• Tartalom

2031/2007. (III. 7.) Korm. határozat

2031/2007. (III. 7.) Korm. határozat1

a „112-es” Európai Segélyhívó Rendszer kialakításával kapcsolatos feladatokról2

2007.03.07.

1. Az egyetemes szolgáltatásról és az elektronikus hírközlő hálózatokhoz és elektronikus hírközlési szolgáltatásokhoz kapcsolódó felhasználói jogokról szóló 2002. március 7-i 2002/22/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv (egyetemes szolgáltatási irányelv) és az Európai Bizottság vonatkozó elvárásai alapján az egységes európai hívószámra (112) alapozott európai segélyhívó rendszer magyarországi kialakítása érdekében kezdődjön meg az előkészítő munka a rendszer hatékony működése és szervezeti felépítése, a jogszabályi hátterének megteremtéséhez szükséges törvénymódosítások, valamint más jogszabályok előkészítése, az Európai Segélyhívó Rendszer (a továbbiakban: ESR) szervezeti felállítására, a Rendszerirányító Központ és regionális alközpontjai tevékenységének jogi, hatásköri és illetékességi kérdéseinek meghatározására.

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter által, a közigazgatási informatikáért felelős kormánybiztos közreműködésével irányított előkészítésben vegyenek részt mindazok a miniszterek, akik az eddigiekben is felügyelték a területüket érintő segélyhívásokat kezelő szervezeteket, és a 112-es európai segélyhívó rendszer működtetésével kapcsolatosan már vizsgálatokat végeztek, tanulmányokat készíttettek, s várhatóan annak működtetése az általuk is felügyelt, irányított közigazgatási és szakmai-gazdasági területeket érinti.

Felelős: Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, önkormányzati és területfejlesztési miniszter, gazdasági és közlekedési miniszter, egészségügyi miniszter, igazságügyi és rendészeti miniszter, pénzügyminiszter

Határidő: a szükséges jogszabály-módosítások előkészítése tekintetében: 2007. május 15., a szervezeti, műszaki és finanszírozási modell tekintetében: 2007. június 30.

2. A szükséges próbaüzemi munkák és a megszerzett tapasztalatok alapján az ESR 2008. december 1. napjával legyen teljes terhelésű üzemi állapotban.

Felelős: Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, önkormányzati és területfejlesztési miniszter, gazdasági és közlekedési miniszter, egészségügyi miniszter, igazságügyi és rendészeti miniszter

Határidő: 2008. december 1.

3. A Kormány megbízza az igazságügyi és rendészeti minisztert a rendszer teljes üzemszerű működésének megkezdéséig a jelenleg üzemelő rendszer fenntartásával és működtetésével.

Felelős: igazságügyi és rendészeti miniszter

Határidő: 2008. december 1-jéig folyamatosan

4. A határozat közzétételének napjától az ESR által lefedni tervezett funkciókra vonatkozó, költségvetési forrásból megvalósuló távközlési, informatikai és térinformatikai fejlesztések az érintett készenléti szerveknél a közigazgatási informatikáért felelős kormánybiztos előzetes egyetértésével történhetnek.

Felelős: érintett miniszterek

Határidő: 2008. december 1-jéig folyamatosan

Gyurcsány Ferenc s. k.,
miniszterelnök

1

Megjelent: Határozatok Tára 2007. évi 8. szám.

2

A határozatot az 1312/2011. (IX. 12.) Korm. határozat 9. pontja hatályon kívül helyezte 2011. szeptember 13. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére