• Tartalom

117/2007. (HK 20.) HM utasítás

117/2007. (HK 20.) HM utasítás

egyes miniszteri utasítások módosításáról*

2007.11.22.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja alapján – figyelemmel a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról szóló 82/2006. (MK 94.) HM utasításra – a következő utasítást adom ki:

1. § A pedagógiai-szakmai szolgáltatásokról szóló 54/1996. (HK 22.) HM utasítás 2. § (6) bekezdésében a „HM Tervezési és Koordinációs Főosztály” szövegrész helyébe a „HM Személyzeti Főosztály” szövegrész lép.

2. § Az Ideiglenes Közszolgálati Szabályzatról szóló 42/2002. (HK 16.) HM utasítás melléklete

a) 137. pontjában a „HM TKF” szövegrész helyébe a „HM Személyzeti Főosztály (a továbbiakban: HM SZEF)”;

b) 149. pont a) alpontjában a „HM Tervezési és Koordinációs Főosztálynak (a továbbiakban: HM TKF)” szövegrész helyébe a „HM SZEF-nek”;

c) 149. pont b) és d) alpontjaiban a „HM TKF” szövegrész helyébe a „HM SZEF”

szövegrész lép.

3. § (1) A személyi állomány át- és továbbképzésének tervezésével, megszervezésével összefüggő egyes feladatok és hatáskörök meghatározásáról szóló 64/2003. (HK 17.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) a HM SZEF – a rendelkezésre álló információk alapján – május 31-ig felméri a jogszabály alapján kötelezően kielégítendő képzési kötelezettség teljesítésének, valamint az azon felüli igény hazai és külföldi (katonai és polgári) oktatási intézményben történő kielégítésének lehetőségeit és várható költségigényét, illetve összeveti a polgári oktatási intézmények által meghirdetett lehetőségekkel.”

(2) az Ut. 4. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A hazai oktatási intézményekben a tárgyév szeptember 1-jétől az azt követő második év augusztus 31-ig szerződés alapján biztosított át-, és továbbképzési lehetőségekről, a képzést megvalósító intézmény által megadott keretszámokról a HM SZEF tájékoztatót készít, melyet az alárendelt személyügyi szervezetek útján minden év március 1-jéig gondoskodik a felkínált lehetőségek közzétételéről.”

(3) Az Ut. 6. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A HM SZEF a szervezetektől a tárgyévet követő évre beérkezett – kötelezően biztosítandó, illetve egyéni kezdeményezésű – képzési igények, a tervezési időszakra vonatkozó lehetőségek és költségigények összevetését követően, az 5. § szerinti tartalommal, minden év június 30-ig elkészíti, és egyeztetés céljából megküldi a beiskolázás tárca szintű tervezetét a képzés megszervezésére jogosult szerveknek, illetve a képzést megvalósító katonai oktatási intézménynek.”

(4) Az Ut. 6. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A beiskolázási terv jóváhagyását követően a HM SZEF értesíti a szervezeteket a keretszámokról.”

(5) Az Ut. 7. § (3) és (6) bekezdéseiben a „HM TKF” szövegrész helyébe a „HM SZEF” szövegrész lép.

(6) Az Ut. 8. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A HM SZEF felelős a katonai felsőoktatási intézményekbe évente felvehető hallgatók számáról és a felvétel különös feltételeiről szóló 10/1998. (VI. 3.) HM rendelet módosítására vonatkozó javaslat előkészítéséért.”

(7) Az Ut. 8. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) A HM SZEF a jelen utasítás hatálybalépésétől felelős a költségvetési előirányzattal való, 7. § szerinti gazdálkodásért és a költségvetés tervezéséhez szükséges adatszolgáltatás végrehajtásáért.”

4. § A köztisztviselők, közalkalmazottak élelmezési ellátásáról szóló 89/2006. (HK 17/I.) HM utasítás 1. számú melléklete 15. pontjában az „MH Szentendre Kiképző Központban” szövegrész helyébe az „MH Központi Kiképző Bázison” szövegrész lép.

5. § A kanadai repülőgép-vezetői képzésre történő toborzás, állományba vétel és katonai alapkiképzés 2007–2019-ig történő végrehajtásáról szóló 52/2007. (HK 6.) HM utasítás

a) 12. pontjában az „MH Szentendrei Kiképző Központ (a továbbiakban: MH SZKK)” szövegrész helyébe az „mh központi kiképző bázis (a továbbiakban: MH KKB)”

b) 13. pontjának k) alpontjában az „MH SZKK-ba” szövegrész helyébe az „MH KKB-be”

c) 13. pontjának l) alpontjában az „MH SZKK” szövegrész helyébe az „MH KKB”

szövegrész lép.

6. § A szolgálati rádiótelefon-ellátás és használat szabályairól szóló 64/2007. (HK 12.) HM utasítás 2. számú mellékletében az „MH Szentendrei Kiképző Központ” szövegrész helyébe az „MH Központi Kiképző Bázis” szövegrész lép.

7. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő 8. napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

(2) Az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti

a) a honvédelmi ágazatban végzendő művelődési tevékenységről szóló 57/1996. (HK 23.) HM utasítás 12. § (3) bekezdése és 13. § (4) bekezdése;

b) a honvéd középiskoláról és kollégiumról, a katonai szakképző iskoláról szóló 3/2003. (HK 3.) HM utasítás.

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítás – a 7. §-ának (1) bekezdése alapján – 2007. november 23. napján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére