• Tartalom

145/2007. (VI. 25.) Korm. rendelet

145/2007. (VI. 25.) Korm. rendelet

a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak 2007. év után járó tizenharmadik havi illetménye ez évi részletének finanszírozásáról1

2007.06.27.

A Kormány – az Alkotmány 35. §-a (1) bekezdésének b) pontjában foglalt feladatkörében eljárva – a Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló 2006. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: KvTv.) 4. §-ának (5) és (8) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:

1. § A költségvetési szervek számára a Kormány határozatában a 2007. év után járó tizenharmadik havi illetmény egy részének július–december hónapokban, hat havi részletben fizetendő összegének fedezetére a központi költségvetés 2007. évi céltartaléka terhére átcsoportosított támogatás felhasználására és elszámolására e rendelet előírásait kell alkalmazni.

2. § (1) Az 1. §-ban megjelölt támogatás kizárólag a foglalkoztatottak jogállása szerinti törvényben foglaltak szerint járó, a 2007. év júliusától esedékes tizenharmadik havi illetmény (munkabér) részletekben történő kifizetésére és az ahhoz kapcsolódó munkaadókat terhelő járulékokra használható fel.

(2) A központi költségvetési szervek esetében nem vehető igénybe a támogatás a részben vagy egészben külön feladat ellátására kötött szerződésből – ide nem értve az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (a továbbiakban: OEP) kötött finanszírozási szerződést – származó bevétel terhére foglalkoztatottak után.

3. § (1) A céltartalékból biztosított támogatás fel nem használt részével a tényleges felhasználás alapján az előirányzatot 2007. december hónapban vissza kell rendezni és a még nem teljesített pótlólagos támogatási igényekre tekintettel az átcsoportosításról is intézkedni kell.

(2) Az (1) bekezdés szerinti intézkedést a pénzügyminiszter készíti elő.

(3) Amennyiben a költségvetési szerv az előirányzat visszarendezését vagy az előirányzattal való elszámolást követően állapít meg visszafizetési kötelezettséget, azt az előirányzat-maradványelszámolás keretében kell teljesíteni.

4. § (1) A céltartalék terhére pótlólagos támogatási igényt a fejezet felügyeletét ellátó szerv kezdeményezésére a pénzügyminiszter nyújthat be a Kormánynak.

(2) A fejezet felügyeletét ellátó szerv akkor kezdeményezheti a támogatás pótlólagos kiegészítését 2007. december hónapot megelőzően, ha a felügyelete alá tartozó költségvetési szerv igénye meghaladja a Kormány határozata szerint, illetve a fejezet felügyeletét ellátó szerv által átcsoportosított előirányzat 10%-át.

5. § (1) A Magyar Államkincstár a helyi önkormányzatok és a többcélú kistérségi társulások (a továbbiakban: helyi önkormányzatok) részére havonta a kifizetés hónapját megelőző hónap utolsó naptári napján (vagy az azt követő munkanapon) előlegként folyósítja

a) az OEP által finanszírozott intézmények és szolgálatok tizenharmadik havi illetményrész kifizetőt terhelő közterhekkel növelt együttes bruttó összegét,

b) az a) pontba nem tartozó egyéb intézmények tizenharmadik havi illetményrésze foglalkoztatottakat megillető nettó összegét.

(2) A helyi önkormányzat az (1) bekezdés a) pontja szerinti intézmények és szolgálatok számára a tizenharmadik havi illetményrész kifizetőt terhelő közterhekkel növelt együttes bruttó összegét, az (1) bekezdés b) pontja szerinti intézmények számára a foglalkoztatottaknak járó tizenharmadik havi illetményrész nettó összegét a rendszeres személyi juttatás havi kifizetésének napjára biztosítja.

(3) A Magyar Államkincstár Regionális Igazgatósága a helyi önkormányzatok részére a tárgyhónapot megelőző hónap 28-áig (vagy az azt követő munkanapon) a (2) bekezdésben foglaltak végrehajtásához információt szolgáltat.

(4) A (2) bekezdésben foglalt összegek a helyi önkormányzatok nettó finanszírozási rendszerében kerülnek elszámolásra.

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő második napon lép hatályba.

1

A rendeletet a 222/2014. (IX. 4.) Korm. rendelet 2. § 150. pontja hatályon kívül helyezte 2014. szeptember 5. napjával. Alkalmazására lásd e hatályon kívül helyező rendelet 1. §-át.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére