• Tartalom

3/2007. (HK 2.) HM utasítás

3/2007. (HK 2.) HM utasítás

a közalkalmazottak részére biztosítható 2%-os mértékű keresetkiegészítés 2007. évi felszámításáról és felhasználásáról*

2007.01.11.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 97. § (1) bekezdésének n) pontjában foglalt felhatalmazás alapján – a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetével egyeztetve – a közalkalmazottak részére történő 2%-os mértékű keresetkiegészítés 2007. évi biztosításáról a következő utasítást adom ki.

1. § (1) Az utasítás hatálya – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – az államtitkár által felügyelt szervezetre, a honvédelmi miniszter alárendeltségébe, közvetlen irányítása alá tartozó azon szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség azon katonai szervezeteire terjed ki, amelyek közalkalmazottakat foglalkoztatnak (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek).

(2) Az utasítás hatálya nem terjed ki

a) a közoktatási, valamint a felsőoktatási ágazathoz tartozó tevékenységet végző katonai szervezeteknél jogviszonyban álló közalkalmazottakra, valamint

b) az időszaki- és részfoglalkozású béralap terhére foglalkoztatott közalkalmazottakra.

2. § (1) Az utasítás hatálya alá tartozó közalkalmazottak részére a Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetésről szóló 2006. évi CXXVII. törvény szerinti keresetkiegészítést a következők szerint kell biztosítani.

(2) Az utasítás hatálya alá tartozó honvédelmi szervezeteknek a 2006. decemberi béralap 2%-ának megfelelő keresetkiegészítési keretet kell felszámítani, amelyből a közalkalmazottak részére a 2006. decemberi fizetési fokozat szerinti illetmény 1%-ának megfelelő összegű kötelező keresetkiegészítést kell megállapítani.

(3) A felszámított keresetkiegészítési keretből rendelkezésre álló további összeget az állományilletékes parancsnoknak – a HODOSZ helyi szervezeteivel egyeztetve – differenciált mértékű keresetkiegészítés megállapításra kell felhasználnia.

(4) A (2) és (3) bekezdés szerint megállapított keresetkiegészítés – ha annak meghosszabbítására nem történik külön központi intézkedés – legkésőbb 2007. december 31-én megszűnik.

3. § (1) A megállapított keresetkiegészítést az egyéb jogcímen megállapított keresetkiegészítéstől külön kell kezelni és nyilvántartani.

(2) A differenciált keresetkiegészítés a honvédelmi szervezet bármely közalkalmazottja részére biztosítható, tekintet nélkül arra, hogy a keret az állandó főfoglalkozású, vagy a katonai helyen foglalkoztatott közalkalmazottak béralapja után került felszámításra.

(3) A felszámított keresetkiegészítési keretet 2007. december 31-ig teljes mértékben fel kell használni, az év végén maradvány nem keletkezhet.

(4) A keresetkiegészítési keretből a honvédelmi szervezetek között átcsoportosítás nem hajtható végre.

4. § (1) A keresetkiegészítés megállapítására parancsban (határozatban) kell intézkedni, külön feltüntetve a kötelező és differenciált keresetkiegészítés mértékét és a jogosultság időtartamát. A parancsban (határozatban) külön rögzíteni kell, hogy a differenciált keresetkiegészítés összegét az állományilletékes parancsnok a rendelkezésre álló keret összegétől függően év közben is módosíthatja.

(2) A közalkalmazottak részére a keresetkiegészítés összegének változásáról értesítést kell kiadni.

5. § (1) A keresetkiegészítés megállapítását úgy kell végrehajtani, hogy a 2007. január havi keresetkiegészítések már a módosított összegben kerüljenek folyósításra.

(2) A 2007. évi keresetkiegészítés biztosítása érdekében annak rögzítését a HM KGIR humán-bér alrendszerében legkésőbb a januári zárási időpontig kell végrehajtani.

6. § (1) Ez az utasítás az aláírása napján lép hatályba*, rendelkezéseit azonban 2007. január 1-jétől kell alkalmazni.

(2) Az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg a közalkalmazottak 2006. évi illetményfejlesztése végrehajtásáról szóló 5/2006. (HK 3.) HM utasítás hatályát veszti.

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást utóbb a 11/2008. (HK 5.) HM utasítás 14. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. február 7. napjával.

*,

Az utasítás aláírásának napja 2007. január 11.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére