit, a Gyakorlatok és Kiképzési Rendezvények Programja (GYKRP) alapján a nemzetközi rendezvények egyes költségvetési és pénzügyi kérdéseiről szóló 83/1998. (HK 4/1999.) HM utasítás (a továbbiakban: 83/1998. HM ut.) szerint kell megtervezni, melynek alapján 30 munkanappal a gyakorlatok megkezdése előtt a gyakorlat végrehajtásáért felelős katonai szervezetek elemi költségvetési tervjavaslataikat megküldik a HM KPÜ részére. Azon gyakorlatok költségvetési tervjavaslatait, melyek csak az utazással járó költségeket foglalják magukba, a HM KPÜ a keretgazdákkal együttműködésben, a jóváhagyott éves GYKRP-nek megfelelően összesítve készíti el egész évre vonatkozóan.

(4) A NATO és PfP tanfolyamok költségvetési szükségletét a HM KPÜ a keretgazdával együttműködésben, a jóváhagyott éves NATO és PfP tanfolyamok tervének megfelelően összesítve készítik el egész évre vonatkozóan. A NATO és PfP tanfolyamok keretében kell tervezni a békemissziós tanfolyamokat, melyre az MH Műveleti Központ (továbbiakban: MH MK) tesz javaslatot a keretgazda szervezet részére.

(5) Az érintett katonai szervezetnek a 1. és 4. pontba nem tartozó kereskedelmi, haditechnikai együttműködési programokkal (utazások és fogadások) és más egyéb tervezett és nem tervezett kiutazásokkal kapcsolatos kiadásokat a 97/2003. HM ut. szabályai figyelembevételével – a napidíjakat és a járulékokat is beleértve – a saját intézményi költségvetésükbe kell tervezniük és az elemi költségvetés jóváhagyását követően, kezdeményezzék azoknak a nemzetközi keretbe történő átcsoportosítását.

(6) Az (1)–(4) bekezdések szerinti feladatok teljes körű költségvetési tervjavaslatait a HM KPÜ készíti el.

(7) A Válságkezelő és Békeműveletek keretében felajánlott katonai szervezetek és az ennek keretében egyéni beosztást betöltők személyi juttatásainak és járulékainak, valamint pénzügyi jellegű dologi kiadásainak a tervezése – a keretgazdákkal történő együttműködésben – a HM KPÜ feladata az alábbi részletezésben:

a) az EUFOR IPU Katonai Rendfenntartó Kontingens kiadásai (EUFOR IPU KRK, Szarajevó), valamint az EUFOR HQ-n dolgozó törzstisztek és egyéni beosztást betöltők kiadásai (ide nem értve a más NATO és EU parancsnokságokról ide vezényelt személyek személyi juttatásait és járulékait);

b) a KFOR Őr- és Biztosító Zászlóalj (KFOR ÖBZ, Pristina) és a kontingens műveleti területén dolgozó törzstisztek és egyéni beosztást betöltők, beleértve a Megelőző Egészségügyi Laboratórium kiadásait is (ide nem értve a más NATO és EU parancsnokságokról ide vezényelt személyek személyi juttatásait és járulékait);

c) az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT), az egyéni ISAF beosztást betöltő személyek és törzstisztek kiadásai (ide nem értve a más NATO és EU parancsnokságokról ide vezényelt személyek személyi juttatásait és járulékait);

d) az NTM-I misszióban részt vevő törzstisztek és egyéni beosztást betöltők kiadásai (ide nem értve a más NATO és EU parancsnokságokról ide vezényelt személyek személyi juttatásait és járulékait);

e) az MH KFOR Század, valamint a törzstisztek és egyéni beosztást betöltők kiadásai (ide nem értve a más NATO és EU parancsnokságokról ide vezényelt személyek személyi juttatásait és járulékait);

f) a NATO Gyorsreagálású Erők (NRF) kötelékébe felajánlott alegységek és törzstisztek és egyéni beosztást betöltők felkészítésének és gyakorlatainak kiadásai (ide nem értve a más NATO és EU parancsnokságokról ide vezényelt személyek személyi juttatásait és járulékait);

g) a Többnemzetiségű Megfigyelő Erők (MFO, Sínai- félsziget) magyar kontingensének kiadásai;

h) az ENSZ Ciprusi Magyar Kontingens (UNFICYP) kiadásai;

i) egyéb más békemissziókban részt vevő kontingensek és törzstisztek és egyéni beosztást betöltők kiadásai (ide nem értve a más NATO és EU parancsnokságokról ide vezényelt személyek személyi juttatásait és járulékait);

j) a Katonai Megfigyelők kiadásai;

k) az UNIFIL misszió kiadásai.

(8) Az (7) bekezdésben felsorolt feladatok költségvetési szükségletét a jelen utasítás szabályainak alkalmazásával kell elkészíteni úgy, hogy a hazai forint illetményeket, a külszolgálattal kapcsolatosan forintban felmerülő pótlékokat és azok vonzatait az állományilletékes szervezet saját intézményi költségvetésében tervezi. A bruttósítás szabályainak figyelembevételével a devizában felmerülő személyi juttatások előirányzatait és azok járulékait, valamint a pénzügyi jellegű dologi kiadásokat tartalmazó költségvetési tervjavaslatot a HM KPÜ készíti el.

(9) Az (7) bekezdésben felsorolt feladatok csapat és központi logisztikai jellegű kiadásait – beleértve a nemzetközi szerződések alapján fizetendő logisztikai ellátási költségeket is – a HM FLÜ, az elhelyezési (infrastrukturális) jellegű igényeit a HM IÜ feladatonként, önálló címrendkódokon elkülönítve, a saját költségvetési kerete terhére tervezzék meg és küldjék meg a HM KPÜ részére. A Magyarországról kiküldött törzstisztek és önálló beosztást betöltők esetében a NATO és az EU által kiszámlázásra kerülő logisztikai és ellátási költségeket a „Hozzájárulás a NATO költségvetéséhez”, valamint az Egyéb uniós befizetések” megnevezésű fejezeti kezelésű előirányzatok között kell megtervezni.

(10) A NATO és EU parancsnokságokról műveleti területre vezényelt törzstisztek személyi jellegű kiadásait és azok járulékait a „HM FLÜ nemzeti támogatás” feladat költségvetési keretében, a NATO és az EU által kiszámlázásra kerülő logisztikai és ellátási költségeiket pedig a „Hozzájárulás a NATO költségvetéséhez”, valamint a Egyéb uniós befizetések” megnevezésű fejezeti kezelésű előirányzatok között kell megtervezni.

(11) A békemissziós tevékenységek kapcsán az ellenőrzések, valamint az azokra vonatkozó egyezményekkel és technikai megállapodásokkal kapcsolatos kiutazások és fogadások kiadásait az adott békemisszió költségvetése terhére kell tervezni.

(12) A képviseletek, a nemzeti támogató szervezet, az önálló NATO, EU és egyéb nemzeti beosztást betöltők, a külföldön tanulmányokat folytatók, valamint a két és többoldalú nemzetközi kapcsolattartás keretében ideiglenes kiküldetést teljesítők kiadásainak a tervezése – a keretgazdákkal történő együttműködésben – a HM KPÜ – feladata az alábbi részletezésben:

a) Az MK NATO Misszió Védelempolitikai Részleg (MK NATO Misszió VPR), az MH Katonai Képviselő Hivatala (MH KKH), az MH Nemzeti Katonai Képviselet (MH NKK), az MH Nemzeti Összekötő Képviselet (MH NÖK), az MK EBESZ Misszió Katonai Képviselet (MK EMKK), a Regionális Fegyverzet-ellenőrzést Segítő Kiképző Központ (RAVIAC) tervjavaslatát a 28/2004. HM R. szabályai alapján a HM KPÜ állítja össze, melyek csak a devizaellátmányokat, azok járulékait, illetve a helyszíni pénzügyi jellegű dologi kiadásokat tartalmazzák.

b) A HM FLÜ nemzeti támogatás feladaton a HM FLÜ tervezi a képviseletek működtetését, váltását és bővítését és az önálló NATO és EU beosztást betöltők, devizában folyósított juttatásait, járulékait, továbbá az azokkal kapcsolatos hazai és helyszíni pénzügyi jellegű dologi és logisztikai kiadásokat is melyet megküld a HM KPÜ részére.

c) A hazai forintilletményeket, a külszolgálattal kapcsolatosan forintban felmerülő pótlékokat és azok vonzatait az állományilletékes szervezetek tervezik saját költségvetésükben alapcímrendkódon.

(13) Az előzőekben foglaltakon felül az alábbi nemzetközi feladatok összesített (pénzügyi, logisztikai és elhelyezési előirányzatokat tartalmazó) elemi költségvetéseit illetően:

a) A tartós külföldi iskolarendszerű képzés feladat költségvetési szükségletét a keretgazda szervezet tervezi meg, együttműködve a HM FLÜ-vel és küldi meg a HM KPÜ részére;

b) A regionális nyelvképzés nemzetközi feladat költségvetési igényét a keretgazda szervezet tervezi meg és küldi meg a HM KPÜ részére;

c) A cseh repülőhajózó képzés feladathoz kapcsolódó költségvetési igényét a keretgazda szervezet tervezi meg és küldi meg a HM KPÜ részére;

d) Az NFTC program képzési költségeihez történő magyar hozzájárulás kiadásait a keretgazda szervezet tervezi meg és küldi meg a HM KPÜ részére. Az NFTC képzésen résztvevő oktatók és hallgatók személyi és pénzügyi jellegű, valamint logisztikai kiadásait a HM FLÜ tervezi a feladatra elkülönített címrendkódon és küldi meg a HM KPÜ részére.

e) A nemzetközi kommunikációs feladatokhoz kapcsolódó költségvetési igényét a keretgazda szervezet tervezi meg és küldi meg a HM KPÜ részére.

f) Nemzetközi feladatok kiszolgálásának fel nem osztható költségeit, valamint az egyes önálló feladatokhoz kapcsolódó kiadásokat a HM FLÜ tervezi és küldi meg a HM KPÜ részére.

g) A fegyverzet-ellenőrzési feladatra – a tárcaközi bizottság javaslata alapján – jóváhagyott kerethez kapcsolódó költségvetési igényt a HM FLÜ a keretgazda szervezettel együttműködésben tervezi meg és küldi meg a HM KPÜ részére.

h) Az AN–26-os pilóták pénzügyi jellegű kiadásai feladaton a pilóták külföldi feladatvégzése során felmerülő személyi kiadásokat és azok járulékait, valamint a pénzügyi jellegű kiadásokat az MH ÖHP tervezi és küldi meg a HM KPÜ részére.

i) Az egyes nemzetközi feladatokkal kapcsolatos (válságkezelő és békeműveletekhez felajánlott katonai szervezetek, SHAPE futárszolgálat, Nemzetközi gyakorlatok, Nyitott Égbolt, VIP szállítás stb.), hazai szállítóeszközzel végzett, forintban és külföldi fizetőeszközben felmerülő dologi jellegű légi szállítási kiadásokat – légtérnyitás, légtérhasználat, a repülőgépek és helikopterek üzemanyag, reptérbérleti, reptérilleték és határnyitás költségeit – a HM FLÜ önálló címrendkódon elkülönítve, a saját költségvetési kerete terhére tervezi meg.

j) a többnemzetiségű egységek fenntartásával és képességkialakításával kapcsolatos logisztikai és elhelyezési jellegű kiadásokat a HM FLÜ, MH ÖHP és a HM IÜ saját költségvetési keretében tervezi;

k) külföldi hallgatók ellátási feltételeinek és járandóságainak kiadásai a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (a továbbiakban: ZMNE) intézményi költségvetésében kerülnek megtervezésre;

l) az egyes nemzetközi feladatokhoz kapcsolódó gyakorlati pótlékot, megbízási díjat, készenléti pótlékot, különleges igénybevételi pótlékot az állományilletékes katonai szervezetek intézményi költségvetésükben tervezik;

m) az egyes nemzetközi feladatokra vonatkozó összesített elemi költségvetések az érintett költségviselő katonai szervezetek részére kerülnek jóváhagyásra, melyek pénzügyi kezelését a HM KPÜ illetékes nemzetközi szervezeti elemei végzik.

(14) A nemzetközi keretek terhére tervezett személyi jellegű kiadásokat bruttósítani kell. A bruttósított személyi jellegű kiadásokat terhelő TB járulék a bruttósított összeg 50%-ának 29%-a.

(15) A katonai nemzetbiztonsági szolgálatok költségvetésükben elkülönítetten tervezik az MH PRT és az egyéb NATO kötelezettségből adódó tagsági díjak és hozzájárulások összegeit.

(16) A nemzetközi feladatokat a 4. számú mellékletben meghatározott Nemzetközi CRK-ra lehet csak letervezni.

(17) A nemzetközi feladatok keretgazda és felügyelő szerveit az 5. számú melléklet tartalmazza.

16. § (1) A 97/2003. HM ut. előírásait figyelembe véve külföldi kiküldetés címén, a kétoldalú nemzetközi kapcsolatokból eredő különféle rendezvények kiadásait a saját költségvetési kerete terhére csak az MK KFH és az MK KBH tervezheti, megfelelő számszaki alátámasztással.

(2) A NATO-n, és az EU-n kívüli nemzetközi szervezetekben történő – legalább HM Kabinetfőnöki engedélyen alapuló – részvétellel kapcsolatos tagsági díjakat az abban érintett szervezetek saját hazai intézményi működési költségvetésükbe tervezzék, 99-es anyagnemkóddal.

Az elemi költségvetés tervezésének
egyéb speciális szabályai

17. § (1) Az SGSZ-ek, valamint az MH Verőcei Betegotthon (a továbbiakban: MH VBO) összevont számszaki bizonyítást és szöveges indoklást készítenek a pénzügyi és a logisztikai jellegű előirányzatokra vonatkozóan.

(2) Az (1) bekezdés szerinti szervezetek költségvetési tervjavaslatait a pénzügyi és számviteli szerveik – az MH VBO vonatkozásában a HM KPÜ pénzügyi referatúrája – állítják össze, a szakszolgálatokkal együttműködve.

(3) A költségvetési javaslatokban csak azon anyagnemfelelősi körbe tartozó előirányzatok szerepelhetnek, amely anyagnemfelelőssel az adott szervezet rendelkezik.

(4) A ZMNE a költségtérítéses képzésből 2007. évben befolyó bevételeit és a bevételek tervezett felhasználását az 1. sz. melléklet szerinti formátumban, külön okmányon tervezi meg.

(5) A 6. költségvetési cím alá tartozó egészségügyi intézetek összevont, a pénzügyi és logisztikai jellegű kiadásokat együttesen (a logisztikai jellegűeket külön mellékletként is) tartalmazó költségvetési tervjavaslataikat 4 példányban készítsék el.

(6) Az 1. Honvédelmi Minisztérium költségvetési címhez tartozó szervezetek a HM KPÜ-vel együttműködve készítsék el költségvetési tervjavaslataikat.

(7) A szervezeti átalakítás, összevonás miatt jogutód megjelölésével megszűnő, összevonásra kerülő szervezetek előirányzataikat egész évre vonatkozóan tervezzék meg.

(8) Az évközben jogutód nélkül megszűnő katonai szervezetek előirányzataikat a megszűnés időpontjáig terjedő időszakra tervezzék meg.

(9) A 4. számú mellékletben szereplő HM KGIR címrendkódok szerint külön soron, vagy önálló mellékletben kell megtervezni az alábbiakban felsorolt tárcaszintű kiemelt feladatokkal összefüggő kiadások előirányzatait:

a) a HM Igazgatása költségvetési alcímen:

– központi kulturális, PR és média feladatok;

– katasztrófavédelmi feladatok végrehajtásában való közreműködés;

– HM-I objektum üzemeltetése;

– Iskolarendszeren kívüli képzési feladat kiadásai;

– Esélyegyenlőségi feladatok;

– Iskolarendszerű képzés;

– Rekonverziós Program kiadásai.

b) a HM hivatalai költségvetési alcímen:

– a HM KPÜ központi költségvetési tervjavaslatában:

= egyrészt a biztosítási díjak, a szerződéses katonának jelentkezők utazási költségátalánya és egyéb központi tevékenység;

= másrészt a munkáltatót terhelő SZJA, rehabilitációs hozzájárulás, a központi kártérítések, társadalmi szervek támogatása, szociális segély és egyéb központi tevékenység.

= a HM KGIR költségvetése;

– a HM FLÜ költségvetésében:

= a LOA szállítási költségei, a BIR üzemeltetési kiadásai, LINK terminal és egyéb központi tevékenység;

= a K+F feladatok.

– a HM FLÜ a JAS–39 Gripen bérleti szerződéssel kapcsolatos valamennyi kiadást az érintett szervekkel (HM IÜ stb.) egyeztetetten költségvetési cím/alcím, kiemelt előirányzat és azon belül főkönyvi számlaszámos bontásban tervezi;

c) a HM háttérintézményei költségvetési alcímen:

– a HM IÜ költségvetési tervjavaslatában:

= a Laktanya Rekonstrukciós Program;

= az elhelyezési szolgáltatás megvásárlása;

= szennyező források, szennyezett területek kármentesítése;

= az őrzésvédelem kiadásai;

= az egyéb elhelyezési központi tevékenység;

= HM I. objektum ingatlan-karbantartási, beruházási feladatai;

= fizikai biztonság és elektronikus információvédelemmel kapcsolatos feladatok.

(10) A HM IÜ a (9) bekezdés a) pontjának (3) francia bekezdésében és a c) pontjában felsorolt feladatai (az egyes feladatokat és az azokhoz kapcsolódó kiadási előirányzatokat részletesen tartalmazó), valamint a HM FLÜ a K+F feladatok elemi költségvetési tervjavaslatát önálló címrendkódokon és külön okmányokon tervezi.

(11) A HM IÜ a megalapozott döntéshozatalhoz szükséges mélységben részletezett számszaki és szöveges indoklással is alátámasztott tervjavaslatai összeállításánál kiemelt figyelmet fordítson a 106/2006. HM ut.-ban – különösen a 10. §-ában – előírtakra azzal, hogy az intézményi (csapat-) és a nemzetközi (központi-) költségvetési előirányzat-szükségletéről önálló tervjavaslatot készítsen el.

(12) A HM FLÜ külön-külön önálló és teljeskörű (pénzügyi, logisztikai és elhelyezési) költségvetési tervjavaslatot készít a gödi 4. számú KORK, a Hotel Hadik és az Istenhegyi úti Vendégház üzemeltetésével, valamint a hazai rendezvényi tevékenységekkel kapcsolatos előirányzat-szükségletekről.

(13) A HM igazgatása, hivatalai és háttérintézményei, valamint az SGSZ-ek külön tervezzék meg az ellátó központok által – a pénzkeret-gazdálkodás keretében – biztosításra kerülő készleteket. Az ezirányú igények egy példányát a HM FLÜ-nek 2007. február 5-éig küldjék meg. A pénzkeret-gazdálkodás keretében központi ellátás útján biztosításra kerülő eszközökre, valamint anyagokra – eltérő rendelkezés kivételével – előirányzatot nem tervezhetnek.

(14) A (13) bekezdés szerinti szervezetek a tervezés során az elhelyezési és logisztikai igényeiket a HM IÜ-vel, valamint a HM FLÜ-vel egyeztessék.

(15) A 2007. évben megrendezésre kerülő „Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató”-val kapcsolatban felmerülő pénzügyi és logisztikai jellegű feladatokat az érintett szervezetek külön, önálló költségvetési javaslatban készítik.

18. § (1) A személyi juttatások és járulékai, egyéb járandóságok és költségtérítések költségvetési támogatásának tervezése során el kell különíteni a szervezet (helyileg kifizetésre kerülő) és a HM KPÜ finanszírozási igényét.

(2) A helyileg kifizetésre kerülő kiadások körét a vonatkozó – jelenleg a kincstári számlakezelés és pénzforgalom rendjéről szóló, többször módosított 20/1999. (HK 16.) HM KPSZH intézkedés 3. sz. melléklete tartalmazza azzal, hogy e körnél kell figyelembe venni a katonai középiskolai növendékek járandóságait is.

A felterjesztés, felülvizsgálat rendje

19. § Az MH esetében a HM KPÜ és az MH ÖHP által összeállított elemi költségvetési tervjavaslatokat, a pénzügyi, valamint a logisztikai jellegű előirányzatokra külön-külön elkészített számszaki bizonyításokat a következők szerint kell összesíteni:

a) 2/1. alcím vonatkozásában:

– HVK egyéb közvetlen szervezetei ;

– HM Személyzeti Főosztály alárendeltjei (MH Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégium, MH Szentendrei Kiképző Központ, MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola, MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ, MH Kelet-magyarországi Területi Hadkiegészítő Parancsnokság, MH Nyugat- magyarországi Területi Hadkiegészítő Parancsnokság);

– MH ÖHP alárendelt szervezetei;

– MH HEKET és alárendelt szervezetei.

b) 2/2.alcím vonatkozásában:

– MH ÖHP és az MH Szárazföldi csapatai.

c) 2/3. alcím vonatkozásában:

– MH Repülő és légvédelmi csapatai.

20. § (1) Az MH ÖHP a 2. Magyar Honvédség címhez tartozó egyes honvédelmi szervezetek tervjavaslatainak két-két példányát, valamint azok 19. § a)–c) pontok szerinti összesítésének két-két példányát a HM KPÜ-nek küldje meg (ez tóbbi összesítés egy-egy példányát tájékoztatás céljából a HM FLÜ részére is).

(2) A HM igazgatása, hivatalai és háttérintézményei alcímek szervezetei a csapat- és központi költségvetési tervjavaslataik két példányát a HM KPÜ-nek küldjék meg.

(3) A HM FLÜ a Gripen feladattal kapcsolatosan az érintett szervezetek által tervezett valamennyi kiadást alcímenként és szervezetenként kimutatva kiemelt előirányzatonként összesítse és a HM KPÜ-re küldje meg.

(4) Az MK KFH, az MK KBH, a ZMNE és a Katonai Ügyészségek tervjavaslataikat két példányban HM KPÜ-nek küldik meg.

(5) Az MH-nak a 6. költségvetési cím alá tartozó egészségügyi intézetei a 17. § (5) bekezdése szerint elkészített költségvetési tervjavaslataikat az MH HEKET részére megküldik. Az MH HEKET a tervjavaslatokat a szakmai és érdemi felülvizsgálatot, valamint – a logisztikai jellegű előirányzatok tekintetében – az HM FLÜ-vel történt egyeztetést és záradékolást követően, a felülvizsgálat eredményének írásban történő megjelölésével a HM KPÜ-nek megküldi.

(6) Az elemi költségvetési tervjavaslatok az érintett katonai szervezetek parancsnokának (vezetőjének), a HVK egyéb közvetlen szervezetei CRK esetében a HM HVKF helyettese, a HM Igazgatása alcím esetében pedig a HM kabinetfőnök aláírásával kerüljenek felterjesztésre (megküldésre).

21. § Az elkészített, illetve felülvizsgált költségvetési tervjavaslatok HM KPÜ-re történő megküldésének határideje:

a) az SGSZ-ek esetében 2007. február 12.;

b) az 1. Honvédelmi Minisztérium költségvetési címhez tartozó szervezetek vonatkozásában 2007. február 12.;

c) a HM KPÜ által – az MH-t érintően – elkészített pénzügyi jellegű előirányzatok tekintetében 2007. február 14.;

d) az MH egészségügyi intézetei által az utasítás 17. § (5) bekezdés szerint elkészített és a 20. § (5) bekezdés szerint egyeztetett tervjavaslatok vonatkozásában 2007. február 19.;

e) a HM IÜ és az egyéb, központi költségvetési, illetve tárcaszintű feladattal összefüggő tervjavaslatot összeállító honvédelmi szervezetek tekintetében 2006. február 16.;

f) az MH ÖHP-nek a HM HVKF-el is egyeztetett (jóváhagyott) logisztikai jellegű csapatköltségvetési tervjavaslatát illetően 2007. február 23.;

g) a HM FLÜ-nek a HM HVKF-el is egyeztetett logisztikai jellegű központi költségvetési előirányzati tervjavaslatát illetően – beleértve a Gripen feladat összesített és egyéb tárca szintű (katasztrófavédelmi, fizikai biztonság és elektronikus információvédelem stb.) feladatok költségvetését, ezek mellett a 2. és 6. cím összesített csapatköltségvetési tervjavaslataira is kitérve – 2007. február 23.;

h) a 15. § (1)–(5), (7), (9), (10), (13) és (14) bekezdésekben foglalt nemzetközi feladatok költségvetési tervjavaslatai esetében 2007. február 23.;

i) az egyéb, éves szinten előre nem tervezhető nemzetközi feladatok költségvetési előirányzat igényeit a 83/1998. HM ut.-ban foglaltaknak megfelelően a rendezvény megkezdése előtt, a 15. § (3) bekezdésében meghatározott határidőkre kell megküldeni a HM KPÜ részére.

A költségvetési tervjavaslatok jóváhagyásra való felterjesztésének rendje

22. § (1) A benyújtott elemi költségvetési tervjavaslatok jóváhagyásra való felterjesztését a HM KPÜ hajtja végre.

(2) A központi költségvetési tervjavaslatok vonatkozásában:

a) a HM FLÜ teljeskörű elemi központi költségvetési tervjavaslata;

b) a HM IÜ teljeskörű elemi központi költségvetési tervjavaslata – ideértve az 1/1 HM igazgatása költségvetési alcímen tervezett infrastrukturális feladatok (HM I. objektum üzemeltetési) terveit is – a honvédelmi miniszterhez kerül felterjesztésre.

(3) Egyes tárcaszintű feladatok költségvetési tervjavaslatai tekintetében:

a) A Gripen feladattal kapcsolatos összesített tervjavaslatot a HM KPÜ jóváhagyásra a honvédelmi miniszterhez terjeszti fel.

b) A HM Védelmi Tervezési és Infrastrukturális Szakállamtitkárhoz kell felterjeszteni:

– a fizikai biztonság és elektronikus információvédelemmel kapcsolatos feladatok költségvetési tervjavaslatát;

– a katasztrófavédelmi feladatok összesített költségvetési tervjavaslatát;

– a HM KGIR költségvetési tervjavaslatát.

– a K+F feladatnak a HM Haderő Tervezési Főosztállyal egyeztetett költségvetési tervjavaslatát.

(4) A csapatok és intézmények költségvetési tervjavaslatát illetően a költségvetési tervjavaslatokat költségvetési (al-)címenkénti, illetve az 1/2, az 1/3 és a 6. költségvetési (al-)címek esetében honvédelmi szervenkénti, a 2/1 költségvetési alcím vonatkozásában pedig címrendkódonkénti részletezettséggel és ezen belül kiemelt előirányzatonkénti bontásban összesítetten a honvédelmi miniszterhez kell felterjeszteni.

(5) A nemzetközi feladatok költségvetéseit:

a) az MH PRT esetében a honvédelmi miniszter;

b) a válságkezelő békeműveleti feladatok, valamint a külképviseletek tekintetében a HM Kabinetfőnök;

c) az a)–b) pontokba nem tartozó feladatokat illetően a 83/1998. HM ut.-ban meghatározottak alapján elkészített eseti költségvetési tervjavaslatokat a HM Védelmi Tervezési és Infrastrukturális Szakállamtitkár hagyja jóvá.

Záró rendelkezések

23. § (1) Ezen utasítás az aláírása napján lép hatályba*.

(2) Az utasítás aláírásával egyidejűleg a 2006. évi intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjéről szóló 7/2006. (HK 3.) HM utasítás hatályát veszti.

(3) Az utasítás 4. számú mellékletét képező HM KGIR címrendkódjainak módosítására az évközi változásoknak megfelelően a HM KPÜ vezérigazgatója saját hatáskörben intézkedik.

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

1. számú melléklet a 11/2007. (HK 3.) HM utasításhoz

Minta Számszaki bizonyítás

GSZ:

CRK:

(E Ft-ban)

Számla-
csoport

Főkönyvi-
számla

Alszámla

ST

Előirányzat számla megnevezése

TERVEZÉSI

Norma
szerinti
illetményes
a tervezési
időszakra

Változtatás
az elöljáró
szerv által

Időszak

Mért.
egység

Mérőszám

Norma

 

 

 

11

Tábornokok, tisztek alapilletménye

1 év

 

 

10 000

 

 

 

 

12

Zászlósok, tiszthelyettesek alapilletménye

1 év

 

 

4 500

 

 

 

51111

 

Alapilletmények

 

 

 

 

14 500

 

 

 

 

11

Tábornokok, tisztek illetménykiegészítése

1 év

50%

 

5 000

 

 

 

 

12

Zászlósok, tiszthelyettesek illetménykiegészítése

1 év

15%

 

675

 

 

 

51112

 

Illetménykiegészítések

 

 

 

 

5 675

 

 

5111

 

 

Rendszeres személyi juttatások kiadási előirányzata:

 

 

 

 

20 175

 

51–52

 

 

 

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÖSSZESEN:

 

 

 

 

20 175

 

2. sz. melléklet a 11/2007. (HK 3.) HM utasításhoz

Minta Kimutatás a pénzügyi jellegű (99) AN előirányzatokról

194 számlacsoport

Felhalmozási célú támogatási kölcsönök ÁHT-n kívülre

Megjegyzés

 

1942

Felhalmozási célú támogatási kölcsön nyújtásának előirányzata

 

 

1943

Felhalmozási célú támogatási kölcsön megtérülésének előirányzata

 

51–52 számlacsoport

Személyi juttatások

 

53 számlacsoport

Munkaadókat terhelő járulékok

 

54–56 számlacsoport

Dologi kiadások

 

 

552133

Szerződéses katonának jelentkezők szállítási átalánydíja

HM KPÜ tervezi

 

55219993

Bizalmi kiadások

 

 

56211

Belföldi kiküldetés

 

 

56212

Külföldi kiküldetés

 

 

562131

Norma szerinti reprezentációs kiadások

 

 

562132

Egyéb reprezentációs költségek

 

57 számlacsoport

57211

Munkáltató által fizetett SZJA

HM KPÜ tervezi

 

57117

Egyéb befizetési kötelezettség (rehabilitációs hozzájárulás)

HM KPÜ tervezi

 

5721352

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

HM KPÜ tervezi

 

5721353

CASCO biztosítás

HM KPÜ tervezi

 

57213621

Bankköltség

 

 

57213622

Kincstári számlavezetési díj

 

 

57212

Nemzetközi tagsági díjak

 

58 számlacsoport

Társadalom-, szociálpolitikai és egyéb Tb. juttatások

 

 

58417

Egyéb pénzbeli juttatások

 


Megjegyzés: a pénzügyi jellegű előirányzatok mellett azok áfáját is tervezni kell.

3. sz. melléklet a 11/2007. (HK 3.) HM utasításhoz

Minta Kimutatás a jóváhagyásra javasolt költségvetési előirányzatokról

GSZ:

CRK:

(E Ft-ban)



GSZ:    CRK:    (E Ft-ban)

Fsz.

Kiemelt előirányzatok megnevezése

Kiadási előirányzat összege

Költségvetési támogatás összege

Pénzügyi jellegű

Logisztikai
jellegű

Összesen

HM KPÜ
részére

Szervezet részére

Összesen

1.

Személyi juttatások

 

 

 

 

 

 

2.

Munkaadókat terhelő járulékok

 

 

 

 

 

 

3.

Dologi kiadások

 

 

 

 

 

 

4.

Egyéb működési célú támogatások, kiadások

 

 

 

 

 

 

5.

Működési költségvetés összesen (1+2+3+4):

 

 

 

 

 

 

6.

Intézményi beruházási kiadások

 

 

 

 

 

 

7.

Felújítás

 

 

 

 

 

 

8.

Felhalmozási kiadások összesen (6+7):

 

 

 

 

 

 

9.

Kölcsönök

 

 

 

 

 

 

10.

KIADÁSOK, TÁMOGATÁSOK összesen (5+8+9):

 

 

 

 

 

 

4. sz.melléklet a 11/2007. (HK 3.) HM utasításhoz

HM KGIR címrendkódok
(2007. január 1-jétől)

1/1 Honvédelmi Minisztérium igazgatása

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

A101

A101

HM igazgatása tevékenysége (csapat)

1/1 Speciális címrendkódjai

A301

A301

Országmozgósítás, gazdasági felkészülés bonyolítása (csapat)

A302

A302

Hazai gyakorlatok és kiképzések (csapat)

A303

A303

Központi kulturális, PR- és médiafeladatok (csapat)

A305

A305

Nukleáris balesetelhárítási feladatok végrehajtásában való közreműködés (Katasztrófavédelmi feladatok) (csapat)

A313

A313

Iskolarendszerű képzés (csapat)

A316

A316

Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság tevékenysége (csapat)

A320

Megszűnő (megszűnt) szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél (csapat)

A322

A322

Intranet és egyéb informatikai kiadás (csapat)

A323

A323

Fizikai biztonság és elektronikus információvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

A328

A328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

A334

A334

HM I. objektum ingatlan üzemeltetés (csapat)

A338

A338

Humán Program végrehajtása (csapat)

A339

A339

Kincstári ingatlanvagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (csapat)

A342

A342

HM-I. objektum karbantartás és felújítás (HM IÜ) (csapat)

A347

A347

Nyugdíjasotthoni elhelyezés igazgatási feladatai (csapat)

A355

A355

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (csapat)

A356

A356

NKÖM együttműködés (csapat)

A357

A357

OSZK együttműködés (csapat)

A358

A358

Iskolarendszeren kívüli képzések (csapat)

A369

A369

Rekonverziós program (csapat)

A371

A371

Esélyegyenlőségi feladatok (csapat)

A378

A378

KFGH illetményelkülönítés (csapat)

1/1 Nemzetközi címrendkódjai

A502

A502

NATO és PfP tanfolyamok (csapat)

A503

A503

Regionális nyelvképzés (csapat)

A510

A510

Nemzetközi gyakorlatok és kiképzések (csapat)

A532

A532

Nemzetközi kommunikációs feladatok (csapat)

1/1 Tartalék és technikai címrendkódjai

A910

Alcím tartalékelőirányzat

A001

A001

1/1 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (csapat)

1/2 Honvédelmi Minisztérium hivatalai

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

B101

B101

HM Védelmi Hivatal tevékenysége (csapat)

B102

B102

HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség tevékenysége (csapat)

B105

B105

HM Központi Ellenőrzési és Hatósági Hivatal tevékenysége (csapat)

B107

B107

HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség tevékenysége (csapat)

B202

B202

HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség tevékenysége (központi)

B204

B204

HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség ISZAJI tevékenysége (központi)

B207

B207

HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség központi beszerzési feladata (központi)

B211

B211

Logisztikai szervezetek központi költségvetése (HM FLÜ) (központi)

B284

B284

HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség KGIR központi tevékenysége (központi)

1/2 Speciális címrendkódjai

B301

B301

Országmozgósítás, gazdasági felkészülés bonyolítása (csapat)

B302

B302

Hazai gyakorlatok és kiképzések (csapat)

B319

B319

NSIP Programiroda tevékenysége (nemzeti) (csapat)

B320

Megszűnő (megszűnt) szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél (csapat)

B328

B328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

B329

B329

K+F feladat (csapat)

B336

NATO Biztonsági Beruházási Program lebonyolítása (csapat)

B339

B339

Kincstári ingatlanvagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (csapat)

B340

B340

Hotel Hadik és Istenhegyi úti Vendégház működési költségvetése (csapat)

B341

B341

Hazai rendezvényi tevékenységek költségvetése (csapat)

B346

B346

Gripen repülőgépek bérlésével kapcsolatban felmerülő hazai kiadások (csapat)

B355

B355

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (csapat)

B401

B401

Országmozgósítás gazdasági felkészülés bonyolítása (központi)

B402

B402

Hazai gyakorlatok és kiképzések (központi)

B405

B405

Nukleáris balesetelhárítási feladatok végrehajtásában való közreműködés (Katasztrófavédelmi feladatok) (központi)

B409

B409

Műszaki fejlesztési program (központi)

B410

B410

Kiképzési fejlesztési kiadások (központi)

B414

B414

Gripen bérleti díj és egyéb kiadások (központi)

B415

B415

FP feladatok (haderőfejlesztési vállalások) kiadásai (központi)

B418

B418

MH kutyás alegység kiadásai (központi)

B423

B423

Fizikai biztonság és elektronikus információvédelemmel kapcsolatos feladatok (központi)

B424

B424

Személyi állomány egyéni felszerelésének és ruházati anyagainak korszerűsítése (központi)

B425

B425

Híradó, informatikai és EHV fejlesztési program (központi)

B426

B426

Gépjármű és BTR program (központi)

B427

B427

Vegyivédelmi fejlesztési program (központi)

B428

B428

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (központi)

B431

B431

MIG–29 üzemidő meghosszabbítás (központi)

B432

B432

Helikopterek javítása (MI–8, MI–17, MI–24) (központi)

B439

B439

Kincstári ingatlanvagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (központi)

B443

ZMNE érdekében felmerült kiadások (központi)

B444

MH KP Tts. Szakképző Iskola érdekében felmerült kiadások (központi)

B446

B446

Gripen repülőgépek bérlésével kapcsolatban felmerülő hazai kiadások (központi)

B454

B454

Gripen bérlésével összefüggő fegyverzet, egyéb berendezési eszközök és anyagok beszerzéséhez kapcsolódó kiadások (központi)

B455

B455

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (központi)

B460

B460

Befogadó Nemzeti Támogatás adatbázis kialakítása (központi)

B461

B461

Egyéb gépjármű programok, aggregátor és konténer beszerzés (központi)

B462

B462

Egyéb fegyverzeti programok (központi)

B463

B463

Közlekedési szakági programok (központi)

B464

B464

Egészségügyi szakági programok (központi)

B465

B465

Élelmezési szakági programok (központi)

B466

B466

Üzemanyag szakági programok (központi)

B467

B467

Humán nyelvképzés (központi)

B468

B468

Gripen repülőkhöz kapcsolódó elektronikai és híradó szakági programok (központi)

B477

B477

Link 16 képességfejlesztési program (központi)

B479

B479

AN–26 felújítás, üzemidő hosszabbítás (központi)

B480

B480

RH, URH berendezés beépítése (központi)

B481

B481

Speciális tűzszerész és FP képesség fejlesztés (központi)

B482

B482

Térképészeti programok (központi)

B483

B483

Mistral IFF beszerzés (központi)

B484

B484

Radar modernizáció és beszerzés (központi)

B485

B485

Optikai, elektro optikai eszközök beszerzése (központi)

1/2 Nemzetközi címrendkódjai

B502

B502

NATO és PfP tanfolyamok (csapat)

B503

B503

Regionális nyelvképzés (csapat)

B505

B505

Kanadai repülőhajózó képzés (csapat)

B506

B506

Cseh repülőhajózó képzés (csapat)

B510

B510

Nemzetközi gyakorlatok és kiképzések (csapat)

B514

B514

Katonai megfigyelők (csapat)

B517

B517

Vegyes Hídépítő Század (csapat)

B518

B518

EU Battle Group (csapat)

B521

B521

Multilaterális rendezvények (csapat)

B529

B529

HM FLÜ nemzeti támogatás (csapat)

B530

B530

MK NATO Misszió Védelempolitikai Részleg működése (csapat)

B531

B531

MK EBESZ Misszió Katonai Képviselet működése (csapat)

B533

B533

Kétoldalú kapcsolatok (csapat)

B537

B537

NKK működése (csapat)

B538

B538

Nemzetközi feladatok kiszolgálásának nem felosztható költségei (csapat)

B547

B547

Fegyverzet-ellenőrzési keret (csapat)

B549

B549

„MH PRT” (csapat)

B550

B550

UNIFIL (csapat)

B551

B551

Tartós külföldi iskolarendszerű képzés (csapat)

B603

B603

Regionális nyelvképzés (központi)

B608

B608

NATO Iraki Kiképző Misszió (központi)

B610

B610

Nemzetközi gyakorlatok és kiképzések (központi)

B612

B612

UNFICYP (központi)

B613

B613

MFO (központi)

B614

B614

Katonai megfigyelők (központi)

B615

B615

KRK EUFOR (ALTHEA) (központi)

B616

B616

MH ŐBZ (központi)

B617

B617

Vegyes Hídépítő Század (központi)

B618

B618

EU Battle Group (központi)

B641

B641

AN–26-os pilóták kiadásai (központi)

B644

B644

NRF feladat (központi)

B649

B649

„MH PRT” (központi)

B650

B650

UNIFIL (központi)

1/2 Tartalék és technikai címrendkódjai

B910

Alcím tartalékelőirányzat

B921

Alcím tartalék előirányzat (központi)

B001

B001

1/2 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (csapat)

1/3 Honvédelmi Minisztérium háttérintézményei

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

C106

C106

HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum tevékenysége (csapat)

C107

C107

HM Katonai Légügyi Hivatal tevékenysége (csapat)

C108

C108

HM Tábori Lelkészi Szolgálat tevékenysége (csapat)

C111

C111

HM Infrastrukturális Ügynökség tevékenysége (csapat)

C211

C211

HM Infrastrukturális Ügynökség egyéb központi tevékenysége (központi)

1/3 Speciális címrendkódjai

C301

C301

Országmozgósítás, gazdasági felkészülés bonyolítása (csapat)

C302

C302

Hazai gyakorlatok és kiképzések (csapat)

C315

C315

FP feladatok (haderőfejlesztési vállalások) kiadásai (csapat)

C319

C319

NSIP Programiroda tevékenysége (nemzeti) (csapat)

C320

Megszűnő (megszűnt) szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél (csapat)

C323

C323

Fizikai biztonság és elektronikus információvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

C328

C328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

C339

C339

Kincstári ingatlanvagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (csapat)

C342

C342

HM-I. objektum karbantartás és felújítás (HM IÜ) (csapat)

C343

ZMNE érdekében felmerült kiadások (csapat)

C344

MH KP Tts. Szakképző Iskola érdekében felmerült kiadások (csapat)

C346

C346

Gripen repülőgépek bérlésével kapcsolatban felmerülő hazai kiadások (csapat)

C348

C348

Laktanya Rekonstrukciós Program környezetszennyezések kármentesítése (csapat)

C355

C355

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (csapat)

C401

C401

Országmozgósítás, gazdasági felkészülés bonyolítása (központi)

C406

C406

Kórházak központi hatáskörben történő felújításai (központi)

C407

C407

Szennyező források, szennyezett területek kármentesítése (központi)

C411

C411

Laktanya Rekonstrukciós Program (központi)

C412

C412

Elhelyezési szolgáltatás megvásárlása (tender) (központi)

C415

C415

FP feladatok (haderőfejlesztési vállalások) kiadásai (központi)

C423

C423

Fizikai biztonság és elektronikus információvédelemmel kapcsolatos feladatok (központi)

C428

C428

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (központi)

C439

C439

Kincstári ingatlan vagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (központi)

C442

C442

HM-I. objektum karbantartás és felújítás (HM IÜ) (központi)

C443

ZMNE érdekében felmerült kiadások (központi)

C444

MH KP Tts. Szakképző Iskola érdekében felmerült kiadások (központi)

C445

C445

HM IÜ egyéb ingatlan-felújítási kiadásai (központi)

C446

C446

Gripen repülőgépek bérlésével kapcsolatban felmerülő hazai kiadások (központi)

C448

C448

Laktanya Rekonstrukciós Program környezetszennyezések kármentesítése (központi)

C449

C449

Őrzésvédelmi feladatok (központi)

C455

C455

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (központi)

1/3 Nemzetközi címrendkódjai

C615

C615

KRK EUFOR (ALTHEA) (központi)

C616

C616

MH ŐBZ (központi)

C649

C649

„MH PRT” (központi)

1/3 Tartalék és technikai címrendkódjai

C910

Alcím tartalékelőirányzat

C920

HM tartalékelőirányzat

C001

C001

1/3 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (csapat)

C002

C002

1/3 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (központi)

2/1 Honvéd Vezérkar közvetlen szervezetei

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

D103

D103

HM HVK egyéb közvetlen szervezetei tevékenysége (csapat)

D107

D107

MH Honvéd Egészségügyi Központ Előkészítő Törzs és alárendelt szervezeteinek tevékenysége (csapat)

D108

D108

HM Személyzeti Főosztály alárendelt szervezeteinek tevékenysége (csapat)

D110

D110

MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) alárendelt szervezetei

D211

D211

Logisztikai szervek központi költségvetése (központi)

2/1 Speciális címrendkódjai

D301

D301

Országmozgósítás, gazdasági felkészülés bonyolítása (csapat)

D302

D302

Hazai gyakorlatok és kiképzések (csapat)

D305

D305

Nukleáris balesetelhárítási feladatok végrehajtásában való közreműködés (Katasztrófavédelmi feladatok) (csapat)

D308

D308

Drogprevenciós program (csapat)

D315

D315

FP feladatok (haderőfejlesztési vállalások) kiadásai (csapat)

D316

D316

Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság tevékenysége (csapat)

D320

Megszűnő (megszűnt) szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél (csapat)

D322

D322

Intranet és egyéb informatikai kiadás (csapat)

D328

D328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

D337

D337

Ideiglenes állományjegyzéken szereplők ellátása (csapat)

D339

D339

Kincstári ingatlanvagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (csapat)

D343

ZMNE érdekében felmerült kiadások (csapat)

D344

MH KP Tts. Szakképző Iskola érdekében felmerült kiadások (csapat)

D355

D355

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (csapat)

D358

D358

Iskolarendszeren kívüli képzések (csapat)

D401

D401

Országmozgósítás, gazdasági felkészülés bonyolítása (központi)

D402

D402

Hazai gyakorlatok és kiképzések (központi)

D405

D405

Nukleáris balesetelhárítási feladatok végrehajtásában való közreműködés (Katasztrófavédelmi feladatok) (központi)

D408

D408

Drogprevenciós program (központi)

D409

D409

Műszaki fejlesztési program (központi)

D410

D410

Kiképzési fejlesztési kiadások (központi)

D414

D414

Gripen bérleti díj és egyéb kiadások (központi)

D415

D415

FP feladatok (haderőfejlesztési vállalások) kiadásai (központi)

D418

D418

MH kutyás alegység kiadásai (központi)

D423

D423

Fizikai biztonság és elektronikus információvédelemmel kapcsolatos feladatok (központi)

D424

D424

Személyi állomány egyéni felszerelésének és ruházati anyagainak korszerűsítése (központi)

D425

D425

Híradó, informatikai és EHV fejlesztési program (központi)

D426

D426

Gépjármű és BTR program (központi)

D427

D427

Vegyivédelmi fejlesztési program (központi)

D428

D428

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (központi)

D431

D431

MIG–29 üzemidő meghosszabbítás (központi)

D432

D432

Helikopterek javítása (MI–8, MI–17, MI–24) (központi)

D439

D439

Kincstári ingatlan vagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (központi)

D443

ZMNE érdekében felmerült kiadások (központi)

D444

MH KP Tts. Szakképző Iskola érdekében felmerült kiadások (központi)

D446

D446

Gripen repülőgépek bérlésével kapcsolatban felmerülő hazai kiadások (központi)

D454

D454

Gripen bérlésével összefüggő fegyverzet, egyéb berendezési eszközök és anyagok beszerzéséhez kapcsolódó kiadások (központi)

D455

D455

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (központi)

D460

D460

Befogadó Nemzeti Támogatás adatbázis kialakítása (központi)

D461

D461

Egyéb gépjármű programok, aggregátor- és konténerbeszerzés (központi)

D462

D462

Egyéb fegyverzeti programok (központi)

D463

D463

Közlekedési szakági programok (központi)

D464

D464

Egészségügyi szakági programok (központi)

D465

D465

Élelmezési szakági programok (központi)

D466

D466

Üzemanyag szakági programok (központi)

D467

D467

Humán nyelvképzés (központi)

D468

D468

Gripen repülőkhöz kapcsolódó elektronikai és híradó szakági programok (központi)

D477

D477

Link 16 képességfejlesztési program (központi)

D479

D479

AN–26 felújítás, üzemidő hosszabbítás (központi)

D480

D480

RH, URH berendezés beépítése (központi)

D481

D481

Speciális tűzszerész és FP képesség fejlesztés (központi)

D482

D482

Térképészeti programok (központi)

D483

D483

Mistral IFF beszerzés (központi)

D484

D484

Radar modernizáció és beszerzés (központi)

D485

D485

Optikai, elektro optikai eszközök beszerzése (központi)

2/1 Nemzetközi címrendkódjai

D503

D503

Regionális nyelvképzés (csapat)

D510

D510

Nemzetközi gyakorlatok és kiképzések (csapat)

D529

D529

HM FLÜ nemzeti támogatás (csapat)

D535

D535

KKH működése (csapat)

D537

D537

NKK működése (csapat)

D539

D539

NÖK működése (csapat)

D603

D603

Regionális nyelvképzés (központi)

D608

D608

NATO Iraki Kiképző Misszió (központi)

D610

D610

Nemzetközi gyakorlatok és kiképzések (központi)

D612

D612

UNFICYP (központi)

D613

D613

MFO (központi)

D614

D614

Katonai megfigyelők (központi)

D615

D615

KRK EUFOR (ALTHEA) (központi)

D616

D616

MH ŐBZ (központi)

D617

D617

Vegyes Hídépítő Század (központi)

D618

D618

EU Battle Group (központi)

D641

D641

AN–26-os pilóták kiadásai (központi)

D644

D644

NRF feladat (központi)

D649

D649

„MH PRT” (központi)

D650

D650

UNIFIL (központi)

2/1 Tartalék és technikai címrendkódjai

D910

Vezérkarfőnöki tartalékelőirányzat

D911

Alcím tartalékelőirányzat (csapat)

D921

Alcím tartalékelőirányzat (központi)

D001

D001

2/1 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (csapat)

D002

D002

2/1 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (központi)

2/2 Magyar Honvédség Szárazföldi csapatai

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

E101

E101

MH ÖHP és alárendeltjei tevékenysége (csapat)

2/2 Speciális címrendkódjai

E302

E302

Hazai gyakorlatok és kiképzések (csapat)

E305

E305

Nukleáris balesetelhárítási feladatok végrehajtásában való közreműködés (Katasztrófavédelmi feladatok) (csapat)

E308

E308

Drogprevenciós program (csapat)

E315

E315

FP feladatok (haderőfejlesztési vállalások) kiadásai (csapat)

E316

E316

Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság tevékenysége (csapat)

E320

Megszűnő (megszűnt) szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél (csapat)

E328

E328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

E339

E339

Kincstári ingatlan vagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (csapat)

E343

ZMNE érdekében felmerült kiadások (csapat)

E344

MH KP Tts. Szakképző Iskola érdekében felmerült kiadások (csapat)

E355

E355

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (csapat)

2/2 Nemzetközi címrendkódjai

E502

E502

NATO és PfP tanfolyamok (csapat)

E503

E503

Regionális nyelvképzés (csapat)

E508

E508

NATO Iraki Kiképző Misszió (csapat)

E510

E510

Nemzetközi gyakorlatok és kiképzések (csapat)

E512

E512

UNFICYP (csapat)

E513

E513

MFO (csapat)

E515

E515

KRK EUFOR (ALTHEA) (csapat)

E516

E516

MH ŐBZ (csapat)

E517

E517

Vegyes Hídépítő Század (csapat)

E518

E518

EU Battle Group (csapat)

E521

E521

Multilaterális rendezvények (csapat)

E533

E533

Kétoldalú kapcsolatok (csapat)

E544

E544

NRF feladat (csapat)

E548

E548

MH KFOR Század (csapat)

E549

E549

„MH PRT” (csapat)

E550

E550

UNIFIL (csapat)

2/2 Tartalék és technikai címrendkódjai

E910

Alcím tartalék előirányzat

E001

E001

2/2 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (csapat)

2/3 Magyar Honvédség Repülő és légvédelmi csapatai

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

F101

F101

MH ÖHP alárendeltjei tevékenysége (csapat)

2/3 Speciális címrendkódjai

F302

F302

Hazai gyakorlatok és kiképzések (csapat)

F308

F308

Drogprevenciós program (csapat)

F315

F315

FP feladatok (haderőfejlesztési vállalások) kiadásai (csapat)

F316

F316

Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság tevékenysége (csapat)

F320

Megszűnő (megszűnt) szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél (csapat)

F328

F328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

F339

F339

Kincstári ingatlan vagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (csapat)

F343

ZMNE érdekében felmerült kiadások (csapat)

F344

MH KP Tts. Szakképző Iskola érdekében felmerült kiadások (csapat)

F346

F346

Gripen repülőgépek bérlésével kapcsolatban felmerülő hazai kiadások (csapat)

F355

F355

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (csapat)

2/3 Nemzetközi címrendkódjai

F502

F502

NATO és PfP tanfolyamok (csapat)

F503

F503

Regionális nyelvképzés (csapat)

F505

F505

Kanadai repülőhajózó képzés (csapat)

F506

F506

Cseh repülőhajózó képzés (csapat)

F510

F510

Nemzetközi gyakorlatok és kiképzések (csapat)

F512

F512

UNFICYP (csapat)

F513

F513

MFO (csapat)

F521

F521

Multilaterális rendezvények (csapat)

F533

F533

Kétoldalú kapcsolatok (csapat)

F541

F541

AN–26-os pilóták kiadásai (csapat)

F549

F549

„MH PRT” (csapat)

2/3 Tartalék és technikai címrendkódjai

F910

Alcím tartalékelőirányzat

F001

F001

2/3 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (csapat)

3/1 Katonai Felderítő Hivatal

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

G101

G101

MK Katonai Felderítő Hivatal tevékenysége (csapat)

3/1 Speciális címrendkódjai

G302

G302

Hazai gyakorlatok és kiképzések (csapat)

G328

G328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

G339

G339

Kincstári ingatlan vagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (csapat)

G352

G352

EG 0400 Stratégiai felderítő képesség (csapat)

G355

G355

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (csapat)

3/1 Nemzetközi címrendkódjai

G521

G521

Multilaterális rendezvények (csapat)

G549

G549

„MH PRT” (csapat)

3/1 Tartalék és technikai címrendkódjai

G910

Alcím tartalékelőirányzat

G001

G001

3/1 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (csapat)

3/2 Katonai Biztonsági Hivatal

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

H101

H101

MK Katonai Biztonsági Hivatal tevékenysége (csapat)

3/2 Speciális címrendkódjai

H302

H302

Hazai gyakorlatok és kiképzések (csapat)

H328

H328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

H339

H339

Kincstári ingatlan vagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (csapat)

H355

H355

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (csapat)

3/2 Nemzetközi címrendkódjai

H549

H549

„MH PRT” (csapat)

3/2 Tartalék és technikai címrendkódjai

H910

Alcím tartalékelőirányzat

H001

H001

3/2 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (csapat)

4/0 Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

I101

I101

ZMNE támogatásból finanszírozott alaptevékenysége (csapat)

I102

I102

ZMNE bevételből finanszírozott alaptevékenysége (csapat)

4/0 Speciális címrendkódjai

I302

I302

Hazai gyakorlatok és kiképzések (csapat)

I305

I305

Nukleáris balesetelhárítási feladatok végrehajtásában való közreműködés (Katasztrófavédelmi feladatok) (csapat)

I328

I328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

I339

I339

Kincstári ingatlan vagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (csapat)

I346

I346

Gripen repülőgépek bérlésével kapcsolatban felmerülő hazai kiadások (csapat)

I353

I353

Üllői úti bázis üzemeltetése (csapat)

I355

I355

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (csapat)

I358

I358

Iskolarendszeren kívüli képzések (csapat)

4/0 Nemzetközi címrendkódjai

I502

I502

NATO és PfP tanfolyamok (csapat)

I503

I503

Regionális nyelvképzés (csapat)

I510

I510

Nemzetközi gyakorlatok és kiképzések (csapat)

I521

I521

Multilaterális rendezvények (csapat)

4/0 Tartalék és technikai címrendkódjai

I910

Cím tartalékelőirányzat

I001

I001

4 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (csapat)

5/0 Katonai ügyészségek

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

J101

J101

Katonai ügyészségek tevékenysége (csapat)

5/0 Speciális címrendkódjai

J302

J302

Hazai gyakorlatok és kiképzések (csapat)

J328

J328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (csapat)

J339

J339

Kincstári ingatlan vagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (csapat)

J355

J355

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (csapat)

5/0 Tartalék és technikai címrendkódjai

J910

Cím tartalékelőirányzat

J001

J001

5 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (csapat)

6/0 MH Egészségügyi intézetek

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

K101

K101

Központi Honvédkórház tevékenysége (csapat)

K102

K102

Kecskeméti Repülőkórház tevékenysége (csapat)

K103

K103

HÉMORI tevékenysége (csapat)

K104

K104

BKRI tevékenysége (csapat)

K106

K106

Verőcei Betegotthon tevékenysége (csapat)

6/0 Speciális címrendkódjai

K302

K302

Hazai gyakorlatok és kiképzések (csapat)

K308

K308

Drogprevenciós program (csapat)

K320

Megszűnő (megszűnt) szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél

K328

K328

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok (KHK) (csapat)

K339

K339

Kincstári ingatlan vagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai (csapat)

K355

K355

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai (csapat)

K373

K373

KRK árvízvédelemmel kapcsolatos feladatai (csapat)

K374

K374

HÉMORI árvízvédelemmel kapcsolatos feladatai (csapat)

K375

K375

BKRI árvízvédelemmel kapcsolatos feladatai (csapat)

K376

K376

Verőcei Betegotthon árvízvédelemmel kapcsolatos feladatai (csapat)

K408

K408

Drogprevenciós program (központi)

K464

K464

Egészségügyi szakági programok (központi)

6/0 Tartalék és technikai címrendkódjai

K001

Központi Honvédkórház technikai kód (HM KPÜ ISZAJI)

K002

Kecskeméti Repülőkórház technikai kód (HM KPÜ ISZAJI)

K003

HÉMORI technikai kód (HM KPÜ ISZAJI)

K004

BKRI technikai kód (HM KPÜ ISZAJI)

K006

Verőcei Betegotthon technikai kód (HM KPÜ ISZAJI)

K910

Cím tartalékelőirányzat

K011

K011

6 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja) (csapat)

8/1 Fejezeti kezelésű előirányzatok – Beruházás

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

M101

M101

Katonai védelmi beruházások

M102

M102

Lakástámogatás

M103

M103

Lakásépítés

M104

M104

MH Központi Honvédkórház

8/2 Fejezeti kezelésű előirányzatok – Ágazati célelőirányzatok

Alkalmazott kód

A kód jelentése

előirányzat

teljesítés

N202

N202

Nemzetközi kártérítés

N204

Hozzájárulás a hivatásos katonák kedvezményes nyugellátásának kiadásaihoz

N205

Hozzájárulás a hivatásos katonák kedvezményes nyugellátásának kiadásaihoz (Ny. Alap)

N206

Hozzájárulás a hivatásos katonák kedvezményes nyugellátásának kiadásaihoz (E. Alap)

N211

N211

Hadisírok létesítése az Oroszországi Föderációban

N213

N213

HM Honvéd Kulturális Szolgáltató kht. kv. támogatása

N214

N214

HM Zrínyi Kommunikációs kht. kv. támogatása

N216

N216

HM Térképészeti kht. kv. támogatása

N217

N217

Monostori Erőd kht. kv. támogatása

N220

N220

Hozzájárulás a NATO Biztonsági Beruházási Programjához

N222

N222

MH Szociálpolitikai Közalapítvány feladattervében szereplő feladatok támogatása

N223

N223

MH Szociálpolitikai Közalapítvány által adott juttatások támogatása

N224

N224

Honvéd Művészegyüttes támogatása

N227

N227

Társadalmi szervek támogatása (Kulturális pályázatok alapján)

N228

N228

Társadalmi szervek támogatása (Sporttevékenység támogatása pályázatok alapján)

N229

N229

Társadalmi szervek támogatása (Kommunikációs pályázatok alapján)

N230

N230

A fejezeti kezelésű előirányzatokkal összefüggésben felmerült, a MÁK által nyújtott szolgáltatások díjai

N231

N231

MH Szociálpolitikai Közalapítvány által ellátott rekonverziós célú feladatok támogatása

N232

N232

Honvédszakszervezet támogatása

N233

N233

Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének támogatása

N234

N234

Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének támogatása

N235

N235

Csapatok Érdekvédelmi Szövetségének támogatása

N236

N236

Magyar Hadtudományi Társaság támogatása

N238

N238

Egyéb társadalmi szervek támogatása

N239

N239

Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) Országos Szövetsége

N240

N240

Honvédségi Nyugdíjas Klubok (HNYK) Országos Szövetsége

N241

N241

Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ)

N242

N242

Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ)

N243

N243

Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség (MHKHSZ)

N244

N244

Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) Székesfehérvári Egyesülete

N245

N245

Hozzájárulás a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatásához

8/2 Nemzetközi címrendkódjai

N526

N526

Hozzájárulás a NATO költségvetéséhez

N534

N534

Egyéb uniós befizetések

N542

N542

Válságkezelő és békeműveletek keretében felajánlott alegységek

8/2 Tartalék és technikai címrendkódjai

N910

N910

Fejezeti államháztartási tartalék

N911

N911

Fejezeti egyensúlyi tartalék

N001

N001

8/2 Technikai kód (csak a HM KPÜ használhatja)


A címrendkódok között olyanok is szerepelnek, melyekre 2007. évben már előirányzat nem kerül biztosításra, ezen címrendkódok csak az esetleges maradványok, illetve pénzeszköz-elszámolások esetében alkalmazhatóak. Ezen címrendkódok felülvizsgálatára és utólagos lezárására 2007 áprilisában sor kerül.
A megnevezések változása miatt a 2003–2006. évekre történő lekérdezéseknél, a kódokhoz, az akkor hatályos címrendkód jegyzékből, az aktuális megnevezéseket hozzá kell rendelni!


Speciális feladatok összesítő kimutatása
(2007. január 1-jétől)

Fsz.

Feladat

Csapat

Központi

Feladatcím

1.

Országmozgósítás, gazdasági felkészülés bonyolítása

A301; B301; C301; D301

B401; C401; D401

OMGF

2.

Hazai gyakorlatok és kiképzések

A302; B302; C302; D302; E302; F302; G302; H302; I302; J302; K302

B402; D402

HGYK

3.

Központi kulturális, PR és média feladatok

A303

 

 

4.

üres

 

 

 

5.

Nukleáris balesetelhárítási feladatok végrehajtásában való közreműködés (Katasztrófavédelmi feladatok)

A305; D305; E305; I305

B405; D405

NBEF

6.

Kórházak központi hatáskörben történő felújításai

 

C406

KKOF

7.

Szennyező források, szennyezett területek kármentesítése

 

C407

SZFK

8.

Drogprevenciós program

D308; E308; F308; K308

D408; K408

DROG

9.

Műszaki fejlesztési program

 

B409; D409

MUPR

10.

Kiképzési fejlesztési kiadások

 

B410; D410

KIFK

11.

Laktanya Rekonstrukciós Program

 

C411

 

12.

Elhelyezési szolgáltatás megvásárlása (tender)

 

C412

 

13.

Iskolarendszerű képzés

A313

 

 

14.

Gripen bérleti díj és egyéb kiadások

 

B414; D414

GRIP

15.

FP feladatok (haderőfejlesztési vállalások) kiadásai

C315; D315; E315; F315

B415; C415; D415

FPAA

16.

Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság tevékenysége

A316; D316; E316; F316

 

MEBT

17.

üres

 

 

 

18.

MH kutyás alegység kiadásai

 

B418; D418

KUTY

19.

NSIP Programiroda tevékenysége (nemzeti)

B319; C319

 

NSIN

20.

Megszűnő (megszűnt) szervezetek tevékenységének elkülönítése a jogutód szervezetnél

A320; B320; C320; D320; E320; F320; K320

 

21.

üres

 

 

 

22.

Intranet és egyéb informatikai kiadás

A322; D322

 

INTR

23.

Fizikai biztonság és elektronikus információvédelemmel kapcsolatos feladatok

A323; C323

B423; C423; D423

FBEI

24.

Személyi állomány egyéni felszerelésének és ruházati anyagainak korszerűsítése

 

B424; D424

SZEM

25.

Híradó, informatikai és EHV fejlesztési program

 

B425; D425

HEHV

26.

Gépjármű és BTR program

 

B426; D426

GBTR

27.

Vegyivédelmi fejlesztési program

 

B427; D427

VEFP

28.

Árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok

A328; B328; C328; D328; E328; F328; G328; H328; I328; J328; K328

B428; C428; D428

ARVI lásd még 73–76. ssz.

29.

K+F feladat

B329

 

 

30.

üres

 

 

 

31.

MIG–29 üzemidő meghosszabbítás

 

B431; D431

MIGU

32.

Helikopterek javítása (MI–8, MI–17, MI–24)

 

B432; D432

HELI

33.

üres

 

 

 

34.

HM I. objektum ingatlan üzemeltetés

A334

 

 

35.

üres

 

 

 

36.

NATO Biztonsági Beruházási Program lebonyolítása

B336

 

 

37.

Ideiglenes állományjegyzéken szereplők ellátása

D337

 

 

38.

Humán Program végrehajtása

A338

 

 

39.

Kincstári ingatlanvagyon értékesítésének, hasznosításának bevételei, azok felhasználásai

A339; B339; C339; D339; E339; F339; G339; H339; I339; J339; K339

B439; C439; D439

KVER

40.

Hotel Hadik és Istenhegyi úti Vendégház működési költségvetése

B340

 

 

41.

Hazai rendezvényi tevékenységek költségvetése

B341

 

 

42.

HM-I. objektum karbantartás és felújítás (HM IÜ)

A342; C342

C442

HMIO

43.

ZMNE érdekében felmerült kiadások

C343; D343; E343; F343

B443; C443; D443

KTZM

44.

MH KP Tts. Szakképző Iskola érdekében felmerült kiadások

C344; D344; E344; F344

B444; C444; D444

KTKP

45.

HM IÜ egyéb ingatlan-felújítási kiadásai

 

C445

 

46.

Gripen repülőgépek bérlésével kapcsolatban felmerülő hazai kiadások

B346; C346; F346; I346

B446; C446; D446

GRIH

47.

Nyugdíjas otthoni elhelyezés igazgatási feladatai

A347

 

 

48.

Laktanya Rekonstrukciós Program környezetszennyezések kármentesítése

C348

C448

LARE

49.

Őrzésvédelmi feladatok

 

C449

 

50.

üres

 

 

 

51.

üres

 

 

 

52.

EG 0400 Stratégiai felderítő képesség

G352

 

 

53.

Üllői úti bázis üzemeltetése

I353

 

 

54.

Gripen bérlésével összefüggő fegyverzet, egyéb berendezési eszközök és anyagok beszerzéséhez kapcsolódó kiadások

 

B454; D454

GRIF

55.

Kincstári ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítésének bevételei, azok felhasználásai

A355; B355; C355; D355; E355; F355; G355; H355; I355; J355; K355

B455; C455; D455

KIER

56.

NKÖM együttműködés

A356

 

 

57.

OSZK együttműködés

A357

 

 

58.

Iskolarendszeren kívüli képzések

A358; D358; I358

 

IRKK

59.

üres

 

 

 

60.

Befogadó Nemzeti Támogatás adatbázis kialakítása

 

B460; D460

BNTA

61.

Egyéb gépjármű programok, aggregátor és konténer beszerzés

 

B461; D461

EGPA

62.

Egyéb fegyverzeti programok

 

B462; D462

EFPR

63.

Közlekedési szakági programok

 

B463; D463

KOPR

64.

Egészségügyi szakági programok

 

B464; D464; K464

EUSZ

65.

Élelmezési szakági programok

 

B465; D465

ELME

66.

Üzemanyag szakági programok

 

B466, D466

UZEP

67.

Humán nyelvképzés

 

B467; D467

HUMA

68.

Gripen repülőkhöz kapcsolódó elektronikai és híradó szakági programok

 

B468; D468

GHIR

69.

Rekonverziós program

A369

 

 

70.

üres

 

 

 

71.

Esélyegyenlőségi feladatok

A371

 

 

72.

üres

 

 

 

73.

KRK árvízvédelemmel kapcsolatos feladatai

K373

 

ARVI

74.

HÉMORI árvízvédelemmel kapcsolatos feladatai

K374

 

ARVI

75.

BKRI árvízvédelemmel kapcsolatos feladatai

K375

 

ARVI

76.

Verőcei Betegotthon árvízvédelemmel kapcsolatos feladatai

K376

 

ARVI

77.

Link 16 képességfejlesztési program

 

B477; D477

LINK

78.

KFGH illetményelkülönítés

A378

 

 

79.

AN–26 felújítás, üzemidő hosszabbítás

 

B479; D479

ANFU

80.

RH, URH berendezés beépítése

 

B480; D480

RHUR

81.

Speciális tűzszerész és FP képesség fejlesztés

 

B481, D481

SPFP

82.

Térképészeti programok

 

B482; D482

TERK

83.

Mistral IFF beszerzés

 

B483, D483

MIFF

84.

Radar modernizáció és beszerzés

 

B484, D484

RABE

85.

Optikai, elektro optikai eszközök beszerzése

 

B485, D485

OPBE



Nemzetközi feladatok összesítő kimutatása
(2007. január 1-jétől)

Fsz.

Feladat

Csapat

Központi

Fejezeti

Feladatcím

1.

üres

 

 

 

 

2.

NATO és PfP tanfolyamok

A502; B502; E502; F502; I502

 

 

TANF

3.

Regionális nyelvképzés

A503; B503; D503; E503; F503; I503

B603; D603

 

REGI

4.

üres

 

 

 

 

5.

Kanadai repülőhajózó képzés

B505; F505

 

 

NFTC

6.

Cseh repülőhajózó képzés

B506; F506

 

 

CSEH

8.

NATO Iraki Kiképző Misszió

E508

B608; D608

 

IKBS

9.

üres

 

 

 

 

10.

Nemzetközi gyakorlatok és kiképzések

A510; B510; D510; E510; F510; I510

B610; D610

 

GYAK

11.

üres

 

 

 

 

12.

UNFICYP

E512; F512

B612; D612

 

CYPM

13.

MFO

E513; F513

B613; D613

 

MFOM

14.

Katonai megfigyelők

B514

B614; D614

 

KMFM

15.

KRK EUFOR (ALTHEA)

E515

B615; C615; D615

 

SKRK

16.

MH ŐBZ

E516

B616, C616; D616

 

KFOR

17.

Vegyes Hídépítő Század

B517; E517

B617, D617

 

VHSZ

18.

EU Battle Group

B518; E518

B618, D618

 

EUBG

19.

üres

 

 

 

 

20.

üres

 

 

 

 

21.

Multilaterális rendezvények

B521; E521; F521; G521; I521

 

 

MULT

22.

üres

 

 

 

 

23.

üres

 

 

 

 

24.

üres

 

 

 

 

25.

üres

 

 

 

 

26.

Hozzájárulás a NATO költségevetéséhez

 

 

N526

NAKV

27.

üres

 

 

 

 

28.

üres

 

 

 

 

29.

HM FLÜ nemzeti támogatás

B529; D529

 

 

NTSZ

30.

MK NATO Misszió Védelempolitikai Részleg működése

B530

 

 

VPRM

31.

MK EBESZ Misszió Katonai Képviselet működése

B531

 

 

EBES

32.

Nemzetközi kommunikációs feladatok

A532

 

 

NKFA

33.

Kétoldalú kapcsolatok

B533; E533; F533

 

 

BILK

34.

Egyéb uniós befizetések

 

 

N534

 

35.

KKH működése

D535

 

 

 

36.

üres

 

 

 

 

37.

NKK működése

B537; D537

 

 

NKKM

38.

Nemzetközi feladatok kiszolgálásának nem felosztható költségei

B538

 

 

 

39.

NÖK működése

D539

 

 

 

40.

üres

 

 

 

 

41.

AN–26-os pilóták kiadásai

F541

B641, D641

 

ANPK

42.

Válságkezelő és békeműveletek keretében felajánlott alegységek

 

 

N542

 

43.

üres

 

 

 

 

44.

NRF feladat

E544

B644, D644

 

NRFM

45.

üres

 

 

 

 

46.

üres

 

 

 

 

47.

Fegyverzet-ellenőrzési keret

B547

 

 

 

48.

MH KFOR Század

E548

 

 

KFSZ

49.

„MH PRT”

B549; E549; F549; G549; H549

B649; C649; D649

 

PRTM

50.

UNIFIL

B550; E550

B650; D650

 

UNIF

51.

Tartós külföldi iskolarendszerű képzés

B551

 

 

 

5. sz. melléklet a 11/2007. (HK 3.) HM utasításhoz

A nemzetközi feladatok felett felügyeletet gyakorló személyek és a keretgazda szervezetek

Feladat megnevezése

Szakmai felügyeletet
gyakorló

Keretgazda

NATO és PfP tanfolyamok

HM HVKF h.

HM SZF

Regionális nyelvképzés

HM HVKF h.

HM SZF

Tartós Iskolarendszerű Képzés

HM HVKF h.

HM SZF

Cseh repülőhajózó kiképzés

HM HVKF h.

MH ÖHP

Kanadai repülőgép-vezető képzés

HM KBF

HM VTI SZÁT

Nemzetközi gyakorlatok és kiképzések

HM HVKF h.

HM HKF

UNFICYP

HM VP SZÁT

MH ÖHP

MFO

HM VP SZÁT

MH MK

UNIFIL

HM VP SZÁT

MH MK

Katonai Megfigyelők

HM VP SZÁT

MH MK

KFOR század

HM VP SZÁT

MH ÖHP

NTM-I törzstisztek (Irak)

HM VP SZÁT

MH ÖHP

KFOR ÖBZ

HM VP SZÁT

MH ÖHP

MH PRT és egyéni beosztásúak

HM VP SZÁT

MH ÖHP

MH Katonai Rendfenntartó Kontingens

HM VP SZÁT

MH ÖHP

NRF feladatok

HM VP SZÁT

MH ÖHP

EU Battle Group

HM VP SZÁT

MH ÖHP

Multilaterális együttműködés

HM VP SZÁT

HM VPF

Kétoldalú kapcsolatok

HM VP SZÁT

HM NEF

MH KKH

HM VP SZÁT

HM HVKF h.

MH NKK

HM VP SZÁT

HM HVKF h.

MH NÖK

HM VP SZÁT

HM HVKF h.

MK NATO Misszió VPR

HM VP SZÁT

HM VPF

MK EMKK

HM VP SZÁT

HM VPF

HM FLÜ nemzeti támogatás

HM KBF

HM FLÜ

Hozzájárulás a NATO Biztonsági Beruházási Programhoz

HM VTI SZÁT

HM FLÜ

Hozzájárulás a NATO költségvetéséhez

HM VTI SZÁT

HM KPÜ

Egyéb uniós befizetések

HM VTI SZÁT

HM KPÜ

AN–26-os pilóták pénzügyi jellegű kiadásai

HM HVKF h.

MH ÖHP

Nemzetközi kommunikációs feladatok

HM KBF

HM KTF

Nemzetközi feladatok kiszolgálásának fel nem osztható költségei

HM KBF

HM FLÜ

Fegyverzet-ellenőrzés

HM VP SZÁT

MH MK


Szakmai felügyeletet gyakorló szervezet: a keretgazda részére meghatározza a honvédelmi miniszter által kitűzött politikai célok elérését szolgáló nemzetközi feladatokkal kapcsolatos prioritásokat, valamint a szakmai feladatok végrehajtásával kapcsolatos beszámolás módját és rendjét.
Keretgazda szervezet: a keretek felhasználásának irányítását, a feladatokat megvalósító költségviselő szervezetek beszámoltatását, valamint a felügyeletet gyakorló szerv felé történő szakmai beszámolást és nagybani költségelszámolást végzi.

Rövidítés:
HM KBF: HM Kabinetfőnök
HM HVKF h.: HM Honvéd Vezérkar Vezérkari Főnök helyettes
HM VTI SZÁT: HM Védelemgazdasági és Infrastrukturális Szakállamtitkár
HM VP SZÁT: HM Védelempolitikai Szakállamtitkár
HM VPF: HM Védelempolitikai Főosztály
HM NEF: Nemzetközi Együttműködési Főosztály
HM SZF: Személyzeti Főosztály
HM KTF: Kommunikációs és Toborzó Főosztály
HM HKF: Hadműveleti és Kiképzési Főosztály
HM FLÜ: HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség
HM KPÜ: Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség
MH ÖHP: MH Összhaderőnemi Parancsnokság
MH MK: MH Műveleti Központ
*

Az utasítást a 3/2008. (HK 3.) HM utasítás 23. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. január 15. napjával.

*.

Az utasítás aláírásának napja 2007. január 31.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére