• Tartalom

127/2007. (HK 22.) HM utasítás

127/2007. (HK 22.) HM utasítás

a szolgálati rádiótelefon-ellátás és használat szabályairól szóló 64/2007. (HK 12.) HM utasítás módosításáról*

2008.01.12.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontjában kapott felhatalmazás alapján a szolgálati célú rádiótelefon-ellátás és használat szabályairól szóló 64/2007. (HK 12.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) módosítására az alábbi
utasítást
adom ki:

1. § (1) Az Ut. 26. § (2) bekezdése az első mondatot követően az alábbi mondattal egészül ki:

„(2) Az MH TD parancsnoka a tájékoztató ügyiratokat egyidejűleg megküldi a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség (a továbbiakban: HM KPÜ) vezérigazgatója részére is.”

(2) Az Ut. 26. § (4) és (5) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(4) A HM KPÜ a meghatározott keretösszegen felüli és a jogcím nélküli használati, valamint a hívásrészletező díjak áfával növelt összegét az MH TD által küldött tájékoztatás kézhezvételét követő 60 nap elteltével a használó illetményéből levonja, amennyiben a használó a levonás jogosságát a 28. §-ra figyelemmel nem vitatja. A levonás megtörténte esetén a HM KPÜ 15 napon belül visszautalja azon költségrészt, amely megtérítése alól a használó felmentést kapott.
(5) A HM KPÜ a túllépésből adódó, egyösszegben levonható költségek mértékének meghatározásakor lehetőség szerint figyelembe veszi, hogy a levonandó összeg a használó havi nettó illetményének 20%-át, illetve részletfizetés szükségessége esetén a hat havi időszakot ne haladja meg.”

2. § Az Ut. 28. § (2) bekezdése az alábbi mondattal egészül ki:

„(2) A keretösszegen felüli szolgálati célú forgalmi költségrész megtérítése alóli felmentésre jogosult vezető a felmentés tényéről és annak mértékéről az MH TD által küldött tájékoztatás kézhezvételét követő 45. napig tájékoztatja a HM KPÜ vezérigazgatóját és az MH TD Parancsnokát.”

3. § Az Ut. 3. számú melléklete helyébe jelen utasítás melléklete lép.

4. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő 15. napon lép hatályba. Egyidejűleg a 26. § (3) bekezdésének utolsó mondata hatályát veszti.

(2) Jelen utasítás melléklete szerinti átadás-átvételi jegyzőkönyvek előkészítését és aláírását jelen utasítás hatálybalépését követő 60 napon belül kell végrehajtani.

(3) Az Állami Egészségügyi Központ a saját hatáskörben és saját költségvetés terhére történő szolgálati rádiótelefon ellátásra jelen utasítás hatálybalépését követő 90. napig tér át. Egyidejűleg törlésre kerül az Ut. 2. számú mellékletének 50. folyószámon lévő sora. A felszabaduló 80 darabos kvóta 40-40 darabos arányban a 31. és 52. folyószámokon lévő tartalékok számát növeli.

(4) Jelen utasítás hatálybalépésével egyidejűleg az Ut.

a) 2. § (3) bekezdésében szereplő „A miniszter közvetlen irányítása, valamint fenntartói irányítása” szövegrész helyébe „A miniszter felügyelete, közvetlen irányítása, valamint fenntartói irányítása”,

b) 18. § (1) bekezdésében szereplő „illetve a túllépésekről haladéktalanul tájékoztatja a használó állományilletékes parancsnokát (vezetőjét)” szövegrész helyébe „illetve a túllépésekről haladéktalanul tájékoztatja – HM szervek esetében – az érintett szerv vezetőjét, a HM KPÜ vezérigazgatóját, valamint a használó állományilletékes parancsnokát (vezetőjét)”,

c) 18. § (2) bekezdésében szereplő „Továbbá azon használó esetében, aki a meghatározott keretösszegen felüli felhasználás ellenértékét – beleértve a hívásrészletező díját is – a 26. § (4) bekezdése szerint nem téríti meg, vagy a 26. § (5) bekezdésében meghatározottak nem kerülnek végrehajtásra. Ez alól kivételt képez, ha az arra jogosult vezető a 28. § (2) bekezdésében foglaltak alapján, a keretösszegen felüli szolgálati célú forgalmi költségrész megtérítése alól felmentést ad.” szövegrész helyébe „Továbbá azon használó esetében, akitől a meghatározott keretösszegen felüli felhasználás ellenértéke – beleértve a hívásrészletező díját is – nem vonható le.”,

d) 18. § (4) bekezdésében szereplő „jogosulatlan” szavak helyébe „jogcím nélküli”,

e) 26. § (6) bekezdésében szereplő „A (4) bekezdés alapján befizetett összegek kezelése” szövegrész helyébe „A (4) bekezdés alapján levont összegek kezelése”,

f) 28. § (1) bekezdésében szereplő „Az engedélyezett keretösszeget túllépő használó – amennyiben a befizetési felszólítást vitatja – a túllépés indokairól nyilatkozik.” szövegrész helyébe „Az engedélyezett keretösszeget túllépő használó – amennyiben a befizetési felszólítást vitatja – a túllépés indokairól a kézhezvételt követő 10 napon belül nyilatkozik.”

szövegrész lép.

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

Melléklet a 127/2007. (HK 22.) HM utasításhoz

„3. számú melléklet a 64/2007. (HK 12.) HM utasításhoz

 

ÁTADÁS-ÁTVÉTELI JEGYZŐKÖNYV MINTA

 

SZERVEZET MEGNEVEZÉSE

számú példány

 

Nyt. szám:

 

 

ÁTADÁS-ÁTVÉTELI JEGYZŐKÖNYV

 

 

A kiutalásra vonatkozó adatok:

Kiutalási igény (egyedi engedély) nyilvántartási száma:

MH ÖHP által kiadott elrendelő nyilvántartási száma:

 

A készülékre és SIM kártyára vonatkozó adatok:

Készülék típusa:

Készülék IMEI száma:

SIM kártya hívószáma:

SIM kártya ICC száma:

Pre-paid kártya átadáskori egyenlege:

 

A használó személyére vonatkozó adatok:

Név, rendfokozat:

Állományilletékes szervezet:

Ellátást kezdeményező szervezet:

Szolgálati hely:

Beosztás megnevezése és a beosztási kategória:

Jogosultsági kategória (felhasználható keretösszeg):

Pénzügyi azonosító:

Lakcím:

 

Az átvevő (használó) jelen átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírásával kötelezettséget vállalok a szolgálati rádiótelefon-ellátás és használat szabályairól szóló, mindenkor hatályos rendelkezés(ek) megismerésére és betartására, és hozzájárulok, hogy az arra feljogosított szervezet az engedélyezett keretösszegen felüli költségeimet és a jogcím nélküli felhasználásból adódó költségeket – beleértve a hívásrészletező díját is – az illetményemből a HM utasítás vonatkozó pontjai alapján levonja.

Jelen jegyzőkönyv aláírásával, a fentiek szerinti szolgálati rádiótelefon és SIM kártya használatára vonatkozó korábban aláírt jegyzőkönyv vagy szerződés érvényét veszti.

Helyőrség, dátum (megegyezik az átadás-átvétel idejével)

 

 

…………………….............................

...........................………………..

 

átadó (név, rendfokozat, beosztás)

átvevő (név, rendfokozat)

*

Az utasítást a 92/2009. (XI. 27.) HM utasítás 4. § 111. pontja hatályon kívül helyezte 2009. november 30. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére