• Tartalom

35/2007. (HK 8.) HM utasítás

35/2007. (HK 8.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium szervei és a miniszter alárendeltségébe tartozó egyes szervezetek éves és havi feladatterveinek elkészítésével összefüggő feladatokról szóló 87/2006. (HK 17/I.) HM utasítás módosításáról*

2007.03.29.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének c) és f) pontja alapján a Honvédelmi Minisztérium szervei és a miniszter alárendeltségébe tartozó egyes szervezetek éves és havi feladatterveinek elkészítésével összefüggő feladatokról szóló 87/2006. (HK 17/I.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) módosításáról a következő
utasítást
adom ki:

1. § Az Ut. 1. §-ának helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztérium szerveire (a továbbiakban: HM szervek), a honvédelmi miniszter alárendeltségébe tartozó szervezetekre (a továbbiakban: HM szervezetek), a miniszter fenntartói irányítása alá tartozó Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre (a továbbiakban: ZMNE), a Honvéd Vezérkar főnök (a továbbiakban: HVKF) közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre (a továbbiakban: HVKF közvetlen szervezetek).”

2. § (1) Az Ut. 3. §-ának (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A Honvédelmi Minisztériumban éves és havi feladatterv készül, a HM szervek havi feladattervet, a HM szervezetek, a ZMNE, valamint a HVKF közvetlen szervezetek éves és havi feladattervet készítenek.
(2) A HM éves feladatterve – a HM Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: HM SZMSZ) figyelembevételével – azokat a feladatokat tartalmazza, amelyek valamely HM szerv, HM szervezet, ZMNE vagy HVKF közvetlen szervezet felelősségi körébe tartoznak, és a végrehajtásában az 1. §-ban meghatározott szervek, szervezetek a tárgyévben részt vesznek, és/vagy olyan jelentőségűek, amelyeket országgyűlési, kormányzati, miniszteri, államtitkári, kabinetfőnöki, szakállamtitkári, HVKF-i döntésre kell előterjeszteni, továbbá, ha a feladatvégzésre más központi közigazgatási szervvel együttműködésben kerül sor.”

(2) Az Ut. 3. §-ának (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A HM havi feladatterve – a HM SZMSZ figyelembevételével – a Honvédelmi Minisztérium éves feladattervéből származó, illetve az attól eltérő tartalommal jelentkező, a HM szerveinek, a HM szervezeteinek, a ZMNE-nek és a HVKF közvetlen szervezeteinek azon tárgyhavi feladatait tartalmazza, amelyek kidolgozásáért, végrehajtásáért a felsorolt szervezetek felelősek, és/vagy olyan jelentőségűek, hogy országgyűlési, kormányzati, miniszteri, államtitkári, kabinetfőnöki, szakállamtitkári, HVKF-i döntésre kell előterjeszteni.”

3. § Az Ut. 5. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az éves feladatterv a tárgyév január 1-jétől a tárgyévet követő év január 31-ig tartalmazza az esedékes feladatokat.”

4. § (1) Az Ut. 6. § (1) bekezdésének bevezető szövege helyébe a következő szövegrész lép:

„A HM és a HM szervezetek éves feladatterve tartalmazza:”

(2) Az Ut. 6. § (1) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[6. § (1) A HM és a HM szervezetek éves feladatterve tartalmazza:]

c) a tárgyévet követő két év tevékenységének fő irányait.”

(3) Az Ut. 6. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A HM és a HM szervek, szervezetek havi feladatterve tartalmazza:
a) az adott hónap tevékenységének fő irányait;
b) az Országgyűlés, a Kormány adott havi üléseinek ismert időpontjait;
c) a tárgyhónap kiemelt fontosságú kormányzati döntést igénylő előterjesztések jegyzékét;
d) a HM Kollégiuma üléseinek tervezett időpontját és napirendjeit;
e) a 3. § (4) bekezdésében felsorolt szervek és szervezetek feladatait;
f) a fontosabb rendezvényeket;
g) a kiemelt ellenőrzéseket;
h) a minisztériumi vezetők, valamint a HM szervek és a HVKF közvetlen szervezetek vezetői tervezett szabadságát, külföldi szolgálati elfoglaltságát.”

5. § (1) Az Ut. 7. §-ának (1) és (2) bekezdései helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A minisztérium éves és havi feladattervének összeállításáért a HM tervezési és koordinációs főosztályvezető, a jóváhagyásra történő felterjesztéséért a kabinetfőnök felelős.
(2) A Tárca Védelmi Tervező Rendszerének feladatstruktúrájával összhangban készülő éves feladatterv összeállítása, egyeztetése és jóváhagyása a kabinetfőnök által évente kiadásra kerülő „Elgondolás” és annak mellékletét képező „Ütemterv” szerint történik. Az éves feladattervet olyan ütemezéssel kell összeállítani, hogy az a tárgyévet megelőző év december 15-ig jóváhagyásra felterjesztésre kerüljön.”

(2) Az Ut. 7. § (3) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

a) az utasítás hatálya alá tartozó szervek és szervezetek vezetői javaslataikat a 3. §-ban meghatározottak szerint legkésőbb a tárgyhónapot megelőző hónap 15-éig a HM TKF-re küldik meg. A HM szervek úgy állítsák össze a javaslataikat, hogy azok tartalmazzák az átruházott elöljárói jogkörből adódóan az alárendeltségükbe tartozó HVKF közvetlen szervezet(ek) javaslatait. Amennyiben a meghatározott határnap munkaszüneti vagy ünnepnapra esik, illetve egyéb indokolt esetben az eltérő határidőt a megelőző havi feladatterv tartalmazza;”

(3) Az Ut. 7. § (3) bekezdések d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

d) a kabinetfőnök a javaslatoktól eltérő – törölt vagy felvett – feladatokról tájékoztatja a szakállamtitkárokat és a HVKF-t;”

6. § Az Ut. 8. §-ának helyébe a következő rendelkezés lép:

8. § A HM szervezetek, a ZMNE és a HVKF közvetlen szervezetek a Honvédelmi Minisztérium jóváhagyott éves feladatterve alapján saját szervezetük vonatkozásában éves feladattervet készítenek, amelyet a szervezetet közvetlenül irányító államtitkár, kabinetfőnök, szakállamtitkár, illetve a HVKF a HM éves feladatterv jóváhagyását követő 30. napig hagy jóvá.”

7. § Az Ut. 9. §-ának helyébe a következő rendelkezés lép:

9. § A HM szervek, szervezetek, ZMNE, HVKF közvetlen szervezetek saját feladataik vonatkozásában részletes havi feladattervet készítenek, amelyet a HM szerv/szervezet vezetője, a rektor, illetve a katonai szervezet vezetője hagy jóvá a tárgyhónap 5. munkanapjáig.”

8. § Az Ut. 11. §-ának helyébe a következő rendelkezés lép:

11. § Jelen utasítás elveivel összhangban a HVKF felhatalmazást kap, hogy a katonai szervezetek éves és havi feladatterveinek tartalmi felépítését, a tervezéssel összefüggő feladatokat intézkedésben részletesen szabályozza.”

9. § Ez az utasítás az aláírás napján lép hatályba*, ezzel egyidejűleg az Ut. 6. § (1) bekezdésének b) pontja hatályát veszti.

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 30/2009. (IV. 24.) HM utasítás 10. §-a hatályon kívül helyezte 2009. április 27. napjával.

*,

Az utasítás aláírásának napja 2007. március 29.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére